Да си разтълкуваме съня - 7

• 49 951
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • в Низината
Freya, отново съм тук. Simple Smile
Сънят ми е от снощи. Много объркан, непоследователен.
Нощ е, може би привечер. Трябва да се приготвя за бизнес събитие, на което съм домакиня. Аз съм в някаква къща с много и все вити стълби. Притеснена съм, защото знам, че трябва да свърша нещо преди да тръгна, но не помня какво. Слизам по стълбите и на едната стена виждам изписано стихотворението ,,На майка ми'' на Христо Фотев. Прочитам го бавно и после минавам последните стъпала надолу. На вратата на една от стаите, встрани от мен, виждам майка ми, зад нея, навътре в стаята, е непрогледна тъмнина. Отмествам поглед само за миг и после нея вече я няма. От друга стая чувам гласове, светло е. Вратата е малка и се навеждам, за да вляза вътре. Там виждам няколко колеги, които говорят високо, смеят се. Не ми обръщат внимание. Стаята е тясна, схлупена, с няколко дебели колони. На стената до вратата има клетка с папагал. Птицата мълчи, оклюмана в единия ъгъл, тъжна е. Започвам да се притеснявам, че ще закъснея за събитието, че това, което трябва да направя преди това, все още не си го спомням, за нещастния папагал също. Сипвам му вода, храна, старателно измивам цялата му клетка, но той остава все така тъжен, не мърда от ъгъла. Не знам какво повече да направя и дълго време го гледам, говоря му, галя го, но нищо не се променя. Хората в стаята продължават да се смеят. Никой не обръща внимание на папагала. А аз осъзнавам, че наум повтарям през цялото време прочетеното стихотворение.
Следва сцена от ден, слънчев, заслепяващ. Пътувам с колега, аз карам, но не знам накъде. Просто карам. Пристигам до блока на майка ми. Просто изведнъж се озовавам там. Колегата ми слиза и тръгва към входа, а аз търся място да паркирам. Виждам най-слънчевото място и спирам там. Оказва се, че карам не кола, а тротинетка. Колегата ми вече го няма. Стоя сред колите, вече не бързам. Стихотворението още е там, в главата ми.  Знам, че вече съм закъсняла за бизнес събитието, но това вече не ме притеснява. Все още обаче продължавам да мисля за нещастния папагал. Времето сякаш спря изведнъж.

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 19:21 от Слънце в джоба

# 661
*тайна*, сънят е знак за проблеми, трудности, неприятности. Късането на кабелите може да символизира прекъсването на връзка/и, отношения с даден човек/група от хора, което за теб ще бъде най-значимата загуба от настъпилите премеждия.

Dados, първият сън навярно олицетворява сблъсък с различни възгледи, както е било и в съня. Вторият говори за нещо, от което много се нуждаеш. Какво по-точно те плаши в тези сънища? Аз не виждам нищо страшно или лошо. Ето виж, отдавна се включваш в темите, някои хора какви кошмари споделят, при теб няма такива лоши сюжети или образи. Няма какво да се притесняваш.

Qn-Bibiqn, сънят може да означава,че имаш необходимите условия за действие, то остава в твои ръце.

baby_la, сънят може да се дължи на прекален майчински контрол, който си имала. Или усещането,че не можеш да се справяш сама с дадени задължения. Като цяло, мисля че сънят е отнесен към изминалото детство и връзката с родителското тяло. Този срок даден ти от мъжете може да се тълкува, като символично отдадено време от подсъзнанието ти, през което да започнеш да се грижиш сама за себе си. Време, през което да "узрееш", а ако ли не, отново родителите ти ще помагат и ще са насреща за да се грижат за теб.

Irina Sh., направила си нещо, заради което се чувстваш виновна. Баща ти се явява съдника, който търси сметка за действията ти, грешката, провинението. Това е гласът на собственото ти съзнание, затова че се обвиняваш за постъпката/постъпките си.

Vanilla ♥, страх от непознатото и неизпитаното, новото, това, в което нямаш опит. Необходимост от първи стъпки в "непознати води".

Няма смисъл, радвам се че съм успяла да помогна  Hug Това колие може би символизира някакъв край, нещо което си преодоляла, загърбила и искаш да демонстрираш напредъка си. Може да е свързан с бившия ти и това,че си се успокоила по някакъв начин. А може да е свързано с нещо друго, което искаш да докажеш,че е свършено за теб.

323, не мисля. По-скоро и двата съня са отзвук от ежедневни преживявания в настоящето.

Слънце в джоба, за теб ми се иска да направя нещо допълнително. ще ти пиша на лични какво точно имам предвид. Иначе отново невероятно завладяващ сън, разказан като история от книга.  Crazy

# 662
  • В страната на мечтите.
Тази нощ сънувах, че една приятелка умира.. Бяхме в мола, влязохме в тоалетната и тя ми каза, че трябва да поговори с мен за нещо важно,каза, че ще умре до няколко дни  Crazy а аз просто излязох и се разплаках.В следващия момент бях в една столова,плачех и си мислех защо трябваше тя да умира,сега с кого ще си говоря и ще си споделям.Малко след това се озовах в нещо като класна стая с много хора,а аз просто си седнах на един стол и започнах да плача а всички ме гледаха със съжаление и си помислих, че трябва да се обадя на майка и да поговоря с нея затова къде и кога ще бъде погребението и помня, че си мислих че просто не мога да отида защото ме е страх и никога не ми се е налагало да ходя на такова събитие... Cry Cry Cry

# 663
Ето и моя сън, който мисля, че е странен!
Сънувах, че съм в училище и сякаш се противопоставяме самото училище срещу нещо.Хората в него по точно. Не помня много. Помня, че на една маса има сложено от лявата страна   лист със арабски написани неща и 2 чаши с урина ( от тия пластмасовите еднократните) пълни до горе. Доведох жена и и ги показах ( също от недоволните) и тя ми каза, че трябва да има и лист с написано от дясната страна на български за да го разберат и видят всички. (Превод) защото така никой няма да разбере. Да го намеря. Сякаш се бунтувахме срещу нещо.

# 664
Фрея,   bouquet

# 665
  • в Низината
Freya, благодаря ти предварително!   bouquet

# 666
Числото 30 дали има някакво значение , за другото ЛС иначе сънувах че че седя в къщи на пода зад мен има спалня , а над нея на стената картина, мисля че ваза с цветя , беше тъмно, пред мен мисля че имаше маса, в коридора имаше пералня и аз я виждах от стаята, бях влязла и в друга стая където беше пълно с много предмети и по масата до прозореца и по леглото , пак беше спалня  Rolling Eyes ooooh!

# 667

Числото 30 дали има някакво значение , за другото ЛС иначе сънувах че че седя в къщи на пода зад мен има спалня , а над нея на стената картина, мисля че ваза с цветя , беше тъмно, пред мен мисля че имаше маса, в коридора имаше пералня и аз я виждах от стаята, бях влязла и в друга стая където беше пълно с много предмети и по масата до прозореца и по леглото , пак беше спалня  Rolling Eyes ooooh!

Здравей, за мен имаш три ключови акцента в съня си, които се повтарят отпреди - спалня, пералня, маса. Т.е. два от тях ни препращат към твоето отношение към света и към това как приемаш за себе си и онова, което знаеш (дали има нужда от препиране Simple Smile например), най-вече (спалня, пералня), другото - масата - към начина, по който споделяш с другите хора. Т.е. твоята екстровертна същност. Към твоята "маска" пред  света или казано по юнгиански, твоята персона.

Да не забравяме, че пералнята е в коридора - въпреки всичко ти мислиш, че не допускаш хората до себе си, т.е. имаш нужда от това да изпитваш доверие - основният проблем при общуването ти с другите хора, които, пак да се върнем към пералнята - допускаш до коридора (на несъзнаваното си).
Има и други препратки - това, че седиш на пода в тъмното, както и вазата с цветя, другата стая също е ключов символ.

Вероятно наскоро си била принудена да споделиш нещо лично (била си огорчена) и сега отработваш ситуацията, която е неприятна за теб като изживяване.

# 668
______Freya_______ ,

Много благодаря   bouquet

# 669
Днес сънувах също, че съм в заведението на една позната. Подаряват и четири красиви големи червени рози с много дълги дръжки. Този коъто ги подаряваше беше чужденец. Върти ми се и страната Дубай в главата. А предния сън имаще на арабски писано а сега арабин пък хммм .. Помня, че неща говорих с нея. Много се радвах на розите. После някой ми беше откраднал телефона в заведението. Ядосах се първоначално но после го приех. Нищо не можех да направя. През целия сън стоеше усещането за розите.

# 670

baby_la, сънят може да се дължи на прекален майчински контрол, който си имала. Или усещането,че не можеш да се справяш сама с дадени задължения. Като цяло, мисля че сънят е отнесен към изминалото детство и връзката с родителското тяло. Този срок даден ти от мъжете може да се тълкува, като символично отдадено време от подсъзнанието ти, през което да започнеш да се грижиш сама за себе си. Време, през което да "узрееш", а ако ли не, отново родителите ти ще помагат и ще са насреща за да се грижат за теб.

Честно казано, ти направо оцели десетката. Майка ми винаги е била супер загрижена и доста ме ограничаваше. Като цяло съм студентка по право, не живея с родителите си, но те държат да ме издържат докато завърша,  макар че от доста време насам се чувствам неудобно заради това. Това, което казваш има мого повече смисъл от налудничевата ми мисъл, че може да са ме отлвлекли извънземни. Grinning  #Crazy Благодаря ти, Фрея.  Hug

# 671
liglata_bee, изпитваш силна трудност да се справиш с определено нещо в момента от живота си. Нямаш контрол над ситуацията и над себе си, не успяваш да се владееш. Това те прави крайно уязвима и слаба, ранима и крехка. Страховете  и опасенията за "по-лошо" подсилват сложността на ситуацията, в която се намираш. Успокой се и приеми нещата такива каквито са. Понякога, за жалост, сме безсилни, но често нещата изглеждат по-зле само в главите ни, а реално са за добро.  Peace

Djenifar-Q, спор, конфликт, който искаш/държиш да спечелиш, да убедиш противника си по всячески начин. Може да става дума за "загубена" кауза, която в съзнанието ти обаче още е на дневен ред. Другият сън съдържа същия смисъл и значение. Конфликтът между подаръкът от рози и откраднатия телефон. Отново привидно затишие, но вътрешна непримиримост, вътрешен бунт, нещата остават за теб незавършени, нерешени.

Dados, коридора сме го обсъждали вече. Аз го тълкувам като прекомерно съсредоточаване в определена цел/мания дори. Блокираща всички останали стаи (възможности, варианти), поглед единствено право напред, без заобиколки и отклонения. Многото предмети са натрупани дела на "изчакване", а може дори да са удоволствия, релаксиране, забавления, които пропускаш в името на своята по-важна цел. Помисли дали не жертваш прекалено много в усилия, които реално не си струват толкова колкото пропуснатите моменти от живота ти. 30 би могло да олицетворява един месец време Peace

baby_la, много се радвам, че съм успяла да помогна в насоките  Hug

# 672
  • Пловдив
Фрея, Peace Тия дни сънувам разни глупости,ама добре,че не ги помня... Laughing От снощния обаче си спомням,че видях моя съученичко от гимназията,която не съм виждала повече от 10г.Срещнахме се на улицата,зарадвани от това...Тя е в Англия по принцип  Thinking Та...по 2-3 приказки и каза,че се е върнала вече за постоянно,стигало и толкова изгнание  Rolling Eyes

# 673
Djenifar-Q, спор, конфликт, който искаш/държиш да спечелиш, да убедиш противника си по всячески начин. Може да става дума за "загубена" кауза, която в съзнанието ти обаче още е на дневен ред. Другият сън съдържа същия смисъл и значение. Конфликтът между подаръкът от рози и откраднатия телефон. Отново привидно затишие, но вътрешна непримиримост, вътрешен бунт, нещата остават за теб незавършени, нерешени.

Freya много си права за пореден път. Наистина е така. Но явно трябва да се примиря със ситуацията и да спра да се бунтувам. Каквото такова. Wink

# 674
Сънувах,че брат ми си е купил помещение за магазин. С другия ми брат и мъжа ми отидохме да го видим. Казаха ,че ще изчакат с откриването ,за да изнесът година от смъртта на тъщата му (жената си е жива). От другата страна на улицата имаше друг магазин и снахами казваше че ще га затварят.

Общи условия

Активация на акаунт