Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 673
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Добро утро маменца,
  Avencis и аз трудно се справям със спането, непрекъснато се пробуждам вечер и в главата ми разни мисли. Колкото повече наближава времето за появата на бебето, толкова повече ме е страх. Всеки път когато се сетя или някой ми припомни и се започват два реда сълзи и сополи. Не го искам, но тази емоция се оказва по-силна. А снощи изгоних ММ в другата стая да спи, че от хъркането му още повече ми се нарушава съня. И да се похваля сутринта се събудих в 6ч бодра, отпочинала и наспана  newsm68 , май открих лека за моето безсъние  Laughing
  Бебе2 и  аз съм с две ръце за Амели, звучи много нежно.
 А за комплекта за изписване след толкова обикаляне, не харесах нито един готов комплект и си сглобих такъв. Включва тънко боди с дълъг ръкав, цвят екрю, отгоре рокличка екрю и цвят вишня, ританки, буйки, лента за главичка и пеленка ( за съжаление нямам снимки, но на мен много ми допадна комбинацията) А докато обикалях да гледам готови комплекти за изписване се наслушах на изрази от рода "Къде си тръгнала да търсиш рокля за изписване на 2 килограмово парче месо", не се обличали с рокли бебчетата и т.н. Е в крайна сметка намерих си рокликчка, напук на всички, които се опитваха да си пробутата традиционните ританки и ризки  Grinning

# 541
Добро утро и от мен, мамчета!
Бебе2, аз съм с две ръце за Амели! Много ми хареса още първия път като го спомена и продължава да ми харесва адски много - изключително нежно име! Не помня как ви беше фамилията, но си спомням, че много си подхождаха имената Peace  И за роклята съм с две ръце  newsm10

ууу, мерси за бързото мнение Hug. Фамилията е Слиман, т.е Амели и Лео Слиман, на мен ми е хармонично, май...
 Това с пелената и сантименталния спомен хич не е лошо Thinking. И аз имам една дето свеки ми я даде за Лео и си е направо идеална. Освен това тя от там е плела някакви памучни жилетки, тип "кардиган" ( Crazy френска му работа), та на роклята и жЕлетка ша и турна Joy
 Niya_, не допускай такива мисли в главата си, моля те. Много са вредни. Всичко ще си е наред и ти, и бебо. Не е хубаво с негативизъм. Аз и с 1-вата бременност, и с тази, ама никога не ми е минавало през акъла че нещо може да не е наред с детето. Щом бебето е факт и деленето на клетките е почнало, значи и е предопределено да се роди живо здраво, не предизвиквай съдбата с негативни мисли. Има схващане, че небето не чува отрицанието в " Дано да НЕ стане еди какво си" и съответно ти се стоварва точно обратното на това което искаш Naughty. Винаги с положителен знак да са мислите Hug

# 542
Добро утро  food010
Нещо зие уа душата от мен: http://www.youtube.com/watch?v=4SRj-av79Ts , за фон на този най-накрая слънчев  ден  Hug
Да ви питам, ние уж име в началото си харесахме, но сега ми се появи леко разколебаване.
Амели или Лиз (на френски се пише Lise) newsm78
На мен ми харесва повече Лиз! Много е хубаво,и ние вече сме решили за имената(Александрина и Ивайла ) Ама се чудя дали Александрина да не го заменя с Виктория вие кое бихте предпочели ? След малко ние си тръгваме,нали ви казах че по празника сме тук при сестра ми Георгия във Варна,ще ви пиша как е минал пътя само да се върнем,че тук от телефона хич не ми е удобно !

# 543

На мен ми харесва повече Лиз! Много е хубаво,и ние вече сме решили за имената(Александрина и Ивайла ) Ама се чудя дали Александрина да не го заменя с Виктория вие кое бихте предпочели ?

Аз съм 100% за Виктория. Александрина ми е дълго и тромаво. Евентуално Алекса би ми харесало повече, и на Лекси и на Алекс, и на Али ще стане.
Ама аз съм си по кратките имена Peace

# 544

На мен ми харесва повече Лиз! Много е хубаво,и ние вече сме решили за имената(Александрина и Ивайла ) Ама се чудя дали Александрина да не го заменя с Виктория вие кое бихте предпочели ?

Аз съм 100% за Виктория. Александрина ми е дълго и тромаво. Евентуално Алекса би ми харесало повече, и на Лекси и на Алекс, и на Али ще стане.
Ама аз съм си по кратките имена Peace
Да,благодаря за мнението ти ,може би Лекси на мен ми допада,даже много аз и преди съм си го мислила за това име ама.....благодаря ти !
diyana_mihova,аз много те подкрепям за рокличката аз лично не си падам по най-традиционните неща,браво !Защо пък не да е рокличка толкова нежно ще стои ! Браво  обичам хора със собствен стил !

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 09:24 от Borisa_koeva

# 545
Добро утро моми4ета
Бебе 2 - и според мен Амели  е мноого по-добре  Peace
Ния пиши след консултацията-сигурна съм 4е не е нещо сериозно така 4е мисли положително...
Някъде бях 4ела 4е всички ненормални неща - по време на бременност са нормални- така че не се шашкайте
И аз доста се страхувам от преждевременно раждане -   снощи така ми стана твърд и тежък корема 4е бая се ококорих  #Crazy ...но днес е по добре сякаш  ooooh! ... на вас случвало ли ви се е?
Това със спането е временно-и аз имах период в който не можех да спя - беше кошмар...питах док и ми каза 4е мога да пия валериана или мента глог валериана защото били хомеопатични ...  newsm78 е аз само едно хапче пих и след това не ми се наложи слава Богу ... и аз го гоня ММ от време на време 4е много хърка  #2gunfire

# 546
добро утро тумбачета
как сте днес?  Simple Smile
Виждам/чета обсъждате дрехи за изписването. Винаги съм се чудила с каква цел е това?
Извинявайте , но наистина ще ми е интересно да разкажете за какво е толкова важно какво ще облича точно в момента на изписването?  Rolling Eyes
Не съм раждала в Бг, не съм и присъствала на изписване .
При нас изобщо ама изобщо не е от значение какво облича точно деня на изписването...Каквото предния ден, такова и този -няма разлика.
При нас дойде педиатъра ни и последната сутрин (деня на изписването) да погледне дали всичко е наред с беб , даде зелена светлина, дойде после гинеколога -всичко е наред и каза да с еприготвяме и тръгваме.
 Grinning
Бебето си беше в боденце, чисто изгладено -ново  Laughing, облякохме космонавчето , че беше зима. Дойде мъжа ми с колата , слязохме на рецепцията да платим разходите по раждането и престоя чао чао и в колата  Laughing Laughing Laughing
5 минути бяхме си у дома. Та затова се чудя за какво е това "официално" обличане, различно от предните дни в болницата  Rolling Eyes
Някаде отивате ли (различно от дома) или?

# 547
Бебе2, Амели ми харесва повече  Simple Smile

# 548
bebe2 аз съм за Лиз. Амели ми звучи някак си не завършено знам ли....... Crazy Лиз и Лео Слиман пак звучи добре
Аз пък съм на другата крайност със съня, даже взех да се чудя какво става с мен. По принцип преди като ходех на работа си лягах около 22,00 и ставах като по часовник в 7,00.А сега си лягам към 24,00 и до 10,00 спя като пън, освен че ставам по 2-3 пъти до ОО но веднага заспивам.......не мога да се позная  #Crazy

# 549
добро утро тумбачета
Виждам/чета обсъждате дрехи за изписването. Винаги съм се чудила с каква цел е това?
Извинявайте , но наистина ще ми е интересно да разкажете за какво е толкова важно какво ще облича точно в момента на изписването?  Rolling Eyes
При нас изобщо ама изобщо не е от значение какво облича точно деня на изписването...Каквото предния ден, такова и този -няма разлика.
При нас дойде педиатъра ни и последната сутрин (деня на изписването) да погледне дали всичко е наред с беб , даде зелена светлина, дойде после гинеколога -всичко е наред и каза да с еприготвяме и тръгваме.
 Grinning
Бебето си беше в боденце, чисто изгладено -ново  Laughing, облякохме космонавчето , че беше зима. Дойде мъжа ми с колата , слязохме на рецепцията да платим разходите по раждането и престоя чао чао и в колата  Laughing Laughing Laughing
5 минути бяхме си у дома. Та затова се чудя за какво е това "официално" обличане, различно от предните дни в болницата  Rolling Eyes

Е как за какво е......аз пък се чудя как може да питаш!
Там не те ли посрещат роднини и естествено е да искаш като за първи път ти видят детето очи в очи да е облечено перфектно! Все пак това е толкова важен момент за теб, ММ и бебето ти ........не знам не мога да го обясня трябва ти да го чувстваш важен знам ли  newsm78

# 550
  • Бургас
добро утро тумбачета
 Grinning

За мен е важно, защото деня на изписването ще е деня, в който близките ще ни посрещнат и ще видят бебчето. То за първи път ще влезе в дома, а и ако искате ме укорявайте, но аз дори съм говорила и с оператор за заснемане на самото изписване и след това първата професионална фотосесия на бебче. Затова за мен е важно да бебче да бъде като "Принцеса"   ylinfant

# 551
добро утро тумбачета
как сте днес?  Simple Smile
Извинявайте , но наистина ще ми е интересно да разкажете за какво е толкова важно какво ще облича точно в момента на изписването?  Rolling Eyes
 Grinning
Бебето си беше в боденце, чисто изгладено -ново  Laughing, облякохме космонавчето , че беше зима. Дойде мъжа ми с колата , слязохме на рецепцията да платим разходите по раждането и престоя чао чао и в колата  Laughing Laughing Laughing
5 минути бяхме си у дома. Та затова се чудя за какво е това "официално" обличане, различно от предните дни в болницата  Rolling Eyes

Ееее Кристи4, ти просто нямаш представа как е на родна територия Laughing. Значи до последния момент кесиш в отделението и не знаеш ще ли те изпишат или не и после идва припряна главната и ти казва "бързо, бързо мъжа ти и семейството да са тука до 15 минути с всичко необходимо". Под всичко необходимо разбирай дрехи за теб и за бебето + лелеяната за тях черпня. Та в уречения момент мъжа ти ти подава разтреперан от вълнение сакчето, ти припряно търсиш главната и започваш трескаво да се привеждаш в ред. След това тя пристига с бебето, нагласено като за последния ден преди потопа и те ръчка по едно тъмно задно коридорче. В края на коридорчето се натрисаш на тържествения момент на предишната родилка с всичките и роднини, цветя и прочее. Притеснени зад тях, пристъпят от крак на крак твоите хора и чакат бляскавия момент. Малко си като зад кулисите на представлението за края на учебната година в 6-ти клас. Когато най-накрая се докопаш до родителите си и до бащата на бебето, ( и евентуално стринка ти и лелично ти от Таранайковци, които не биха пропуснали момента за нищо на света и просто ТРЯБВА да присъстват) напорист фотограф ти се навира в лицето и в това на бебето ти, за да увековечи момента и всички притеснено се групирате и си подавате бебето. След това баща ти или мъжът ти се уединяват с него за обсъдят финансовата част на щастливия момент и най-накрая с натрапчивата мисъл "о, по дяволите добре че всичко свърши", пристъпяш към вратата където развеселен цигански оркестър ти свири на коленце и абсолютно не желае да приеме отказа ти да се разкършиш на някой качествен кючек...
Та, в този ред  на мисли, кажи как да избегнеш купуването на така наречения "комплект за изписване" с цена от 50 до към 100 лева, в който има дори кюлоти за 3 килограмовото ти дете. Та нали това му е дебютът в този живот, дава ли ти сърце да го лишиш Wink

# 552
 Laughing Laughing Laughingбебе2 смяла съм се на глас  Joy Joy

сега разбирам, наистина няма нищо общо с нашето изписване. При нас направо си е пълна скука. Аз, мъжа ми, майка ми и бебето бяхме. Майка ми седна на фойето да изчака , докато си платим и тръгнахме. Бях по пижама и халат, прибрахме се и едва на другия ден звъннахме на свекър/свекърва да кажем, че сме си у дома.

това значи ли, че майката на бебето трябва да е също официално облечена или само бебето?

# 553
Laughing Laughing Laughingбебе2 смяла съм се на глас  Joy Joy

сега разбирам, наистина няма нищо общо с нашето изписване. При нас направо си е пълна скука. Аз, мъжа ми, майка ми и бебето бяхме. Майка ми седна на фойето да изчака , докато си платим и тръгнахме. Бях по пижама и халат, прибрахме се и едва на другия ден звъннахме на свекър/свекърва да кажем, че сме си у дома.

това значи ли, че майката на бебето трябва да е също официално облечена или само бебето?

Аз досега не съм раждала ама аз искам да съм официално,е смисъл с някоя хубава рокличка(ако се събера разбира се  Praynig)...хаххх,ами аз искам да съм хубаво,прилично за снимка облечена и затова ще се подготвя,ще се гримирам и облека,и бебките ще облека подобаващо ! Thinking

# 554
Аз съм второ добро утро тази сутрин, но вече с кафе  morning
Успях да поспя още малко ама пак ми е смотано. Значи казвате да го изгониш в другата стая е решението на проблема  Rolling Eyes хич не ми се иска така ама пък  крайна сметка то иначе не става явно. Да ама за сега няма къде да го гоня, но вече като отидем в квартирата някой ще бяга в хола.
Мишелинке, точно вчера се чудех какви ли ги вършиш и да ти пиша да ходим заедно. Само че то в колко часа беше?
Кристи стана ми смешно като ти прочетох поста  Mr. Green Аз да ви кажа честно май не искам данги дунгита пред болницата и снимки и така нататък, ама се съмнявам че ще ме огрее спокойствието. Иначе така наречения ми комплект за изписването е гореспоменатия пижамен тип и съдържа всичко шапка, ръкавички, ританки, боди, цяло боди, лигавник даже и жилетчица. http://direct.asda.com/george/baby/starter-packs/7-piece-star-ba … 9,default,pd.html Само една пелека да взема. Ама 100 лв. да давам даже не съм помислила. Естествено няма да нахакам всичко на бебето, каквото си изберат от болницата. Аз даже смятам поне 1вия месец да го обличам с такъв тип дрехи - мисля че така ще му е по удобно. Иначе има много сладки дънчици и ризки ама какво да го тормозя хайвана   ylinfant Виж ако беше мадама там вече щяха да играят роклите  Heart Eyes
И аз съм за ВИКТОРИЯ много е красиво

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 10:03 от Avencis

Общи условия

Активация на акаунт