Отговори
# 195
Фенче, Hug мерси.
Значи са отвлякли младоженека Cry и разбира се пръст в тази работа има  #2gunfire Петро.

# 196
dafne_1 (+ 1 Скрит/и) и 5 Гости преглежда(т) тази тема
Поздрав за Клуба на мъчениците....Едните се мъчат да изкритикуват филма с по-меки думи....Другите се мъчат да напишат нещо хубаво за него...

# 197
Привет! Мищо не мога да коментирам, снощи останах без интернет. Късмет!

Дъга, благодаря за превода!

# 198
Добър ден!
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но имам някои неща, които искам непременно да кажа.
Аз съм част от екипа, който превежда Сеит във ВИКИ, като последните серии съм превела изцяло сама. Т.е. - разбирате, че го следя, освен това го харесвам.

Отдавна съм си обещала да не чета тук, когато следя сериал (а то е рядко, гледала съм само 1001 нощ, Кузей и сега Сеит и Кара пара), но снощи, след серията си позволих да погледна за повече инфо. Вместо това, попаднах на коментари, които меко казано ме подразниха и щом авторките са в правото си да ги напишат, значи аз имам същото право.

По същество....ако не можете да разберете една любов, която те помита, заличава род, положение, родина, очаквания за бъдещето....значи няма как да ви хареса филма.
Ако не можете да разберете, че истинското благородство е да си еднакъв и с царя, и с пъдаря...значи няма как да ви хареса Шура. Какво като е мила с Истанбулските си домакини, какво като се е научила да прави баклава....благородството й само се подчертава от това!
Ако не можете да разберете, че тогава мъжете не са споделяли с жените си своите планове (а мнозина не го правят и днес, век по-късно!), значи няма как да оправдаете Сеит. Разбира се, че ми се искаше да е по-пламенен, по-страстен с нея, да й се доверява за всичко, но.....това не е моят мъж, а литературен и филмов герой.
Кинематографията няма да я коментирам...хубав-лош, това е филма. Който може - да заповяда, да се справи по-добре или да не се мъчи да гледа.
Имаме си чудесна Бг. поговорка за киселото грозде......Нейсе!

А сега на въпроса - интересно ми е, как така никой не се запита, защо авторката на романа е представена като внучка на Сеит, но очевидно не и на Шура?!
Ако някой има идея, ще му бъда благодарна да сподели, т.к. умишлено не чета книгата, докато трае филма. Може и на лични....нямам намерение да присъствам тук често.

Ако се чудите какво става с ВИКИ, да кажа, че и аз се чудя Shocked От няколко дни първите серии не тръгваха, само 7-ма, на нея пък не й излизаха субтитрите. Сега целия сериал (също и т.нар. Хулиган) просто ги няма, все едно никога не ги е имало там. Жалко за труда на толкова хора, ако не ги възстановят! Rolling Eyes
Чудя се също, защо седмица по-късно, рускините явно нямат субтитри на 8-ма серия, иначе нашите факирки от АСИ, досега да са я качили.... Thinking

И не на последно място....gospojata,
Скрит текст:
приеми най-искрените ми съболезнования! Нека почива в мир!

# 199
Eли  Hug  smile3521 smile3521 newsm51 само това ще покажа за поста ти! Благодаря!

# 200

_Ели_ много ми харесаха коментарите ти за филма, поздравления! Такива са усещанията и на много от пишещите тук.

Цитат
А сега на въпроса - интересно ми е, как така никой не се запита, защо авторката на романа е представена като внучка на Сеит, но очевидно не и на Шура?!

Скрит текст:
мислех, че всички знаят историята на Шура и Курт Сеит - не се оженват, разделят се. Той има две дъщери, тя има едно мъртвородено дете (може би то е от Сеит) после има дъщеря Сандра. С нея се среща Нермин Безмен

Рейтинга за вчерашната серия: в тотала сме на 8 място
http://vk.com/kurtseyt_official?z=photo-59313557_329644425%2Fwall-59313557_25661

# 201
queen_fenka, благодаря! Simple Smile
ValentinaP, благодаря ти много за инфото   bouquet!
Поне да не се надявам,...а и запалих по серияла, чувствителната ми, 13-годишна дъщеря, та да знам какво ще ми се наложи да обяснявам за истинския живот...

Хубав ден на всички!   bouquet

# 202
Здравейте, мили момичета !  Hug
Искам да благодаря от все сърце на всички, които намериха добра дума за утеха, подкрепа и съпричастност към болката на моето семейство ! Аз съм много емоционален човек и наистина много ценя подкрепата, която получих в този тежък момент ! Благодаря !

Моите адмирации и за всички, които се стараят темата да е красива, пълна с интересни новини и факти около сериала, който ни събра .   bouquet

Виждам, че има раздвижване в положителна посока и на рейтинга - дано тенденцията се запази такава- възходяща !  Praynig Peace

Ще коментирам последните два епизода малко по- нататък във времето, ще ми простите паузата !  Hug

# 203
Здравейте момичета! Hug
Днес много трудно публикувам и отварям форума,но все пак ще се опитам! Peace

Ели Hug Heart Eyes Peace благодаря ти за този пост!
Вашата работа на преводачи и поставящите субтитри за нас е безценна,но освен да благодарим и да ви даряваме виртуално с цветя,друго тук не можем да направим,за съжаление.
Но имате нашата признателност и знайте,че много добре съзнаваме какво правите за нас!

8 епизод го има с руски субтитри във VК,но аз гледам филма само онлайн - засега.

Не можах и аз снощи от гръмотевичната буря да гледам поредния епизод,но уикенда предстои и ще си го изгледам в оригинал.Горе-долу от падругите подразбрах какво се случва.

На някои дами наистина не им достига възпитание като не харесват нещо,да не тормозят други хора с предпочитанията си.Не е необходимо като папагали да се повтаря все едно и също,но изборът си е техен,щом това ги прави щастливи,нека си разнообразяват скучния живот,предизвиквайки така внимание. Аз предпочитам да се радвам, вместо да съскам и да плюя отрова.По-здравословно е ми се струва,но ...шарен свят.

Госпожата, Hug Фенче, Hug Наде, HugВаля Hug

# 204
Момичета, научете ме как да си изтегля 8 еп (рус озвучка) или може само онлайн ?

# 205
Момичета, научете ме как да си изтегля 8 еп (рус озвучка) или може само онлайн ?

онлайн
https://vk.com/videos-59313557?section=album_52454260&z=vide … 67%2Fclub59313557

# 206
Привет момичета Hug

* Дъга , благодаря ти за превода   bouquet

_Ели_ , супер постинг   bouquet

# 207
Момичета, интересна снимка - Седа Гювен и Тюркан Шорай.

Тюркан Шорай сме гледали в "Тополчице моя". Била е много красива и е легенда на турското кино.
https://www.youtube.com/watch?v=RBvTO3sIChA

# 208

онлайн
https://vk.com/videos-59313557?section=album_52454260&z=vide … 67%2Fclub59313557

ValentinaP, много ти благодаря! Въпросът ми е: мога ли да го изтегля (8 еп с рус аудио) от някъде ?   bouquet

# 209
Актьора играещ Миша и който умря, ще вземе участие в ПО(другия проект на Едже).

Общи условия

Активация на акаунт