БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 005
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 755
Днес една ловка и приказлива дама ми продаде връзка тарагон. Никога не съм ползвала, не знам в какво да го сложа и нямам идея защо го купих. Идеи?

# 601
  • София-Младост
  • Мнения: 24 066
Днес една ловка и приказлива дама ми продаде връзка тарагон. Никога не съм ползвала, не знам в какво да го сложа и нямам идея защо го купих. Идеи?
Дали не ти е дала естрагон? Всъщност междувременно прочетох, че тарагон и естрагон било едно и също...не го бях чувала по другият начин.  Embarassed Най го харесвам в пиле със сметанов сос, ммм с препечено хлебче...

Тарагон – вид пелин, използван за подправка. Има мекия аромат на женско биле и е превъзходна подправка за пиле, телешко, риба, миди и яйца, за салатни сосове, а също и за домати, гъби и моркови

# 602
  • Мнения: X
 labrex ,благодаря, рецептата  точно такава,каквато търся./Често ползвам твои рецепти и съм винаги доволна. И сега запонах да чета и другите на страницата Simple Smile/

# 603
  • Мнения: 22 867
labrex ,благодаря, рецептата  точно такава,каквато търся./Често ползвам твои рецепти и съм винаги доволна. И сега запонах да чета и другите на страницата Simple Smile/

yulmana, пробвай, дано ти допадне. То, докато не опита човек, няма как да се разбере. Аз я правя почти кисела, със съвсем малко захар, просто така ми харесва. Peace

# 604
  • Мнения: 15 146
Днес една ловка и приказлива дама ми продаде връзка тарагон. Никога не съм ползвала, не знам в какво да го сложа и нямам идея защо го купих. Идеи?
Дали не ти е дала естрагон? Всъщност междувременно прочетох, че тарагон и естрагон било едно и също...не го бях чувала по другият начин.  Embarassed Най го харесвам в пиле със сметанов сос, ммм с препечено хлебче...

Тарагон – вид пелин, използван за подправка. Има мекия аромат на женско биле и е превъзходна подправка за пиле, телешко, риба, миди и яйца, за салатни сосове, а също и за домати, гъби и моркови

Най-вече за риба Peace

# 605
  • Мнения: 471
как да разбия крем на прах - шоколад на др. йоткер , но без миксер или пасатор.. защото нямам в момента ? и още нещо .. кремът може ли да се направи горещ .. да не е както го дават на опаковката със студено мляко ?

и другият въпрос е : сладкарски крем на растителна основа 25% масленост .. и той ли се прави с  миксер ? и има ли друг начин ?

Мерси   bouquet  bouquet

# 606
  • София
  • Мнения: 10 825
И с обикновена домакинска тел можеш да го разбиеш. Аз бих хванала мъжът ми да свърши тази работа, защото ще ме заболят ръцете  Blush

# 607
  • Sofia
  • Мнения: 29 079
не може да се разбие хубаво,пробвала съм и с тел/круша/и с пасатор,не се получава така пухкаво,както с миксер Naughty

# 608
  • Мнения: 22 867
Ще съм ви благодаря, ако някой ми обясни как се правят картофи с пилешко, защото намирам някакви рецепти, но говорят за 1 пиле, 500г картофи, 3 глави лук, което е супер много. На мен ми трябва в малка тенджерка, за 2 пъти примерно Simple Smile
Също така ориз с пилешко и зеленчуци (грах, царевица). Разполагам само с котлон, нямам фурна Simple Smile
Хубав и ползотворен ден (каквото остана от него) на всички Simple Smile

Sunny__, пробвай, примерно за бутче (цяло) или две, една глава лук ще ти стигне, 2-3 картофа също, можеш и морков да добавиш. За ориза - може предварително да полу (почти) свариш месото, след това да запържиш леко глава лук, да добавиш изчистения ориз, да запържиш леко и него, става стъклен и наливаш вода 1:3 ориз-вода. След това слагаш зеленчуци - царевица, грах, подправки по желание, месото и захлупваш. Като заври, намаляваш огъня и оставяш на слаб да къкри до поемане на водата. Ако месото ми е съвсем готово, като заври манзжата, изключвам и оставям известно време тенджерата захлупена. След време пак я кипвам и пак оставям под капак. След два-три пъти ориза поема водата и омеква. Пробвай и МНОГО ВКУСЕН ОРИЗ С........ВСИЧКО!, ако ти допада рецептата, не пречи и сварено месо да му се добави.
Тая рецепта за САЙЯДИИ АЛЬ САМАК -ястие на ливанските рибари също става и в тигана, използвам по-дълбок, като намалявам водата на 3 чаши.

Тоя СПЕТЗОФАЙ също е от серията бързо, лесно и вкусно.

Ето още предложения, прецени си дали ще ти свършат работа:

Ако ти хареса рецепта с по-големи количества продукти, прото редуцираш до твоите - делиш на две, на три, прибилизително, не ти трябва точно до грамчета. Peace

# 609
  • Мнения: 15 146
Имам рецепта в която се ползват 4 кисели млека като се изцеждат през марля. Въпросът ми е това на какво количество цедено мляко отговаря т.е. искам да купя от тези, които продават готови цедени, но не знам колко  - 2 или 3?

# 610
  • София
  • Мнения: 10 825
В една голяма купа си държах почистени орехови ядки. Къде от приготвяне на това и онова, къде от хапване на този и онзи и ядките почти свършиха. Сега на дъното има повече от 2 шепи много ситни парченца ядки и люспички и частички черупки. Има ли някакъв лесен начин да отделя само ядките или да заминават в коша?

# 611
  • София
  • Мнения: 10 825
Имам рецепта в която се ползват 4 кисели млека като се изцеждат през марля. Въпросът ми е това на какво количество цедено мляко отговаря т.е. искам да купя от тези, които продават готови цедени, но не знам колко  - 2 или 3?
За какво е рецепата? Може би ако дадеш и останалите съставки по-лесно ще те ориентираме..... Иначе залагам на 2 1/2.

# 612
  • Мнения: 9 453
няма лесен начин, особено ако черупките са ситни

Ингрид, зависи от млякото, но обикновено излиза 1,5 до 2 кофички.

# 613
  • В страната на мечтите
  • Мнения: 743
Момичета ( и момчета, ако има такива), много се извинявам за нахлуването, но спешно ми трябва отговор. Някой правил ли е арабска карамелена торта Кодрит Кадир? Рецептата съм я взимала някъде от форума,ама сега абсурд да намеря от къде. Интересува ме дали ще се получи тортата, ако заменя сухото мляко и водата в крем-карамела с обикновено прясно мляко? Дали ще се отрази на консистенцията? Страх ме заради това да не се смеси карамела с блата...

# 614
  • Мнения: 9 453
http://pep-4o.blogspot.com/2013/03/blog-post_25.html аз я правя с прясно мляко. Слагай, няма да се смеси.

Общи условия

Активация на акаунт