Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 360 090
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Мнения: 1 183
...
Аз от около 2 - 3 месеца ползвам чугунени грил тиган и тиган за палачинки на Лава и съм много довола. В чугуна на Лава палачинките не са ми залепнали нито веднъж.

Аз не успявам добре да почистя такъв грил тиган след печене. И месото ми залепва. При тебе как е?

А такъв за палачинки не съм ползвала, все си мисля, че и той ще ми залепва както грил тигана.

Всъщност, не уточних - твоите чугунени тигани са с емайлирано покритие, нали? Как са откъм почистване?

# 1 291
  • Мнения: 1 232
http://www.delimano.bg/zlatna-esen/?med=sem&cex=9219290& … 88CFYcV0wodUzsKlA

Тези тигани са на хубава промоция.
Аз имам една касерола  за застройки от тях и съм доволна.
Замислям се да си купя и тиган от тях, че ми е за смяна, но ще видя.
Имам тава и два тигана на Делимано и не бих си купила отново на таза марка.

И какво не ти харесва на тавата?

# 1 292
  • Мнения: 727
...
Аз от около 2 - 3 месеца ползвам чугунени грил тиган и тиган за палачинки на Лава и съм много довола. В чугуна на Лава палачинките не са ми залепнали нито веднъж.

Аз не успявам добре да почистя такъв грил тиган след печене. И месото ми залепва. При тебе как е?

А такъв за палачинки не съм ползвала, все си мисля, че и той ще ми залепва както грил тигана.

Всъщност, не уточних - твоите чугунени тигани са с емайлирано покритие, нали? Как са откъм почистване?

То не е нужно да са иделано лъснати. В смисъл чугунът си поема от мазнината и по този начин се образува т.нар. патина, която пречи храните да залепват. Аз умишлено моят тиган не го пускам в миялната, а го мия само на ръка, за да не се отмива патината. Не ми е залепвало месото. Риба също приготвям на грил тигана и нямам проблем. Месото залепва, когато не е готово, когато е готово само се отлепя.

# 1 293
  • София
  • Мнения: 717
Здравейте,
Можете ли да ми препоръчате форма за кекс, която да ми издържи на честото печене на кексове:) Пробвах различни видове и бързо сдават багажа Twisted Evil

# 1 294
  • Мнения: 1 183
...В смисъл чугунът си поема от мазнината и по този начин се образува т.нар. патина, която пречи храните да залепват...

Edora, това е така, да, но за чугун без никакво покритие. А тези на Лава не са ли с емайлирано покритие, което няма как да "хване" патина?

Имам чугунени грил-тиган и тенджера с емайлирано покритие в бяло и не мога да почистя добре единствено тигана. Тенджерата се измива идеално.

Yoanny, от нова форма за кекс и аз имам нужда. Силиконовите не ми допадат, тефлоновите са вредни...
Мисля ,че тук в темата бях чела за стъклени, но никъде не съм ги виждала в реален магазин.

Допълвам: Може би нещо подобно на тези:
Скрит текст:
Скрит текст:
Взех снимките от Амазон. Скъпи ми се виждат там тези форми.  Crossing Arms

Последна редакция: сб, 15 окт 2016, 03:50 от Mary Jo

# 1 295
# 1 296
  • Мнения: 475
Да, има ги тези стъклени форми за кекс и тук. Аз, май от Фантастико съм купувала за подарък, подобна като на първата снимка. Но, имайте предвид, че то и стъклото може да е вредно. Има значение кой е производителят, какъв точно вид стъкло използва и т.н.

# 1 297
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Показаните от мен са на марката Симакс, които декларират,че изделията им са без олово.

# 1 298
  • Мнения: 15 163
Аз ползвам силиконова на Tupperware  и съм изключително доволна.

# 1 299
  • Мнения: 532
Стъклена форма за кекс съм купувала от магазините за мебели "Еником", но ми е малка, води се за пудинг мисля.

# 1 300
  • София
  • Мнения: 717
Аз ползвам силиконова на Tupperware  и съм изключително доволна.
От колко време я ползваш? Аз имах друга марка и се амортизира много бързо:( 

Не бях виждала стъклени форми, но с моя малък помощник вкъщи, който подрежда посудата из шкафовете, не е много удачно такава тежка форма да взема. newsm78

# 1 301
  • Мнения: 395
За форма за кекс: може да погледнете на le Creuset Toughened Non-Stick Bakeware серията за печене. С доживотна гаранция са.

# 1 302
  • Пловдив
  • Мнения: 385
Здравейте, как ви се струва този комплект, дали е безвредна тази стомана?

http://royaltyline.bg/?8,Кухненски-комплект-от-неръждаема-стомана-Сет-от-12-части-royalty-line-rl-1231-c

# 1 303
  • Мнения: 1 232
...
Аз от около 2 - 3 месеца ползвам чугунени грил тиган и тиган за палачинки на Лава и съм много довола. В чугуна на Лава палачинките не са ми залепнали нито веднъж.

Аз не успявам добре да почистя такъв грил тиган след печене. И месото ми залепва. При тебе как е?

А такъв за палачинки не съм ползвала, все си мисля, че и той ще ми залепва както грил тигана.

Всъщност, не уточних - твоите чугунени тигани са с емайлирано покритие, нали? Как са откъм почистване?

То не е нужно да са иделано лъснати. В смисъл чугунът си поема от мазнината и по този начин се образува т.нар. патина, която пречи храните да залепват. Аз умишлено моят тиган не го пускам в миялната, а го мия само на ръка, за да не се отмива патината. Не ми е залепвало месото. Риба също приготвям на грил тигана и нямам проблем. Месото залепва, когато не е готово, когато е готово само се отлепя.


Вчера си получих тигана на делимано. Не съм готвила още в него.

Вече се оглеждам за тиган за палачинки. Гледам , че има доволни от LAVA. Тази марка за мен е непозната.
Тези, които готвите в тиган без покритие, не се ли притеснявате от токсини? newsm78
Тук намерих един съвет на самата фирма  LAVA за залепването. Този тиган ме привлича, че става и за пици, но не съм сигурна в неговата здравословност.

http://www.lavabg.eu/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%85- … %BF%D0%BD%D0%B0/#

# 1 304
  • Варна
  • Мнения: 373
Момичета, вносителите на LAVA ще бъдат на изложението СИХРЕ, в Интерекспо Център. Имат 10 безплатни покани за вход в изложението...поне така са написали във фейсбук страницата си. Който иска може да отиде на място, да говори с тях и да види съдовете. Те имат и медни съдове .. уникални, ръчна изработка, френски.. и не са с калай вътре, а с неръждаема стомана.

Ако имате интерес, пишете им за покана за вход. https://www.facebook.com/Lavabg.eu/

Общи условия

Активация на акаунт