Време е да ни дарят с ритничета ОКТОМВРИйските мъничета - ТЕМА 7

• 30 360
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Доколкото знам шарката е опасна първите три месеца от бременноста.Според мен няма такова нещо като нова шарка и ако си я карала едва ли ще се заразиш.Наистина се успокой щом докторката ти е казала детето вече е голямо и оформено и си има всички органи така че е късно за аномалии поне според мен newsm78

# 601
  • София
Добър вечер.

Ани, успокоих се. Ама така го беше написала, че помислих друго Laughing.
leksita не съм я чувала тая шарка. По принцип като водих Рая на консултация питах док за шарките, за да знам дали да я спирам от ясла. Тя ми каза, че ако съм карала варицелата, нямам проблем. Имунитет имам, бебето е защитено от плацентата. За рубеола Рая има ваксина. А до колкото знам много опасна е рубеолата, но в ранните месеци, когато тепърва се оформя мозъка. Самата шарка правила мозъка на бебо на пихтия. Но така или иначе в момента всички сме около 5-ия месец и мисля че няма от какво да се притесняваш.
А каква пък е тая шарка всъщност? Ама въобще не съм чувала за шарка 5,6 newsm78

# 602
И аз не бях чувала за такава, но явно има.Постоянно се оглеждам дс не изскочи някоя пъпчица и се филмирам.Повтарям си, че такс само си вредя и не трябва да се притеснявам излишно, но знаете, че понякога притеснението не може да се контролира.Благодаря за мненията, плуспокоихте ме.Дано господ да ни пази всички, да си родим здрави дечица.

# 603
florecita радвам се,че си добре вече а за този доктор нямам думи...Как усети контрациите защото мен ме боли от лявата страна горе обаче,ходих на лекар казаха че е от разтяганеъо на матката но пак ми е притеснено  Cry

Контракциите ги усетих като болезнено втвърдяване на корема...

# 604
  • София
http://jenite.bg/%D0%98%D0%B7%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B0%D1%8 … l.a_i.270105.html
Ето нещо за шарките. За въпросната шарка (розеола) не пише дали е опасна при бременност, но и не съм се ровила много сериозно, че нещо ми се затварят очите вече.

# 605
petynapetyna, болки в срамната кост имам от 2 месеца вече  ooooh! Много е гадно, но се свиква. С първата бременност ми се появиха към 8 месец, не знам защо сега от толкова рано. При мен са постоянни, като понякога са адски болезнени друг път се търпи. Моя док каза, че е от разширяването на таза.

leksita, бързам да те успокоя - ето това намерих:

"РОЗЕОЛА
Наричат я още „шеста шарка" и от нея боледуват само кърмачета и деца до две години. Инкубационният й период е от 7 до 16 дни, а самото заболяване протича много бързо. В рамките на няколко дни бебето има висока телесна температура - около 39 градуса. След това тя бързо спада и се появява розов обрив по цялото тяло, като той е най-активен по врата, гърба и ръцете. След 24 часа обикновено обривът изчезва. Розеола не засяга бременните жени"

florecita , радвам се, че вече всичко е наред Hug

# 606
Привет момичета! Как сте? Нашата ваканция в Швейцария приключи Simple Smile Беше страхотнооо и бебо беше много доволен, тъй като не спря да шава и да танцува в корема ми през цялото време!
Презаредих на 1000 % и тази седмица ще е втората ФМ  и нямам търпение да видим бебето и да развеем сини или розови гащи Simple Smile
Усмихната седмица от мен!  Hug

# 607
florecita надявам се, че вече си добре и няма последствия от лошото отношение на този "доктор".

Не искам да оправдавам Пирогов и лекарите в него (още повече мен няколко пъти са ме връщали - единия от които дори екипа от дневната смяна изпадна в ужас от постъпката на тези в нощната и ме приеха по спешност), но защо бременни с гинекологично оплакване изобщо ви е хрумнало да ходите в Пирогов. Всяка АГ болница има спешен център - с това се занимават и това им е работата, а не оня заспал "доктор" в Пирогов. Вярно, че има АГ отделение, но те не се занимават с бременни.
Пак да си кажа, че в никой случай не оправдавам постъпката на този "доктор"...

Ако ви се наложи по някаква причина да ходите спешно на гинеколог (дори и да не сте бременни) - ходете в АГ болница (която и да е), не в Пирогов. Никой няма да ви върне и поне ще ви прегледа специалист.

# 608
Добро Утро На всички много е хубаво времето поне при нас smile3521 smile3521 smile3521
На 30 съм на лекър и нямам търпенйе да отида да видя бебчо вече доста мърда и вечер по часовник 9:30 пак мърда Hug Hug Hug
Хубав ден ви желая  bouquet  bouquet  bouquet

# 609
Как сте мами...
Аз оцелях след вчерашните избори.Направо в каква секция попаднах,уж учителка секретарката ,не може да сметне дето се вика 2 и 2. ooooh!
florecita направо да отидеш и да го застреляш тоя... #2gunfire Какъв кретен.
Днес ме боли едно гърло.Явно съм пила нещо студено... Confused

# 610
Добро утро, момичета  Hug

Взела съм  си отпуска цяла седмица и мисля да помързелъвам Simple Smile

florecita радвам се, че всичко е наред. За съжаление има и такива лекари.  Hug

petynapetyna и при мен се случва това със срамнара кост, но прочетох че е нормално. Много ми е неприятно, особено когато съм на работа или сред хора, защото инстинктивно се свивам Simple Smile

mv_2014 страхотно, чакаме снимки  Grinning

Момичета, искам да ви напомня, че наближава новата тема и трябва да измислим заглавие Simple Smile
Едно от мен:

"ОКТОМВРИйче маха със ръчички и се смее, а коремчето на мама големее."

# 611
petynapetyna, болки в срамната кост имам от 2 месеца вече  ooooh! Много е гадно, но се свиква. С първата бременност ми се появиха към 8 месец, не знам защо сега от толкова рано. При мен са постоянни, като понякога са адски болезнени друг път се търпи. Моя док каза, че е от разширяването на таза.

leksita, бързам да те успокоя - ето това намерих:

"РОЗЕОЛА
Наричат я още „шеста шарка" и от нея боледуват само кърмачета и деца до две години. Инкубационният й период е от 7 до 16 дни, а самото заболяване протича много бързо. В рамките на няколко дни бебето има висока телесна температура - около 39 градуса. След това тя бързо спада и се появява розов обрив по цялото тяло, като той е най-активен по врата, гърба и ръцете. След 24 часа обикновено обривът изчезва. Розеола не засяга бременните жени"[/

БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!   Момиета, а относно спешните кабинети през деня мога да во препоръчМ Майчин дом, А вечер аз съм ходила след осем отварят спешен в Щерев, прегледа е 40 лв, плаща се, но пък ти обръщст сериозно внимание.
b]

florecita , радвам се, че вече всичко е наред Hug

# 612
Здравейте бъдещи мами,

Чета ви редовно, но чак сега се престраших да пиша в темата.
В 21 седмица съм и имам проблем, който не изглежда на пръв поглед сериозен, но продължава достатъчно дълго време и усещам как започва да ми оказва влияние и на психиката... 
В началото на април получих парене, сърбеж и леко бяло течение. След гинекологичен преглед без да ми се вземе вагинален секрет д-рът ми каза,че имам гъбична инфекция и ми изпаса Макмирор ваг.глобули 12 дни. След Великденските празници на 22.04 ми взеха ваг секрет за първата ми микробиология, защото все още чувствах парене. Имах четири кошмарни и безсънни нощи, жестоко парене, от което не можех да си намеря място /19.04-23.04/. Пуснах си седимент урина на 23.04- оказа се чист. Микробиологията ми излезе-напълно чиста.
На 07.05 ми пуснаха пълни изследвания кръв и урина - с прекрасни показатели,няма нищо тревожно. Паренето беше почти изчезнало/забравих да уточня ,че го усещам  предимно вечер/ , но след няма и седмица след последните изследвания пак се появи  + гъсто бяло течение. АГ ме прегледа пак каза,че са гъбички и ми изписа гиназол еднократно. Последва затишие за 2-3 дни и после отново безумно парене и безсънни нощи...
Миналият понеделник ходих на ЖК изписаха ми една глобула Ломексин. Облекчение получих в петък , но вчера през целия ден усещах едно смъдене и дискомфорт, леко бяло течение.
Не правя дамски душове; тоалета ми е само с вода; не се избърсвам с кърпа след баня, а ползвам стерилни марли; бельото си пера на ръка с бебешки прах и понякога го гладя - не мисля,че проблемът е следствие на прах или дамски превръзки.
Парене усещам вътре във влагалището, не знам дали температурата ми е свързана с цялата тази история, но поддържам вече втора седмица, като на моменти е м/у 37,1 и 37,4.

Ще се радвам, ако някой е имал сходени премеждия да сподели. Благодаря за вниманието!   bouquet

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 13:38 от AlexPJ

# 613
AlexPJ , според мен трябва да потърсиш друго мнение. Не може на чиста микробиология да се изписват глобули, поне според мен не е логично.
Иначе температура като твоята се среща често при бременни и сама по себе си не е повод за тревога, стига да няма съпътстващи оплаквания. Отиди на друго място и си пусни отново микробиология, няма как при това парене да няма нищо.

# 614
  • Бургас
може нещо от хормоните да е нарушено PH, a не гъбички....отиди ако трябва и друг АГ да те види. Не трябва да имам постоянен дискомфорт после може да доведе до контракции и пр. По добре не се шашкай и не го мисли а отивай при друг за мнение

Общи условия

Активация на акаунт