"Вкусни" книги

• 109 646
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Обяд в Париж ми хареса, дано да е така и с продължението. Излязла ли е вече в книжарниците?

# 526
И аз очаквам с нетърпение "Пикник в Прованс", но още не е излязла.
Сиси, ти имаш ли лични впечатления от двете книги, за които последно писа? Доколко са "вкусни"?

Междувременно отново заглавие, което е подходящо за тук - открих го в предстоящите заглавия на Колибри.

http://www.colibri.bg/knigi/1190/f-g-hagenbek-sveshtena-bilka-ta … nik-na-frida-kalo

Там има и откъс от книгата. Освен, че заради Фрида Кало, която ми е страшно интересна като личност и творец, книгата ми се струва, че ще е точно в стила на латинооамериканската литература от рода на "Като фореща вода за шоколад" или пък като книгите на Исабел Алиенде.
Но определено е "вкусна" поне от това, което прочетох в Амазон.

# 527
http://novinar.bg/news/sakroveni-vkusotii_MjMyOTs0NA==.html

Сигурно някой я е препоръчвал преди мен, но ...

Чела съм я отдавна - книгата е чудесна за лятна разтуха  Grinning

# 528
"Пикник в Прованс" излиза на 26 юни  (петък). Ето повече:
http://lira.bg/?p=102352

А ето какво видях днес, че ще излиза другата седмица, на 29 юни по-точно Simple Smile. Задължително ще си я взема, въпреки, че я четох на английски. А корицата е страхотна.

# 529
Страхотно, Isolda  bouquet А кое е издателството, че не се вижда добре?

# 530
"Кръгозор" я издават. Щях да пусна линк към страницата им, но не са я качили. Но бяха пуснали пост във фейсбук, че предстои да излезе в понеделник Simple Smile

# 531
  • Plovdiv, Bulgaria
"Кръгозор" я издават. Щях да пусна линк към страницата им, но не са я качили. Но бяха пуснали пост във фейсбук, че предстои да излезе в понеделник Simple Smile

ще ми е новата придобивка!

# 532
Приятните новини продължават - предстои издаването на нова книга на Марлена де Бласи "Клуб Умбрийска вечеря" Но няма информация за дата.

http://www.booktraffic.bg/book/%D1%83%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0 … D0%B5%D1%80%D1%8F

# 533
Благодаря, Ebraida   bouquet. Нейните също много ги харесвам.

# 534
Ехa.. колко нови книжки! Hug

И aз ще прочетa с удоволствие продължението нa "Обяд в Пaриж" (и нa мен ми беше хaресaлa) - "Пикник в Провaнс". Peace

eovin17, мерси зa отзивa зa "Кaнелa и бaрут" Hug

Ebraida, "Свещенa билкa" звучи много интересно, обичaм книги с биогрaфичен елемент. Peace A с Мaрленa де Блaси още не съм се зaпознaвaлa, но ще гледaм дa се попрaвя скоро. A книгите, които съм покaзaлa нa преднaтa стрaницa не съм челa, сaмо по aнотaциите ги прецених.

Кливия, "Съкровени вкусотии" я имa нa 1 стр., но никaк не е лошо дa си нaпомняме, обсъждaме, споделяме! Hug

isolda, и ти си с чудесно откритие - "Рецепти зa съвършен брaк"! Hug

# 535

Цитат
Пълна с романтика, чай и сладкиши, „Крайбрежната чайна“ е трогателна история за силата на истинското приятелство!   От тук http://www.artplus.bg/index.php/knigi/kraibrejnata-chaina.html  

И предложение за децата  Wink  
Да споделя: "Лято на Лилязее", Инга Линдстрьом - много слабо написана,елементарно.... пълно разочарование!  

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 19:04 от Roo Roo

# 536
Да се отчета и тук с новата ми вкусна книжка  Peace

Цитат
След бестселъра "Обяд в Париж" Елизабет Бард ни повежда към поредното вкусно приключение – този път в Южна Франция. Преди години тя прекъсва обяда си в парижки ресторант и последва красив французин нагоре по извита стълба до любовно гнездо в сърцето на Париж. Сега, с бебе напът, Елизабет е сигурна, че е намерила своето място завинаги.
Последната романтична екскурзия, преди бебето да се появи, е до Прованс – земята на лавандуловите полета и праскови с цвят на слънце. В малкото градче Серест Елизабет и съпругът й Гуендал попадат в магнетична стара вила с богата история, която скоро става новият дом на семейството. Те се сбогуват с Париж и поемат към ново приключение. Двамата се превръщат в кулинарни предприемачи и отварят малка сладкарница за домашно приготвен сладолед.
Пълна с различни съблазнителни рецепти като плодова пита със смокини и сладолед с мед и мащерка, книгата "Пикник в Прованс" е история за всичко, което се случва след думите "и заживели щастливо". За обичта в семейството, намерило нова професионална страст, и за посвещението в класическата провансалска кухня. С настроение, хумор и топка сладолед със сладко от диви ягоди, авторката ни напомня, че животът в кухнята и извън нея е среща с неочакваното.

Има страхотни рецепти за любителите на френската кухня и почти всяка глава е посветена на определен плод, зеленчук или ястие, които са типични за сезона в Прованс. Има и разни сладоледени вкусотии, но още не съм стигнала до тях  Simple Smile

# 537
Току що привърших "Свещената билка" макар че по-точно казано е "изгълтах на един дъх". Заради нея зарязах "Красивата Тоскана" на Франсис Мейс (и без това бях почнала да се отегчавам, тъй като навлезе много надълбоко в теми, които не ме вълнуват много - градинарство и планиране на градини). Ще я дочета по-късно разбира се, но сега предпочетох историята на Фрида - пищна, пъстра, страстна, трагична и с леко мистичен елемент и разбира се изобилстваща с описания на различни мексикански вкусотии, заедно с рецептите за тях в края на всяка глава. Жалко, че доста от съставките са ни непознати и неоткриваеми, но при желание можем да импровизираме. С две суми много ми хареса и силно препоръчвам - задължителна е за всеки почитател на Фрида Кало, на Мексико и на латиноамериканския магически реализъм.

# 538
Ebraida, много ме радва коментарът ти за "Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало". Вчера си я купих специално за морската ни ваканция. Вече съм убедена, че направих правилния избор, много ме сърбят ръцете да я започна но ще почакам още две седмици.
Благодаря за споделеното   bouquet

# 539
Ру, "Крaйбрежнaтa чaйнa" ме привличa. Hug A нa поредицaтa зa вещицaтa се чудех преди време, но не сме я пробвaли. Мерси и зa отзивa зa "Лято нa Лилязее".

MilaE, честитa дa ти е!

Ebraida, стрaхотно звучи нaписaното от теб зa "Свещенaтa билкa". Hug

Мaртичкa, честитa книжкa и нa теб, явно ще си зaслужaвa чaкaнето, зa дa й се нaслaдиш.

Общи условия

Активация на акаунт