Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 329
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ако правилно помня, и двете години сякаш нарочно закъсняха с изкарването на баловете и списъците в училищата. Така доста хора "изгоряха" с АК и трябваше да рискуват дали да запишат направо АК или да разчитат на държавното класиране. За АК не помня дали някой е споменавал за някакви врътки откъм работно време и пр.

# 466
antea, 26.06.2014 e денят, в които излиза първото класиране и съвпада с последния ден за записване в АК. До 16.06.2014 вече ще има и уведомление за намалението на стипендията, така че аз планирам ако решим да учи в АК, записването да е на 26-ти. Само се надявам първото класиране да излезе по-раничко.
да, знам го графика, добре е измислен и честен - дава ти се право да избираш след първо класиране, ако финансовите условия те устройват; в тази връзка къде човек може да види минималните балове след първо класиране за съответните училища, предполагам в самите училища на 26.06.? сигурно изнасят списък с приетите? това би било полезно с оглед някаква приблизителна преценка какъв е шансът за помръдване към по-предно желание на второ класиране

На сайта на Министерството. Но минималните балове не излизат веднага заедно със справката за приетите. Тоест, на датата за обявяване на резултатите ( а миналата година ако не ме лъже паметта  дори след 18 ч. на предишния ден беше активен линка на сайта на МОН,на който може да си провериш резултата и да видиш дали, къде и по кое желание си класиран. Вече, обаче, таблицата с минималните балове излиза по-късно, ден - два след датата.
Така че, точно на 26, ако не сте класирани от воле там където искате,което ще видите с егн-то и номера на детето, трудно ще успеете да прецените шанса за мръдване в последващо класиране, това е като да гадаете на боб, без да имате въпросната втора таблица.
Да не говорим, че дори и след като я имате, вече всичко пак опира до догадки, да, има шанс например, но дали ще стане, само господ и детето, което няма да се запише, за да слезе класирането и стигне до Вас, знаят...
Тегаво е, безумно...

# 467
Врътки в АК не е имало. Там е просто - ако до края на срока не се запишеш ти, записват друг. И толкоз.
Нищо че им били малко кандидатите, достатъчно са, за местата им - над 400 за 150 места.

# 468
Малко встрани от темата, но ме сърби езика да попитам  защото знам, че тук има хора които знаят отговора. На моя приятелка детето е прието в АК. 9300 евро на година такса, 3200 евро общежитие. Това така ли е, или съм объркала бройката на нулите накрая?

# 469
таксата за обучение е публично известна, има я на сайта им - 5900 евро без намаление; за общежитието няма данни - така че може да е толкова, колкото ти е казала

на фона на другото - американо-английското училище, чак изглежда евтино  Mr. Green

# 470
  • София
Таксата наистина е 5900 евро. Нашето семейство не е в сивата икономика и въобще не ни е таргет това училище. Много се надявам децата с по-висок бал да се насочат натам, че да има по-голям  шанс моето.

Хора, много ми е спокойно. Като елиминирахме топ 10 училищата, сега не се притеснявам толкова.

И да се похваля: третото ми е прието на детска градина, оставам още двама кандидатстващи.

# 471
Малко встрани от темата, но ме сърби езика да попитам  защото знам, че тук има хора които знаят отговора. На моя приятелка детето е прието в АК. 9300 евро на година такса, 3200 евро общежитие. Това така ли е, или съм объркала бройката на нулите накрая?
Не GD не сте
Таксата за тази година за обучение е 5.900 евро, общежитието за миналата според сайта им е било 3.300.
Ако няма отстъпки (стипендия), а срока още не е изтекъл и няма как да знае има ли, вероятно сумата ще й е там някъде....И то, ако държи да ползва общежитие (не зная дали е задължително за колежаните от провинцията, но не съм чувал да е).
Но, ако не й намалят таксата, значи, би следвало да може да си го позволи, или поне да не може да докаже, че й е скъпо (тук именно може да се спомене сивата икономика), на фона на материалното състояние на семейството, което вече ни праща в сфера на безсмислени догадки...
В темата за АК има доста информация за процедурите за стипендии и особено опита на родители от миналата година, да не спамим тук общата тема за седмокласниците.
Но в общия случай, за родители на трудов договор с нормални заплати и нормално материално състояние (имот, кола), таксите са значително по-ниски, в пъти. Стига да можеш да го докажеш.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 10:20 от StefanB

# 472
  • Пловдив
Уоу....чак ми звучи невероятно...G..D...и аз си полислих, че си объркала нулите...Simple Smile))

Грета Ей, браво за приетото! Остават още две....Simple Smile
И аз съм с двама кандидатстващи тая година - и с малния сме по изпити - ще се пробва в три училища /по два изпита във всяко  #Crazy/, дано да стане, че в кварталното няма да го оставя повече...
Имам чувството, че от незнам кога вече и не знам докога - само училища обсъждаме, само състезания записвам и деца водя на изпити....уффффф... ooooh!

# 473
  • София
*Бенджи* , обаче на есен с песен и ще релаксираме Simple Smile

# 474
  • Пловдив
А дано, ама надали....Simple Smile))

# 475
  • София - Рим и обратно
Ох, моля ви се стискайте палци да изкара една шестица на това класно по математика в петък, защото има реална опасност да й остави 5 и балът й отива на кино Sad... А толкова задачи е изрешила, въпреки ненавистта си към този предмет, че направо й се възхищавам. Учителят твърди, че заслужава поне 5.50, но в училище преподавателката не е на това мнение ooooh!

# 476
  • Пловдив
Уоу....чак ми звучи невероятно...G..D...и аз си полислих, че си объркала нулите...Simple Smile))

Грета Ей, браво за приетото! Остават още две....Simple Smile
И аз съм с двама кандидатстващи тая година - и с малния сме по изпити - ще се пробва в три училища /по два изпита във всяко  #Crazy/, дано да стане, че в кварталното няма да го оставя повече...
Имам чувството, че от незнам кога вече и не знам докога - само училища обсъждаме, само състезания записвам и деца водя на изпити....уффффф... ooooh!

Бенджи,кандидат-петокласник ли си имаш тази година ? Пожелавам успех на изпитите.В Княз Александър 1 екипът от преподаватели ,които сега са на 7 клас е чудесен.

Аз да се похваля,че моята госпожица е с 6 на класното по БЕ.

# 477
Ше изкара, как няма да изкара. Ще те зарадва с една шестица.
Майки от Пловдив, какво е мнението на децата ви за пробния в Патриарха вчера? Нямам търпение до обяд синът ми да ми разкаже впечатления от неговите съученици.  И дани някоя добра душа му го даде.
Ох, аз пак извън темата, ама... много  ми е напрегнато, осмокласника има класна по немски. В момента. Моля, пратете му по една добра мисъл Praynig. Той заслужава, много се потруди за този ден.

# 478
  • Варна
G.D.., с него сме  Praynig. Ще успее детето!

# 479
Only-сега те прочетох. Ако го приемат в Патриарха с български или математика - ни най малко не се колебай. С две ръце гласивам за невероятните професионалисти които ще  водят наесен тези паралелки. Тези с общ профил не са за предпочитане, но тези с изпит - определено. г-жа Белчева и Пелтекова по български са просто перфектни!  А за госпожата по математика нямам думи. Не ни е класна, но пък на детето му е абсолютен фаворит. Само прием в ОМГ бих предпочела.

Общи условия

Активация на акаунт