Време е да ни дарят с ритничета ОКТОМВРИйските мъничета - ТЕМА 7

• 30 375
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и честит празник bg
За помпите аз ползвах една от 5 лева отврат направо тя и нищо не правеше едвам цедех по 100 грама.Доколкото разбрах в Белгия като родиш и ако искаш ти дават да ползваш три месеца електриеска та няма да бързам да си купувам.
Снощи ми се случи нещо много странно newsm78 както си сменях чаршафите в спалнята изведнъж ме заболя отдолу срамната кост  #CrazyТакова нещо не ме е боляло никога дори не мога да го опиша и болката стана толкова силна че не можех да ходя.Четох в нета че се случва на бременни но когато бебето е вече голямо и притиска костта newsm78.На някой от вас случва ли се такава болка newsm78

# 586
Здравейте мами ужас......много силно усетихме земетресението живеем на 3тия етяж в панелка.....и аз за първе път усетих земетресение....направо се разревах! Бях седнала на дивана а дивана ни е на избитата тераса (разширен хол) и имах чувството че ще падне тераста скочих застахме под вратата ..добре че ММ беше с мен

Здравейте, аз съм на гости на родителите си в Сливен и сме на 13-тия етаж, няма да ви казвам какво чудо беше всичко се люлееше, включително и ние  ooooh! и докато слезем пеш пред блока всичко беше отминало....абеее страшничко си беше.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 23:01 от aniii_b

# 587
  • София
...Снощи ми се случи нещо много странно newsm78 както си сменях чаршафите в спалнята изведнъж ме заболя отдолу срамната кост  #Crazy...

Това е от разширяването. Все пак тялото и костите ти трябва да се подготвят за предстоящото раждане. При някой почва от по-рано, при други - по-късно, а при трети дори липсва. Мен също ме понаболява, рядко е, въпреки че вече имам едно раждане.

Ани ама вие докато трае земетресението ли излизахте? Че то ако не можеш за секунди да се измъкнеш по-добре е да си стоиш вкъщи. Те стълбите са едно от най-опасните места при земетресение. Иначе през 2012г. ние излезнахме едва след второто и то защото мен ме хвана много страх, пък и с Рая вече нещата стояха по друг начин. Иначе все вкъщи си стоя. То каквото има да става, ще става. Сега просто си бяхме така или иначе навън. Сега съм се замислила да прегледам всички важни документи и да ги отделя на едно място и ако стане нещо, просто да ги грабна и да тръгна. Сега пак са отделени, но са в различни папки, в зависимост от категорията.
Абе да не дава Господ да се случат такива неща.

# 588
  • София
5 месеца се цедях с ръчната помпа на Авент.Доволна съм от нея и пак такава мисля да си взема,но и за Медела хубави неща съм чела.
Земетресението го усетих само аз и то леко, даже помислих,че нещо кръвното ми играе и не споделих с майка ми и баща ми.Бях на 3 етаж,нова тухла.По-късно се обади мъжа ми и каза,че у нас яко е люляло на 6 етаж.Добре,че не съм си била вкъщи  Confused Аз от последното земетресение преди 2 години много се страхувам.

# 589
Момичета да пиша и тук - мина ФМ и всичко е наред. Чакаме момиченце и моля да ми сложите вече  stork-girl  Heart Eyes Много е кротичка, поспалива и не можахме по никакъв начин да я събудиме на прегледа  Flutter
Земетресение не съм усетила, бяхме с моя навън и слава Богу, че както го изживявам ......  ooooh!

# 590
Добро утро, момичета !  Heart Eyes
Исках да ви се оплача от Пирогов... онази вечер получих контракций и ме закараха до спешния им център, след като колабирах и едва ме свести мъжа ми. Там ми ОТКАЗАХА преглед под предтекст, че ТРЯБВА да отида в Майчин дом, щом съм бременна. Това ми го каза ГИНЕКОЛОГА в СПЕШНИЯ кабинет.
В момента, в който влязох чух
"Офф, още ли има"
Когато започнах да му обяснявам какво се е случило, той дори не ме изслуша, изгледа ме отгоре до долу и ме попита
"Желано ли е детето ?"
И аз
"Разбира се ! Аз съм в 5-ти месец !"

"Ами отивайте си в Майчин дом !"

Shocked След като го попитах няма ли да ме прегледа, той ме изгони...
 Та ако стане нещо - не ходете в Пирогов !!!  Close

# 591
 Shocked Няма ли как да подадеш оплакване ? Това не е човешко...

# 592
Една позната беше подала оплакване, тъй като същия я беше прегледал и казал да се прибира вкъщи, защото нищо ѝ няма... Е, добре че потърси второ мнение, защото се оказа, че се налага спешна операция.
Очевидно след това оплакване резултата е нулев... Всичко в България е сбъркано...  Sad

# 593
...Снощи ми се случи нещо много странно newsm78 както си сменях чаршафите в спалнята изведнъж ме заболя отдолу срамната кост  #Crazy...

Това е от разширяването. Все пак тялото и костите ти трябва да се подготвят за предстоящото раждане. При някой почва от по-рано, при други - по-късно, а при трети дори липсва. Мен също ме понаболява, рядко е, въпреки че вече имам едно раждане.

Ани ама вие докато трае земетресението ли излизахте? Че то ако не можеш за секунди да се измъкнеш по-добре е да си стоиш вкъщи. Те стълбите са едно от най-опасните места при земетресение. Иначе през 2012г. ние излезнахме едва след второто и то защото мен ме хвана много страх, пък и с Рая вече нещата стояха по друг начин. Иначе все вкъщи си стоя. То каквото има да става, ще става. Сега просто си бяхме така или иначе навън. Сега съм се замислила да прегледам всички важни документи и да ги отделя на едно място и ако стане нещо, просто да ги грабна и да тръгна. Сега пак са отделени, но са в различни папки, в зависимост от категорията.
Абе да не дава Господ да се случат такива неща.

Ааа, не, изчакахме люшкането да спре и тогава тръгнахме да слизаме. То си е опасно да се слиза когато люлее. Дано не се повтаря.  Praynig

# 594
  • В къщи
florecita ,сега как си мила.Разбра ли се от какво са тези контракции.А тоз "Доктор" си заслужава не само жалбата,а и уволнението  #2gunfire

Земетресението го усетих леко,но ме изплаши,добре че се размина и дано не се повтаря.А за живеещите по високите етажи не ми се мисли  Sad

Утре съм на преглед,дано всичко е наред,ще се отчета.

# 595
florecita ,сега как си мила.Разбра ли се от какво са тези контракции.А тоз "Доктор" си заслужава не само жалбата,а и уволнението  #2gunfire

Земетресението го усетих леко,но ме изплаши,добре че се размина и дано не се повтаря.А за живеещите по високите етажи не ми се мисли  Sad

Утре съм на преглед,дано всичко е наред,ще се отчета.

Вече добре, благодаря !  Hug
В Майчин дом се погрижиха чудесно за мен...
А контракцийте получих след като минахме през голяма дупка и много се стреснах...

# 596
Здравейте, мами!
Следващата неделя ми е сватбата и явно го изживявам като стрес, защото от 2-3 дни усещам лъжливи контракции по 1-2 пъти на ден.
Попрочетох неща по темата и мненията са различни. Не знам да се шашкам ли, нормално ли е?
От две седмици пия витамини за бременни с 45мг. магнезий в тях. До ЖК имам още една седмица и ми се иска да знам, дали още утре да ида да питам лекарката или да си изчакам до прегледа.
Плацентата ми е ниско прикрепена и се чудя, такива контракции дали ще й се отразят лошо...

Описвам усещането: леко пристягане в областта на корема, по-скоро в горната му част, около пъпа. На пипане ми става по-твърд. Няма болка и отминава за няколко секунди или като сменя позицията на тялото...
florecita  предполагам, че щом се е стигнало до колабиране при теб са били доста по-силни и начесто. Ще обясниш ли какво беше усещането?
Има ли някоя друга от вас с подобен случай? Можете ли да ме посъветвате нещо?

# 597
florecita радвам се,че си добре вече а за този доктор нямам думи...Как усети контрациите защото мен ме боли от лявата страна горе обаче,ходих на лекар казаха че е от разтяганеъо на матката но пак ми е притеснено  Cry

# 598
Тц тц тц кви са тия доктори бе #2gunfire
Те и в Белгия са едни бавни и мудни но поне се правят на загрижени.
Днес ходих на един пазар и си купих ръчна помпа за кърма на AVENT, ползвана е много малко и е почти нова и я взех за 5 евро  #Crazyголяма далавера Laughing Огромна разлика с онази която ползвах преди 14 години за 5 лв, самата фуния която се слага на гърдата има допълнителна гума която уплътнява перфектно и самата помпичка е много нежна и се натиска много лесно.Пробвах я на мен и на мъжа ми страхотен вакум прави Laughing

# 599
Момичета, моля Ви споделете опит.Детенцето на моя приятелка, днес се каза със шарка 5,6.Било някаквс нова шарка и аз не съм я карала.А бях в близък досег с детето преди два дни, но още нямаше пъпки.Говорих с лекарката ми, която каза да не се тревожа, но все пак моля ви, ако сте запознати кажете ми, много се притеснявам да не съм се заразила и да не навредя на детенцето си.

Общи условия

Активация на акаунт