"Вкусни" книги

• 109 603
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Момичета, хареса ли ви Свещена билка?

Това за Фрида Кало ли беше? Много ми хареса.
Да за нея е книжката. Благодаря Simple Smile

и на мен ми се иска да я прочета Mr. Green

# 632
           Нямам търпение да я получа! Grinning  

# 633
Корицата е много сладка! Ще чакаме отзиви.Simple Smile

# 634
# 635
    И още една нова,вкусна книжка!

Цитат
Скрит текст:
  "Джинджифилов кейк и стари писма" ни изпълва с аромата на прясно изпечен кейк и на току-що приготвени палачинки с кленов сироп..."........" ...Нейна запазена марка е джинджифиловият кейк, но травма от миналото е причината да не го приготвя вече. Един ден в тайна стаичка в библиотеката на списанието Били намира купчина стари писма, писани през Втората световна война. Те са на 12-годишната Лулу Суон до виртуозния нюйоркски готвач Джеймс Биърд. Писмата по детски чисто и искрено споделят за общата страст на малкото момиче и големия готвач към готвенето и детайлите, които го превръщат в изящно изкуство. Разказват за приятелството помежду им, за военната епоха и за трудностите на ежедневието. Разкриват трогателната лична история на Лулу. Силно впечатлена, Били решава да открие какво се е случило с момичето след последното намерено писмо."

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 22:03 от Roo Roo

# 636
О, Ру, страхотни открития! Hug Hug

Аз започнах книжлето "Вкусът на любовта", Сара Монк.

# 637
Днес си поръчах :
1. Джинджифилов кейк и стари писма - Рут Райшил Видях, че вече са я споменали.

2. Съвършената вечеря - Джон Бакстър

http://www.books.bg/bg/%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% … D1%8E-500000.html

„Съвършената вечеря“ е вълнуващ и апетитен тур из Франция, свързан с историята на френската гастрономия – едно пътешествие от Париж до Прованс и от Кот д'Азур до Нормандия по следите на изчезващите вкусове на една велика кухня.

Роденият в Австралия жител на Париж Джон Бакстър – мемоарист и критик, известен и с книгата си „Най-хубавата разходка на света: един пешеходец в Париж“ от 2011, изследва Франция чрез нейната кухня.

# 638
Последните показани книжки са вече на 1 стр. Peace

Ebraida, "Съвършената вечеря" с фотоси ли е? Гледам, че цената й е височка и затова предполагам, че е по-луксозно издание..

Аз поръчах от Ciela (-50% намаление на книги на издателството ще имат до сряда 00 ч. онлайн) "Червената лястовеца", Джейсън Матюс. Не помня вече кой спомена книгата тук, но се присетих, поръчвайки други книги. Трилър е, но в анонса пише:
„Червената лястовица“ с лекота изкушава читателя емоционално, интелектуално, а и гастрономически. Как? Интересен бонус към достоверността на книгата са истинските готварски рецепти в края на всяка  глава.

# 639
  • В най - голямото село
mariposa333, с удоволствие отново ще се възползвaм по-нaтaм!! Heart Eyes Стрaхотнa си! Hug

Дa се оплaчa пaк зa "Ергените нa Aнджелинa" - все още не могa дa я нaмеря цялaтa в електронен вид. Cry Не могa дa преценя колко точно стрaници липсвaт от финaлa, но сa мaлко. Моля, aко някой я имa дa погледне дaли е цялa. Praynig Или който я имa нa хaртия и я е чел, дa ми рaзкaже поне кaкво се случвa, докaто ми е по-пряснa.. Блaгодaря предвaрително нa всеки, който се отзове! Hug

А от къде я свали?

# 640
cikoni, от MailBooks, сигнализирала съм, че не е пълна, но гледам, че още стои. Не съм я търсила на други места. Димана_78 я четеше на хартия и обеща да пиша, но още очаквам..

# 641
Сиси, не съм започнала още "Съвършената вечеря", но  я попрелистих и звучи обещаващо. Но илюстрации няма, а и хартията е съвсем обикнвена, така че наистина от издателството малко са се олели с цената. Но аз си купувам книги винаги с отстъпка, а и стилът и тематиката ми допадат, така че не съжалявам. Simple Smile

А за Червената лястовица писах пак аз. Типичен шпионски трилър, за някой може да се стори на места дори брутален. Бих казала, че книгата ще допадне повече на мъжете (в момента моят я чете), а храната се споменава между другото, но в края на всяка глава (бих казала даже малко нелогично и в първия момент неочаквано) има рецептата на това, което героите са яли. Все пак рецептите са разнообразни, съвсем приложими и са приятен бонус към разказаната история.

# 642
Ebraida, мерси за отговорите! Hug

Аз започнах книжлето "Вкусът на любовта", Сара Монк.
Прочетох я, предсказуема ми беше, но е приятно написана..

# 643
Щастливото градче не ми хареса. Възможно е и преводът да е лош.

# 644
Щастливото градче не ми хареса. Възможно е и преводът да е лош.
Ех, а такава хубава корица.. Какво по-точно не ти хареса, самият стил на писане или самия сюжет..?! Може и в скрит текст.

Общи условия

Активация на акаунт