БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 000
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 7 779
има момчета  Laughing
търсиш в гугъла и се показва - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365974.135

# 616
  • В страната на мечтите
  • Мнения: 743
Пеп-чо, Много, много ти благодаря! Ще е изненада за рождения ден на половинката Simple Smile
П. П. От телефон съм и хич не ми е удобно да търся :/

# 617
  • Мнения: 15 146
Имам рецепта в която се ползват 4 кисели млека като се изцеждат през марля. Въпросът ми е това на какво количество цедено мляко отговаря т.е. искам да купя от тези, които продават готови цедени, но не знам колко  - 2 или 3?
За какво е рецепата? Може би ако дадеш и останалите съставки по-лесно ще те ориентираме..... Иначе залагам на 2 1/2.

За парфе - освен млякото се слага и сметана. Ще взема 2 кофички Peace

# 618
  • София
  • Мнения: 3 708
Момичета, как правите баница с Одрински кори? Аз съм пробвала, но ми става много суха. Искам да е мекичка. С яйца исирене имам предвид.

Благодаря!

# 619
  • Мнения: 1 276
Момичета, как правите баница с Одрински кори? Аз съм пробвала, но ми става много суха. Искам да е мекичка. С яйца исирене имам предвид.

Благодаря!
Точно по рецептата, дадена на гърба на опаковката с кори  Peace винаги става разкошна  Wink

# 620
  • Мнения: 1 136
Мога ли да попитам слага ли се лук на зеле - прясно или кисело ?

# 621
  • Мнения: 9 453
аз не слагам, нито на кисело, нито на прясно. Но някои хора слагат, така че както прецениш.

# 622
  • Мнения: 1 276
Мога ли да попитам слага ли се лук на зеле - прясно или кисело ?
Аз НЕ слагам  Peace  Wink

# 623
  • Мнения: 1 136
Благодаря за помоща , някакви идеи за рецепти? Момичетата от темата за свекървите спорят за /без лук заради свекървите им.

# 624
  • Мнения: 9 453
спора е като кое е първото, яйцето или кокошката. Във всеки регион се готви различно, така че прав и крив няма. Кой както знае  Peace

кисело зеле http://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_17.html
прясно зеле http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_17.html

# 625
  • Мнения: 7 849
Майка ми го прави прясното със запръжка от лук, червен пипер и малко домати. Всичко това слага във врящото зеле.
На киселото също запържва лук, суха чушка и червен пипер.

Свекърва ми не слага нито лук, нито запръжки каквито и да било. Ръсва червен пипер докато се задушава, понякога не слага домати на прясното. А и е по- здравословно.

Аз кисело зеле не ям и го правя както го предпочитат. По поръчка. Децата като бяха по- малки  искаха като на майка. Като поотраснаха и започнаха да си следят за фигурите си и респективно здравословно хранене - без  запръжки.

Аз го обичам прясното с лук, даже понякога слагам и чесън, копър. За да е здравословно може да се сложи лук без да се запържва - директно в зелето.

# 626
  • Мнения: 447
Слагам само на киселото, но не обикновен лук, а праз - ходи му много. И рогата мерудия, ако си намериш. Peace

# 627
  • Мнения: X
Аз  зеле си готвя с много лук и даже чесънче слагам /ама накрая -да не е пържен или варен/
Каква е таз рогата мерудия /прозвуча ми като билката "галистомахче" Simple Smile/

# 628
  • София
  • Мнения: 3 708
huliganka, мерси! Пече се, та да видим. Simple Smile

Ей темата за лука и зелето и тука ли се прехвърли  Joy От миналата седмица ми се яде готвено зеле (вкъщи само аз го ям), ще ме накарате да ида и да купя, та да мирясам.

# 629
  • Мнения: 9 453
Аз  зеле си готвя с много лук и даже чесънче слагам /ама накрая -да не е пържен или варен/
Каква е таз рогата мерудия /прозвуча ми като билката "галистомахче" Simple Smile/

рогата мерудия, сминдух  Използва се в направата на шарена сол, на кисело зеле и боб също

Общи условия

Активация на акаунт