Отговори
# 660
Госпожо благодаря   bouquet
Сеит ще преспи с Айшето на 100% , надежда всяка вие тука оставете, че ще им се размине въргалянето в кревата и че Шура ще ги свари, иначе няма как филма да завърши с раздяла , за да дойдат Сеит и Мурка , ако решат да правят втори сезон.

# 661

Белл,  Hug благодаря за поредната красота !   bouquet

# 662
. И тези руските също ги имам. Те са от 1920 година. Искаше ми се да пиша нещо за пощ. марки на Русия от ония години, но не посмях.

Ще те прочета с удоволствие...Интересно ми е всичко свързано с епохата...Марките по един или друг начин кореспондират с това време.. На едно място писаха, че макияжът, характерен за епохата се наричал смоуки айз - Наложен от актрисите в киното, защото тогава киното е черно-бяло и нямало смисъл от цветен макияж...И жените за да подражават на актрисите започнали да използвали грим в тъмни тонове...
Разбира се това в контекста на участието на Берен като Мурка...Щяла да е върха с такъв грим...Особено ако по сценарии има танго с Къванч в руския ресторант в Истанбул... Joy Joy Joy

# 663
Госпожо благодаря   bouquet
Сеит ще преспи с Айшето на 100% , надежда всяка вие тука оставете, че ще им се размине въргалянето в кревата и че Шура ще ги свари, иначе няма как филма да завърши с раздяла , за да дойдат Сеит и Мурка , ако решат да правят втори сезон.

Ако това е причината да се разделят, ок. Става. На мен даже ми се ще да е така, а не както в книгата, защото нали и след изневярата на Сеит, отново са заедно, но никога не стават семейство... Тъй като харесвам образа на Шура , заради начина , по който обича Сеит, искам да я видя с малко повечко достойнство и себеуважение.

# 664
. На мен даже ми се ще да е така, а не както в книгата, защото нали и след изневярата на Сеит, отново са заедно, но никога не стават семейство... Тъй като харесвам образа на Шура , заради начина , по който обича Сеит, искам да я видя с малко повечко достойнство и себеуважение.
Hug
 Hug Петро е свидетел, ще раздуха историята, може и затова да го пребие...

# 665
Рускините искат Берен, ама защо? Нали Мурка не я обича. А те, Берен и Къвнач, как ще се справят с ролите си тогава. Не, по- добре да не влиза Берен, че Нермин и Едже ще трябва да пренаписват набързо сценария , че и книгата.

Hug Петро е свидетел, ще раздуха историята, може и затова да го пребие...

Hug Кой , ако не Петро. Нали трябва да е завършен Сатана.

# 666
                     Благодаря много момичета.

От моята гледна точка за любовта на Сеит и Шура.
                      Според мен:  Има я любовта между Сеит и Шура. Да !!!..... Но...трябва да започнем от  детските им години.

Вече знаем - само да си припомним - Сеит - син на царски офицер и то много обичан от цар Николай втори Романов. Мирза е възпитал сина си още от люлката в много добродетели: честност, коректност, лоялност, трудолюбие, отговорност, гордост /много важно/, задължение към род и семейство.
Няма как Сеит  да не изпълнява тези  си добродетелни качества от баща му. Искам да ме разберете - възпитанието в първите 7-8 години е най-важното на човека и то не може да се промени до смъртта му.
                 Спомнете си Тибет - манастира Шао Лин. Помните ли - там момченцата, които ги готвят за
/Далай/ Лама ги вземат още пеленачета и да  зарибяват мозъчетата им.

Сеит Еминов има  в мозъка си програмиран чип, който не може от там да се махне никога.

От тук и обясненията за действията му в Турция. Няма нищо нелогично.Сеит до 12 годишен е програмиран от баща си, защото баща му винаги е знаел, че именно той ще го наследи в царската кавалерия. Помните ли как братята му ревнуваха, че те не са отишли в армията, а само Сеит.

От тук трябва всяка една от нас да си обяснява всяка постъпка на Сеит. Несериозно е изказването, че Сеит не обичал Шура, че Сеит  криел какво прави от Шура и т.н.

Сеит Еминов знае едно: верен до гроб на царя и Русия, верен до гроб на семейството си, волята на баща му е  Закон за него, пълна професионална тайна от всички за развоя на събитията.

Сеит никога няма да каже на Шура какво прави, какви пушки носи, колко са, на кого ги носи, никога няма да каже на Шура с какво помага на Русия и на Турция. Не трябва да  забравяме - през Турция минава войската на генерал Врангел  с 400 000 войници - това е сърцето на Сеит, в това време е революцията на генерал Мустафа Кемал Ататюрк, който прави  грандиозна революция.

Това са мъжки работи. Как Сеит ще каже това на Шура - никога, но това не означава, че не обича Шура.  Разбира се, че я обича до полуда.

Стана много дълго. Същото се отнася и за възпитанието на Александра Верженская. Да не пиша и за нея - но и нейното възпитание е  от семейните ценности. Как ще попита Сеит например - къде е бил - никога няма да го попита. Да не си мислим, че тези герои са обикновени хора - ами не са.

Това им възпитание и на двамата оказва влияние върху бъдещето им. И двамата са горди, непоклатими, аристократи, възпитаници на  руската   царска школа и не могат да бъдат  други.

И така ще бъде до края на  филма. Друго обяснение няма. Ние пречупваме  действията им през призмата на нашето възпитание, което няма нищо общо с възпитанието на висшата аристокрация
и ги корим, което не е правилно.  Аз така го разбирам филма. Стойностен, много хубав, много правдоподобен, с много добър кастинг и стайлинг, с много добри качества.
                     И филма ще успее независимо от рейтинга им.  Този рейтинг най-много се влияе от арабките - Иран, Ирак, Азербайджан, Бахрейн, Дубай,  Саудитска Арабия и другите държави, които не знаят какво значи царска власт, царско управление, царско възпитание и т.н.
                Простете ми - много дълго стана.

# 667
sisi55 , благодаря ти за прекрасния постинг  bouquet

gospojata   Hug

# 668
Боряна, благодаря ти за бързия отговор   bouquet. Книгата не е преведена на немски и тук не мога да я купя, ще трябва да си я набавя от Б-я.

Петро става лош може би след като Сеит го накара да напусне армията, според него той го е предал и не го смята за приятел. И в живота съм срещала хора, които за най-дребна обида са готови на най-големи подлости като отмъщение.

Доколкото си спомням, Петро завижда на Сеит и харесва Шура, или пък Татяна. Не помня, много детайли ми се губят, но още преди да заминат на фронта, вече е разяждан от завист. Човек не става зъл изведнъж, навярно и Петро дълго време е отглеждал в душата си лоши чувства, но никой не е забелязал. В мирно време може би нямаше така силно да избуят, но Революцията и Гражданската война поставят хората в екстремни ситуации и тогава ясно се вижда кой кой е.
Омразата му е толкова силна, че преследва Сеит до Крим, за да го убие. Сеит се спасява на магия, описано е много драматично, помага му съученик - болшевик. Истинско чудо е това, че Сеит и Шура успяват да избягат в Турция.

Относно Сеит - в книгата изневерява многократно. Шура също има други мъже.
Сега ми е интересно как ще продължи сериалът. Защото досега, образът на Сеит доста се различава от образа, описан от Нермин Безмен. Ако решат да тръгнат по най-баналния път, ще последват Айше и др. жени за по една нощ. Но може да видим друг Сеит, по-достоен и честен. Досега ни спестиха всички авантюри, описани в книгата, само една баронеса оставиха като за мъж с минало. Може пък и да ни изненадат сценаристките, кой знае?
Защото ако Сеит го виждам с Айше, не мога да си представя Шура с любовник. А тя като разбира за измяната, му го връща тъпкано. Не плаче и не го напуска, отмъщава му.

За Лола ми се струва, че въпреки зависимото си положение, въпреки опасността, ще излъже Петро и няма да му остане длъжна. Ще стане добре- злодеите да се самоунищожават.

Алина дано да не стреля, защото най-вероятно няма да улучи, но със сигурност ще бъде заловена, и нейният живот ще стане напразна жертва.
Чакам Джелил да излезе от вцепенението и да се задейства.

# 669

Това им възпитание и на двамата оказва влияние върху бъдещето им. И двамата са горди, непоклатими, аристократи, възпитаници на  руската   царска школа и не могат да бъдат  други.

И така ще бъде до края на  филма. Друго обяснение няма. Ние пречупваме  действията им през призмата на нашето възпитание, което няма нищо общо с възпитанието на висшата аристокрация
и ги корим, което не е правилно.  Аз така го разбирам филма. Стойностен, много хубав, много правдоподобен, с много добър кастинг и стайлинг, с много добри качества.
                     И филма ще успее независимо от рейтинга им.  

Добро утро! Hug
Сиси  Hug newsm10 smile3521 smile3521 newsm51 благодаря! Много хубаво си го написала ! Наистина ние забравяме , че това са руски аристократи, не са като обикновените хора ... Точно поради това, което си изброила за възпитанието на Сеит, оценявам огромната му любов към рускинята Шура. Давам си сметка , какво му е струвало на Сеит да се опълчи на баща си заради нея ...
Краличке  Heart Eyes и аз много си харесвах Татяна, но ... нея вече я няма ... И искам отново Джелил да намери такава голяма любов, макар и съвсем различна ... Не мога да го гледам толкова съсипан, много любим образ ми е и той. Peace
БЕЛЛ  Heart Eyes благодаря за красотите, които правиш!
Момичета  Hug много хубави постове прочетох, благодаря ви !

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 06:03 от queen_fenka

# 670
Добро утро, дружки !  Hug Вторник е - нашият ден ! Очаквам с нетърпение серията довечера, очаквам изненади, очаквам обрати ...

Скрит текст:

Сиси,  Hug беше удоволствие да се събудя с твоите споделени мисли - благодаря ти !   bouquet
И аз вярвам в успеха на филма - за мен, той вече е успял. Щом го гледам и очаквам с интерес и ме вълнува, в моята лична класация, е успешен. Peace

Днес, един много любим и близък на сърцето ми човек, има личен празник !

Скрит текст:
Терзи,  Heart Eyes приятелко мила, да ти е жив и здрав зрелостника ! Пожелавам му попътен вятър в бурния океан на големия живот и на добър час ! Да сбъдва с лекота мечтите си ! А на вас - здраве, за да сте винаги до него, да го обичате и подкрепяте ! Весел празник !   bouquet

# 671
Терзи,  Heart Eyes честит празник!
Скрит текст:

Да ти е жив и здрав сина! Нека винаги ви дава поводи да се гордеете с него!

СисиHug много обичам да те чета!   bouquet

Фенче,  Heart Eyes и аз искам Джелил да излезе от това състояние, и аз искам да е щастлив, доколкото може, но той не загуби само любимата жена, той загуби и нероденото си дете... Да, Гюзиде е по-мила, по-хубава от Алина, но която и от двете да избере, важното е да е от истинска любов.   bouquet

Не знам дали Шура ще може да прости на Сеит грешката, която е допуснал. А тя няма да е само една, защото на първо място си е позволил да мисли, че Шура го е забравила и вече е с друг мъж, а после и в гнева си се е отдал на отмъщението. Аз, затова и казах, че тази постъпка на Айше ще бъде унижение за нея.... Курт няма да преспи с нея, защото я харесва ( въпреки че винаги така я гледа  Crazy Crazy Crazy ), а за да отмъсти на любимата си, за да се опита да излекува собствената си болка, за да се опита да забрави видяното, за да утеши душата си.... тоест Айше за него е кошчето за душевните му отпадъци.  Peace

Има вероятност бурните преживявания на Сеит да продължат, има вероятност Лола да е следващата, която ще го утешава. Това вече няма да е хубаво, защото тя няма само да легне с него, тя ще му наговори куп неща против малкото момиченце Шура, което не е готово на големи дела, а само на големи думи. От своя страна, Лола, ще се опита да излекува своята болка, че едно толкова малко и неопитно момиче е взело преднина пред нейната осанка.  Peace

Аз няма да мога да гледам онлайн, защото малкия е с 39 градуса температура и вече втора нощ не спим, но се надявам в събота да мога да изгледам 11 епизод.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 672
  • БГ
Здравейте,момичета! Hug Hug Hug

Терзи Hugчестит празник!Много късмет,упоритост и търпение за зрелостника!

Леле-е-е ooooh! всичко детско  в мен вече е убито  Cry като ви изчетох и изгледах анонсите .
Аз сопата за Сеит съм я приготвила още от сега  Mr. Green Нищо не го оправдава,а че ще преспи с Айшето - вече няма съмнение Crossing ArmsСамо се надявам Шура да не види тази грозна гледка.

Госпожата Hug наистина и аз не разбирам,защо винаги мъжете гасят или гладят нараненото си его в леглото с друга жена - ще е нещо свързано с биохимията им Joy Joy Joy
И мисля като Кралицата Peace че креватните  забежки на Сеит няма да са една и две.А после ще потъва в алкохолно затъмнение,защото ще осъзнава колко несправедливо и отвратително постъпва с Шура.

Сиси  bouquet поучителен пост - поздравления!

Аз пък харесвам и трите актриси в ролите на Гюзиде, Айше и Алина - играят така,че ме докосват с вълненията си , чувствата си - разбирам ги,близки са ми.
И актрисата в ролята на Лола е много добра!

Хубав ден и до довечера, макар че вероятно няма да мога да гледам онлайн,но в малките часове на нощта дано мога да ви изчета поне!

# 673
Здравейте Hug Hug

Честит празник на Терзи Hug
Кралицата Heart Eyes бързо оздравяване мила!

много интересни последни коментари Peace

Аз поразсъждавах малко върху евентуалната раздяла на Сеит и Шура , ако се спазва сценария на книгата.
Любовта им се случи много бързо, импулсивно, зашеметяващо, в момент на бурни исторически събития..Сеит се опълчи на баща си , решен да бъде на всяка цена с любимата си. Шура водена от любовта си, от своята младост и наивност, изостави семейството си и последва Сеит в другата и непозната страна. Но все пак те не се познаваха толкова добре, когато взеха решението да свържат живота си.

Вече в Турция, макар и труден животът им е  по-спокоен. Тогава наистина имат възможност да се опознаят изцяло и да нагаждат характерите си. Когато Шура видя Сеит при баронесата не ми хареса , че при последвалия разговор  Сеит напусна стаята ядосан от това че Шура не му вярва, вместо да се опита да я успокои и да я убеди, че не е права. След това стана ясно, че той все още не може да преживее думите на баща си и се чувства гузен, че го е разочаровал точно преди смъртта му и то заради Шура! И защо взе решението за брака, след като беше упрекнат, че не може да живее с Шура без брак?

А Шура дали наистина го забрави, след 1 месец, не мисля newsm78Просто стана недоразумение и лошо стечение на обстоятелствата. Може би трябваше да имат много повече доверие един на друг, макар, че толкова хора искаха да ги разделят. Според мен в доверието е силата на любовта. И не мога да си представя , че ако Сеит изневери, воден от отчаяние, то и Шура би направила същото. Sad

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 11:27 от Airra

# 674
Здравейте, Hug не остана до довечера. Party
Терзи, честит ти   bouquet зрелостник.
Кралице, бързо Praynig да му минава на детенцето ти.
Всички жени са красиви по свое му но любимка ми е Шура.
Като излъчване най ми харесва Айше.

Общи условия

Активация на акаунт