"Вкусни" книги

• 109 704
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Гале, "Вино от глухарчета" за мен май не е съвсем такава книга, освен може би присъствието на забравени миризми и гозби от детството, но ще споделиш после.. Аз съм е чела много отдавна и почти не я помня в детайли, но помня, че е прекрасна книга! Мисля пак да я прочета, а може да я предложим и на децата по-някое време. Hug

Пак за книгата на Славейков.

# 466
Още една "вкусна" книга от мен - Кухнята на Франческа на Питър Пецели. На български е издадена в един от томовете на Reader's Digest.
Няма много детайлно описание на рецепти, но храната си има важно място при отношенията на героите.
Ето описанието й в Goodreads - https://www.goodreads.com/book/show/638128.Francesca_s_Kitchen

# 467
briget, може ли линк към българското издание? Не го откривам.. newsm78

# 468
Сиси, изданието на български е в том на Рийдърс (дето са по четири романа в един). Откривам я само в сайтовете за стари книги обаче - http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=250164 … D0%B8%D0%B3%D0%B8

# 469
briget, ясно, мерси! Hug Ако я срещна някой ден на старо, ще си я взема..

Аз пък попаднах на тази книга - "Рецепти за лично щастие и мотивация", Еленко Ангелов. Предполагам, че е метафорична, защото Еленко се изявява като психолог, разгледах и страниците, но все пак ще се радвам на отзиви, защото не е поставена в раздел "Психология".

# 470
Приятна съм изненадана от Сара Адисън Алън. Мислех, че са обикновени любовни романчета.

# 471
Трещерица, какво четеш от нея? Аз харесах "Градина на желанията" и бих прочела с удоволствие продължението "Ябълково вълшебство". Четох и "Вкусът на мечтите", но не ми допадна чак толкова, въпреки това бих прочела и друго книги от нея, когато ми попаднат.

# 472
Прочетох Тайна с цвят на праскова и Градина на желанията.  Вкусът на мечтите ме чака. Ябълково вълшебство излезе ли ?

# 473
А "Тайна с цвят на праскова" "вкусна" ли е? Wink "Ябълково вълшебство" излиза на 11 май.

# 474
А "Тайна с цвят на праскова" "вкусна" ли е? Wink "Ябълково вълшебство" излиза на 11 май.

Не е вкусна, но е магичаска пак  Laughing

# 475
Харесах си "Най-добрата улична храна", не са само рецепти, пътеписна е, ето тук повече за книгата, има и страници. А тук има цели откъси. Peace

# 476
Трещерица, и аз така си мислех за Сара Адисън Алън - мислех, че са лековати чиклити, но все пак си взех Вкусът на мечтите и Градината на желанията. Обаче все отлагах да ги прочета, защото имам много за четене. После при едно кратко пътуване прочетох Градината и останах очарована. Бързо издирих и другите и книжки и не съжалявам. Сега чакам и Ябълково изкушение.
Сиси, ако не си взела още "Най-добрата улична храна" не се колебай - наистина си струва. Рецептите са подробно обяснени, има и сведения за историята им, има хубави илюстрации и изглеждат страшно вкусни (все още не съм пробвала да направя някоя от тях, но имам голямо желание Simple Smile

Сега да пиша за книжките, които четох наскоро - Парижката книжарница, Мофонго и Суфле. И трите са много хубави, определено вкусни, авторките пишат много увлекателно. Бих прочела и други книги написани от тях.Определено ги препоръчвам.

Днес видях още едно предстоящо заглавие  "Шоколад за женската душа" сборник от 77 истински истории събрани от Кей Аленбоу.
Ето линк
http://www.slaveikov.bg/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0% … D0%B0/72514/book/

Копирам и описанието

"ОПИТАЙТЕ ВКУСА НА ЖИВОТА И СЕ НАСЛАДЕТЕ НА БОГАТСТВОТО МУ!

Възнаградете се със 77 истински истории, които възхваляват живота и улавят същността на това да си жена. Също като шоколада те утешават, удовлетворяват и доставят удоволствие. И нещо повече – те ще направят живота ви по-добър!

Написани от жени и за жени, това саискрени проникновения за съчувствието, отговорността, работата, брака, приятелството, майчинството, любовта, смелостта, духовността, страстта и още десетки други теми. Авторките – забавни и затрогващи, правдиви и въздигащи – споделят своя най-съкровен опит, за да ви вдъхновят да сложите ново начало в живота си, да откриете талантите и призванието си, да превъзмогнете старите си страхове, да намерите любовта и да полетите върху крилата на мечтите си.

С тази книга може да подходите също като с кутия шоколад и да й се насладите наведнъж, или може просто да се почерпвате отвреме на време, отваряйки я на случайна страница. Независимо дали искате да се посмеете или да поплачете, съвършената „шоколадова история” е тук и ви очаква!

Създателката на „Шоколад за женската душа” Кей Аленбоу е писателка, мотивационен говорител и публицист. Жените, чиито истории са включени тук, са авторки на бестселъри, журналистки, водещи на шоупрограми, психотерапевти, духовни водачи, бизнес дами и др. Книгата е преведена на 18 езика в целия свят."

Явно ще се чете Simple Smile

# 477
Сега да пиша за книжките, които четох наскоро - Парижката книжарница, Мофонго и Суфле. И трите са много хубави, определено вкусни, авторките пишат много увлекателно. Бих прочела и други книги написани от тях.Определено ги препоръчвам.
Мерси много! Аз "вкусните" книги си ги чета между другите, за да са ми сладки. Wink Рядко се случва да чета такива една след друга..

"Шоколад за женската душа" - струва ми се, че е метафорично заглавието, а и гледам, че я слагат в раздел "Приложна психология".

# 478

Излязла е нова книга на Мюриел Барбери "Лакомството". "Елегантността на таралежа" ми хареса  Peace

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/04/10/2510777_otkus_ot_l … _mjuriel_barberi/

Друга вкусна книга, която препоръчвам е "Сватовникът от Перигор" - нестандартна, свежа и забавна  Simple Smile

http://www.helikon.bg/books/56/-%D0%A1%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BE%D … 68.html#book_info

# 479
Имам спомен, че преди години съм чела нещо на Сара Адисън Алън и сега след хубавите отзиви си взех "Градината на желанията". Много е хубава наистина, но си я слагам в графата към любовни романи, макар и да не набляга толкова много на това.

Хареса ми, най-вече заради чувството, което поражда, докато я четеш. Много е нежна и описателна, чак ти се приисква и ти да си имаш някакво такова място. Ще си взема и "Ябълково вълшебство", за да видя какво се случва сестрите Уейвърли Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт