Диаманти Valentin - възмутена съм!

• 37 552
  • 573
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз пък се чудя, защо си мислите, че като сте клиенти, търговецът ви е роб?! Никога не съм била в ролята на търговец, но и те са хора.

Понеже съм живяла доста време в друга страна. Там магазините затварят в 19:00ч. Има само един магазин, който е дежурен до 19:30ч. И това е през седмицата. В събота имаше 2 отворени магазина и то до 14ч.
В неделя можеш да си пазаруваш само от бензиностанциите, и дежурната аптека, която е само една за целия град.

Гражданите на тази държава, за която говоря, са доста по-платежоспособни от нас  Peace

# 346
Класа може би е по разтегливо понятие,но обноски е ясно на всички какво е.
В случая,казват се че съответната услуга ще бъде на разположение след празничните дни,човек с добри обноски ще благодари и ще пожелае хубав ден.Друг човек ще се тръшка и ще реве от яд.

# 347
  • град-държава
Аз пък не вярвам в класата на продавачките, дори в такива магазини.

В такива магазини работят и страхотни професионалисти, от които можеш освен да получиш обслужването, което предполага едно такова място, но можеш и да нучиш много за културата и изобщо всичко свързано със скъпоценните камъни.
В България такова място е SSG (ако ще да се приеме за реклама, в мое лице на техен клиент са я заслужили абсолютно).
Хора, които последно бих нарекла продавачи. При първото ни посещение в продължение на няколко часа съм избирала пръстен. Осигурена ми е била спокойна, позитивна и адекватна обстановка във всяко отношение. Хора, които удовлетвориха всяка една наша претенция, прищявка, гевезелък и пр. в периода до самата сватба и никога не си позволиха за миг да проявят непрофесионализъм, лош вкус, неподобаващо отношение, тон накриво или каквото и да е било, което не би било на място.
Няма да навлизам в повече лирични отклонения, но има и така, и така. Както казах и по-назад едни печелят, други губят, всеки е свободен да работи и да се отнася към работата и бизнеса си, както намери за подобаващо, а клиента е този, който в крайна сметка избира.

България е страната на не и не може, а коментарите са показателни, колко всъщност са купували камъни в чужбина.
Аз също работя, не само на национални празници, но и на всички възможни празници, включително рождени, именни дни, до 5 сутринта и пр., когато съм поела ангажимент към клиент. Никога не казвам не, не може - всичко може, когато не ми се работи, не ми се занимава, имам ПМС, просто не го правя.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 01:25 от Vermilion`

# 348
  • София
....
България е страната на не и не може, а коментарите са показателни, колко всъщност са купували камъни в чужбина.
....

Е, хайде сега. Да не се изказваме неподготвени.  Stop
Точно в чужбина, мога да ти кажа и то от опит, че уважават много почивката си.  Peace
Работя от години с чужди фирми и почивката за тях си е почивка. Не са много склонни да си я нарушават  Naughty

А, това, че някой не се е похвалил в темата, че притежава пръстен с диамант или пък, че е купувал такъв в чужбина, не означава, че няма такива, нали? Нека се въздържаме от подобни обобщения  Peace

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 01:16 от missence

# 349
  • София
Аз не видях да са казали на авторката, че не може. Напротив, можело да се направи, но трябвало да си плати. То не може хем безплатно, хем експресно, хем в неработно време...

# 350
  • град-държава
missence , аз говоря конкретно по темата за скъпоценните камъни и не го казвам, защото съм го чула от някъде. Обикновено, когато съм неподготвена по даден въпрос, не държа да го докажа.

# 351
  • София
missence , аз говоря конкретно по темата за скъпоценните камъни и не го казвам, защото съм го чула от някъде. Обикновено, когато съм неподготвена по даден въпрос, не държа да го докажа.

Предният ти пост прозвуча така, все едно си сигурна, че в темата почти няма хора, които да са купували скъпоценните камъни в чужбина. Аз пък мога да те уверя в обратното.  Peace Най-малкото, защото често цената там е по-добра  Peace

Иначе за почивките в чужбина ти го говоря от опит.

Нека авторката отиде на 29-ти май в Германия и да поиска да отворят бижутерия за корекция. Знаеш ли кога ще стане и то на официален празник за цялата страна  Wink

Давам ти конкретен пример, защото е само след 2 седмици  Wink И на 30-ти ще ѝ откажат, защото си вземат т.нар. Brückentag. С 2 думи ще я облужат на 2-ри юни. Пък тя нека си се тръшка  Laughing Е, ако е Ангела Меркел може и да се замислят  Wink

Работата стана малко като: И ние пушим цигари КЕНТ и ядем бонбонки ТИК-ТАК!  Laughing

# 352
  • град-държава
Аз също говоря от собствения си опит, а Германия е последното място, за нещата, които къдрим в тази тема.
Да, не казвам, че съм отваряла магазин на национален празник, не казвам и, че отказвам да се съобразявам с подобни и правя сцени, тръшкания и пр. за щяло - нещяло. През цялото време, аз лично говоря за отношение.
Авторката така и не сподели как точно се е развила сцената в нейния случай, но единствената база, на която се изсипа форумния съд върху нея, бе единствено на предположения.

# 353
  • София
Аз също говоря от собствения си опит, а Германия е последното място, за нещата, които къдрим в тази тема.
Да, не казвам, че съм отваряла магазин на национален празник, не казвам и, че отказвам да се съобразявам с подобни и правя сцени, тръшкания и пр. за щяло - нещяло. През цялото време, аз лично говоря за отношение.
Авторката така и не сподели как точно се е развила сцената в нейния случай, но единствената база, на която се изсипа форумния съд върху нея, бе единствено на предположения.

Ти лично можеш да отваряш винаги, когато пожелаеш и прецениш. Това не означава, че хората, които държат на празниците си, не са прави. Напротив! Те са абсолютно в правото си!

Сравнението ми беше провокирано по-скоро от изказването ти.

......
....

В чужбина пак нямаше да ѝ направят корекцията в почивен ден и то безплатно. Бъди 101% убедена в това  Peace Щеше да си плати доста повече от 500лв., АКО изобщо ѝ предложат такава възможност  Peace

За да обобщя:

1. Ние не знаем гледната точка на другата страна т.е. на продавачките.
2. Бижутерите са напълно в правото си да откажат корекция по време на почивен ден. Това не ги прави лоши търговци  Peace

# 354
През цялото време, аз лично говоря за отношение.

Точно за отношение става въпрос. За инфантилното, егоцентрично, нетолерантно и високомерно отношение на авторката към ситуацията и служителите в магазина.

# 355
  • град-държава

Изказването ми е на база опит и отношението ми на човек, клиент, професионалист... като в случая към този конкретно пост не се ограничавам единствено до предмета на темата.
Кой прав, кой крив мога да твърдя единствено като участник в дадена ситуация, а тази тема е истински поучителна за отношението като цяло, дори към самия себе си.

# 356
  • София

Изказването ми е на база опит и отношението ми на човек, клиент, професионалист... като в случая към този конкретно пост не се ограничавам единствено до предмета на темата.
Кой прав, кой крив мога да твърдя единствено като участник в дадена ситуация, а тази тема е истински поучителна за отношението като цяло, дори към самия себе си.

Именно. Бих добавила "и към останалите"  Wink

Друг път авторката да не се тръшка, а да уважава правото на почивка на другите хора или просто да извади 500лв и да се успокои  Peace

# 357
  • sf
Мен пък ме загложди въпроса - какво стана с авторката? Добре ли е, жива ли е, на антидепресанти ли е? Все пак тежък живот живее Thinking

# 358
През цялото време, аз лично говоря за отношение.

Точно за отношение става въпрос. За инфантилното, егоцентрично, нетолерантно и високомерно отношение на авторката към ситуацията и служителите в магазина.

Точно Peace

# 359
Мен пък ме загложди въпроса - какво стана с авторката? Добре ли е, жива ли е, на антидепресанти ли е? Все пак тежък живот живее Thinking
Може би лежи на системи.А то утре е работен ден,и всичко ще се нареди.

Общи условия

Активация на акаунт