Отговори
# 30
Тина е болна от висцерална лайшманиоза. Тропическа треска. Пренася се от несекоми.
Miss,  Hug и аз мисля, че на фона на това, което гледаме К/Г си е много добър проект. Страхотни сцени, страхотни диалози, страхотна игра. Без последните 15 минути.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 13:32 от dafne_1

# 31
Здравейте,  wavey при рускините прочетох, че Тиночка е преболедувала от "черная лихорадка" и опитах да се ориентирам каква е тази болест. Мисля, че се превежда на бг, като едра шарка.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0% … D1%80%D0%BA%D0%B0
Силно заразна болест, висока смъртност. Протича с висока температура, болки в тялото, обрив. Тежки усложнения като пневмонии, енцефалит, сепсис. От тази треска са починали английската кралица Мария Втора, руският цар Петър Втори, френският Людовик XV.

Така че Тиночка преживява тежка болест, навярно заради лошите условия при пътуването.

Колкото до рейтинга, той очевидно не е показател за стойността на филма. На мен досега ми харесва, особено руските епизоди. Имам страх, че като ни заведоха в Истанбул, ще ни завъртят по познатата схема. Имаме си не един, а двама злодеи, които искат да разделят влюбените. Също така, Сеит като партизанин, леко ме притеснява. Но нека изчакаме превода.

Да започнеш нов живот от нулата, на ново място, в страна след война, окупирана, със силно национално-освободително движение - има какво да ни поднесе сценарият. Ние ще оценим, КАК  Simple Smile

# 32
Според мен Къванч е професионалист и изиграва всеки един свой образ по начин отреден му по сценарий за дадения сериал в който участва(нито повече, нито по-малко а точно както се изисква от него за конкретния герой) независимо с коя си партнира.
Мисля обратното, сценарият е съобразен с това, че след ЗП Къванч не иска повече да играе страст на екрана.
Затова и в К/Г, както и в КиШ, любовната линия е чисто умрела. В последната минута, на последната серия, в далечен план уж  целувка по устата. Даже и горчивото на сватбата беше целувка по челото. Но пък там имаше други емоции в изобилие.

# 33
Дафне, не знаех, че Къванч след края на ЗП не е искал да играе повече страстни сцени, Shocked сега го научавам от теб, наистина ли, направо ме остави в шах, нали е професионалист и би трябвало да изиграва всичко, което се изисква от него по сценарий!?!
П.П. В КГ имаше няколко целувки по устните не само в последната минута а целувката по челото се смята за много повече от тази по устата.

# 34
Дафне, не знаех, че Къванч след края на ЗП не е искал да играе повече страстни сцени, Shocked сега го научавам от теб, наистина ли, направо ме остави в шах, нали е професионалист и би трябвало да изиграва всичко, което се изисква от него по сценарий!?!
П.П. В КГ имаше няколко целувки по устните не само в последната минута а целувката по челото се смята за много повече от тази по устата.
Това няма нищо общо с професионализма. Факт е, че горещи сцени с Къванч след ЗП няма. Въпреки двата сериала и един игрален филм. А  го играе влюбен. По сценарий си измислят разни пречки.
Като целувките в Г/Г. В тъмницата, все някой ги прекъсва. Това толкова изнерви Куджетата, че накрая се молеха на Еджето по всички форуми да ми подари една целувка. Свидетел съм на този цирк. За мен, неучастието в такива сцени е предварително  изискване на Къванч. Защото сравненията със ЗП ще бъдат неизбежни. В ЗП  горещите сцени са били обвързани с договор.
Не мислиш ли, че ако пуснат такива сцени в КиШ няма да се качи рейтинга. Но не го правят. Има си причина.
Ако наистина целувките по челото означават много , тогава нямате основания да сте недоволни от любовната линия. Такива целувки - бол. Само дето не мога да си обясня защо и Джелил целува по челото. Т.е. няма разлика дали  целува  приятел или любима жена.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 16:34 от dafne_1

# 35
Скрит текст:
[/spoiler]
Това няма нищо общо с професионализма. Факт е, че горещи сцени с Къванч след ЗП няма. Въпреки двата сериала и един игрален филм. А  го играе влюбен. По сценарий си измислят разни пречки.
Като целувките в Г/Г. В тъмницата, все някой ги прекъсва. Това толкова изнерви Куджетата, че накрая се молеха на Еджето по всички форуми да ми подари една целувка. Свидетел съм на този цирк. За мен, неучастието в такива сцени е предварително  изискване на Къванч. Защото сравненията със ЗП ще бъдат неизбежни. В ЗП  горещите сцени са били обвързани с договор.
Не мислиш ли, че ако пуснат такива сцени в КиШ няма да се качи рейтинга. Но не го правят. Има си причина.
Ако наистина целувките по челото означават много , тогава нямате основания да сте недоволни от любовната линия. Такива целувки - бол. Само дето не мога да си обясня защо и Джелил целува по челото. Т.е. няма разлика дали  целува  приятел или любима жена.
Не съм казала, че има, отбелязах го като факт относно броя на целувките в КГ.
Аз не съм недоволна от това което ми предоставят на екрана, каквото-такова и колкото-толкова но е истина, че би ми се искало да виждам по-често усмивки на лицата им и плам в очите им.

# 36
  • Сливен
bye Привет   bye

HugЕпизода 7 като торент  Hug

bouquet  Благодаря на Гери за превода на епизода     bouquet

http://asi-bg.net/details.php?id=12299

Hug Приятно гледане!  Hug

Ето и линковете за онлайн

http://vbox7.com/play:m6fe3d2a9d
https://www.youtube.com/watch?v=TyfFIKyi8lU

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 00:07 от Mimence Аsi

# 37
 Joy Joy Joy

Благодаря ви за превода newsm51

# 38
Благодаря Ви smile3525 smile3525 за преведения епизод.

# 39
Огромно благодаря за превода!  kyllmgВълшебна Гери! babydust7  
По отношение на прословутия рейтинг- мисля, че става въпрос точно за културни особености на нашите югоизточни комшии. Те си знаят тяхното, дето се казва- и си го искат, пък като им покажат нещо различно- не го оценят dontknow Говоря за масовия зрител. Но си мисля и друго- нека видят нещо по-различно, може пък "Курт Сеит и Шура" да ги пообразова.  ShockedЕ, това е свързано, разбира се, с малко поопадала рейтингова перушина  smile3553 Но пък  си заслужава.  Peace

# 40
  • Попово
bye Привет   bye

HugЕпизода 7 като торент  Hug

bouquet  Благодаря на Гери за превода на епизода     bouquet

http://asi-bg.net/details.php?id=12299

Hug Приятно гледане!  Hug

Ето и линковете за онлайн

http://vbox7.com/play:006931a574
http://vbox7.com/play:24eaf5340e
http://vbox7.com/play:a28a9db3ff
Благодарности за превода   bouquet newsm20

# 41
Благодаря за преведения епизод.  bouquet

Гери, Миме, Hug Hug  bouquet

# 42
Здравейте!  Hug

Благодаря на Госпожата,  Heart Eyes Hug Heart Eyes за новата тема! newsm51

Благодаря на проводачките също за превода на серията!   bouquet Момичета, искам да попитам отново дали ще качите серията в you tube?  Praynig

Интересни коментари прочетох! Благодаря и за тях!   bouquet

Дафне,  Hug много ми хареса последният ти пост от предната тема!  bouquet

Снежка,  Hug споделям мнението ти относно рейтинга!   bouquet

Поздрав за всички с невероятния санудракт на един още по- невероятен филм- "Пърл Харбър". Както песента, така и филмът са ми мнооого любими. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 21:20 от sinq laguna

# 43
Aйде, малко истински страсти и герои от ЗП. Не разбирам защо КиШ беше анонсиран като голяма и страстна любовна история между руска аристократка и царски офицер. Като нищо такова няма във филма.

Благодаря за превода!  bouquet  bouquet  bouquet

# 44
Гери, Мименце,  newsm51  love001 newsm51 благодаря от сърце за труда и времето, които отделяте, за да можем да се насладим на филма и да го разбираме по- добре !   bouquet  bouquet  bouquet

Аз винаги съм казвала, че не обичам да сравнявам филмите, в които играе Къванч, нито образите, които пресъздава. Всеки един от тях, си има свое лице, свой живот, свои мисли, чувства и емоции. Когато го гледам, аз се интересувам само от това, което виждам в дадения момент - в случая - от Сеит Еминов. Наблюдавам неговите размисли и страсти, неговото действие и поведение . Сравнявам го само с това, което съм видяла в предходния епизод, а не с Бехлюл, Халил, Мехмед, Кузей или Секиз, не с Музафер. Защото всички те, са съвсем различни и за мен, няма база за сравнение помежду им. Не очаквам у Сеит да открия същата страст или същата обич, които съм видяла в Бехлюл, например. Не търся да видя онази нежност и топлина, която показваше Халил към Менекше, защото Сеит е друг човек. И аз гледам неговите чувства, споделям неговите емоции, плача с неговите сълзи и се ядосвам с неговите глупости.
Сигурно и затова ми е достатъчно и ме удовлетворява това, което виждам да показва Курт Сеит, просто той е съвършено друг човек.
Освен това и не забравям, че сме само на 8 епизод - тепърва предстои развитието на образите, тяхното обогатяване и разгръщане на характерите им. Не знам дали и с какво могат да ни изненадат, тепърва предстоят много неща да се случат с тях. Може би и затова не ме дразнят така някои пропуски или пък не бързам да търся отговорите на всички въпроси сега и веднага. А може би, защото тръгнах без никакви очаквания, сега не съм така разочарована или пък съм станала по- непретенциозна, знам ли ?!  Laughing
Със сигурност, обаче, знам едно - не може да става никакво сравнение между този филм и КГ ! За мен, разликата е огромна и не е в полза на КГ .

Наде, прекрасни гифчета, благодаря ти !   bouquet

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 22:01 от gospojata

Общи условия

Активация на акаунт