Диаманти Valentin - възмутена съм!

• 37 485
  • 573
  •   1
Отговори
# 210
Но не е лъжа, че има и друга категория хора - също толкова особени, които наистина само гледат в чуждото канче и присвиват устни.  Flutter

A къде да гледаме като ни тикат канчето си под носа? И съвсем не се усещат как на кухо им дрънчат канчетата.

# 211
Проблема е в това, че сега го искам на момента.
Иначе драма няма. ОБИДА от отношението в магазина(Пфф какво ли е очаквала друго в Бг)
ЯД ,че ще трябва да се хвали на приятелките,колежките и родата ,чак след дни.
И може би ИНАТ-,,СЕГА ГО ИСКАМ НА МОМЕНТАТА ,,-другото е заслепение и еуфория.

# 212
Преди няколко дни случайно гледах тоя клип, как Де Беерс измислят "традицията" за диамантения пръстен, и много се смях:
https://www.youtube.com/watch?v=N5kWu1ifBGU
Изводите- всеки сам  Laughing

Клипчето е добро. Всичко това го знаех и от преди, но ми хареса скритият смисъл на рекламния слоган "diamonds are forever"  - просто веднъж купен диамантът си остава вечно твой, защото не можеш да го продадеш, освен с огромна загуба на пари Joy Но хората са стадни животни и се водят по водача. А в меркантилните САЩ цената на диаманта е приета като мерило за любовта на годеника. На мен ми е гадно, ама коя съм аз?

# 213
Четох, четох, кой с кого спал, кой на коя купил пръстен, кой трябвало да си смени мъжа... и една само Вермилиън каза, че имала пръстен с диамант. Другите нямате май. Ах, злобичка...
Момичето се оплака от отношението на кифлите-продавачки, каза, че са й крещяли и аз лично разбрах, че не са й дали точен срок, в който може да си вземе обратно коригирания пръстен. За мен това е несериозно отношение, което винаги се появява, когато купя и платя стоката. Много продавачки се държат точно така - щом веднъж са ми взели парите, ставам неинтересна - чао и следващия, моля.
Ако действително са една реномирана фирма, трябва да отговарят на някои елементарни изисквания - най-малкото да показват уважение към клиента, да не повишават тон при никакви обстоятелства (магазинът няма ли охрана?), да уговарят ясен и точен срок за фиксиране на възникнал проблем, а не "поне до ...". Авторката се оплаква точно от липсата на тези неща. Не мога да разбера какво е това завистливо-злобно нападане, че била "принцеса" и "голям проблем, някакъв диамантен пръстен". Ами цифра си е, една заплата. Вие бихте ли си зарязали една заплата в магазин, в който не ви дават ясен срок кога ще ви я дадат?

Явно толкова си и чела  Laughing. Пълна излагация е този коментар и може да се конкурира само с коментарите на авторката  Laughing. Много момичета се похвалиха, че имат пръстени с брилянти (необработеният скъпоценен камък се казва диамант, а обработеният вече става брилянт) , а други споделиха, че нямат, но това не им пречи на пълоценния живот и здравословната и щастлива връзка. И само на да кажа, че има пръстени с брилянт далеч под една заплата (много зависи и колко ти е заплатата), така че това че някой е оставил 500-1000 лв в някоя бижутерия съвсем не означава, че политиката на магазина трябва да се промени според нуждите на този клиент.
Да не говорим, че повече тук разбират от търговия на примитивно ниво - за едни 5 лв приход и максимата клиентът винаги е прав, са готови да работят нон-стоп. А познанията по икономика просто не са за коментиране. Но иначе темата ми става една от любимите.

# 214
Цитат
(необработеният скъпоценен камък се казва диамант, а обработеният вече става брилянт)

Има нещо вярно, но не съвсем. Обработен или не камъкът винаги си остава диамант. И всички брилянти са и диаманти, но не всички шлифовани диаманти са брилянти. Брилянт се нарича само една от възможните шлифовки на диамант. Вярно, тя е може би най-класическата и е била научно изведена на хартия с оглед на ъглите на пречупване на светлината. Но въпреки това има много други видове обработка и най-големият обработен диамант на света не е брилянт Grinning

# 215
Нелка,така и не обясни с какво те разреваха в магазина-че имаш д-и-а-м-а-н-т-е-н пръстен,го разбрахме още от заглавието,но така и не схванах всъщност каква ти е жестоката драма.

Нелка смята, че диамантът й е достатъчно скъп, за да включва цената му обслужване на капризи на притежателката в извънработно време. Явно не е. Да се пробва със султана на Бруней, той може и да подарява достатъчно скъпи диаманти с включена такава екстра.

faima, клипчето е страшно забавно. Преди време имаше една почти толкова забавна тема за годежните пръстени, в която двата основни извода бяха следните:1. Ако един мъж може да си позволи диамант, но не го направи - значи не цени достатъчно бъдещата си жена. 2. Ако един мъж не може да си позволи диамант - значи не става изобщо за съпруг, да си стои сам и да събира за диамант. Зомбирането си върви с пълна сила. Joy

# 216
Станция - благодаря за интересната информация.   bouquet. Човек винаги може да научи нещо ново, пък макар и в тази тема Simple Smile.

# 217
демек да се разведа ли сега, какво да правя - нямаше диамант за мен.....ужас, депресирахте ме Tired

# 218
Станция - благодаря за интересната информация.   bouquet. Човек винаги може да научи нещо ново, пък макар и в тази тема Simple Smile.
И на мен ми беше много интересно. И аз мислех, че шлифования диамант е брилянт  bouquet

# 219

1. Ако един мъж може да си позволи диамант, но не го направи - значи не цени достатъчно бъдещата си жена.
2. Ако един мъж не може да си позволи диамант - значи не става изобщо за съпруг, да си стои сам и да събира за диамант. Зомбирането си върви с пълна сила. Joy

Не мога да се въздържа от малко коментари:

1. Ако мъжът може да си позволи диамант, но го смята за глупаво, той все пак може да го направи, ако вижда, че годеницата му много го иска. Но ако е умен ще си вземе едно наум за светогледа и маниерите на годеницата. Вярно, не може да се характеризира една жена само на база на мечтата и за диамант, но все пак си е червена лампичка.

2. Приветствам виждането на някои жени, че един мъж, който не може да си позволи диамант не става за съпруг. Така тези мъже остават на разположение на други жени, които ги обичат тях, а не портфейлите им. А след 10 години, когато тези мъже вече могат да си позволят диаманти, онези другите жени пак ще въздишат защо всички "добри" мъже вече са заети и женени, а за тях не са останали Joy

# 220
Ама вие не разбирате... ако няма пръстен, как ще се похвали във ФБ с небрежно селфи? Ако не се похвали във ФБ, има ли годеж въобще??? За престиж иде реч тук, защо нападате така момичето...

# 221
Да не отварям нова тема.

Падате ли си по черни диаманти? Такива имам няколко, но нещо не ми приличат точно на диаманти. Дори тези, които не са химично изработени, а уж естествени.

А цветните харесват ли ви? На мен лично са ми кичозни.
Розово става горе-долул Ето
http://www.zales.com/family/index.jsp?categoryId=4450784

Но зелените, жълтите и сините направо са отврат.

http://www.zales.com/product/index.jsp?productId=11988203
Тази комбинация и долното с цвят на жлъчен сок направо са грозни.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 11:32 от kitarista

# 222
Изостанала си, китариста. Сега на мода са шоколадовите диаманти - кафяво. До преди няколко годинки са считани за непривлекателни за бижута, били и много евтини и ги ползвали в машини. Но на един гениален рекламистки мозък му хрумнало да ги прекръсти на шоколадови и сега се избиват за тях. Laughing

# 223
Да не отварям нова тема.

Падате ли си по черни диаманти? Такива имам няколко, но нещо не ми приличат точно на диаманти. Дори тези, които не са химично изработени, а уж естествени.

А цветните харесват ли ви? На мен лично са ми кичозни.
Розово става горе-долул Ето
http://www.zales.com/family/index.jsp?categoryId=4450784

Но зелените, жълтите и сините направо са отврат.

Както казах вече, по принцип не си падам по никакви диаманти.
Но при определени условия бих си паднала по определени цветни диаманти, например този:

Но не, понеже е по-красив от камъче на Сваровски, а защото това е един от малкото ИЗГОДНИ от инвестиционна гледна точка диаманти, чиято цена ще расте, защото не се манипулира от Де Беерс.

Черните диаманти пък са нещо като своего рода оксиморон, понеже ценното на един диамант е блещукането, а черният цвят означава поглъщане на светлината. И затова черните диаманти изглеждат като стъкълца. Ама свят голям и всеки има право на вкус.

# 224
Не са от там. Пък някои от тях трябваше да преправям даже че си ги поръчах онлайн и не ми бяха по мярка. Но тихо и кротко си чаках, не е имало драма при мен. Няма и да има. Такива неща не ме изваждат от равновесие. Даже и черните диаманти Laughing Laughing Приличат на въглища малко Laughing, ама здраве да е Laughing Въпреки това продължавам да купувам гривни с комбинирани бели и черни диамнати. Кефи ме дизайна им.

Общи условия

Активация на акаунт