Смрад и шум от кокошки в София.Има ли изход?

• 9 023
  • 64
  •   1
Отговори
Здравейте.Живеем в ужким елитен квартал на София в полите на Витоша.Съседката зад нас има кокошарник и лятото не мога да си отворя прозореца на кухнята да се проветри от смрад,камо ли да си изляза на терасата да си изпия кафето като бял човек...За шума да не говорим...В 4-5 сутринта петела си кукурига по няколко пъти всеки божи ден..С добро с тая пасмина където живее там,човек не може да се разбере......С лошо сигурно ще се решат нещата,ама временно,което не ми  е вариант......Искам да попитам по законен път може ли да се направи нещо и имали някой опит с това?

# 1
Ами елитния ти квартал е бивше село и някои хора още си пазят къщите със все кокошарниците. Като сте си купували елитната къща, да сте мислили, какво ви е виновна жената.

# 2
 Joy
Купи си апартамент в някой модерен апарт комплекс в полето и нищо няма да ти кукурига  Laughing Mr. Green

# 3
На едни кокошките пречат, на другите шумните съседи отгоре .
В елитните квартали има *елитни* проблеми.

# 4
  • София (Възраждане)
Съчувствам ти искрено, тъй като от собствен опит зная колко неприятно е.
Изкарахме и ние цяло едно лято с досаден петел почти до главите, който, слава богу, през есента беше вероятно направен на супа, както и кокошките му, собственикът им май го хвана кризата и счете пернатите за нерентабилни Mr. Green.
Та, по същество, писах на Столичен инспекторат, но не заради кокошките, а заради огромен вечно лаещ пес в същия двор. Когато служителите от Инспектората дойдоха, попитах също и дали лицето има право да отглежда кокошки в центъра на София. Онзи ми отговори, че ако са спазени правилата за отглеждане нямало проблем. Какви са правилата обаче не знам.
Мога да те посъветвам да се обадиш или да пишеш /през сайта им/ на Столичен инспекторат, както и да говориш евентуално с кварталния полицай.
Стискам палци проблемът да бъде бързо разрешен!

# 5
На едни кокошките пречат, на другите шумните съседи отгоре .
В елитните квартали има *елитни* проблеми.

Е то винаги има съседи Simple Smile - явно на нея животинските проблеми й пречат повече, от хорските Simple Smile

То на такива хора вечно някой за нещо им е крив  Crazy

# 6
Хората пари плащат за пасторални гледки и звуци, вие се оплаквате. Шегата настрана, има съседи, които в апартаментите си гледат кучета, десетки котки, чувала съм за коне, прасета и май оправия няма.

# 7
Мисля, че имаше някакъв правилник за отглеждане на селскостопански животни в населените места.
Отиди в Общината и питай. Тъкмо ще пуснеш и жалба за това, от което се оплакваш тук.

# 8
добре де ,аз само попитах...любезно и без да нападам никой....ква е тая злоба...ебаси
 alt + f4  повече няма какво да влизам в тоя форум....ще си чета инкогнито селските пинизи и най-голяма муня и няма да посмея да питам повече нещо  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 9
 Laughing Разбирам те за миризмата, но е приятно да те буди петел. Много по-приятно от клаксона на автомобили или бученето на боклуджийската кола, да не говорим за тропащите съседи.Simple Smile

# 10
  • София (Възраждане)
Laughing Разбирам те за миризмата, но е приятно да те буди петел.

В 3 или 4 часа сутринта? 

# 11
Как може с лека ръка да се издават квалификации за хора като "пасмина" и тн. Съседите ви най-вероятно са n-тото поколение което обитава този имот, да не говорим, че определението "елитен квартал" за мен в тази част на града са меко казани смешни, от както търсейки си имот в Бояна се оказа, че дървения "нужник" на съседа е под моята тераса, а представител на фирмата построила кооперацията ме съветваше, че понеже там канализация няма на всеки няколко години да се разберем по съседски, кой ще вика ла*нарката да почиства шахтата в двора ни  Shocked

# 12
Избягали хората от село... ама се озовали на село  Laughing Това е проблема  Wink

# 13
Как може с лека ръка да се издават квалификации за хора като "пасмина" и тн. Съседите ви най-вероятно са n-тото поколение което обитава този имот, да не говорим, че определението "елитен квартал" за мен в тази част на града са меко казани смешни, от както търсейки си имот в Бояна се оказа, че дървения "нужник" на съседа е под моята тераса, а представител на фирмата построила кооперацията ме съветваше, че понеже там канализация няма на всеки няколко години да се разберем по съседски, кой ще вика ла*нарката да почиства шахтата в двора ни  Shocked
Казах ужким елитен...Какво му е елитното и аз не знам....Може би данъка...Където е 500лева само за един етаж.....И аз съм н-то поколение в този имот,не съм новодошла ,нито скоро закупила....А тези са пасмина....Събират всякакви боклуци,нещо май им хлопа дъската ,не знам....Постоянно гледат да полазят някъде безплатна почерпка или да вземат някой инструмент "на заем" и да не върнат и даже да не "помнят!!!",че са го искали.....Никой не ги обича от махалата,ама и никой нищо не им казва....До скоро имах кученце на двора,но джафкаше и лая му беше гръмогласен ,и точно тази пасмина ми отправяше заплахи,че ще ми отрови кучето,понеже им пречело ( а във всяка къща тук има поне по едно куче на двора,но това е отделен въпрос,,,..)Аз с рев и сополи се разделих с мойто куче,като го подарих ,само и само да не го отровят....ТО и аз мога да и отровя кокошките,ама не съм такава,жал ми е за животинките,били те и кокошки....Та за това искам просто да знам може ли законно да се направи нещо и някой имал ли е успех с подобен проблем

# 14
оо това е съвсем друга история тогава - можеше да си започнеш с нея Simple Smile Защото леко излиза, че сте новодомци и сега си разбрала за кокошките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт