Отговори
# 15
Не преувеличавам,но не искам да ви плаша със снимки Mr. Greenне е за слаби сърца Shocked

# 16
  • на кой му пука, майна
Аз от 3 дена съм на диета и 2кг са аут  Laughing

Сега съм 53кг. цел 47кг
Ама моята диета е много драстична и нездравословна, затова няма да я споделям за да не рипните всички, но ще се отчитам с удоволствие в тази тема  Grinning

# 17
  • New Zealand

Сега съм 53кг. цел 47кг
Ама моята диета е много драстична и нездравословна, затова няма да я споделям за да не рипните всички, но ще се отчитам с удоволствие в тази тема  Grinning

сподели я, моля те, щото и аз съм само на кисело мляко, ама не мърдам, а имам 15 кг за сваляне:(

# 18
Просто не се стресирай,спри да се катериш на кантара,понякога тялото се намира в застой,може би от прекалено малкото калории,които поема,това е защитна реакция на организма.Или увеличаваш за ден-два калориите и после продължаваш постарому или търпение и повече движение в помощ на метаболизма.  bouquet

# 19
  • София
Момичета,пишете ме и мен в групата.Опитах зелевата супа,много ми пада кръвното от нея,отказах се.Сега съм на плодове и кисело мляко от 6 дни,резултат 0.Имам да свалям 6 кг до лятото.Желая ви успех! newsm10

# 20
  • Paradise
Освен глад и много движение трябва. Организмът трябва да изгаря калории

# 21
  • на кой му пука, майна

Сега съм 53кг. цел 47кг

сподели я, моля те, щото и аз съм само на кисело мляко, ама не мърдам, а имам 15 кг за сваляне:(

Ами ям около 250- 300гр за целия ден, от това, което съм готвила /в случая мусака за тези 2 дни/ без хляб и нищо друго освен вода и кафе сутринта. Ама като гледам и ти си на много драстична диета /само кисело мляко/  Rolling Eyes
От колко дни си само на кисело мляко ?

А също и ходя подир малкия и до детската кухнята ходя пеша, а тя е далече

# 22
  • New Zealand
от миналата седмица, а преди това бях на пиле и салата от зеле доста време...и нищто, а килограмите ми са много

# 23
Аз пък мисля, че диетите не работят.

Всяка “диета” има начало, среда и край. След това повечето хора (към 90%) се връщат към старите си хранителни навици. Когато пак качат, се стряскат, и пак се опитват с някоя диета-чудо да свалят, само че тогава (или на третия, или на четвъртия път) откриват, че не могат. Това се дължи на преместване на “прага” на метаболизма, т.е. точката, при която тялото започва да гори запасите от мазнини.
Тялото не знае, че живеем в 21 век, то си е “нагласено” от преисторически времена да съхранява енергия, когато човек не е знаел откъде ще дойде следващото ядене. Когато сме на поредната диета, тялото влиза в режим на съхранение на енергия, и се настройва да “работи” с по-малко енергия: ако “прагът” на метаболизма преди диетите е бил, да кажем 2000 кал на ден, след диетите може да е станал 1500 кал на ден (примерно). Като се върнем към стария начин на хранене, значи, може с изненада да открием, че (1) напълняваме по-бързо и (2) не отслабваме както “едно време”.

Някой би казал: “Лесно ти е на тебе да се обявяваш против диетите, нормално си “петдесет и малко” кила, a като качиш си “петдесет и още малко”, не знаеш какво е да си 80 кила (да кажем) и да имаш да сваляш 25 кила”. Добре де, ами тези 25 кила не са качени за 2 седмици или 2 месеца, защо искаме те да изчезнат толкова бързо. Всяка “диета”, обещаваща загуба на повече от 0.5-1 килограм на седмица е (за мен) леко подозрителна (както и изключването на цели хранителни групи, и подобни прояви на хранителен фашизъм): познавам прекалено много жени, които постоянно са “на диета” (то не бяха зелеви чорби, то не беше детокс, прахчета, хапчета и марулки) и все са дебели.

Това е моята гледна точка. Правя си труда изобщо да пиша, защото днес се видях с една приятелка, която преди няколко месеца ми дойде на гости (на вечеря) с торба марули, че нямало не знам колко си дни/седмици нищо друго да сложи в уста: не можах да не забележа, че като е свършила “диетата”, пак си е качила излишните килца. И така откакто я познавам.

# 24
ох и аз съм с вас.макаре че нямам мн за сваляне имам мн за стягане.пожелавам на всички успех  bouquet

# 25
аз съм с вас!

Свалих 5кг от 2 седмици "японско чудо", последва 1 седмица почивка с ядене на всичко и пиене на лимони освен това
сега съм на зелева супа, да видим

Относно изказването на Алиса - ами да, ама работят. Аз когато съм имала нужда от отслабване съм го правила с диети и спорт.
Обаче ако се успокояваме с подобни твърдения, че няма смисъл, нищо не се случва и си тънем в дебелотата си.

Аз съм на мнение , че по-добре да смъквам поне от време на време,  с диета, щом не мога с друго... но да си казвам от самото начало - ами не, няма смисъл, дебела ще си ходя... що да свалям, като пак ще ги кача... звучи ми гадничко.....

и да.. лесно е да се говори, когато нямаш проблем - и да се казва, да, приятелката ми отслабна и после си ги качи...

За мен е похвално, че всички жени, които пишат тук, са решили да се вземат в ръце и да се опитат да се почувстват по-добре - и щом диетата е това, което ги кара да намерят пътя към по-доброто самочувствие - защо не - хаха  Mr. Green

Давайте момичета, не се предавайте - ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО, СТИГА ДА ГО ЖЕЛАЕШ!

Но ако нищо не правиш, със сигурност нищо няма да се случи от самосебе си!

Това е моята философия  Grinning и колкото и да е нескромно - мисля че не е лоша  Grinning Grinning Grinning

# 26
  • Русе
Аз имам да свалям 10 кг. Преди да забременея бях 60 и много добре си изглеждах, следващите 9 месеца качих 31 кг., а сега съм 70. От една година си стоя на тези килограми. Преди 5 дни се реших да започна диета. Ям повечко пресни зеленчуци, нищо пържено, без хляб. Позволявам си и малко месце от време на време, но следя стриктно за приетите калории. Сутрин първо пия по 1 чаша топла вода. Освен това всеки ден се качвам за по 15 минути на крос-тренажора. Не съм се теглила, но скоро ще го направя и ако има ефект ще споделя с вас. Успех на всички.

# 27
Колибри, просто исках да кажа, че ако човек се храни здравословно и разумно, и спортува редовно, има много по-добри шансове да изглежда добре, отколкото приемайки кампанийния подход-юруш на последната модерна диетка.
Въобще не приканвам който е дебел да си стои такъв (освен ако не иска де), просто предупреждавам, че драстичните диети в дългосрочен мащаб водят до противоположния от желания резултат: често се обърква обмяната на веществата и много по-лесно се пълнее.
Говоря като човек, който от 16-годишна възраст (сега съм на 36) е съумял да запази едно (много прилично) тегло, а не от позицията "с две седмици глад свалих Х кила, после пак качих и така до безкрай".
"Не ми е  проблем", е, разбира се, опростяване: въобще не съм от щастливките, които могат да се похвалят, че ядат всичко, а не качват; освен това винаги гледам да се движа/спортувам според ситуацията (от 14-тата си до 20-та година например ставах в 5 часа сутрин всеки божи ден, за да правя упражнения, по един час, та хъс не ми липсва).
Почти всяка жена, независимо колко кила е, все иска да свали още- достатъчно е да се погледнат някои изказвания в този форум (спомням си стремеж на потребителка да достигне 42 кила  newsm34), аз спокойно мога да включа себе си в това число. Но когато много, много често, виждаме как млади жени се затормозяват с цикъл гладуване/наяждане/гладуване и пак си седят по-пълни, отколкото искат да са, не може да не се набие на очи фактът, че кампанийният подход не работи: за малко време спадаш, и като (и ако) се върнеш към старите навици-по-лошо става.
Ако беше толкова просто "стига да го желаеш", нямаше да има нито една жена с наднормено тегло (е, може би в Папуа Гини ще останат).
Така че, аз съм с две ръце за "взимане в ръце" и т.н, но не и за поредната измислена диетка, след която килцата пак се качват.

# 28
определено твоят вариант, е по-добрият и може би най-добрият за не само сваляне , а и поддържане във времето на добра фигура,
но не всички са като теб, така упорити и постоянни, уви...
Иначе разбира се, че е най-добре да се храним правилно и спортуваме редовно.
 Peace
тук изобщо не си противоречим.  Grinning

Но искам да отбележа, че повечето жени, опитващи се да смъкнат кила, вече имат проблем с обмяната на веществата, и това - с ще ям по-здравословно от днес... просто не помага, а трябва едно по-драстично начало - като за начало - диета, например или спортуване или нещо - мобилизация, което да те накара да започнеш ... да слабееш. Отслабвайки, човек придобива стимул, самочувствие и желание да продължи да се бори с това, което не харесва в себе си...

Просто диетата е началото, а защо да не начало на едно последващо здравословно хранене.

А относно желанието - да, смятам че е ... "толкова лесно" стига да го желаеш.
То е необходимо, но не достатъчно условие, за да постигнеш ефективен резултат.

Но без него, просто автоматично си обречен на провал.
Все основно от нас зависи какви ще ЖЕЛАЕМ да бъдем и какви ще пожелаем да се изградим сами себе си, както във физически, така и в духовен аспект.

Една жена винаги е красива, но понякога умело "прикрива" това.... нека се опитаме да извадим красотата си на бял свят, но затова са ни нужни и малко усилия.

Grinning Grinning Grinning

# 29
Освен глад и много движение трябва. Организмът трябва да изгаря калории

Много добре казано и на място.
Ходене му е майката. Ходете колкото се може повече.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт