Камъни в жлъчката - 2

• 126 025
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
И аз отлагах операцията,дори самия професор при който ходех не искаше да я махам,казваше,че още ми е рано,млада съм била/45+ Wink/да изчакам,но ако зачестят кризите тогава да се реша...така и стана,и не съжалявам,успокоих се  Hug

# 646
  • София
Аз пък я махнах без нито една голяма криза. Болеше ме малко след храна и реших да не чакам кризата и възпалението. Храненето след махане е който както го чувста. Аз имам нужда да пазя диета и да внимавам.

# 647
Така е! Всеки се чувства различно и сам трябва да определи своя режим на хранене. Аз година и 4 месеца след операцията си пазя диетата, защото не се чувствам особено добре и знам, че от най-малкото ще имам проблем. Ходила съм на най-малко 10 прегледа след операцията и всичко е наред иначе. Една съученичка я оперираха 4-5 дни преди мен и никога не е пазила диета. Чувства се чудесно и след операцията не е усещала никаква болка. Явно си е до организъм.  Rolling Eyes

# 648
  • София
И при мен има болка в жлъчните пътища от мазно и нервиране,затова гледам да съм кротка и на диета.

# 649
Здравейте. Някой може ли да ми каже дали почистването на жлъчните канали се покрива от здравната каса?

# 650
  • Sofia
Здравейте. Някой може ли да ми каже дали почистването на жлъчните канали се покрива от здравната каса?
аз знам,че се плаща,около 500лв.

# 651
аз знам,че се плаща,около 500лв.

Окей, благодаря. А знаете ли дали след като се почистят трябва да се приемат лекарства, да се спазва диета или нещо такова?

# 652
  • Sofia
да,предписват лекарства и трябва да се спазва диета

# 653
А какво представлява?

# 654
  • Монтана
Момичета записвам се при вас. Поради болки в стомаха отидох на гастроентеролог и ми откриха, че имам шлака и няколко камъчета до 3мм в жлъчката. Кризи до сега не съм имала.
Лечение не ми изписаха казаха единствено да ги следя.

Може ли на моя глава да приемам хапчета ХЕПАТОСТИМ. Притеснява ме че вече са се образували камъчетата а в описанието пише, че са за " Съдейства за ограничаване на възпалението и спазмите на жлъчния мехур и спомага за предотвратяване образуването на жлъчни камъни. ".

# 655
  • Sofia
Защо не попита лекаря за това лекарство?
Много са малки камъчетата и мисля,че може и  само с диета да я изчистиш жлъчката,повече течности,чай и някои билкови добавки.

# 656
  • Монтана
Защото отидох съвсем за друг проблем (синдром на дебелото черво) и въобще не очаквах да имам проблем с жлъчката и съответно не бях запозната нито с лекарства нито с диета.

# 657
  • Пловдив
Вземи си направление за гастроентеролог и отиди на консултация. Той ще ти каже най-добре.

# 658
tanq_mt пий спокойно хепатостим, а се консултирай с лекар за дългосрочен прием на урсофалк. Лошото е ,че месечно излиза около 50-60лв.Иначе изчистване на камъните с диета не съществува. 

# 659
Здравейте! Включвам се към групата с проблемни жлъчки и с питане относно изборът ми за място на операцията.
На 30 г. съм, от Бургас. Вероятно проблемите ми с жлъчката са от много години, но едва преди 3, след ехографски преглед установиха наличието на 2 камъка. Преминах през много и различни лекарски мнения и преди няколко месеца ми казаха, че е време да мисля за операция, поради неработеща жлъчка. Носител съм на Таласемия, с което лекарите обвързаха състоянието на жлъчката и затвърди мнението им да я махна. Проучих и изчетох мненията тук. В петък бях на ехографски преглед при д-р Давидков в УМБАЛ Света Екатерина. Той потвърди необходимостта от операция. Излишно е да описвам напрежението и нежеланието ми да се оперирам, но явно друг избор нямам.
На този етап съм се спрял на УМБАЛ Света Екатерина - впечатли ме обстановката там и отношението, още повече, че от Бургас летвата не е вдигната особено високо. Разбира се фактор изиграва и безплатната операция, както и няколкото добри мнения тук. Но все пак стои пред мен въпросителната, още повече притеснението, че щом е безплатно, значи нещо не е наред. Надявам се да прочета мнения по въпроса, които да ми помогнат с изборът на болница.

Общи условия

Активация на акаунт