"Вкусни" книги

  • 109 688
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 12 382
isolda1, Клавия, благодаря за мненията! Hug Hug

Попаднах на книга с донякъде вкусно заглавие от българска авторка (хубави отзиви имам за нея), някакви впечатления за книгата?

# 481
  • Мнения: 377
Навремето всички книги на Красимира Кубарелова бях изчела. Те са 2 или 3 мисля, може и да е излязло нещо ново и да не знам.

Много са приятни, бих ги описала като български чиклит. За това заглавие конкретно, само името му е вкусно, няма иначе нещо в книгата. Но определено са приятни за четене.

Да споделя, че прочетох и "Ябълково вълшебство". Хареса ми. Можеше малко повече да напише Сара Адисън Алън. Имаше вкусни неща описани, чак ми се дохапваха някакви от нещата, споменати в книгата.

# 482
  • Мнения: 12 382
isolda1, мерси за Кр. Кубарелова, отдавна съм си я набелязала, но не ми е попадала. Мерси и за мнението за "Ябълково вълшебство", често вторите части са по-слабички, така че е нормално, но непременно ще я прочета и аз, че ми е интересно. Hug

# 483
  • на североизток от Рая
  • Мнения: 6 251
 Здравейте!

 Май писах веднъж тук, но не пиша вече, просто чета понякога. Сега виждам, че питате за книгите на Кубарелова. Прочетох ги  и трите преди няколко години. Харесаха ми. Тук се коментираха като скучни, слаби и други подобни думи бяха изписани. Не са сериозно четиво. Помня аз как ги бях сравнила - като среща със стар приятел, с когото имате какво да си кажете. Леко и приятно се четат, наистина са наивни историите, но пък са толкова истински. Не са "вкусни" книги, за каквито се пише в тази тема.

# 484
  • Мнения: 12 382
Neli M*, благодаря много! Hug И включвай се! Hug Бях ти писала и преди, но ще се самоцитирам, че тогава май не си видяла, ти беше писала и се чудех защо - "не смея да спомена `вкусна` книга, защото може да е споменавана напред, а аз да съм я пропуснала. А май повторението дразни."
И аз ти отговорих: Hug
Цитат
Нели, в никакъв случай, всеки е добре дошъл да посочва, споделя и коментира книги!  Hug Нормално е да се повтаряме, но е добре, ако може и да се сподели по нещо за книгата. Може би си забелязала коментар (едва ли чак дразнене) за книга, която е просто показана, без да е проверено има ли я на 1 стр. и без личен коментар или пък питане за нея и търсене на дискусия! На мен лично ми е много приятно именно това - да коментираме книгите - четени ли не, а не просто да ги посочваме. И да добавя, че списъкът на 1 стр. гледам да го обновявам постоянно с книгите, които споделяме периодично, дори и махнах някои книги, които именно чрез обсъждане тук констатирахме, че не са съвсем за темата, макар че "вкусни" тук е с широк обхват.. Особено ще ми е любопитно и ти да споделяш, защото ценя мненията ти като цяло и винаги са ми били полезни! Hug Запомнила съм препоръка за "Мирис" от теб! Hug

# 485
  • Мнения: 1 934
И аз съм чела 2 книги на Кубарелова - точно така бих я определила и аз - бг чиклит. Разтоварваща, ненатрапчива, идеална за плажа, хамака, вилата ...

# 486
  • Мнения: 12 382
"Ананасов компот за прекрасната дама", Виктор Пелевин - със сигурност не е вкусна книга, но пък ми хареса заглавието и си я дръпнах.  Simple Smile Ще ги видя разказчетата как ще са..

Кливия, мерси! Hug

# 487
  • Мнения: 140
 Hug
Снощи дочетох "Ванилена сол" - Ада Пареляда и бързам да споделя впечатления.
Книгата разказва за ресторантът "Старият свят" и сблъсъкът между странния, циничен и твърдоглав Алекс и добродушната, наивна и  изобретателна Анет. В неволите си не са сами, заобиколени са от цяла компания колоритни приятели.
Интересно ми беше да разбера защо Алекс не готви с продукти от новия свят и къде ходи всеки понеделник, в почивният си ден. И защо Анет се озовава в "Старият свят" без пукната пара и място, където да живее. Но освен мистерията около миналото на героите, междувременно те се забъркват в нови каши и интриги, което допълнително ме интригуваше в процеса на четене.
Като оставим на страна лутанията на персонажите, романът изобилства от описания на най-различни ястия и продукти, описани стегнато и кратко в едно две изречения, като например кръмбълът с ягоди ( понеже е сезонът на ягодите): "Най-много й харесва в крамбълите това, че може да оползотвори старият хляб - хлебните трохи, подсладени с малко кафява захар и гарнирани с масло се запичат, посипани върху карамелизираните ягоди". Личи си, че книгата е писана от шеф-готвач, в едно изречение са изредени всички съставки, плюс начина на приготвяне, само пропорциите и времето за печене липсват. Увлекателни ми бяха и историите на продуктите от новия свят, как доматите, картофите, фасулът и т.н. са достигнали до нашите трапези.
Една наистина вкусна книга, като цяло мога да кажа, че ми хареса.

# 488
  • Мнения: 12 382
tson4eva, благодаря за ревюто! Hug Ммммм.. ягодов крамбъл! Crazy

# 489
  • Мнения: 53
Момичета, предстои да излезе нов роман от издателство Gourmet publishing, а както знаете те точно са специализирани в издаването на кулинарни и вкусни книги.
"Последният пир" от Джонатан Гримуд
Описанието е много зарибяващо, определено ще си я взема, а кога ще я чета - е то не се знае, с толкова много книги вече, които насъбрах Laughing

Ето линк http://www.slaveikov.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0% … D1%80/72689/book/

Копирам и описанието, ако не ви се занимава с линка



С действие по време на Епохата на Просвещението, възхитителния упадък на Версай и Френската революция, „Последният пир” е интимен епос за историята на един човек, който иска да познае света чрез прекрасните му и безбройни вкусове.
Жан-Мари д`Ому желае да опита всичко поне веднъж въпреки последиците – понякога съблазнителни, друг път пленително зловещи. Когато не издирва маниакално някой нов вкус, Жан-Мари е верен приятел, любящ съпруг, предан баща и изобретателен любовник.Той се сприятелява с Бен Франклин, пише си с маркиз дьо Сад и Волтер, става любимец на кралския двор във Версай, осуетява селско въстание, подобрява традиционните френски методи за контрацепция, играе важна роля в корсиканската война за независимост и създава най-добрата менажерия на Франция. Но всяко приключение на маркиз д`Ому е повлияно от неговата понякога тъмна страст да усети и опише всички вкусове, преди светът да се промени необратимо.

"Последният пир", подобно на знаменития роман "Парфюмът" на Патрик Зюскинд, прекрачва границата със социопатията, като съблазнително възпява храната и вкуса, разкрива различните възрасти на един мъж и отдава дължимото на маниите, които, ако оцелеем въпреки и заради тях, могат да ни завещаят мъдрост и утеха в старостта.

Джонатан Гримуд е другото име, с което се представя британският автор на научно-фантастични и фентъзи романи Джон Къртни Гримуд. Жанрът на тези негови творби, две от които печелят Наградата на Британската асоциация за научна фатастика, а други пет са номинирани за същото отличие, се определя като алтернативна история.

Действието им се развива в бъдещето, но след като реални исторически събития са протекли по съвсем различен начин.

В „Последният пир” Гримуд изоставя фантастичните елементи, но разказва невероятния живот на своя главен герой Жан-Мари д`Ому по начин, който оставя читателя в почуда дали все пак през XVIII век не е живял маркиз, който ядял невъобразими неща и замислено се разхождал с домашния си тигър.

А, докато качвах описанието на горната книга надникнах и в сайта на Хермес и гледай ти изненада - ще издават продължението на "Под небето на Тоскана" от Франсис Мейс. Казва се "Красивата Тоскана"

Ето линка:
http://hermesbooks.com/knigi/predstoiashti-knigi/krasivata-toskana.html


Последна редакция: ср, 20 май 2015, 00:24 от Ebraida

# 490
  • Мнения: 12 382
Ebraida, благодаря отново за откритията ти! Hug

# 491
# 492
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Момичета, на Панаира на книгата доста от посочените в темата книги са намалени. Излизат м/у 5 и 10 лв. Утре е последен ден.

# 493
  • Пловдив
  • Мнения: 1 175
Здравейте, момичета! Отзовавам се на любезната покана на Сиси (благодаря още веднъж   bouquet) и се записвам с "Изкуството да готвиш желания", която чета в момента. Честно казано, ми е малко странна като начин на изложение, не знам защо. Но друго искам да попитам - в началото на темата видях, че книгата си имала и първа част - втората продължение ли е на първата? Стигнала съм до 80 стр., но ако трябва, ще я зарежа временно, за да прочета първата част  Grinning.

# 494
  • Мнения: 12 382
Кипра Маца, добре дошла! Hug Да, "Изкуството да готвиш желания" е втора част на "Училище за вкусове и аромати". Wink Продължение е, по-конкретно с някои от героите от първа, като са добавени и нови.

Общи условия

Активация на акаунт