Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 359 788
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 380
  • гр.София
Тъй като ми стана интересно, може ли някой да даде мнение за медните съдове на Mauviel 1830, чиито дистрибутор за България е LAVA? Какво влияние оказват върху храната според вас?

# 1 381
  • София
аз съм само със стоманен, в него правя палачинки без проблем.
erna  като алтернатива виж продуктите на LAVA.
Благодаря bouquet

# 1 382
Здравейте, търсих да закупя максимално здравословен съд за готвене за детенце и се спрях на силарган ( става въпрос за тенджера) . Заблудих се обаче, че е на стъклена основа, а всъщност силарганът се оказа керамика. Малко късно,  вече я купих, но все пак ми се иска да съм спокойна, че е безвредно готвенето в този материал. Извинявам се, нямах възможност да прочета темата в детайли, все пак ще съм благодарна, ако някой помогне с мнение - използвани ли са нано технологии,  някакви "лепящи " елементи " и т.н., доколко мога да съм убедена в качеството й?

# 1 383
  • София
Здравейте, дами! Не съм писала досега в темата, но успях набързо да прехвърля по-голямата част и не открих информация за съдове с каменно покритие ... гранит, мрамор и т.н. В нета много ги хвалят, защото не залепват, тежки са и покритието е от естествен материал, което е предпоставка за здравословно хранене. Материалът на съда под покритието може да е алуминий или стомана, не съм търсила чугунени. Идеята ми е, че ако покритието е здраво, а пише, че са доста устойчиви на въздействие, би трябвало да са здравословни и не разбирам защо не ги обсъждате. Цените им също са приемливи. Например този:
https://www.amazon.de/Ballarini-Cortina-Granitium-Bratpfanne-Dur … +stone+frying+pan
Има ли някакъв проблем с тези тигани, защото се замислям за покупка?

# 1 384

По-назад в тамата, или в някоя от предишните, е писано за тези съдове, че всъщност никак не са безвредни, заради слепващите елементи, които се използват при покритието.

# 1 385
Здравейте, Edora, отговорът ви за Силаргановите съдове ли е или за тези от мрамор по другото запитване?  
По - назад в темите някой беше изразил съмнение,  че са използвали нанотехнология за п- вото им. Дали сега разполагате с актуална информация. Чудя се дали направо да не пиша до производителя.  newsm78

# 1 386
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
силарганът е напълно безопасен.

# 1 387
Здравейте, Edora, отговорът ви за Силаргановите съдове ли е или за тези от мрамор по другото запитване?  
По - назад в темите някой беше изразил съмнение,  че са използвали нанотехнология за п- вото им. Дали сега разполагате с актуална информация. Чудя се дали направо да не пиша до производителя.  newsm78

За съдовете с каменно покритие.  Извинявам се, че не съм пояснила в предишния ми пост.

# 1 388
Благодаря  bouquet
Успокоихте ме  Heart Eyes
Междувременно писах до производител,  да видим дали изобщо ще получа отговор.

# 1 389
  • София
металокерамичната сплав Силарган на Силит е ok. не се тревожи.
Доколкото съм чела, няма 100% гаранция и доказателства че е без нано. Но няма и потвърждение че е  нано технология. Тук се бяха занимавали с това много назад в темите за безвредните съдове преди години. Смятам е сравнително добър избор.  Thinking Thinking

# 1 390
Да, след като купих тенджерата точно тук попаднах на тези мнения от преди години, затова реших да попитам дали някой има актуално инфо към днешна дата. Може би ще взема още някоя на Цептер, но дали не им е прекалено завишена цената, изобщо заслужават ли си тези пари според вас  Rolling Eyes

# 1 391
металокерамичната сплав Силарган на Силит е ok. не се тревожи.
Доколкото съм чела, няма 100% гаранция и доказателства че е без нано.

някой вече беше писал до производителя и беше пуснал отговора.

аз си готвя в моята тенджера силарган, незнам какво мнение да дам. newsm78
тенджера като тенджера....

# 1 392
.....
аз си готвя в моята тенджера силарган, незнам какво мнение да дам. newsm78
тенджера като тенджера....
Е, това ме притесни. Тъкмо се бях ориентирала към Силигран и се подготвях да убеждавам ММ защо искам тенджери по 200-300 лв. Mr. Green
Предстои ми подмяна на всички тенджери и тигани вкъщи и ви чета вече месеци наред, и не мога да се реша.
asyalein, похвали го с нещо Силиграна, помогни ми.  Simple Smile

# 1 393
Днес получих очаквания отговор от тях :
"Thank you for your email. I am happy to advise you.

Silargan® is a ceramic material combination consisting of various natural substances.
The raw materials are processed in a precisely defined manner using computer-controlled systems, then mixed and melted in large, rotating furnaces at about 1200° C.
After about two hours, liquid Silargan® is discharged from the melting furnace. It runs over a gutter in cold water and is thus cooled in a shock-like manner. This creates small, crystal-like
chips, the so-called frits. The frits are mixed with water and other additives to a mash, the
so-called slips.
Silargan® can be heated up to a maximum temperature of 400°C.
We do not use nano technology in any of our products.
"

# 1 394

asyalein, похвали го с нещо Силиграна, помогни ми.  Simple Smile

имам само тенджера под налягане.
незнам как да ти помогна с убеждаването... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт