"Вкусни" книги

• 109 706
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Сиси, тази книга "ванилена сол" има ли я онлайн някъде?
Още не, предстои, на 27.04 излиза. Peace

# 451
Сиси, благодаря за инфото за ванилената сол Hug Аз, въпреки че съм голям почитател на и събирач на литература на кулинарна тематика не бях чувала за такава подправка досега. Много е полезен е линкът с обяснението как да си направим ванилов екстракт.

Преполових  "Парижката книжарница" и съм възхитена. Много ми харесва стилът на авторката, много увлекателно пише. Кулинарната тематика все още не е застъпена, но попрелистих напред и има и такива моменти, даже в края мярнах някакви рецепти.

Преди това прочетох една лека и приятна книжка, тип чиклит, която също се оказа "вкусна" - "Една нощ в Италия" на Луси Даймънд.

Ето линк към книгата и описанието

http://www.book.store.bg/p151196/edna-nosht-v-italia-lusi-dajmynd.html

Ето и към интервю с авторката за книгата

http://www.kragozor.com/?viewID=7&aid=230

А ето и какво можем да очакваме на 11.05.2015 - нова книга от Сара Адисън Алън "Ябълково вълшебство", която се явява продължение на "Градината на желанията"Grinning

http://www.erabooks.net/?action=show_book&bid=564

# 452
Ebraida, ваниловата сол и да не я пробваш не е голям пропуск, но екстракта препоръчвам горещо, от години си правя. Peace Много благодаря за хубавото мнение за "Парижката книжарница", такова е и моето предварително усещане за книгата. Приятна звучи и "Една нощ в Италия".  Hug Но най-много се радвам за предстоящото излизане на "Ябълково вълшебство"! Heart Eyes  Харесах много първата част (повече от "Вкусът на мечтите").

Има ли някой впечатления от тази книга - "Приятели, любовници, шоколад", Алегзандър Маккол Смит?

# 453
Има ли някой впечатления от тази книга - "Приятели, любовници, шоколад", Алегзандър Маккол Смит?

Аз много го харесвам този автор -Дамска детективска агенция.  "Приятели, любовници, шоколад" също много ми хареса, леко,  приятно, малко отнесено.  Героинята има магазин за деликатеси - до тук е вкусното Laughing
И аз благодаря за  "Парижката книжарница", колебаех се. 

# 454
Трещерица, мерси за споделеното, и въобще за автора, ще го имам предвид по принцип.  Hug А иначе не смятам, че тук имаме строги критерии, някой книги са по-"вкусни", други не толкова.. Wink Но доколкото разбирам, не смяташ, че е за списъка на 1 стр.?

# 455
Прави  някакви сандвичи в магазина  Laughing

# 456
Страхотна тема,чак сега Ви откривам  Hug

# 457
Трещерица, ще я включим значи.   Grinning

Red velvet, добре дошла! Hug Ще се радваме да споделиш какво си чела, четеш или ти се чете? Wink

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 16:25 от Сиси ♥♥

# 458
  • пак на Рив Гош
Александър Маккол Смит го открих миналата година, понеже той беше сред избраните автори на The Austen Project да напише съвременна версия на "Емма" на Джейн Остин. Криминалните му книги не съм чела, но стилът и езикът му ми харесват.

Аз прочетох тези дни The Mango Season, има вкусни моменти Wink - всяка глава започва с индийска рецепта с манго (които веднага си отбелязах) и отделно има епизоди, развиващи се в кухнята. На мен ми хареса, но аз по принцип харесвам книги, свързани с индийската култура (в случая сблъкъкът на две култури Simple Smile)

# 459
Малко спам.
Не е вкусна книга, но намерих магазинче за сладки, където продават френски макарони( от "Дъх на чаени листа"). Имаше четири вида и взех от всички. Детето много ги хареса, на мен ми бяха малко по-сладки, отколкото харесвам.

# 460
Роца, благодаря и на теб за А. М. Смит. Peace А книжката, която си показала ще ми хареса, дано я издадат на български.

Гале, ние от "100 гр. сладки" сме си купували няколко пъти, но тези, които съм опитвала извън България са много, много по-вкусни!! Може би тук не се купуват толкова, не са и евтини и залежават.. Пробвайте да си направите с М. Wink

# 461

Първата кулинарна книга на български език! Вероятно не са само рецепти, все пак това е Славейков. Wink Аз лично ще си я взема веднага при следващата ми поръчка книги. Peace Браво на изд. Милениум!

# 462
Сиси, и аз видях, че предстои да издават Готварската книга на Дядо Славейков. Само дето опасенията ми са, че не е пълния текст. Но все пак ще си я купя щом излезе.

А ето още нещо, което чакам с нетърпение - "Ман" от Ким Тхуи

http://www.slaveikov.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BD/72365/book/

Чела съм и другата книга на авторката и пише увлекателно, а сега издават и нейна "вкусна книга"

В линка, който съм дала има и откъс от книгата, достатъчно за да добиете представа какво можете да очаквате.

# 463
Ето още подробности за Готварската книга на дядо Славейков.

Ebraida, "Ру" съм си я харесала за четене, а "Ман" звучи интересно, харесвам и изд. Colibri.

# 464
Аз съм се нагласила за тази, много ми я препоръчаха:

Общи условия

Активация на акаунт