ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 48 097
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
Тези дни моят син ми заяви, че щял да става крал. Казах му, че няма как да стане, защото не се е родил принц. На което той ми отвърна, че това нямало никакво значение, той щял да си създаде собствено кралство. Беше му трудно да ми повървя, че по цялата планета не е останало нито едно свободно местенце и всяка частичка земя е част от някоя държава вече. Тогава реши, че ще си завземе някоя държава, с булдозери.
Какви лекари, певци, космонавти, к'ви пет лева - човекът има планове цялата планета да завладее малко по малко.

# 61
  • софия
Здравейте,
моля ако тук има родители или познати от 107 ОУ или 6 ОУ в София, за съдействие!
Спомняте ли си с какви точки бяха последните приети деца в списъка за първи клас миналата година?
Ще съм ви безкрайно благодарна!
Като бивш възпитаник на 6то и с много мили спомени от него, мога да кажа, че миналата година бях леко разочарована от училището. В момента /тогава/ директорка е /беше/ учителка от училището по мое време - организацията бешо под всякакво ниво. 1во - подадох документи според изискванията. На срещата госпожата обясни, че децата, чиито родители в момента на срещата имат допълнителните документи за прием /свидетество от ДГ/ ще бъдат разгледани с предимство. Имаше и сума ти други организационни абсурди. Напр. среща за деца, които кандидатстват за предучилищна и 1 ви клас. На срещата ни се скара все едно сме ученици без да отчита това, че проблемът идва от нея. Отказах се.
Това, което искам да кажа е, че нещата не са точни и не знам дали някой може да каже нещо конкретно при положение, че директорката /тогава/ няка успя да промени критериите.

# 62
Ей, да не ви загубя и аз, нашето изходно е на 19-ти , на другия ден празник и....край...ваканция

# 63
  • София по рождение
Здравейте,
моля ако тук има родители или познати от 107 ОУ или 6 ОУ в София, за съдействие!
Спомняте ли си с какви точки бяха последните приети деца в списъка за първи клас миналата година?
Ще съм ви безкрайно благодарна!
Като бивш възпитаник на 6то и с много мили спомени от него, мога да кажа, че миналата година бях леко разочарована от училището. В момента /тогава/ директорка е /беше/ учителка от училището по мое време - организацията бешо под всякакво ниво. 1во - подадох документи според изискванията. На срещата госпожата обясни, че децата, чиито родители в момента на срещата имат допълнителните документи за прием /свидетество от ДГ/ ще бъдат разгледани с предимство. Имаше и сума ти други организационни абсурди. Напр. среща за деца, които кандидатстват за предучилищна и 1 ви клас. На срещата ни се скара все едно сме ученици без да отчита това, че проблемът идва от нея. Отказах се.
Това, което искам да кажа е, че нещата не са точни и не знам дали някой може да каже нещо конкретно при положение, че директорката /тогава/ няка успя да промени критериите.

Много благодаря за мнението! Големият ми син завърши преди няколко години 6 ОУ и отлично познавам директорката, но ми е чудно защо толкова желано и централно училище никога не публикува критерии за прием. Иначе училището ме блазни освен с това, че е познато и с факта, че учителката на големия ми син се пада да вземе първи клас и набора на втория ми. За успокоение на родителите, чиито деца учат там мога да кажа само, че в 7 клас в дните на НВО организацията беше перфектна и нервите бяха сведени до минимум. Аз още пазя мили спомени за 6-то.

# 64
  • София
Вижда му се краят... Simple SmileОт ваканция на ваканция- и  ето че учебната година се изтъркули.Мислите  ли за подарък за класната?При нас никой не обелва дума, а си мисля че  е редно

# 65
Предложете помагала за лятната ваканция да не забравим всичко.

# 66
  • София
Утре се надявам моята най-после да е на училище - заради гадната кашлица й се събират 4-5 учебни дни от средата на март. Разложила се е тотално, но то май не остана време за кога да се стяга Simple Smile
sssani, аз не одобрявам общи подаръци и не обичам да участвам в такива. Много съм "за" букети и саксии с цветя, а ако учителят особено много ми харесва или по някаква причина се е ангажирал с детето ми повече от нормалното бих подарила индивидуален подарък.

# 67
  • у дома
Предложете помагала за лятната ваканция да не забравим всичко.

- тук http://www.book.store.bg/p98692/goliamata-vakancia-s-umnite-dreb … a-toromanova.html има и примерни странички
 - http://www.book.store.bg/p103033/pystra-vakancia-igri-i-zabavni- … ova-g-kirova.html
- http://www.dealbg.com/podrs0v.php?kod1=p1vap&kl=1
- http://www.dealbg.com/podrs0v.php?kod1=p1vdv&kl=1
- http://www.dealbg.com/podrs0v.php?kod1=p1vps&kl=1
- http://www.dealbg.com/podrs0v.php?kod1=p1vpb&kl=1
- пак примерни странички http://www.book.store.bg/p74668/az-sym-vyv-vakancia-sled-1-klas- … -s-stancheva.html
На мен най-много ми харесва последното,но понеже си познавам детето абсурд да има желание или да успея да го мотивирам да направи 120 страници упражнения-това се пада по повече от страница на ден...

Има ли участвали в Математика без граници-моето е със сребърен медал,1 точка не му е достигнала за златен,ама аз съм доволна,защото не е решавал кой знае колко задачи допълнително ... Та питането ми е,ако има участвали и в предишните етапи,защото ние не сме -имате ли представа след колко време идват в училище наградите?
Задачи http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=66
Класиране http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=68

Лекси,напълно ти съчувствам-моето преди пролетната ваканция беше 2 седмици болно и с ваканцията му се събраха доста дни у дома-после докато влезе в ритъм отне малко време...Дано лошото е зад гърба ви и сте вече здравички-това е най-важното   Hug

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 13:50 от svetlaem

# 68
  • София
Здравейте   bouquet.
Реших да проверя младежа дали покрива тези ориентировъчни нормативи за първи клас - за четене и писане. Някой беше ги постнал по-назад в тази или предходната тема.
С четенето е супер - при норма 40, той прочита по 60 думи на минута. При писането обаче не е така. При норма 10-15 думи, ако правилно помня, на него му се връзват по 4-5 думи на минута  Crazy. Много се разсейва явно  newsm78. Каза, че в клас е от бързопишещите и даже изчаква другите да допишат  newsm78. Решила съм да почнем да правим по една диктовка дневно. Имам една книжка с диктовки за 1 клас.

# 69
Нашата класна се е спряла на книжката "Голямата ваканция" като подарък за завършването. Родителите се съгласиха, на мен ми е все едно. Много ще се учудя, ако въобще направи упражненията в нея, ама много.
Светле, в кои градове се провежда "Математика без граници"? Аз не знаех нищо за него, а и не са ни казвали. Всъщност като видях публикувани задачите тук, се сетих, че миналата година съм чела за него, пак във форума. То при нас и за КМС, Кенгуруто и ВМС нямаше кой знае каква информация в училище. Добре че е Негово Величество Форумът, за да знам за тях  Laughing Когато класната разбра, че поне едно дете иска да се явява на състезания (абе колко иска, не знам, ама аз си го пращам  Wink), започна да съобщава на всички. От нашия клас обаче се явява само синът ми. От другите паралелки има малко повече участници. Иначе като гледам сайта на СМБ, в града ни се провеждат само Салабашев, КМС, Кенгуру, ВМС. В училищния сайт имаше информация и за още едно, от 2ри клас - "Математически таланти" в няколко кръга: беше нещо есен, зима, пролет и финален кръг. Обаче за него никъде не намерих задачи и не знам с каква трудност е.
Синчето изкара 4 дена ваканция с баща си в Дупница на едно състезание със самолети. Ние с малкия трябваше да си останем вкъщи. На връщане минали през пещерата Съева дупка, после обиколили Царевец. Добре си изкарал. Фактът, че не знае нито дума чужд език, изобщо не му попречил да си разговаря с чужденците - той си мелел на български, те на немски/английски и на нашия човек изобщо не му пукало дали се разбират - разговорът нали си тече  Joy Та първият му по-продължителен досег с чужденци изобщо не го убеди в необходимостта от чужд език.

# 70
И ние сред миналите днес през Царевец Grinning Пообиколихме някои любими места, децата се видяха и с едната прабаба. Беше хубаво. И неучебно Simple Smile. С нищо не съм го занимавала, чете си по собствено желание в дъждовните часове.
svetlaem , браво на детето.

# 71
  • у дома
ston ,точно Математически таланти е Математика без граници-провежда се в училищата,които са подали навреме заявка и са точно три кръга-есен,зима и пролет-просто не си разбрала ,че за това става въпрос-а малчовците са много доволни -от нашия клас едно дете е със златен медал и точно с 1 точка повече от моето,детето ми е със сребърен,има три деца с бронзов медал и другите 12 са със сертификати за участие-участвали са 17 от 24 деца-толкова са пожелали,таксата за участие е 4 лв-от др клас например не е участвало нито едно дете,...Нашето училище не е участвало в първите два кръга,аз разбрах от форума и питах нашата госпожа,тя пък е питала директорката и за третия кръг бяха подали вече заявка.Явно във вашето училище не са знаели,че от тази година за пръв път се провежда и за 1 клас и не са подали заявка.Не знам в кой град сте,но ние сме уж от областен град,даже има и ПМГ с прием от 5 клас,но състезанията по математика  са само -КМС,Кенгуру и още едно,което си е регионално...Няма Салабашев,няма Черноризец Храбър,няма ВМС-това е положението.

Иначе ние ходихме до Рилския манастир-дъжд,дъжд и пак дъжд,ама поне си починахме...Големият ми син остана много доволен,защото скоро по история си имаха урок точно за Рилския манастир и видя на живо и двуметровата свещ,подарена на манастира от турския султан и др неща,за които пишеше в урока.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 23:44 от svetlaem

# 72
В Търговище сме. Тук дори и математическа гимназия си нямаме  Sad
Тия състезания що не ги пишат навсякъде с едни и същи имена  ooooh!
Значи точно за "Математика без граници" съм чела тия дни. От нашето училище също има деца с медали, но бяха 2ри клас. Та за тях прочетох, но пишеше "Математически таланти" и аз не намерих никаква друга информация.
Ние също мислехме да посетим Рилския манастир през почивните дни. Първоначалният план беше уж да ходим към Дупница всички. Състезанието беше само събота и неделя и мислехме да оползотворим останалите почивни дни с разходки към Рилския манастир, Синаница или към езерата. При прогнозата за дъждовно време обаче се отказахме и така замина само Вик с баща си. На малкия му беше много тъжно и скучно без него и го чакаше с нетърпение да се върне. Разбира се, това не им попречи снощи да се сбият 10 минути след като се видяха отново  ooooh! Не знам това, кога и дали, ще има някога край.

Май все пак са различни състезания. Това намерих в сайта на Данибон за "Математически таланти"
http://danybon.com/index.php/education/sustezania/1614-math-talanti-2014
Задачите изглеждат доста интересни на първо четене и нестандартни също така.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 22:10 от ston

# 73
  • София
Май все пак си е едно и също.  Wink
http://mathematicalmail.com/category.php?id=46

# 74
  • София
Светле, благодаря за линка. Пише, че мойта щерка е с бронзов медал. Ще бъде голяма радост ако им раздадат нещо.
Не можах да разбера колко точки има де, но ще разпечатам задачите да ги реши пак вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт