ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 47 910
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ина не е възхитена от Карлсон, прочете доста лесно Пипи, Пинокио и Патиланско царство, но Карслон нещо не й върви, добре че не е много страници, та дано я избутаме. Чудех се дали да й обясня делението. Почти е перфектна на таблицата за умножение и не знам дали не е добре да й навържа и делението докато е в ритъм newsm78

# 496
Бубче, и Дария    удари на камък с тоя Карлсон...Само тя остана.Не я насилвам....оставям я да си чете други  книжки.Ще  дойде и неговия ред по-нататък-сигурна съм Simple SmileЗа математиката и други упражнения-  определено не съм от настоятелните.И не виждам смисъл.От време на време  решава по някоя задача от сборник или други правописни задачки,колкото да поддържа навик.Тя не се съпротивлява.Чете ежедневно и с удоволствие.ОСтавила съм я на игри, забавления и истинска ваканция  Simple Smile

# 497
  • София
Ами аз си знам детето и да ти кажа предпочитам да отдели по час на ден за таблицата и за една диктовка, отколкото после да й дойде нанагорно през годината. Освен това времето предразполага към седене вкъщи, та не съм й отнела тичането навън, карането на колело, ролери и т.н.

# 498
  • София
Като стана дума за таблицата, да попитам, вашите деца как я учат?

# 499
  • София
Ами първо поред с 2, като я запомни поред почнах да я питам разбъркано, като я затвърди разбъркано, минахме към 3 по ред, като я научи по ред я почнах разбъркано, като нямаше проблем с разбърканите с 3, почнах да я питам разбъркано с 2 и 3, като ги оправи тях минахме към 4 и т.н. Зора е до 6, минат ли 6, после вече е лесно.

# 500
  • София
Бубче, при нас проблема е, че тя от край време си има наизустени някои числа, например,  знае, че 3х3= 9 и като я попитам колко е 8х3, започва да пресмята от деветката. До 5тицата няма проблем, но от там нататък я усещам, че се затруднява. За да отговори колко е 7х8 и трябват не по-малко от три минути. Confused

# 501
Моята я казва уж наизуст, но всъщност засега си я смята. До 4 само сме стигнали, но я учи с баба ми, аз нямам кога. Когато почивам правим диктовки, попълваме читателски дневник и едно помагало, показвала съм го тук.
Все ме пита като свърши задължителните книги ще трябва ли да чете. Аз й казах, че тогава ще чете книги по избор, а тя разбрала, че и книга по избор е от задължителните. Та все казва: "Може това да ми е книгата по избор", като стане дума за някоя книжка.  Laughing Матилда е добър вариант, благодаря, Gina L! Дочита вече Патиланците, останаха само Български народни приказки на Каралийчев. Прочетените книжки са 7. Пазари се докато сме на морето да не чете. Аз й казах, че ще носим книжка, ако й се причете, за всеки случай. "Мислиш ли, че това може да се случи", ми отговори.

# 502
Gina L,
със 7, 8, 9 си е трудно.

А децата добре ли владеят събиране и изваждане до 100 ...?

Приложете схемата на учебната програма  - с 1, 2, 5, 10,
после 3 и т.н.
Паралелно деление ...
Трябва да свържат с нещо тази таблица. Защо учим  5 х 6  (за да не събираме пет пъти 6 като начало Wink ).
Иначе след време, за да отговорят на 9 х 6, ще започнат от началото на умножението с 6, докато стигнат до 9 х 6.

# 503
  • София
Аз й казах, че ще носим книжка, ако й се причете, за всеки случай. "Мислиш ли, че това може да се случи", ми отговори.
Laughing
Бети и ние на морето носихме книга. Пътувахме повече от 1000км, и по едно време си поиска книгата, да си четяла /явно видя от мен/. Зарадвах се, и моментално се втурнах да ровя багажериете, чи видиш ли, проявила е желание. На второто изречение ѝ "се зави свят", а книгата не се отвори до завръщането у дома.
 lorenca, благодаря.  bouquet
Иначе със събиране и изваждане се справя добре, но определено с таблицата ще трябва доста да се упражнява.

# 504
  • София
Иначе след време, за да отговорят на 9 х 6, ще започнат от началото на умножението с 6, докато стигнат до 9 х 6.

Точно затова минаваме на следващото число само, когато без грешка отговаря на предното, но разбъркани. Целта ми е  не да я смята, а да я знае наизуст, затова и не съм минавала първо смятането над 20. Учим я бавно и полека, без да бърза, това ми беше и идеята да я учи лятото, да не е под стреса на останалия материал, да има достатъчно време да я повтаряме и т.н.
Всъщност не са никак трудни със 7, 8 и 9, ако са научили предните, защото в тези 3 колонки имат много малко неизвестни задачи - в 7 са само 3, в 8 са 2, а в 9 реално не знаят само колко е 9х9.

За морето нях свалила Патиланци на киндъла и четеше всеки ден по 1 глава, даже май на два пъти и по две прочете. Сега пак сме запланували море, но в началото на септември, та ще видим до тоава какво непрочетено ще е останало и ще го мислим.

# 505
Аз таблицата я обяснявах успоредно с делението. Мисля, че я знае, макар отдавна да не съм го препитвала. Като се колебаеше за нещо, го пресмята, но в общи линии уж я беше научил... трябва да проверя как е положението. От доста време съм го оставила само да си чете книгите. Това не го възприема като учене, а като забавление.
Колебая се какъв е правилният подход - дали лятната ваканция да е време за пълно изключване от учебни занимания или по-добре  да се занимава по половин час всеки ден, за да може през останалото време от годината също да има достатъчно време за игра. Нямам никакви съмнения, че ще си научи основния материал в училище, но пък ми се иска  и да надгражда, но да не е за сметка на играта Laughing
Много се израдвах, че ще е първа смяна през първия срок,защото през зимата ми се струваше ужасно да е втора.
Знаете ли в какви тетрадки пишат по БЕЛ и математика във втори клас или всеки учител си решава2
Тази година ми се ще да отмятам едно по едно, че и брат му ще тръгне на градина през септември и ще ми дойде нанагорно всичко наведнъж.

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 06:53 от valerie

# 506
  • София
Мисля,че всеки учител си решава  Peace Големият ми син,като беше втори клас, започна директно на широки,мисля,но не важеше за всички деца,а само за тези,които се справяха по-добре с писането.Докато квадратчетата, мисля, бяха малки още от началото на първи клас Peace
На нас са ни останали доста тетрадки с тесни и широки редове,а и с големи квадратчета,защото много малко ползваха през годината, и се надявам да започнат пак на такива Laughing
 Миши прочете Пипи,Патиланци и 2 книжки с прикази от задължителните .Отделно прочете за Моливко и Сръчко и сега си чете друга книжка- "Как да станеш пират" .Едва ли ще успее да изчете всичко от списъка,че хич не е малко,а има и доста големи книжки в него-Мечо Пух,например,но няма да е проблем,колкото и каквото му се чете,за да не стане на сила и с досада Peace

Разпечатах му и няколко странички от подготовката на "Евростар", от линка ,който valerie беше пуснала.Харесаха ми,а и баткото беше доволен,че не се налага само той да решава задачи и да учи през ваканцията Mr. Green Даже от време на време сам му измисля задачи,за да му прави компания,докато решава Simple Smile

# 507
Нашата госпожа пък забрани да се учи таблицата през лятото. Каза че през учебната година тя ще ги научи като я осмислят а не назубрена!  Wink

# 508
  • София
Нашата госпожа пък забрани да се учи таблицата през лятото. Каза че през учебната година тя ще ги научи като я осмислят а не назубрена!  Wink
Каво има да й се осмисля на таблицата за умножение Simple Smile Това е точно учене наизуст за мене. Хубаво е да се върже с делението, но освен да схванат, че 7х3=7+7+7 не виждам какво друго трябва да се осмиеля.

# 509
но освен да схванат, че 7х3=7+7+7 не виждам какво друго трябва да се осмиеля.

Точно обратното трябва да схванат (7+7+7 = 3 пъти по 7) Simple Smile За да разберат, защо им е да автоматизират 2х 7; 3 х 7.

Общи условия

Активация на акаунт