Съпруги на военнослужещи - 8

• 59 529
  • 767
  •   2
Отговори
# 345
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Кака Лара, сравнявам с пресен пример.Зълва ми се завърнаха преди няколко дни от Турция. За Двама възрастни + 1 дете на 8г. им излезе 1040 лв. всичко - за една седмица 7 нощувки ултра алниклузив + автобус. Останаха страшно доволни, невероятно изобилие на храна + алкохол, супер лукс, анимация за децата, две екскурзии включени (Памуккале и още нещо си). Абсолютно нищо не са похарчили допълнително.  Peace

# 346
  • Велико Търново
Тези чужбинските карти ги проучих преди известно време.
Те са останали за "свободна продажба" - както беше свободната продажба от 15-ти май за картите за България. Иначе, ги разпределят в края на зимата и тях по структурите, по някакви критерии, дето сигурно са пълен смях, след като тука във форума не сме ги коментирали, следователно не сме ги виждали. Не стават за семейства с деца, само за двама възрастни са. Децата по никакъв начин не може да се вземат с тези карти.
Според мен не са някакви супер изгодни. Все пак пълен пансион не е All Incl. Освен това няма калкулирани никакви разходи за деца - анимации, атракциони и други. Настаняването е в почивни бази по партньорски армии. Т.е. качеството ще е съизмеримо с качеството предлагано по нашите почивни бази, да кажем, може да се надяваме и на нещо малко по-добро.

Все пак ще се радвам, ако някой който е ходил, сподели лични впечатления. И мен ме блазнят някои дестинации от публикуваните.

# 347
pettesa, дори само самолетните билети оскъпяват почивката (да не говорим за разликата в цените от Кушадасъ до Анталия примерно) С Турция наистина не съм запозната, но примерно погледнах произволна оферта за Португалия - приятна разлика се получаваше.

Тонита, и ние с мъжа ми се бъзикаме, че разните единични бройки са пуснати специално за някой висш, който е решил точно там да почива  Mr. Green
Бяхме по тази програма в Испания през 2008 (на майтап кандидаствахме и те на майтап ни одобриха). Супер беше, наистина всичко беше включено (пълен пансион не е ол инклузив, не се включват напитките, но храната беше в изобилие). Хотелът не беше военна база - абсолютно нормален апарт хотел с много англичани Mr. Green  Много са ми хубави спомените оттам, затова всяка година заглеждам тези оферти. Факт е, че от няколко години цените са вдигнати (тогава платихме по около 800 лв на човек за 7 дни), но пак ми изглежда по-евтино

# 348
Тези чужбинските карти ги проучих преди известно време.
Те са останали за "свободна продажба" - както беше свободната продажба от 15-ти май за картите за България. Иначе, ги разпределят в края на зимата и тях по структурите, по някакви критерии, дето сигурно са пълен смях, след като тука във форума не сме ги коментирали, следователно не сме ги виждали. Не стават за семейства с деца, само за двама възрастни са. Децата по никакъв начин не може да се вземат с тези карти.
Според мен не са някакви супер изгодни. Все пак пълен пансион не е All Incl. Освен това няма калкулирани никакви разходи за деца - анимации, атракциони и други. Настаняването е в почивни бази по партньорски армии. Т.е. качеството ще е съизмеримо с качеството предлагано по нашите почивни бази, да кажем, може да се надяваме и на нещо малко по-добро.

Все пак ще се радвам, ако някой който е ходил, сподели лични впечатления. И мен ме блазнят някои дестинации от публикуваните.

Абсолютно съм съгласна  Peace
Както писах по-горе за Турция, ми то няма база за сравнение просто.Въобще не са изгодни.

По далечните дестинации не съм сравнявала, някой с впечатления да сподели.

pettesa, дори само самолетните билети оскъпяват почивката (да не говорим за разликата в цените от Кушадасъ до Анталия примерно) С Турция наистина не съм запозната, но примерно погледнах произволна оферта за Португалия - приятна разлика се получаваше.
За самолетните билети съм съгласна, но къде ти 1000 лв. за трима души, а къде са 2000 за двама.

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 15:37 от pettesa

# 349
  • Пловдив
Не знам за Португалия, ама хотелът в Хо Ши Мин е това

http://www.rexhotelvietnam.com/home/

хич не прилича на военна почивна база

както и това

http://www.palacehotel.com.vn/en-US/gallery/247

# 350
  • Велико Търново
Това с включените самолетни билети не ги прави супер изгодни. Във включения багаж, който дори и да е 20 кг, не може да вместиш питиетата (вода, алкохол, или кой от каквото има нужда). Задължително  ще ти отпаднат и хавлиите за плажа - за Анталия например. Да ама при пълен пансион няма нито питиета нито хавлии за плажа. И минаваш на вариант "харчове на място по местни цени".

И още нещо. Конкретно за Унгария проучвах хотел Хадик, който е в дадената програма. Има го и за свободно настянаване. Ами той заврян в някакъв квартал в Будапеща - далеко от забележителности, от метро, ей тъй в нищото. За сравнение апартамент на центъра до реката и до Верижния мост, на пешеходно разстояние до повечето забележителности, ни идва 80 лв на вечер за 4 възрастни.

dundi73 р, на мен най-ми хареса програмата за Виетнам.  Peace
Дописвам: и за Виетнам ми се изясни "изгодната оферта" - извън туристическия сезон е, по-точно в сезона на тайфуните.

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 20:55 от Тонитa

# 351
Съжалявам че не можах да пиша по - рано. Сутринта, преди да отида на работа, линка се отваряше и гласеше "Свободна продажба на неусвоените карти..." , но сега е премахнат. Все пак той е от вчера, малко се съмнявам да са свършили. Ако някой се интересува може да звънне във военно почивно дело, телефоните са на сайта. И аз мисля че за Турция не е много изгодно, но за Испания, Португалия и Виетнам са много примамливи. Ако някой се интересува и  не намира телефоните, които могат да се наберат от GSM или дом. тел. нека пише - ще ги публикувам.

# 352
  • Пловдив
от тези карти в нашето поделение всяка година има и почти всяка година си ги връщат в Агенцията hahaha
Сега ги загледах и аз по-подробно - харесах си оферта, ама без децата не отивам, така че и тази "привилегия" ми отпада като вариант Whistling

# 353
  • София
То основно ходят хора на възраст-децата са пораснали, те си обикалят и почиват спокойно. Имам познати ходили в Пойенса и Турция - във техните военно - почивни  бази, уредени екскурзии, занимавки....много доволни бяха.
Иначе, има и индивидуални почивки доста - само спане и храна. Но и транспорта е проблем. Бях си харесала остров Крит, но 4-ма със самолет идва доста.

# 354
О, и аз без детето не тръгвам, но си чопля И тези оферти  Mr. Green Пустата Португалия ми е легнала на сърцето....
Понеже за Гърция търсих (и звънях) по обстойно за индивидуалните почивки, ето ви два линка, които може да свършат работа на някой:
CLIMS бази в Европа
гръцки почивни станции (линковете са активни и отварят подробна информация)

Тонита,
Скрит текст:
мисълта ми за самолетните билети беше да се сравняват сходни почивки Peace Автобус до Кушадасъ и самолет до Анталия си дава голяма разлика в цената. Сърце не ми дава да коментирам вода/алкохол в куфара, защото идеята да идеш на почивка в чужбина е да опиташ от местната култура/вода/алкохол Grinning Проблема с килограмите на багажа поне на нас ни е винаги на връщане Mr. Green
И още един коментар:
Скрит текст:
Много уважавам идеята за социалната програма на министерството, но може би трябва да помислят и за малка компенсация за тези, които не се възползват от нея по една или друга причина (не искат да почиват в определените бази/не могат да се доберат до карта) Peace

# 355
  • Велико Търново
Кака Лара, напълно съм съгласна с теб.  Peace Просто трябва да се има предвид, че в тези оферти няма калкулиран такъв разход, а при почивките All Incl си е включено и това. Честно казано не си представям някой да пренася водата и алкохола си за 1 седмица в куфара в самолета  Simple Smile. Но обикновено по тукашните ВПД-тата е точно така, и ги броим и тях за супер изгоден вариант за почивка.

Аз социалната програма не я намирам никак за социална, тъй като реално не всеки има достъп до нея. Това да си принуден да спиш 2 дни пред Агенцията за да си осигуриш почивка, или по места да се чудиш как да прекараш другите за да се уредиш ти с карта....  Stop
И друг път съм писала, много по-справедливо ще е, ако на всеки от системата му се полагат примерно по 300 лв за почивка, или по 100 лв на член от семейство. А той да си ги изхарчи или във ВПД-то, ако иска там да отиде, или някъде другаде, където му харесва.

# 356
Аз пък все не разбирам това пощуряване по ол инклузив и т.н.
Или може би защото ние сме от хората, които се храним малко, децата пък изобщо....и хич не ме вълнува ол- ли е, ултра и т.н.
С алкохола същата работа....не отивам на почивка, за да се наливам с ракия, бира и т.н.
Да изпия веднъж на няколко дни 1малка ракия и евентуално вечер 1бира. И до там.
Така че защо да плащам за нещо, което реално няма да потребявам? Когато цените на такъв тип почивка започва от 50-70лв. на ден на човек.

# 357
Мире, съгласна съм с теб по принцип, но има семейства с по 2 момчета примерно на 10 и 12 г. които нямат нахранване, и храненето по ресторанти на семейството направо би ги разорило.Тогава алинклузива е ок за тях.Аз също не ям много, с 1 домат и парче сирене лятото съм 'ок', но мм и щерката са .... нямам думи.Баща и дъщеря ядат наравно, и двамата с по четворка кюфтета с гарнитура  Crazy Crazy Crazy На всичкото отгоре имат постоянно претенции за готвено да има иииии......... до гушата ми е дошло това готвене  ooooh!

# 358
  • Велико Търново
Maryse, тя разликата не е в храната, а в другите услуги, включени в AI и липсващи при FB.
А, че тези чужбинските оферти са направени само по мярка за точно определени хора, спор няма. А като съм ги питала каква е причината да не мога да платя и да заведа дете по тези оферти - не можели да поемат отговорност за пътуването и настаняването на малки деца .... Crazy

# 359
Тонита, да, знам че разликата е и в услугите.
Но аз не обичам големите блъсканици и тези огромни хотели с толкова хора. Предпочитам да се разхождаме, да видим някои забележителности и др. подобни.
За всеки човек си има място и почивка. Simple Smile

Тази година пропускаме морето и добре го реших така.
Вчера се върнахме от 4дневна почивка....ами лудница си е с децата. Нито можеш да седнеш да се нахраниш спокойно...постоянно мислиш накъде ще хукне малкия. В стаята хич не беше подходящо за щъкащ малък човек, който пипа навсякъде.
Сложили едни щори от тези големите от горе до земята....как не ги скъса от толкова дърпане, не знам. Контактите ниско, хладилника с идеален достъп и беше отворен над 20пъти....и т.н. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт