Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 366
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
За разведряване на темата - какви "стимули" сте обещали при успех? Twisted Evil
Аз съм обещала догодина да дам позволението си да се върне към всички хобита, плюс това - да се запише на каквито си иска тъпи танци. Peace

# 511
Относно избора на училище-моят съвет е да се избира елитно училище, а елитно е това, където се влиза с най-висок бал. Децата, а не учителите правят едно училище елитно. Забелязвам огромна разлика в децата, които подготвям в 7-ми и 12- клас. Тези, които идват в 12-ти от квартално училище(тук визирам Патриарха примерно) са в пъти по-назад от тези, които идват от езиковите(за Пловдив поне става въпрос). Средата през тези 5 години си казва думата. Това за мен е определящо. Затова много пъти съветвам деца да подреждат по училища най-вече, но рядко ме разбират. Предпочитат примерно да са в паралелката с английски там, отколкото с френски в руската. Английският им бил за предпочитане.. ooooh!

# 512
G..D.., ние явно не сме по усилията... И губенето на време в пътуване (преди 7-ми клас). Иначе в 1-ви клас и аз се изкушавах за "елитното" руско училище, където беше "приет" след изпит. Но решихме да  си спестим разкарването през 3-4 часа. Не знам в кварталното до 4 клас да е получил нещо по-малко като образование в сравнение с "елитното" централно. Иначе имаше за какво да се съжалява в избраното основно, но това е друга тема... След това: 5-7 клас - в "елитната" Математическа гимназия - "преразказ" мога да напиша за това училище...  Laughing Но ще си го спестя, защото 100% има минали, настоящи и бъдещи ученици/родители, които си го харесват...

zazo, за стимулите - много се радвам, че нито едно хоби не беше спряно (но все пак работя у дома и можех да юркам - "стани от компа"...). Подарък - някакъв "уред" - не знам какъв точно. За видеоигри предполагам...

А това нещо да ви говори:  Mr. Green  (клас)

# 513
  • София
Ън, тук ще те опонирам. Едно училище не се прави само от децата, но и от учителите и родителите.

# 514
  • София
То тая година ще влязат само зубрачи в СМГ и езиковите( първи и втори). Та и в останалите училища ще има добри деца и просто ще се формират нови "елитни" училища. Айде сега, 9-10 000 софиянчета, още малко от Перник и Кюстендил, и ще ми казвате, че само 1000 са стойностните деца.

# 515
Ън, тук ще те опонирам. Едно училище не се прави само от децата, но и от учителите и родителите.
Напълно съгласна! И директора!!  Simple Smile

Много харесах списъка по литература за 8 клас и взех някои книги от библиотеката, май ще прочета една част.

# 516
И учителите имат значение, но една много високо интелигентна среда няма да търпи дълго посредствен учител, това първо. Освен това да не забравяме най-важното, че учителят работи според възможностите на децата. Като имаш насреща маса от очи, които гледат разбиращо, отиваш все по-високо, ако те гледат недоумяващо, снижаваш нивото. Работим според средното ниво, няма как. Затова поне в Пловдив двете езикови нямат конкуренция според мен. Който може там, а направи избор по други причини, бърка.

# 517

Много харесах списъка по литература за 8 клас и взех някои книги от библиотеката, май ще прочета една част.

Стига бе... кое призведение би било фаворит на детето ти? Жена на Блага Димитрова, или Японски филм.... а може би Дервишово семе...много малко са децата узрели за подобни творения...

# 518
  • В тъмната гора.
Моля да ми обясните по наредба №11, подаването на зявление за оценяване на способностите от 7 до 13 май, засяга ли предстоящето НВО по основните предмети? За него ли се отнася?
Токущо говорих с класния на сина ми и той ми отговори много неадекватно, а утре все пак е последния срок.  Sad
Не. Става дума за изпитите за проверка на способностите - изобразително изкуство, музика, хореография.

Hug  bouquet

Благодаря!!!!

Моят син е хванал някакъв вирус и май се разболява. Днес едно от децата в класа му е дошло много болно на училище и се страхувам, че моя се е заразил.

# 519
И учителите имат значение, но една много високо интелигентна среда няма да търпи дълго посредствен учител, това първо. Освен това да не забравяме най-важното, че учителят работи според възможностите на децата. Като имаш насреща маса от очи, които гледат разбиращо, отиваш все по-високо, ако те гледат недоумяващо, снижаваш нивото. Работим според средното ниво, няма как. Затова поне в Пловдив двете езикови нямат конкуренция според мен. Който може там, а направи избор по други причини, бърка.

Напълно подкрепям!   Аз лично не съм във възторг от преподавателите в 8 клас на моя син. НО...има едно голямо "но" -  децата са други. Ех, ако и преподавателите бяха от ранга на Ganis  и Ън - цена нямаше да имат училищата.

# 520

И аз така мисля. Дори децата почти не са критерий - веднъж влезли в заветното училище, те се разслояват на същите пластове като в кварталното - като успех, като дисциплина, като възпитание дори. Средата в елитното училище може да стане точно толкова лоша, колкото и в кварталното. Не знам защо се получава така, но е факт.
Затова при избора на училище е по-важно да се знае какво предлага училището като възможности - какво се учи (езици, предмети, ниво), кой преподава (какво е завършил, какъв опит има, има ли чуждестранни преподаватели, ако е ЕГ), какви са възможностите за усъвършенстване (екскурзии, обменни начала и подобни).

# 521

Като зачекна темата и аз бих чела от тези книги, много се радвам, че минава в средношколския отдел на библиотеката, хем и аз ще си взимам по някоя книжка Simple Smile
За награда съм обещала геймърски компютър с незнам си колко Рам и  нам к'ва видеокарта, таман ще съчетаем и подаръка за РД . В началото на годината бях много силна на обещания, да видим как ще изпълнявам, дано има за какво.

# 522
  • София

След като средата е интелигентна, което е  така, няма място за посредствен учител. Ако учителите си "подритват учебника", в един момент училището ще западне, независимо от учениците.
Според мен едно училище става "елитно", защото в него се предлага качествено образование=> опираме до качествата на учителите.. И обратно, ако едно елитно училище лежи на стари лаври и не прави нищо за подобряване на качеството на учене, в един момент започва да запада...

# 523
Стига бе... кое призведение би било фаворит на детето ти? Жена на Блага Димитрова, или Японски филм.... а може би Дервишово семе...много малко са децата узрели за подобни творения...
Доколкото му познавам вкуса, мисля, че повечето. Поне тази година каза, че харесва до едно произведенията. В началото не харесваше на Яворов и Славейков, но сега целият списък му е любим (обожавал Йовков). Само донякъде без "По жътва", макар че като цяло харесва Елин Пелин - този разказ не му подейства добре... На един пробен изпит дали Елин Пелин и като се върна каза, че и той е "пич"...  Laughing

Не знам дали става  въпрос за "узрели". Може би ги подценяваме децата. Четат си напълно спокойно "възрастни" книги. Разбира се голяма част няма да ги харесат, но ние затова се махаме от Математическата гимназия - защото вече не обича математиката, а обожава литературата и езиците...
Все пак не мога да съм сигурна и догодина по това време ще разкажа "как бяха книгите" според  ученика.

Annyto_e, точно от там са - всичко има!

# 524
След това: 5-7 клас - в "елитната" Математическа гимназия - "преразказ" мога да напиша за това училище...  Laughing Но ще си го спестя, защото 100% има минали, настоящи и бъдещи ученици/родители, които си го харесват...

Правилно ли разбирам, че мнението ти е негативно? Сподели, моля те, че там се целим.

Общи условия

Активация на акаунт