"Вкусни" книги

• 109 728
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
# 436
Тъкмо реших да ви пиша за новите си придобивки - едната е цитираната преди мен "Суфле", а другите са "Голямото меню" от Корин Хукс и "Лакомството" от Мюриел Барбери.

Момичета, нещо не се справям с вмъкването на линкове.

http://www.book.store.bg/p157052/lakomstvoto-miuriel-barberi.html
http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D … D1%8E_191499.html

А вижте какво са ни подготвили от издателство Хермес  Simple Smile Simple Smile

http://hermesbooks.com/hermes-predstoiashti/mofongo.html

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 19:35 от Ebraida

# 437
Ebraida, страхотни открития, браво!!  Hug
"Лакомството", задължително ще се чете, защото много харесах "Елегантността на таралежа от същата авторка"! Peace А това всъщност е хронологически първата книга, която издава. Но всички показани книги, звучат повече от добре! А за мофонго не бях чувала, но си харесах рецпети. Wink
Ето и кориците:

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 09:31 от Сиси ♥♥

# 438
Много се радвам, че попаднах на темата. Чела съм доста от изброените и темата ми дава още много идеи. Благодаря за положеният труд и споделеното.

„Една година в Париж“ я гледах, но не знам защо после се отказах. Може би ще я купя скоро.

В момента мъча „Крадец на шоколад“. Буквално я мъча, имах доста по-големи очаквания за книгата – на мен лично ми е доста досадна, по-голяма част от книгата е описание как героинята се разтапя по/от шоколатиера, нито сюжетът, нито изказът блестят с нещо особено, по-скоро мога да я сложа в графа любовни романи и то не от най-интересните.

Преди това прочетох „Когато кипарисът шепне“, която доста ми хареса. Май повечето не харесват Питър Мейл – на мен ми харесва Simple Smile. Може би най-много ми допадна „Една година в Прованс“, другите от трилогията малко се повтарят и не ми бяха толкова интересни, но и „Добра година“, „Хотел „Пастис“, даже и „Винена афера“,  ми бяха приятни и ги четох с удоволствие.

# 439
  • пак на Рив Гош
Ebraida, благодаря за "Лакомството". Взех си я снощи и ще я почна, след като си дочета започнатата книга.
По принцип харесах "Елегантността на таралежа", като изключим едни страници дъъъълги разсъждения по средата на книгата. Но езикът й е хубав.

# 440
Margherita09, добре дошла и благодаря за споделеното! Hug

Роца, и аз така с "Елегантността..", ако случайно си пропуснала да гледаш филма, препоръчвам силно!! Hug

# 441
  • пак на Рив Гош
Сиси, филмът го пропуснах, понеже не харесвам Жозиан Баласко, книгата не ме впечатли чак дотам, че да надмогна неохотата си Grinning  Peace

Завърших "Лакомството". Чете се бързо и лесно, хареса ми, макар и на моменти прилагателните да ми дойдоха повече. Няма действие, няма пряка реч, но има чудесни описания на храна.
Надявам се преводът на български да е добър, иначе книгата би загубила страшно много, тъй като езикът е най-хубавото в нея.

# 442
И аз започнах "Лакомството" днес. Върви много добре.  Heart Eyes

# 443
Аз започнах Ако искаш да си легнеш с мен.... Не съм в литературен възторг, но определено ще я дочета.

# 444
Роца, мерси за коментара! Hug А филмът е много различен, опитай!

Аз забравих да споделя, че прочетох "Училище за вкусове и аромати" и "Изкуството да готвиш желания", хубаво пише авторката! Peace Втората книга ми хареса една идея повече, макар че в нея нямаше много готвене.

Редактирам се, за да споделя и за една друга книга, която четох скоро, с "вкусно" заглавие е, не е съвсем за темата, но все пак заслужава да се спомене - "Вечерята", Херман Кох! Peace Книгата е построена и разделена на части - Аперитив, Предястие, Основно, Дижестив, Бакшиш. Има описания на ястията, които си поръчват главните герои, но акцентът е съвсем различен.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 09:00 от Сиси ♥♥

# 445
Здравейте момичета,

Днес довърших "Една година в Париж" и за първи път обърнах внимание, че тази книга се явява част от поредица наречена "Пътувай и обичай" на издателство "Слънце". Досега излезлите са:
книгите на Марлена де Бласи, "Приятелят" на Лука Спагети, "Обяд в Париж" на Елизабет Бард,
"Разбито сърце и спагети" на Джулия Мелучи, "Мед, море и Афродита" на Дженифър Баркли и "Сватбени пчели" на Сара-Кейт Линч.

Както виждате с изключени на "Сватбени пчели"  всичките са книги, които вече са намерили място в темичката ни.

И най хубавото за накрая - предстои излизането (всъщност даже вече е излязла) на поредната книжка и съдейки по анотацията  определено звучи като "вкусна книга" - "Парижката книжарница" от Нина Георге.

Ето линк към сайта на издателството има и откъс

http://sluntse.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%BA%D0%B0%D1 … D0%B8%D1%86%D0%B0

А ни готвят и друга книга на Елизабет Бард "Пикник в Прованс"

# 446
Ebraida, отново си със страхотни открития, благодаря!  Hug И браво за наблюдателността, браво и на изд. Слънце. Wink Бях забелязала, че кориците на  "Обяд в Париж" и "Една година в Париж" са сходни, даже в първия момент помислих, че е втора книга, продължение, но са с различни автори. Аз съм чела само първата, посочена от мен, не беше лоша, със сигурност ще прочета и "Пикник в Прованс" от същата авторка. Чудна ми звучи "Парижката книжарница", никога няма да ми омръзнат подобни книги! Heart Eyes Обещаващо свежа ми изглежда и "Сватбени пчели".  Hug

Успешна нова седмица на всички!

# 447
Сега ще ви зарадвам с още една новина  Simple Smile Издателство Гурме пъблишинг (издават списание Меню, както и книгите на Питър Мейл, както и доста други на кулинарна тематика) подготвят издаването на "Ванилена сол" от Ана Пареляда. Ето и анотацията:

"Един апетитно-пикантен испански роман за вторите шансове в живота

В малката кухня на ресторант Старият свят в Каталуния, северно от Барселона, се сблъскват два очевидно противоположни свята, когато шеф-готвачът и собственик Алекс Граупера наема за свой помощник канадката Анет. Жизнената млада жена, кулинарен антрополог по образование, която крие тъмно минало, си поставя за цел да съживи кухнята на Алекс и да вдигне на крака ресторанта – който, въпреки първоначалния успех и медийна популярност, е изпаднал в криза и е все по-празен с всеки изминал ден.

Шеф Алекс Граупера, талантлив готвач, привидно груб и циничен обрулен от живота мъж, има лични причини да мрази Америка – в неговата кухня не се използва нито една храна, произхождаща от „Индиите“, както първите конкистадори нарекли американския континент. Алекс умее да създава вълнуващи и вкусни ястия без картофи, домати, царевица или какъвто и да било друг американски продукт. С тези принципни предубеждения трябва да се пребори Анет, за да привлече интереса на клиентелата и медиите към Старият свят.

Рецепти, тенджери и аромати определят и овкусяват живота на главните герои Алекс и Анет – две разбити сърца, които ще открият между котлоните, тиганите и кавгите тайната съставка на своето щастие.

Дотогава обаче, те ще преминат през тежки изпитания, включително пагубните последствията от умишлено хранително натравяне, причинено от ревност.

Пикантна, свежа и необуздана, но също така нежна и загадъчна, „Ванилена сол“ е книга, от чиито страници изплуват тайни, но също безусловна любов към кухнята и гастрономията, както и буйни страсти и секс, балансирани от задълбочени познания за културата и историята на храните.

Авторката, Ада Пареляда, е професионален шеф-готвач, така че успява да напипа интригуващо и емоционално специфичните проблеми, болки и страсти в живота зад кулисите на ресторанта и превръща романа във вълнуващ и увлекателен пътеводител за кулинарната култура на Каталуния. "

Определено е вкусна книга, а че действието се развива и в любимата ми страна - Испания я прави силно желана и очаквана. Планирана е да излезе на 27.04.2015.

Ето и линк към корицата с анотацията

http://www.books.bg/bg/%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% … D1%8E-500000.html

# 448
Честит Световен ден на книгата!!! Hug

Ebraida,   Heart Eyes Ще е от забавните книжки, но преди всичко ми харесва и привлича с това, че е написана от готвач, обичам такива книги. Peace

Иначе аз когато чух преди време за пръв път за ванилена сол си направих, ето тук има повече информция, на който му е интересно. Wink Моята беше с хималайска сол. Но повече ползвам ванилов екстрак, който редовно си правя по инструкциите на Йоана.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 08:10 от Сиси ♥♥

# 449
Сиси, тази книга "ванилена сол" има ли я онлайн някъде?

Общи условия

Активация на акаунт