Отговори
# 105
Дъгичке,  Hug Hug Hug благодаря много!   bouquet

Много силен момент между Сеит и Джелил - "Няма да забравиш, но ще живееш!"

# 106
Шура каза на Сеит, че не я поглежда и че се чувства сама, но той й каза, че не е така, че не е сама. Обича я, но е натоварен психически с всичко, което се случва. Имам чувството, че вечер, когато се прибере в стаята си вече е изцеден от напрежението и има нужда от един хубав сън и почивка. Докато тя, вероятно, има други очаквания.... Но само как го подкани с поглед...  Crazy ето така обичам аз, само с поглед да се разберат кой от какво има нужда и съответно да си удовлетворят нуждите.  Peace

По кой въпрос баронеса Лола иска помощ от Петро? Все пак го заплаши, че ако не й помогне, щяла да разкаже всичко на Сеит. Направо си му каза в очите, че тя иска Сеит, и че знае, че той иска Шура. Петро се опита да се измъкне, но тя му каза, че е лош лъжец, т.е. не се справя с лъжите.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 19:51 от kralitsata

# 107
Краличке,радвам се да те видя! Hug
Много обичам като гледаш и споделяш какво си видяла.
Само дето ме изпревари в гледането на епизода вече, но ще те чета, а ти продължавай.

# 108
Краличке,радвам се да те видя! Hug
Много обичам като гледаш и споделяш какво си видяла.

Дъгичке,  Hug

Мъжа на Гюзиде се усеща, според мен, каква е причината за припадъка й.
А онзи от перачницата ( забравих му името - май Ръза, ама може и да греша ) вечерта се съгласи Айлия да отиде на рождения ден, за да му бъде очи и уши.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 20:53 от kralitsata

# 109
Шура, нали се е научила да говори турски, май каза нещо от сорта, че този лаф "inşallah" много го обичала.  Peace

А в кафето Джелил ги попита защо до сега не са се оженили.  Peace

Тина е сигурна, че щом Петро е тук, значи и Шура е тук.

Бележката явно е от Баронесата, но чрез тази бележка Сеит разбра, че са хванали Галип, че са намерили оръжието. Обеща на Яхя да доведе Галип, само да не казвали на никой за случилото се.

И Айше е загубила близък - мъжа си.

Сабри се шегува с Айше като я пита за кой ще се ожени - за батко Галип, или за батко Джелил, но на Гюзиде не й хареса тази шега. Да се засрами му каза.  Laughing

Шура четяла любовен роман, много бил романтичен, не можела да спре да чете  Joy Joy Joy ама и тя си го послъгва.  Joy Затова и надписа отстрани на екрана от туитър беше "трудна любов/мъчна любов..."  Peace

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 20:38 от kralitsata

# 110
  • AMS
Привет, дружки!!! Hug Hug Hug
Благодаря ви за споделеното!!!  bouquet   bouquet   bouquet
Neidjal, точно това имах предвид, че много от нас, включително и аз, поради обхваналите ни  емоции, бързаме да споделим впечатлението си, от изгледания епизод, без превод и за това бъркаме. Аз писах някои подробности, които съм разбрала без превод, но явно, докато сам не се убеди човек, те не вършат работа.
Кралицата, благодаря за постовете ти.  Това за честа и аз го отбелязах и смятам, че е мотото на Сеит!!!  В 7 ми епизод не си видяла Зарин Тенкиндор, защото я даваха в озета, който беше излъчен в предишната вечер.
За 8-ми епизод се надявам на бг превод преди вторник. Ако няма, преглеждам някой моменти от руския превод, за да си изясня картината.
Дъгичка, Благодаря за  всичко, за което ни информираш!!! и за превода на Фрагмана!!!
Този фрагман много ми хареса!!!
Няма да ми се разсърдиш, но има един много важен момент, които липсва точно на края. Последното изречение е - Ако Сеит научи, че си влюбен в Шура .... Това ще бъде твоя край!!!

И ето още няколко снимки от предстоящия епизод.

Приятна вечер!!!

# 111
Привет, дружки!  Hug
Много, много благодаря за 8 серия с рус. суб. Лагуни, Дъгичке  newsm51  love001 newsm51
Наде, Терзи  newsm51 newsm51 newsm51
Краличке  Heart Eyes за кого става въпрос  newsm78 За артиста, който играе Джелил ли ? Ми аз така мислех, че се казва актьора  Joy Joy Joy съжалявам, ако съм го прекръстила  Laughing
Трейлъра, благодарение на Дъга  Heart Eyes  bouquet ни дава да разберем, че отново Шура няма смелост/ или от гордост / да поговори откровено със Сеит за това, което я побърква - ревността и. А и онзи лицемер Петро само каканиже и я разстройва още повече. Хареса ми как го накара да млъкне Шура. Хубаво е, че ще чуе и разговорът между Петро и Лола. Май Шура ще разкрие истинското лице на Петро. Може би именно той ще купи хотела  newsm78 Като знаем с какви пачки и кюлчета злато тръгна ... Серията ще е интересна, сигурна съм. А сега с удоволствие ще си изгледам и 8 серия.
Хубава вечер и отново благодаря на всички ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 112
привет момичета Hug
благодаря ви за епизода и трейлъри   bouquet

# 113
Фенче,  Heart Eyes ще ми се да се казва Усан Чакър.  Wink

# 114
Здравейте момичета Hug Hug
Благодаря на Дъга за превода Peace
Белл, много хубави колажи Peace

Аз чак сега изгледах 7 епизод с превод. Много неща ми се изясниха, Както бях споменала преди, че не виждам влюбения поглед на Сеит, сега си променям впечатлението. Сеит обича Шура, грижи се за нея, гледа да е в безопасност. Не споделя какво прави, защото се закле. Двамата попаднаха в толкова различна страна и още не знаят как да се ориентират, притиснати са от политическата обстановка, търсят своето място. Не може да се очаква след трагедията, която им се случи, той да е посветен само на любовта им...

Това, което със сигурност мога да кажа като слабост за сериала, е че няма никакви анонси за историческата ситуация по това време в Турция. Може би трябваше да включат появяването на Нермин Б. още в началото, която да разказва  как започва живота на Сеит и Шура в Истанбул и защо са там и да се включва от време на време. Знам ли newsm78

Според мен това е една от основните причини за слабия рейтинг. Все си мисля, че половината турска аудитория не знае защо аджеба англичаните са в Истанбул и , че Сеит ще помага в борбата на Ататюрк Mr. Green

# 115
Цитат
Няма да ми се разсърдиш, но има един много важен момент, които липсва точно на края. Последното изречение е - Ако Сеит научи, че си влюбен в Шура .... Това ще бъде твоя край!!!
Дива HugКак ще ти се сърдя, мила, благодарна съм ти. Приемам забележката, защото е основателна. Наистина липсва тази важна фраза.
Аз се замотах с една друга, на Шура, която липсваше в единия превод на руски и тази съм я превела,но не съм я сложила във видеото,че ми дишаха във врата да излизам. Извинявам се, момичета. Друг път ще внимавам повече.

За компенсация, слагам резюмето на 9 епизод на руски.

Краткое содержание 9 серии.

Благодарим за помощь в переводе : Раяла Керимова
Шура видит как Сеит покидает дом Баронессы. Её гордость не позволяет ей с этим смириться. Между тем, Курт Сеит, давший обещание не посвящать Шуру в дела которые происходят в отеле, хранит молчание. Разочарование, которое испытывает Шура, превращается в гнев. Когда Джелиль попытается уладить кризис в отношениях Сеита и Шуры, Курт столкнётся с реальностью того, что он проигнорировал после смерти своего отца.
Игра, которую затеяли Баронесса и Пётр, становится всё более запутанной для Петра. Он видит, что теряет все шансы быть с Шурой, она ускользает, и Пётр обрушивает свой гнев на своего ближайшего союзника. Теперь Петр нуждается в ком-то, кто сильнее , чем баронесса , друг, который является еще более опасным.
Напряжение между Сеитом и Шурой не проскальзывает мимо глаз жителей отеля. Только один человек замечает оковы Сеита , которые препятствуют уходу Шуры-это дядя Али. Курт Сеит и Шура принимают важное решение - пожениться. Новый день должен стать началом новой эры в их жизни, но произошедший инцидент между Джелилем и полковником Уильямом наложит тень на решение Сеита о браке с Шурой. Пока Курт, всеми силами пытается спасти Джелиля от смерти , Петр принимает решение какой бы ни было ценой помешать женитьбе Сеита и Шуры.
Напряжение между Сеитом и Шурой продолжает расти, Сеит впервые почувствует неудобство от близости Петра и Шуры. Между тем, Курт узнаёт, кто стоит за Ризой и желанием купить Шереф Отель. Путь, который изберёт Сеит для того, что бы отодвинуть Ризу, станет фитилём, который зажгёт боль от новых ран.
Перевод сделан для гр. vk.com/kurtseyt_official и odnoklassniki.ru/kurtseytsuraofficial .

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 22:18 от * Дъга

# 116
Седа Гювен на някакво събитие с новата прическа.
Това изглежда е премиера на нов игрален филм с нейно участие, съдейки по надписите на постера зад тях.

# 117
Здравейте момичета Hug Hug
Благодаря на Дъга за превода Peace
Белл, много хубави колажи Peace

Аз чак сега изгледах 7 епизод с превод. Много неща ми се изясниха, Както бях споменала преди, че не виждам влюбения поглед на Сеит, сега си променям впечатлението. Сеит обича Шура, грижи се за нея, гледа да е в безопасност. Не споделя какво прави, защото се закле. Двамата попаднаха в толкова различна страна и още не знаят как да се ориентират, притиснати са от политическата обстановка, търсят своето място. Не може да се очаква след трагедията, която им се случи, той да е посветен само на любовта им...

Това, което със сигурност мога да кажа като слабост за сериала, е че няма никакви анонси за историческата ситуация по това време в Турция. Може би трябваше да включат появяването на Нермин Б. още в началото, която да разказва  как започва живота на Сеит и Шура в Истанбул и защо са там и да се включва от време на време. Знам ли newsm78

Според мен това е една от основните причини за слабия рейтинг. Все си мисля, че половината турска аудитория не знае защо аджеба англичаните са в Истанбул и , че Сеит ще помага в борбата на Ататюрк Mr. Green

newsm10 smile3521 smile3521 smile3521 newsm51
Изгледах и 8 серия ... както си и знаех, тя е още по-хубава от предишната! Доволна съм! Лека и синеока!    bouquet
Дъгичке  Heart Eyes много ти благодаря! Hug Hug Hug Hug

# 118
Мераба, къзлар Hug Heart Eyes Hug

Бях решила да не пиша, а само да се съгласявам с вашите коментари или не Peace, но ме "сърби" клавиатурата както се казва Grinning Да отбележа, коментирам след като гледах серията с превод! PeaceИмам няколко въпроса, разбира се, касаещи отношенията КС и Ш.

Първо, сцената след рождения ден в стаята, аз по явно пренебрежение от страна на КС не съм виждала Peace Peace Peace PeaceОсвен, че липсва всякакъв диалог между тях, ако Ш не го беше спряла, той щеше да я подмине Peace Извинения от рода, отдаден на революцията, изгубил семейство и т.н в случая не обясняват неговото студено отношение към нея Peace Ако той и грам имаше мисъл за нея, нямаше така през глава да се спуска на явна смърт, мое мнение Peace Аз освен отдалечаване един от друг, не виждам любов поне от негова страна Peace Той я приема за даденост, а тя е готова на всичко само и само да не го обиди, премълчава това, което я тревожи PeaceРевнува го и има защо, той носи славата си на Дон Жуан от миналото Peace А, и по-скоро филма трябваше да се казва КС и революцията, примерно, тъй като много повече е отдаден на каузата, отколкото на Ш Peace Simple Smile

Второ, неудобството, което и двамата изпитаха при въпроса на Дж защо не са се оженили все още. То не беше въртене на очи, не беше да се завърнем в Родината при близките, които даже не знаем дали са живи, проблем с фамилията, и нито едно според мен достатъчно основателно Peace Започвам да си мисля, че както някой беше споделил преди това, КС се стреми да изпълни бащината воля, а именно да не се жени за Ш. Може би това е причината, не знам, но така усещам нещата Peace Много ми е интересно да видя и вашите коментари в тяхна защита Peace

Малко и за другите....Петро, подмолен както винаги. Умираше от страх да не би Осман да е оживял и да го е издал Peace

Баронесата, нямам и доверие Peace От двата стола, на които седи да не се окаже на земята по някое време.  Докато едни са отдадени на революцията и Родината, други пак си правят тънки сметки как да разделят КС и Ш. Когато има любов или интерес, няма Революция, няма пречки Simple SmileМного дребнаво поведение, много....

Айшето, май много и шарят очичките Simple Smile Мъж си търси тя според мен Simple Smile Как пък веднага се представи на мястото на Ш Simple Smile

Гюзидето и тя, изобщо никой не разбра, че си пада/и в буквалния смисъл/ по Дж Simple Smile

А, дали Петро видя Тина или се направи, че не я вижда, не ми стана много ясно newsm78 

Има и друго за коментиране, но ще изчакам Peace Hug, а до тогава хубав ден  bouquet

Щях да забравя да благодаря за преводите, колажите, снимките и т.н   bouquet  bouquet  bouquet

# 119
 wavey

Мисс, нямам коментар в защита на техните отношения, защото преди време писах, че ми липсват нежните моменти помежду им от първите серии.
Да, знам, че това не е романтичен сериал и акцента му е насочен в друга посока, но нежността никога не е излишна дори и в най-голямата драма, и в най-историческия сериал.
Според мен каквито и проблеми, и болезнени спомени да имат не би трябвало да се отразяват на отношенията им ако наистина се обичат отдалечавайки се на светлинни години един от друг а болката би трябвало да ги сплоти. Не ми се нрави премълчаването на Шура и равнодушието на Сеит. Обичта трябва да се подклажда и показва всекидневно а не сами да се сещаме, че сме обичани, и обичаме без да го показваме, защото тогава започва да се прокрадва съмнението, което вече виждам, че се поражда в Шура.
Че се обичат е видно за мен но, че не го показват достатъчно един към друг за мен това е началото на пропукването в отношенията им. Той нищо не споделя с нея, почти не общуват(с всеки друг но не и помежду си) а щом настъпи момента, в който двама души спрат да си говорят и да си споделят, то за мен това е началото на края.
Харесва ми сериала, само него следя в момента от няколкото, които започнах този сезон, доволна съм от това, което ми се предоставя на екрана като зрителка но малко повече нежност и романтика никога не са излишни независимо какъв жанр е даден сериал.

Общи условия

Активация на акаунт