"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 13

• 50 852
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Иди на лекар, какво чакаш досега?

# 31
И аз мисля, че трябва да отидеш на лекар. Причините може да са много за това, което описваш.

# 32
Трябва ли да си взема направление от личния лекар за гинеколог?

# 33
Да, ако искаш да минеш по здравна каса. За частен прием (платено) няма нужда.

# 34
Благодаря за бързия отговор,а някакви насоки как да избера гинеколог  bouquet

# 35
Попитай приятелки с деца, да ти препоръчат. Или прегледай здравния форум.

# 36
Zdraveite! Eto i moia problem. Ot skoro pravim opiti za vtoro dete. Hodih na profilaktichen i vsichko beshe OK. Sled parvia neuspeshen opit M mi beshe mnogo obilna sas sasireci i prodalji s dva dena poveche. Niakolko dni sled  predpolagaemata ovulacia  mi zacapa v kafiavo. Na sledvashtia den imah leko karvene i na momenti rozovo. Otidoh otnovo na pregled. Okaza se che imam malka kista, koiato kakto mi kaza doktorkata s drugata menstruacia shte se mahne sama!!!  No tazi M taka i ne idva. Zakasniava mi 5 dni i ne znam kakvo da mislia. Pravih si dva testa- otricatelni. Niama simptomi da mi idva....Imam samo edno leko bialo techenie, koeto e jaltenikavo Rolling Eyes  Shte otida da si napravia kravno izsledvane, no tuk kadeto sam rezultata moga da go polucha do mesec.  Znam che tuk nikoi ne e lekar, no ako niakoi e preminal prez neshto podobno moje da go spodeli s men. BLAGODARIA!
to

# 37
Попитай приятелки с деца, да ти препоръчат. Или прегледай здравния форум.
Благодаря много за съветите

# 38
Изчакай още малко и направи втори уринен тест. Може да си с късна овулация и да е "рано" да покаже. Ако и втория тест е отрицателен отиди отново на лекар.

Irina parashkevova  Hug

# 39
Много си мила благодаря ти отново за съветите  Hug Just Lora

# 40
Вече и аз ще се похваля, че ползвам ову-тестове за първи път.
Но искам да попитам , след като теста ми покаже 2 плътни черти, значи съм в овулация нали?
 А въпроса ми е .... ако ползвам само тестове, без да си меря БТ...
... и теста покаже , че има Овулация...
То дали наистина има Овулация или Бт показва дали има О независимо от резултата на теста?
Или щом има 2 черти на теста, значи че си я има О-то?

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 15:05 от Донка Иванова

# 41
Щом има две черти, това означава, че нивото LH е повишено и следователно е вероятно да си в овулация.

# 42
Но искам да попитам , след като теста ми покаже 2 плътни черти, значи съм в овулация нали?
То дали наистина има Овулация или Бт показва дали има О независимо от резултата на теста?

Тестът не показва дали си в овулация, а само че нивото на ЛХ е повишено, т.е. овулацията предстои. Но то може да е такова, и без да настъпи овулация. Затова най-сигурно е да комбинират тестовете с мерене на температура. И, моля ви - на тестовете има подробни упътвания. Четете ги, за да не си давате парите напразно.

# 43
А за най-сигурно и точно, при съмнения дали има овулация, да се следи с ехограф  Peace

# 44
Така за пояснение...
МЦ-24-25дни.
Последно М на 22.04.2014г.
на 28.04-отрицателен / секс-ДА
на 29.04-отрицателен / секс-НЕ
на 30.04-положителен с бледа втора черта, може да се отчете за  (-)... / секс-ДА
днес 01.05- положителен с две ясни черти.. / секс-ДА
въпроса ми беше дали е възможно да ми отчете теста, че има О,  а всъщост да няма????
Извинявам се , ако предния пост е бил трудно разбираем.
....И би трябвало, ако Бог реши да стане зачеването нали????

Тестът не показва дали си в овулация, а само че нивото на ЛХ е повишено, т.е. овулацията предстои. Но то може да е такова, и без да настъпи овулация. Затова най-сигурно е да комбинират тестовете с мерене на температура. И, моля ви - на тестовете има подробни упътвания. Четете ги, за да не си давате парите напразно.
Да разбирам ли, че меренето на БТ е по верен метод от самите тестове?

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 10:58 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт