"Вкусни" книги

  • 109 728
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
# 436
  • Мнения: 53
Тъкмо реших да ви пиша за новите си придобивки - едната е цитираната преди мен "Суфле", а другите са "Голямото меню" от Корин Хукс и "Лакомството" от Мюриел Барбери.

Момичета, нещо не се справям с вмъкването на линкове.

http://www.book.store.bg/p157052/lakomstvoto-miuriel-barberi.html
http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D … D1%8E_191499.html

А вижте какво са ни подготвили от издателство Хермес  Simple Smile Simple Smile

http://hermesbooks.com/hermes-predstoiashti/mofongo.html

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 19:35 от Ebraida

# 437
  • Мнения: 12 382
Ebraida, страхотни открития, браво!!  Hug
"Лакомството", задължително ще се чете, защото много харесах "Елегантността на таралежа от същата авторка"! Peace А това всъщност е хронологически първата книга, която издава. Но всички показани книги, звучат повече от добре! А за мофонго не бях чувала, но си харесах рецпети. Wink
Ето и кориците:

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 09:31 от Сиси ♥♥

# 438
  • Мнения: 155
Много се радвам, че попаднах на темата. Чела съм доста от изброените и темата ми дава още много идеи. Благодаря за положеният труд и споделеното.

„Една година в Париж“ я гледах, но не знам защо после се отказах. Може би ще я купя скоро.

В момента мъча „Крадец на шоколад“. Буквално я мъча, имах доста по-големи очаквания за книгата – на мен лично ми е доста досадна, по-голяма част от книгата е описание как героинята се разтапя по/от шоколатиера, нито сюжетът, нито изказът блестят с нещо особено, по-скоро мога да я сложа в графа любовни романи и то не от най-интересните.

Преди това прочетох „Когато кипарисът шепне“, която доста ми хареса. Май повечето не харесват Питър Мейл – на мен ми харесва Simple Smile. Може би най-много ми допадна „Една година в Прованс“, другите от трилогията малко се повтарят и не ми бяха толкова интересни, но и „Добра година“, „Хотел „Пастис“, даже и „Винена афера“,  ми бяха приятни и ги четох с удоволствие.

# 439
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 976
Ebraida, благодаря за "Лакомството". Взех си я снощи и ще я почна, след като си дочета започнатата книга.
По принцип харесах "Елегантността на таралежа", като изключим едни страници дъъъълги разсъждения по средата на книгата. Но езикът й е хубав.

# 440
  • Мнения: 12 382
Margherita09, добре дошла и благодаря за споделеното! Hug

Роца, и аз така с "Елегантността..", ако случайно си пропуснала да гледаш филма, препоръчвам силно!! Hug

# 441
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 976
Сиси, филмът го пропуснах, понеже не харесвам Жозиан Баласко, книгата не ме впечатли чак дотам, че да надмогна неохотата си Grinning  Peace

Завърших "Лакомството". Чете се бързо и лесно, хареса ми, макар и на моменти прилагателните да ми дойдоха повече. Няма действие, няма пряка реч, но има чудесни описания на храна.
Надявам се преводът на български да е добър, иначе книгата би загубила страшно много, тъй като езикът е най-хубавото в нея.

# 442
  • Мнения: 3 096
И аз започнах "Лакомството" днес. Върви много добре.  Heart Eyes

# 443
  • Мнения: 2 096
Аз започнах Ако искаш да си легнеш с мен.... Не съм в литературен възторг, но определено ще я дочета.

# 444
  • Мнения: 12 382
Роца, мерси за коментара! Hug А филмът е много различен, опитай!

Аз забравих да споделя, че прочетох "Училище за вкусове и аромати" и "Изкуството да готвиш желания", хубаво пише авторката! Peace Втората книга ми хареса една идея повече, макар че в нея нямаше много готвене.

Редактирам се, за да споделя и за една друга книга, която четох скоро, с "вкусно" заглавие е, не е съвсем за темата, но все пак заслужава да се спомене - "Вечерята", Херман Кох! Peace Книгата е построена и разделена на части - Аперитив, Предястие, Основно, Дижестив, Бакшиш. Има описания на ястията, които си поръчват главните герои, но акцентът е съвсем различен.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 09:00 от Сиси ♥♥

# 445
  • Мнения: 53
Здравейте момичета,

Днес довърших "Една година в Париж" и за първи път обърнах внимание, че тази книга се явява част от поредица наречена "Пътувай и обичай" на издателство "Слънце". Досега излезлите са:
книгите на Марлена де Бласи, "Приятелят" на Лука Спагети, "Обяд в Париж" на Елизабет Бард,
"Разбито сърце и спагети" на Джулия Мелучи, "Мед, море и Афродита" на Дженифър Баркли и "Сватбени пчели" на Сара-Кейт Линч.

Както виждате с изключени на "Сватбени пчели"  всичките са книги, които вече са намерили място в темичката ни.

И най хубавото за накрая - предстои излизането (всъщност даже вече е излязла) на поредната книжка и съдейки по анотацията  определено звучи като "вкусна книга" - "Парижката книжарница" от Нина Георге.

Ето линк към сайта на издателството има и откъс

http://sluntse.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%BA%D0%B0%D1 … D0%B8%D1%86%D0%B0

А ни готвят и друга книга на Елизабет Бард "Пикник в Прованс"

# 446
  • Мнения: 12 382
Ebraida, отново си със страхотни открития, благодаря!  Hug И браво за наблюдателността, браво и на изд. Слънце. Wink Бях забелязала, че кориците на  "Обяд в Париж" и "Една година в Париж" са сходни, даже в първия момент помислих, че е втора книга, продължение, но са с различни автори. Аз съм чела само първата, посочена от мен, не беше лоша, със сигурност ще прочета и "Пикник в Прованс" от същата авторка. Чудна ми звучи "Парижката книжарница", никога няма да ми омръзнат подобни книги! Heart Eyes Обещаващо свежа ми изглежда и "Сватбени пчели".  Hug

Успешна нова седмица на всички!

# 447
  • Мнения: 53
Сега ще ви зарадвам с още една новина  Simple Smile Издателство Гурме пъблишинг (издават списание Меню, както и книгите на Питър Мейл, както и доста други на кулинарна тематика) подготвят издаването на "Ванилена сол" от Ана Пареляда. Ето и анотацията:

"Един апетитно-пикантен испански роман за вторите шансове в живота

В малката кухня на ресторант Старият свят в Каталуния, северно от Барселона, се сблъскват два очевидно противоположни свята, когато шеф-готвачът и собственик Алекс Граупера наема за свой помощник канадката Анет. Жизнената млада жена, кулинарен антрополог по образование, която крие тъмно минало, си поставя за цел да съживи кухнята на Алекс и да вдигне на крака ресторанта – който, въпреки първоначалния успех и медийна популярност, е изпаднал в криза и е все по-празен с всеки изминал ден.

Шеф Алекс Граупера, талантлив готвач, привидно груб и циничен обрулен от живота мъж, има лични причини да мрази Америка – в неговата кухня не се използва нито една храна, произхождаща от „Индиите“, както първите конкистадори нарекли американския континент. Алекс умее да създава вълнуващи и вкусни ястия без картофи, домати, царевица или какъвто и да било друг американски продукт. С тези принципни предубеждения трябва да се пребори Анет, за да привлече интереса на клиентелата и медиите към Старият свят.

Рецепти, тенджери и аромати определят и овкусяват живота на главните герои Алекс и Анет – две разбити сърца, които ще открият между котлоните, тиганите и кавгите тайната съставка на своето щастие.

Дотогава обаче, те ще преминат през тежки изпитания, включително пагубните последствията от умишлено хранително натравяне, причинено от ревност.

Пикантна, свежа и необуздана, но също така нежна и загадъчна, „Ванилена сол“ е книга, от чиито страници изплуват тайни, но също безусловна любов към кухнята и гастрономията, както и буйни страсти и секс, балансирани от задълбочени познания за културата и историята на храните.

Авторката, Ада Пареляда, е професионален шеф-готвач, така че успява да напипа интригуващо и емоционално специфичните проблеми, болки и страсти в живота зад кулисите на ресторанта и превръща романа във вълнуващ и увлекателен пътеводител за кулинарната култура на Каталуния. "

Определено е вкусна книга, а че действието се развива и в любимата ми страна - Испания я прави силно желана и очаквана. Планирана е да излезе на 27.04.2015.

Ето и линк към корицата с анотацията

http://www.books.bg/bg/%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% … D1%8E-500000.html

# 448
  • Мнения: 12 382
Честит Световен ден на книгата!!! Hug

Ebraida,   Heart Eyes Ще е от забавните книжки, но преди всичко ми харесва и привлича с това, че е написана от готвач, обичам такива книги. Peace

Иначе аз когато чух преди време за пръв път за ванилена сол си направих, ето тук има повече информция, на който му е интересно. Wink Моята беше с хималайска сол. Но повече ползвам ванилов екстрак, който редовно си правя по инструкциите на Йоана.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 08:10 от Сиси ♥♥

# 449
  • Мнения: 6 105
Сиси, тази книга "ванилена сол" има ли я онлайн някъде?

Общи условия

Активация на акаунт