Отговори
# 675
Аз съм малко раздвоена в размислите за Сеит и Шура в момента. Ако следват романа, ще е така, както казваш, Диме  Hug - ще има първата, втората, третата.....после лекуване на гузната съвест с водка, замъглено съзнание, отново някоя мома и така ....един много грозен и порочен кръг. Досега, обаче, образът на Сеит Еминов, е далеч по- положителен, отколкото в романа и аз ще се радвам, ако продължавам да виждам у него тези качества, които ценя у един мъж - неговата преданост- към Родина, кауза, към любима и семейство, неговата почтеност и готовност винаги да помогне ...Само мога да гадая, обаче, какво са му намислили и как ще го развият. Peace
Затова, засега се съсредоточавам върху това, което виждам и усещам като въздействие в момента.
Та по този повод - в никакъв случай няма да приема или оправдая постъпката на Сеит, ако вземе та си легне с Айшето, както казах, много, ама много ще му се ядосам.
Не съм съгласна, обаче, че нямаше основание да “ си позволи да мисли, че Шура го е забравила и вече е с друг мъж“, както казва Кралицата  Heart Eyes.
Като изключа постановката, която Петро услужливо спретна, си мисля и друго. Сеит има право да страда и да се усъмни във верността на Шура. Минал е един месец, а какво направи през този месец любимата му, за да го намери, за да разбере какво се е случило с него ? Не ми хареса, че така бързо се отказа от него, както вече споделих и се скри на топло и сигурно при леля си . А, намирайки и Тина, сякаш напълно забрави за любимият си, щастието и беше пълно и без него. Нито веднъж не потърси Джелил, за да попита за Курт, не положи никакви усилия да продължи да го търси ....Мислех, че света ще обърне, за да го намери и да разбере нещо за него, но .... Сеит я подкрепяше безрезервно в търсенето на семейството и, пребродиха заедно всички институции и места, където биха могли да бъдат. Мислех си, колко ли му струва това - сам, останал без своите корени и най-близки хора, със съзнанието, че никога повече няма да ги прегърне или дори да ги зърне ....как ли се е чувствал ? Независимо, колко много му е било трудно, той беше до Шура ! Не мога да кажа същото за нея, обаче. В момента, в който ги намери, се почувства щастлива, спокойна и на сигурно място, което е прекрасно, но сякаш забрави за Сеит . Съмнението със сигурност, е изиграло своята роля, но аз и затова съм и “сърдита“. Значи Сеит няма право да се усъмни в Шура, виждайки я с очите / няма от къде да знае, че това е режисирано от Петро /, пък Шура има право да се усъмни, заради писмото, което прочете и знаейки що за човек е Лола ?!
Та, тя също има своята роля за това, което ще се случи от тук насетне. Според мен, въпреки че откри семейството си, трябваше да остане да чака Сеит в хотела, трябваше да положи повече усилия, за да го открие или разбере нещо за него, трябваше да бъде там за него . Защото, единственото семейство, което му остана, е тя ! Единственият човек, при когото копнее да се върне, е тя ! Единствената мисъл, която го крепеше през цялото време, е за нея ! И вместо да го чака тя в хотела, го посреща Айшето, което само чака сгода да се вмъкне в леглото му. Дано не се подаде на порива си, Сеит, защото нищо няма да го оправдае за постъпката, но и Шура не е там, където и е мястото и където тя сама избра да бъде .  Peace

# 676
Госпожата  Hug много добре си го казала! Въпреки че приех обясненията на Шура, че в хотела всичко й напомня Сеит и я боли, и аз мисля, че трябваше да остане там.

Прие закрилата на леля си, не само заради роднинска обич. Та тя е съвсем млада, сама в чужда страна! Нормално е да бъде със семейството си, но защо не поиска тяхната помощ да отидат при Били напр. или другаде, да използват парите и контактите си, за да узнаят нещо за Сеит?

От друга страна, браво на нея, че започна работа и се опитва да бъде самостоятелна.

Наистина съм любопитна за тази вечер, какво ще видим. Сега ще проличи как ще развиват образите на двамата, дали ще следват романа или ще направят Сеит и Шура по-обобщени и идеализирани. Какво ще заложат в характерите им, което ще доведе до отчуждение и раздяла.

Има и друг вариант - да ги направят много силни и любовта им много чиста, та да устоят на всички провокации, манипулации, лъжи, беди.
Не че го вярвам, но и това е възможно.

# 677
# 678
Терзи,  Heart Eyes Hug Heart Eyes Много хубав, беееее !  Crazy Blush

Вале,  Hug на мен също ми харесва, че се опитва да бъде самостоятелна и независима .  Peace

Сетих се и още нещо, което според мен, е важно. Чантата на Сеит ! Това беше моментът, в който Шура, твърдейки че познава своя любим и му вярва, трябваше абсолютно да се усети, че има нещо гнило в Дания.
Тя знае, че той никъде не тръгва без нея, в тази чанта, е целият му живот, миналото му, най- светите и скъпи за него спомени. Той никога не би тръгнал без нея. Но, дори и в този момент, тя не се замисли, явно подвластна на огорчението и емоцията. Ако трябва да съм честна, аз в този момент много се афектирах, връчвайки чантата на Джелил, го приех като абсолютен отказ от Сеит , като опит да скъса с всичко, свързано с него . И ми беше много мъчно . Sad

С тази усмихната и лъчезарна Фарах, ви пожелавам приятен следобед, аз отивам да поработя !  Hug Довечера, веднага ще пусна новата тема !  Peace

# 679
https://vk.com/kurtseyt_official?z=video28209997_169004992%2F2965c56c6febbf1fe9

клип на Тойгар Ъшъклъ

Госпожата, моментът с чантата може да се тълкува и по друг нзчин. Щом я предава на Джелил, значи не мисли, че Сеит е заминал за Англия, а се е случило нещо и тя вярва, че ще се върне.
А в чантата според мен, бяха парите на Сеит, а не спомени.

Тя сама го каза, по-добре да приеме, че той е с друга жена, защото това е по-малкото зло. Ако не е заминал, значи се е случило нещо лошо.
С мисълта, че я е изоставил, Шура опита да продължи живота си.
Ако беше приела, че с него се е случило нещо ужасно, може би отново щеше да стигне до самоубийство.
Така или иначе, тя не го беше забравила.

# 680
Красив колаж на Диана Мачоган, с емоциите от последната серия.

Понеже сме нервни в очакване на изневяра, мисля си, че това не е най-страшното за двама души, свързани чрез болката от загуба и смърт.
Ще си простят и пак ще са заедно. Ще се разделят, и пак ще са свързани. Завинаги. На този и на онзи свят.

# 681
# 682
# 683
Когато обичах лудо приятеля си, вече мой мъж, една приятелка ми каза , че всяка ГОЛЯМА ЛЮБОВ остава такава ако не я превърнеш в брак иначе става ежедневие, навик, уважение и всичко друго но не и ГОЛЯМА ЛЮБОВ, тогава и казах с мен няма да се случи, но след години разбрах какво имаше предвид.

Същото което става и с нашите любимци, за да останат със  голямата любов в сърцата и душите си те поемат по различни пътища иначе щеше да се превърне в семеен живот изпълнен с ревност, понякога караници, детски плач, проблеми, но и радости .

Не ме разбирайте погрешно обичам мъжа си , щастливи сме , но най-щастливи бяхме когато само се обичахме, нямахме разногласие за възпитание на дете или за цвят на тапети да речем и такива всекидневни битовизми ,които те връхлитат след брака и любовта не е това което е била.

Ясно е че само в приказките и сапуните живели лудо влюбени до края на дните си.

И пак въпреки това ми се ще да видя в сериала СиШ щостливи докрай, но не ми се вярва да ми се получи.

# 684
Аз разбрах, че в чантата, освен пари и ценности, има и част от семейните реликви, вещи, които свързват Сеит с родният му дом, скъпи за него и семейството му. Не случайно и Джелил акцентира на нея, когато поиска Шура да я задържи.  Peace Аз възприех сцената по този начин, а и последвалите действия, ме карат да мисля, че не съм се излъгала в усещанията си. Със сигурност Шура иска да намали болката и страданието си, мислейки по този начин, но поведението и противоричи на чувствата, които твърди, че изпитва към Сеит. Дори нямаше и намек, който да ни покаже, че тя мисли за него, за това, къде би могъл да е, дали е добре, дали е жив? Как така изтриваш от съзнаниието и спомените си любовта на живота ти? Аз не бих могла , може би и тя не е , но не ни показаха нито за миг, че тя страда за него. И това е , което ме разочарова .  Peace

# 685
Нервакова, не бъди песимист.  HugТова, което описваш, са съвсем нормални неща, но въпреки всичко има легендарни любовни истории за семейни двойки. На прима виста се сещам за Фрида Кало и Диего Ривера, за английския крал Едуард Осми и г-жа Симпсън, за Грибоедов и Нина Чавчавадзе, за жените на декабристите, и много други останали във вековете.

Госпожата, навярно си права. Просто в очакване на серията се вълнувам и гадая.  Hug

# 686
  • БГ
Нямаме нужда да ни се напомня за довечера,ама за всеки случай.... Joy Joy имате обаждане по тИлИфончето hahaha hahaha hahaha

# 687
Аз нито я виня до степен на крайност, нито я оправдавам.
От една страна ме ядоса, че напусна хотела, че тръгна със с-вото си, че в моите очи все едно излезна, че се отказва от него, че се поддаде на интригите и не повярва в силата на любовта му но това е защото съм в позицията на странична наблюдателка знаейки всичко, което се случва с нашите герои във всеки един момент а това те не го знаят за разлика от мен.
От друга страна ако ситуацията беше реална за мен и бях на нейно място в предвид стичащите се в момента обстоятелства и знаейки за миналите му женски похождения не се знае дали не бих действала като нея тръгвайки си.
И понеже знам, че действат точно по дадения начин и казват точно определените думи в точната дадена ситуация в резултат на тяхното възпитание получили в с-вата си, ще се въздържа на този етап от упреци или оправдавания на Сеит и Шура, защото за мен е важно какво предстои и какво, ще предприемат и какво не оттук насетне.

# 688
Вале,  Hug то и аз това правя.  Laughing Не знам дали съм права, ама така ги усещам нещата .
Нервакова, ами  то това е любовта, джанъм ! След години, когато вече е угаснала силната страст и пеперудите в стомаха са се поуспокоили, да можеш да кажеш : Да, вече не сме такавлюбени, но го обичам и сме щастливи заедно !
Поне аз така мисля . Peace
Диме,  Hug ама така, международно някак чакам да ми звънне тоз красив левент!  Wink

# 689
Нервакова, ами  то това е любовта, джанъм ! След години, когато вече е угаснала силната страст и пеперудите в стомаха са се поуспокоили, да можеш да кажеш : Да, вече не сме такавлюбени, но го обичам и сме щастливи заедно !
те това е искам цял живот пеперудите да беснеят  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт