Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 398
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
gabrielitka06, преди това беше написала, че не е проблем като се измести термина малко напред. Затова написах, че термина не се мести. С това което си написала сега съм напълно съгласна. При мен даже на ехографа всеки път излиза различен термин, но никога не сме коментирали друга дата с лекарката. А кога ще реши бебето да излиза само то си знае Simple Smile
marinela stoqnova ivanova, само позитивни мисли и всичко ще е наред.

# 631
Здравейте и от мен, отдавна следя форума и смея да твърдя че всичко, което прочетох ми е от голяма полза.                        Ето и данни за мен 25 години, първа бременност, очаквам момиченце с термин 17 юни.                           И сега имам въпрос: какво е мнението ви относно помпите за кърма и шишетата на Avent и Tommee Tippee, защото съм пред сериозна дилема!?

# 632
И аз на отчет.Нещо много набързо ми мина консултацията,обсъдихме евентуално датата на секциото-около 19юни,но ми стана странно че ме викат чак на 9.06.Нещо май се пообъркаха,ама на мен нещо ми стана лошо,бързах да изляза.Кръвното от ниско отиде на високо-явно от притеснение,а после пък рязко падна докато се прибера.
За серклажа-с първата бременност ми го махнаха непосредствено преди секциото.Но бяха започнали и родилни контракци,конеца се беше врязал и ме вкараха с кръвоизлив в залата,т.е. действаха по спешност.Чувала съм че може да се махне и по-рано.
georgievadd добре дошла Hug

# 633
Здравейте и от мен, отдавна следя форума и смея да твърдя че всичко, което прочетох ми е от голяма полза.                        Ето и данни за мен 25 години, първа бременност, очаквам момиченце с термин 17 юни.                           И сега имам въпрос: какво е мнението ви относно помпите за кърма и шишетата на Avent и Tommee Tippee, защото съм пред сериозна дилема!?
Добре дошла

# 634
Аз доста време не съм писала,но си ви чета ..Обзела ме е някаква депресия,само плача,глупости са ми в главата...Мисля за гадни неща,нервно ми е,все болести измислям на детето и мъжа си. ooooh! Не знам какво ми става ,но направо имам чувството ,че ще откача,и не знам вече колко време стана това ми състояние.Радвам се ,че наближава момента да раждам,да си гушна бебето,обаче редом с това не спирам да мисля глупости.Има ли други като мен?Оплаках ви се...

# 635
Аз доста време не съм писала,но си ви чета ..Обзела ме е някаква депресия,само плача,глупости са ми в главата...Мисля за гадни неща,нервно ми е,все болести измислям на детето и мъжа си. ooooh! Не знам какво ми става ,но направо имам чувството ,че ще откача,и не знам вече колко време стана това ми състояние.Радвам се ,че наближава момента да раждам,да си гушна бебето,обаче редом с това не спирам да мисля глупости.Има ли други като мен?Оплаках ви се...
HugМилата-минах през това с първата бременност.После като се роди бебчето и като ме грабна ежедневието и забравих всичко останало.Просто си изпаднала в предстартова треска,дупка,но важното е да не забравяш че е  временно явление.Пожелавам ти повече усмивки и положително мислене и по възможност да си в компания на позитивни и слънчеви хора.  bouquet

# 636
а къде е нашата група във ФБ за юнските мами, търсих,ама нищо не можах да намеря, някой може ли да постне линк Simple Smile Thinking

# 637
...Но въпросните 2 заместнички ме посъветваха да не правя нищо сега   Shocked  Да си изчакам да родя, да ми паднат килограмите и тогава да отида на ортопед. Тяхната логика беше следната - за преглед за ортопед има направление, но самото изследване за плоскостъпие било 90 лева. То ти определя стелката за плоскостъпие. И ако сега го правя ще плата, но ще трябва като родя пак да го направя, защото мерките вече щели да са различни, съответно и стелката която трябва да нося. Е хубаво....логиката наистина си я бива....не ми се хвърлят 90 лева ей така, нооо от друга страна много ме боли. И какво - ще трябва да лежа докато не родя и после да се юрна по лекари....и как въобще ще се оправям с този крак. То единственото положение в което ми беше добре е на 2 крака..... абе досада голяма. Има ли мама която да е имала подобен проблем? Здухах се, понеже знам, че това е проблем, който не се оправя....
За проблема с падналия свод и мен ме предупредиха и ме посъветваха да хода на обувки с ниско токче дори и вкъщи / по принцип предпочитам балеринки, но явно наистина има значение/ - няма да реши проблема магически, но поне ще ти е по-конфортно. Пък освен прогледа имай предвид, че и изработката на стелките е 80-90лв.

# 638
Искам да попитам мамите които са пили допегит, веднага след раждането ли се спира?  Аз досега го пих 2х1, но ще го увеличавам, че пак взех да вдигам кръвно. Днес ходих при док, заради болките ниско долу, искаше в болницата да ме остави, но аз отказах. Дано се размина с болницата този път! Доста почаках пред кабинета, понеже имаше раждане, и идва док, цялата и униформа опръскана с кръв, питам я как е минало раждането, тя вика много тежко. Питам нормално ли? И тя започна да се смее, защото ме знае каква съм страхлива и още незнам как ще раждам. Но мисля че надеждите ми за нормално умряха.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 02:20 от malkoMishe

# 639
мисълта ми е дали юни месец ще ми бъде изплатено първото майчинство след като всичкия болничен не ми е изплатен все още...има ли шанс да се засечат да взема и двете на куп

Ами това си зависи само от счетоводителката в работата ти. Ако тя изпрати и двата болнични в НОИ мисля че ще се съберът на куп 2-та, но ако е като моята и си праща 1 по 1 та даже ми беше забавила този за февруари няма шанс. Можеш да звъннеш направо във фирмата и да си питаш как ще процедират, за да си наясно.   Heart Eyes

Тумбачета аз отивам на ЖК и после ще се отчитам...стиснете по едно пшалче всичко да е наред... Simple Smile   bouquet  bouquet

# 640
MalkoMishe - няма да се стряскаш! Всичко ще е наред Simple Smile

Chilimura - и аз мисля, че една консултация няма да е излишна. Няма нужда да се мъчиш. И без това последните седмици са съпътствани с други болежки.

Червенокоса вещица - малко остана Hug горе главата

Добре дошла на новата мама Simple Smile

Хайде и аз да се отчета: 36 г.с. - Вчера се видях с доктора, при който евентуално ще раждам. На ехографа не каза да вижда нещо притеснително. Дата за секцио не е определил. Каза ми, че ще решаваме според това как се развиват нещата. Продължавам да си пия магнерода. Утре, ако всичко е наред съм пак на тонове.

# 641
Серклажът на една позата са и казали, че ще го махнат 2 седмици по-рано и до дни  се очаква да роди.

За плоскостъпието, Чилимура, много неприятно  Confused Ти си иди на преглед при ортопед и питай какви стелки може да ползваш сега, има едни, които се продават, не точно универсални, но не се изработват специално за теб. След като си върнеш килограмите може да си направиш от тези скъпите, те се изработват след стъпване в пяна специално за твоя крак.

Сега да питам сред вас има ли майки на ясленчета? Нашата градина ще почива август месец и се чудя как е по-добре за каката и за мен  Blush да я пускам ли на ясла до края на юли или да си я оставя вкъщи (което ще е изпитание поне първия месец за мен) От друга страна са ми споделяли, че втория път доста по-бързо се възстановяваш от раждането и на това се надявам, защото 1-я път 2 месеца не знаех къде се намирам от умора.

# 642
Добро утро момичета  Hug Heart Eyes като чета че всички ходите на тонове се притеснявам защото моята АГ не ме е пращала и незнам защо...

# 643
gabrielitka06 ФБ група темата вече няма.Създадохме в началото, но много от мацките,които пишат там спряха да пишат тук и сега отказват да приемат нови членове.Били се опознали вече и си споделяли твърде лични неща  Crazy
malkoMishe с предната бременност вдигах кръвно и пих Допегид.Пих го около месец след раждането,защото кръвното продължаваше да е високо.Имах качени много кг. и до като не свалих повече кръвното ми не мръдна.
Червенокоса вещица гледахте аз от известно време,че само от балкона ни наглеждаш и се чудех какво става.Мисля ,че всеки понякога има лоши мисли,а сега хормоните бушуват и усложняват нещата.Поглези се с нова прическа,маникюр или нещо,което ти е приятно....малко да разпуснеш душата  Hug
до-ре-Ми моят е градинче, но остава вкъщи от 20.05(седмица преди секциото).Вярно,че ще ми дойде малко горница в началото,но не ми се рискува.Моя като е на градина и е перманентно с течен сопол,а няма да ставам падар да пазя бебето от баткото.Мисля си и че така Явор ще се приспособи към ситуацията по-бързо.Той вече всеки ден пита,кога ще дойде бебката. Heart Eyes

# 644
  • София
Мами имам въпрос към вече раждалите дами надявам се да ми кажете вашият опит  newsm78 щот по раменете и над гърдите съм избила в пъпки..отдавна е така и то откакто съм бременна даже и по врата имам много неприятна гледка.. Някой казват че след бременноста ще се изчисти цялото тяло ..а силно се надявам да се махнат че преди не съм имала такъв проблем направо си ме е срам да се съблека по къс ръкав  Embarassed та моля мамите които са раждали наисина ли след раждането тялото ще се изчисти или ще си остана така пъпчесала  Sick ...
Иначе да ви се похваля утре съм на лекар да видим бебка как върви  Crazy нямам търпение да видя малката срамежливка.. Настинката мина  Peace само къде от време на врвме носа ми се запушва  Crossing Arms но ви благодаря за съветите с които ми помогнахте..  Hug

И аз съм по същия начин  Sad , но съм сигурна че ще се махнат след раждането. Така беше станало с моя приятелка и след като роди всичко мина , но трябва и малко време  Simple Smile
И аз съм с отвратителни пъпки на същите места. Свързвам ги и с потенето в тази област през нощта- аз се събуждам с мокра фанелка точно по врата и над гърдите newsm78

Общи условия

Активация на акаунт