Камъни в жлъчката - 2

• 126 097
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Сливен
Днес научих от моя роднина, че неин познат са му изсмукали камъните от жлъчката, без да я махат. Правило се от няколко месеца в България - в Пловдив. Ще разуча подробности дали е така и ще пиша.
Това е процедура, която се практикува от доста време / мисля че и за България/ или поне достатъчно дълго, за да се заключи че скоро след нея в голям % от случаите за кратко време се образуват нови камъни. Дори и в идеалния случай: камъните са от скоро, не са увредили мехура и той е с правилна форма и не е имало кризи, за съжаление отново се образуват камъни. Истината е, че науката не е на ясно защо някои мехури образуват камъни, а други не.
Doli това, за което пишеш се нарича ЕРЦП

# 556
  • Sofia
не е ли едно и също?

# 557
  • NE
Блонди Абсолютно по същият начин почнаха кризите при мен. Оказах се с "жлъчни колики" и при изхвърлянето на камъче се затъкнало и жлъчката точно правеше контракции. Недей яж шоколад, мазно и пържено, ядки, яйца и риба, че от опит казвам че ужасно дразнят жлъчката.
При това положение трябва да си направиш ехограф. Peace

# 558
Днес научих от моя роднина, че неин познат са му изсмукали камъните от жлъчката, без да я махат. Правило се от няколко месеца в България - в Пловдив. Ще разуча подробности дали е така и ще пиша.
Това е процедура, която се практикува от доста време / мисля че и за България/ или поне достатъчно дълго, за да се заключи че скоро след нея в голям % от случаите за кратко време се образуват нови камъни. Дори и в идеалния случай: камъните са от скоро, не са увредили мехура и той е с правилна форма и не е имало кризи, за съжаление отново се образуват камъни. Истината е, че науката не е на ясно защо някои мехури образуват камъни, а други не.
Doli това, за което пишеш се нарича ЕРЦП
Meia
Защо пък да не се пробва, при мене камъните са пресни,пресни - след бременността... Ако се води здравословен начин на живот след изсмукването на камъните, има шанс и да не се получат или след време да се получат... и да нямаш проблеми, въпреки новите камъни.. Според мен премахването на жлъчния мехур трябва да се отложи максимално /ако е възможно/. След някоя друга година може да се напери ефикасен лек... Та те откриха вече лек против рака, надявам се,че и за жлъчката ще е скоро..  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 559
Flower Fairy, много ти благодаря  Hug Довечера съм при личния, но като ги знам как дават тук часове за след месец-два... дано ме прати по спешност утре, ще видим.

И какво следва, ако и това е при мен, премахване ли  Sad

# 560
  • Sofia
Не винаги е за махане,на ехограф ще ти кажат какъв е проблема...ако е пълна с камъни и правиш чести кризи се оперира,но ако е прегъната или нещо друго може и само с пазене на диета да се преживее.

Не е страшна операцията,и аз отлагах с години,утре стават 3 мес.от операцията ми,чувствам се добре,но ограничението на вредните храни ще продължи може би завинаги Wink

# 561
Моята е прегъната, бяха ми го казали още преди години. На майка ми също, ако е наследствено.

# 562
  • Sofia
Може и да има нещо наследствено....Моята майка също е с прегъната жлъчка, аз и сестра ми имахме камъни.Аз съм много доволна, че се подложих на операцията,бяха зачестили кризите и беше ужасяващо,не знаеш къде ще те хване,накрая дори от ябълка получавах кризи...Сестра ми получи първите кризи преди 2год.,сега спазва диета,няма кризи и отлага операцията

Наскоро някъде прочетох,че прегънатите жлъчки не образували камъни Thinking
Пиенето на кафе предотвратявало образуването на камъни,но ако се появят вече ставало вредно и забранено за пиене.

# 563
  • София
Аз бях с прегъната жлъчка и си имах и камъни. Свекърва ми също е с прегъната, но няма камъни, много рядко се случва да я заболи леко и с диета се оправя. Та не  е задължително всяка болка в областта на жлъчката да води до операция. Както е казала Doli, ехографското изследване ще си покаже. 

# 564
  • NE
Блонди Успех при ЛЛ. Аз нямах време и си отидох на частно.

# 565
ЛЛ ме прегледа, каза, че според него няма нищо притеснително и ми даде някакво лекарство за изчистване. За ехограф дума не продума, та ще видим Simple Smile

П.С. Аз съм в Белгия, и то тук всичко е частно  Laughing

# 566
Ако наистина имаш камъни и пиеш лекарства за "изчистване" може да се влошат нещата. Възможно е ако започнеш да изхвърляш камък да се запуши някой канал. Как ще ти изпише хапчета за изчистване без да са те видели на ехограф....? Аз лично не бих ги пила докато специалист, а не ЛЛ не ме види на ехограф.  Peace newsm78

# 567
Ох, и аз не знам вече... звънях за час за гастроентеролог, предлагат ми за 28-ми Юни или Юли. Едвам си намерих за 28-ми май, дотогава ще чакам.
Лекарството се оказа някакъв извлек от кора на дърво някакво, тя ще го пия, пък да видим.

# 568
Какви лекарства пиете за жльчката?Моят син е на 11г. и от 3 години има кьмьни в жльчката.След няколко дни ще я махат в Пирогов.Той направи 2 пьти Панкреатит и вече незнам дали ,когато я махнат пак няма да си го прави и да стане хроничен.

# 569
Здравей slancice,
Ще ти напиша какви лекарства взимам, но имай в предвид,че не знам дали са подходящи за деца.
Аз имам много малки камъни, появили се в следствие от бременността.
Правих жестоки кризи, защото мислих, че е гастрит и не спазвах кой знае каква диета.
Сега съм закрепила положението - без кризи,но със много строга диета и лекарства.
Пия ,,Пулсет,, от 20мг., има и от 40мг. - 2 месеца пих от 40мг., но от месец насам съм на 20. Другото което пия, но съм го намалила от 6 пъти на ден по 1-2 - това е ,,Цинарикс,,. Много помага, особено ако имаш оригвания и подуване на стомаха, билково е и може да се пие доста време. От време на време смуча някоя таблетка ,,Гавискон,,.
Диетата ми е наистина строга - ям макарони, фиде,бяло пилешко месо, хляб обикновени бисквити. От 2 седмици включих сирене и прясно мляко. От зеленчуците мога по малко краставица. Плодовете не смея,че от една ябълка направих криза, по нататък ще ги включа, леке полека само,че под формата на сокове.
Дано се оправи твоето детенце, може би с правилното хранене и лекарства ще се оправят нещата. Имаше едно лекарство ,,Иберогаст,, - билкови капки,също ми помагаха в началото...

Общи условия

Активация на акаунт