БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 35 895
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 410
Смешно ви е на вас, ней неуките експерименти правим  Twisted Evil
pitinko68 ще си запиша рецептата да имам за мекици, но в случая ми трябва за пица (сигурно и това става по принцип слагам яйце в тестата за пица). В случая ми трябваше трайно тесто, защото сега само една пица на дребното опекох, а то редовно ме трови с по една пица, а тесто със 100гр брашно не знам как се меси  Mr. Green

[/quote


mims11, извинявай, не съм разбрала, че искаш тесто за пица. Веднага ти давам най-хубавото тесто, което знам за пица. Давам ти за половин доза, ако искаш цяла удвояваш.  Половин пакетче мая, 1 ч. ч прясно мляко, 1/2 ч. л. сол, 4 с. л. олио, 1/2 ч. чаша хладка вода. Вкусът е чудесен.   chef

# 46
  • Мнения: 1 168

mims11, извинявай, не съм разбрала, че искаш тесто за пица. Веднага ти давам най-хубавото тесто, което знам за пица. Давам ти за половин доза, ако искаш цяла удвояваш.  Половин пакетче мая, 1 ч. ч прясно мляко, 1/2 ч. л. сол, 4 с. л. олио, 1/2 ч. чаша хладка вода. Вкусът е чудесен.   chef

А колко е брашното?

# 47
  • Мнения: 7 779
а от колко грама е пакетчето - от 7 или 11  Joy

# 48
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 410
Не се изразих правилно. Не става въпрос за пакетче, а за кубче мая. Даже се замислих, че аз за цяла доза слагам половинка, значи за половин доза е 1/3 от кубчето. Благодаря, че ме подсети.

# 49
  • Мнения: 1 080

mims11, извинявай, не съм разбрала, че искаш тесто за пица. Веднага ти давам най-хубавото тесто, което знам за пица. Давам ти за половин доза, ако искаш цяла удвояваш.  Половин пакетче мая, 1 ч. ч прясно мляко, 1/2 ч. л. сол, 4 с. л. олио, 1/2 ч. чаша хладка вода. Вкусът е чудесен.   chef

А колко е брашното?
Брашното е на око Simple Smile да стане меко, но нелепнещо.

в подходящата тема съм публикувал нееднократно.  Laughing

И тема за пици ли имаме, извинете  Embarassed

И я сега някой да напише наистина ли мога да замразявам тесто и после как  го размразявам за ползване? Може би в този случай наистина ще е по-добре на платки да бъде?

# 50
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Става въпрос за ето тази тема :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=776278.435;topicrefid=4

# 51
  • Мнения: 7 779
И тема за пици ли имаме, извинете  Embarassed
студено душко , студено  Joy  има тема за показване на снимани готварски изделия - манджи,десерти и ПИЦИ  Laughing

да , може да замразяваш тестото във фризера. размразяването е класическо - на стайна температура.  аз предпочитам да го замразявам на топка за да няма опасност да се "счупи" ако е разточено.

# 52
  • тук
  • Мнения: 510
Ох, от два дни чета рецепти и съвсем се изнервих. У нас много рядко се готви месо, на великден агнешкото ми хич не се получи, сега искам да се поправя някак, но не мога да си избера рецепта. Мразя чесън, искам да го избегна, но всички рецепти, на които попадам, са с чесън. Дайте ми идея как да приготвя бутчето - да има хрупката коричка и да бъде сочно отвътре? Моляяяя...

# 53
  • Мнения: 1 080
Благодаря Бонго  Hug Only на теб също!

karry port, аз не обичам силни подправки, а от известно време имам ограничение на някой неща и овкусявам както може Simple Smile Агнешко бутче скоро пак ще правя, мъж ми много го харесва(аз не обичам агнешко, но става за ядене  Laughing ) Та овкусявам с чубрица, сол и червен пипер, мажа с краве масло и пека под фолио 2-3часа, като от време на време го поливам със соса от тавата.

# 54
  • тук
  • Мнения: 510
Благодаря Бонго  Hug Only на теб също!

karry port, аз не обичам силни подправки, а от известно време имам ограничение на някой неща и овкусявам както може Simple Smile Агнешко бутче скоро пак ще правя, мъж ми много го харесва(аз не обичам агнешко, но става за ядене  Laughing ) Та овкусявам с чубрица, сол и червен пипер, мажа с краве масло и пека под фолио 2-3часа, като от време на време го поливам със соса от тавата.

А слагаш ли бира / вино и вода в тавата?

# 55
  • Мнения: 7 779
Мразя чесън, искам да го избегна, но всички рецепти, на които попадам, са с чесън.
и ти не може да го избегнеш ???

# 56
  • Мнения: 1 080
Благодаря Бонго  Hug Only на теб също!

karry port, аз не обичам силни подправки, а от известно време имам ограничение на някой неща и овкусявам както може Simple Smile Агнешко бутче скоро пак ще правя, мъж ми много го харесва(аз не обичам агнешко, но става за ядене  Laughing ) Та овкусявам с чубрица, сол и червен пипер, мажа с краве масло и пека под фолио 2-3часа, като от време на време го поливам със соса от тавата.

А слагаш ли бира / вино и вода в тавата?
Не, нищо, то само си пуска и после остава на мазнина, но ако слагам течност ще е чаша вода- с алкохол не ми харесва. Просто след великото четене на стотици рецепти това измислих Simple Smile може и ти да направиш същото, по твой си начин.

# 57
  • София
  • Мнения: 12 215
Благодаря Бонго  Hug Only на теб също!

karry port, аз не обичам силни подправки, а от известно време имам ограничение на някой неща и овкусявам както може Simple Smile Агнешко бутче скоро пак ще правя, мъж ми много го харесва(аз не обичам агнешко, но става за ядене  Laughing ) Та овкусявам с чубрица, сол и червен пипер, мажа с краве масло и пека под фолио 2-3часа, като от време на време го поливам със соса от тавата.

А слагаш ли бира / вино и вода в тавата?
Всичко изброено но не слагам чубрица , според мен не му върви  и заливам с 50 мл коняк или ракия и малко водичка.  Чесън в агнешкото никога не слагам. Даже не го печа и под фолио, а през 20 мин го заливам със соса от тавичката. Време за изпичане на 1-1.300 кг агнешко бутче е около 2 ч и половина на 160 градуса.  Винаги получавам хубава коричка.

# 58
  • тук
  • Мнения: 510
Мразя чесън, искам да го избегна, но всички рецепти, на които попадам, са с чесън.
и ти не може да го избегнеш ???

Мога да го избегна, но се опасявам, че с него ще избегна и освобождението от типичния за това месо аромат ... Ако ме разбираш (макар да знам, че ти чудесно разбираш женските ни брътвежи  Laughing )

marchеva14, коняк звучи добре Simple Smile и аз предпочитам джоджан и розмарин пред чубрица, но това ми е по-малката драма - на Великден ми беше първо сурово, а след това - сухо. Това ме влудява, а агнето ми беше бебе (да не ме чуе някой вегетарианец и да ме заклейми  Blush )

# 59
  • София
  • Мнения: 12 215
karry port, агнешкото, колкото и да е младо при печене не става много сочно, това не е говеждо бифтек на скара, който го мяташ през няколко минути и отвътре да остане сочен...това си е агнешко и с собствен аромат. Това си е мое мнение, но и аз не си падам по агнешкото много.  Риган много му върви, а ако е зелено клонче още по-добре.
пп французите обичат агнешкото само студено с топла гарнитура, пробвай така е най-хубаво.  Peace За това си има и обяснение, защо е студено, за да се махнат с ножа малките лоени парченца и да се хапва само изчистено месо.

Общи условия

Активация на акаунт