Отговори
# 555
Ето ,че и човек от Турция го казва,че хората в тази страна немогат да разберат самия сюжет,не са дорасли за него newsm78

# 556

Дафне,  Hug кажи какво се говори за Башак, не знам руски, затова и не влизам при рускините.
Hug Башак била штучка и затейница.. Joy.Това не можах да си го преведа, но бисексуална - да..Има снимки на Башак, публикувани в сайтовете на нейни приятелки от нощни женски клубове и плажни партита,  като някои пози са откровено лезбо...Пияни ли са, дрогирани ли са...не е ясно...Ще се учудя, ако Къванч отново се яви с Башак...Не мога да си обясня тая връзка и това е. Ако е бисексуална, Къванч  трябва да знае, движат се в едни среди от години...И ми се струва неестествено точна с такава жена да афишира връзка пред обществото......Може и Къванч да я е отсвирил по някакви си причини и сега тя да си отмъщава по този начин...Снимките са публикувани от нейни приятелки, с които се е забавлявала...Изглежда ми като отмъщение..
Твърдо вярвам, че всичко е постановка и  Къванч по някакъв начин, който  не разбирам, прикрива връзката си с франсето...Влюбен в Башак, глупости...Заради нещо друго са заедно...

# 557
Гледам 10 епизод, имам още малко, но бих искала да споделя впечатления, докато съм още под  въздействие на емоциите . Аз имам малко по- различно от болшинството споделени мнения, относно Шура.
Много ми е мъчно за нея и за всичко, което и се струпа и преживя . Много обиди преглътна, много страдания помрачиха младият и живот - нищо от това не може да се отрече . Но, както тя самата каза, това бе нейният избор, тя реши, че иска да е така, че Сеит е нейният живот и смисъл. И затова ми е малко трудно да разбера защо така лесно се отказа от него, от любовта си, защо така бързо престана да му вярва . Нима думите на леля и, която ненавижда Сеит от първия момент бяха достатъчни ?! Нима не познава интригантската същност на Лола ?! И нали казва, че много добре познава Сеит - защо в крайна сметка повярва, че е заминал с баронесата и я е изоставил ?! Много важно, че всички факти говорят за това, ако чувствата и към него, са толкова силни, колкото самата тя твърди, би трябвало да се съмнява до последно, докато не види със собствените си очи и не чуе със собствените си уши, че Сеит я изоставя, заради друга жена. Та може ли “чуждите“ хора да му имат повече вяра ??? Никой от тях не повярва, че Сеит би могъл да стори подобна мерзост, дори Яхя, който донесе писмото . Мъчно ми е, че Джелил също се усъмни, прокрадна се сянка на съмнение и у него - може би за това зрънце на недоверие, което ще посее Петро, е ставало дума в един от озетите.
Не разбирам никак и поведението на тейзето - студена, зла, надменна и отново мислеща повече за себе си и измислената си репутация, отколкото за Шура. Защото, ако беше обратното, поне щеше да се опита да я утеши, а не да налива масло в огъня. Но, за нея тази ситуация, е добре дошла. Идеално се връзва с плановете и за Шура и Петро и съм убедена, че тепърва ще създава много главоболия на Сеит и Шура. За съжаление, двамата ни любимци, се сдобиха отново с враг, а не приятел. А, когато врагът е от семейството и действа под благовидният мотив на мнимата загриженост, е много по- опасен и зловреден.

Недоумявам, как е възможно изобщо и с какви очи, Петро си позволи да се обясни в любов на Шура ! За каква любов изобщо иде реч ?! Та то си пролича и в “обяснението“ му - Шура му е била “обещана“ едва ли не и с появата на Сеит, това е поредният случай, в който “приятелят “ му печели битката, която този път не е на фронта, а на полето на любовта . Целият живот на този човек, е изтъкан от злоба, мъст и лошотия и аз наистина много ще се радвам, ако най- сетне, Сеит разбере каква змия крие в пазвата си .
Но, дори и това да стане, нямам добро предчувствие и очакване за любовта между Курт и Шура - веднъж съмнението загнезди ли се в една връзка, пропука ли се доверието.....нищо вече не е същото .
И, ако Сеит се хвърли в обятията на Айше или друга жена, то това няма да бъде от ревност, а от отчаяние.  Дано не е Айше, защото аз изобщо не видях дори и намек за интерес от страна на Сеит към нея - възприема я като жена точно толкова, колкото и леля Бинназ .  Laughing Продължавам с епизода, имам още малко. Peace

# 558
Напълно съм съгласна с теб Госпожа,за това което писа за Шура,но съм сигурна ,че тя ще повярва на Сеит и ще се борят заедно срещу змиите,такава е логиката но не винаги се случва логичното и то като става въпрос ,че сценария го пишат хора живеещи в Турция. ThinkingДано мислите и чувствата излязат от пределите на тази страна,но досега не съм гледала турски сериал/не съм гледала много/ в който положителен герой да стане отрицателен,пък и всепак  се отнася за любимеца на милиони.Едва ли той ще  участва във сериал с толкова объркан сценарий Grinning Grinning Grinning

# 559

Дафне,  Hug кажи какво се говори за Башак, не знам руски, затова и не влизам при рускините.
Hug Башак била штучка и затейница.. Joy.Това не можах да си го преведа, но бисексуална - да..Има снимки на Башак, публикувани в сайтовете на нейни приятелки от нощни женски клубове и плажни партита,  като някои пози са откровено лезбо...Пияни ли са, дрогирани ли са...не е ясно...Ще се учудя, ако Къванч отново се яви с Башак...Не мога да си обясня тая връзка и това е. Ако е бисексуална, Къванч  трябва да знае, движат се в едни среди от години...И ми се струва неестествено точна с такава жена да афишира връзка пред обществото......Може и Къванч да я е отсвирил по някакви си причини и сега тя да си отмъщава по този начин...Снимките са публикувани от нейни приятелки, с които се е забавлявала...Изглежда ми като отмъщение..
Твърдо вярвам, че всичко е постановка и  Къванч по някакъв начин, който  не разбирам, прикрива връзката си с франсето...Влюбен в Башак, глупости...Заради нещо друго са заедно...

От самото начало на тази "връзка" си имам едно на ум. Гнила работа. Башак ми харесва, но не съм сигурна в любовта на Къванч.  Hug

Госпожата,  Heart Eyes мисля, че Джелил повярва защото видя в списъка на заминаващите, а и вечерта стана свидетел на писмото, което Сеит получи и излезе веднага след като прочете. Петро му обърка главата на Джелил. А Шура до последно смяташе, че нещо се е случило със Сеит, не вярваше, че е заминал с Лола. В последствие и нейната глава се обърка по същата причина, по която и на Джелил, тогава се нарече "Глупава Шура, глупава!"

# 560
Тъкмо да кажа, че съм била твърде сурова към Шура, видях, че тя вече не носи дори и пръстена, с който каза, че никога няма да се раздели. Все пак, при разговора с Тина, сподели, че все още вярва, че той ще се върне, но не каза, че му вярва ...
Много вълнуваща и емоционална среща между двете сестри, много ме докосна и още си подсмърчам. И съм безкрайно щастлива да видя новата Тиночка - явно всички перипетии, пред които е минала, са я направили по-смирена, по- благородна, по- добра...изобщо по- истински човек ! Много, много ми хареса и как веднага даде отпор на леля си / за разлика от Шура, която абсолютно безропотно се съгласява с всичко, което леля и и казва/ и даде добър урок - когато е добър, човек никога не е беден и никога не бива да забравя хората, на които дължи много ! Ето пример, как нещастията и препятствията по пътя, могат да облагородят човек, да го накарат да преосмисли живота, морала и ценностите и да го направят по- добър ! Но, за целта, човек все пак трябва да носи доброто и човечността в сърцето си, а обстоятелствата просто изваждат най- доброто у теб в даден момент.
Или най- лошото - зависи какво имаш отвътре. Никога, абсолютно никога, Петро не е бил добър човек, към никого . Изтъкан е единствено и само от злоба- гъста и черна, която го разяжда до степен, да загуби човешки облик . Защото всичко, което прави, е лишено от всякаква човечност .
С каква злоба само каза на капитана, че ще убие два пъти Сеит - е , веднъж вече успя !
Няма нищо по- тъжно и съкрушително за мен в този епизод, от вида на самотният Курт, вървящ по пътя...Толкова мъка, такова отчаяние лъхаше от иначе гордата му осанка, че ме стисна за гърлото и не ме пусна до последният момент.

# 561
Госпожата, в трейлъра на 11 епизод Шура е с пръстена.

# 562

Да, но сега не беше . Peace Аз коментирам това, което се случва в миналия епизод и как ми е въздействало, какво ще стане в следващия - предстои да видим . Много искам да им се случат нещата на двамата, много искам любовта им да е толкова силна, че да устои на всички гадости, на всички изпитания, напук на всички, които искат тя да не се случи...но, за момента не виждам предпоставки за това. В този епизод, Шура, която много обичам, ме разочарова- това е .  Peace

Току- що пак си пуснах трейлъра, защото нямах спомен да съм видяла пръстена отново - изобщо не дадоха ръцете на Шура. Peace Да не би в някоя от снимките да си го забелязала ?

# 563

Току- що пак си пуснах трейлъра, защото нямах спомен да съм видяла пръстена отново - изобщо не дадоха ръцете на Шура. Peace Да не би в някоя от снимките да си го забелязала ?

Госпожата, моя грешка, не е в трейлъра, а тук http://www.startv.com.tr/foto-galeri-detay/dizi/kurt-seyit-ve-su … um-fotograflari/5 в снимките за следващия епизод.  Peace

# 564
Честит празник на всички!

И по специално на Госпожата,  Hug  Heart Eyes и Фенчето,  Heart Eyes  Hug!
Честит Празник!   bouquet

Благодаря ти от сърце, Зарани !  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Напълно съм съгласна с теб Госпожа,за това което писа за Шура,но съм сигурна ,че тя ще повярва на Сеит и ще се борят заедно срещу змиите,такава е логиката но не винаги се случва логичното и то като става въпрос ,че сценария го пишат хора живеещи в Турция. ThinkingДано мислите и чувствата излязат от пределите на тази страна,но досега не съм гледала турски сериал/не съм гледала много/ в който положителен герой да стане отрицателен,пък и всепак  се отнася за любимеца на милиони.Едва ли той ще  участва във сериал с толкова объркан сценарий Grinning Grinning Grinning

Дано да си права, мила !  Peace Сигурно не си гледала КГ и затова мислиш така позитивно по повод сценариите.  Peace За съжаление, там някои от положителните герои ги направиха по-черни от дявола, а и подмениха целият замисъл на сюжета за втори сезон, та си имам едно на ум !  Peace

Кралицата,    love001

Забравих да споделя още нещичко за тейзето. По същество, тя изобщо не се различава от Петро и Лола, освен по по- рафинираните методи за манипулация, които използва . Някой беше споделил, че тя искала най- доброто за Шура и затова постъпвала така. Да, сигурно иска най- доброто, но според кого ? От къде знае тя, кое е най- доброто за Шура ? Или за Валентина ? Тя определено има различни виждания за добро от тях двете и се радвам, че Тина и го показа и каза . Защото изобщо не убегна от зоркия поглед на лелята, начинът, по който Юсуф гледа Тина и е направо ужасена от факта, че и племенницата и го гледа с голяма топлина . Ще съм супер доволна, ако между тях двамата, нещата преминат границата на уважението и се превърнат в любов ! Е тогава, искам да видя физиономията на лелката. Peace
И понеже и тя го раздава голямата аристократка иначе, а лъже като дърта циганка, ми се иска да видя лицето и, когато разбере и що за човек, е нейният фаворит за жених на Шура. Въпреки че, те вече са се надушили, според мен. Peace

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 18:52 от gospojata

# 565
# 566
Терзи, Свет, Мармалон, Дъгичке, Наде, Краличке, Лагуни, Кете, Зарани, Шани  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug благодаря ви!
Шани  Hug Честит празник и на теб, мила!
Госпожата  Heart Eyes newsm10 smile3521 smile3521 за Шура и Тина. Аз също вярвах повече в Шура, а Валентина ме изненада приятно, като се опъна на леля си. Не съм гледала още 10 епизод с превод, но още след гледането онлайн споделих, че Шура ме разочарова този път, за огромно мое съжаление, тъй като много си я обичам. Да видим какво ще се случи, когато се видят със Сеит  newsm78

# 567
Здравейте и честит празник и от мен Hug

Преди малко разсъждавах върху вашите коментари и реших да споделя нещо, въпреки че предпочитам да ви чета Peace
Освен любовта между Сеит и Шура аз също, както каза Димето, бих искала да видя още повече от
събитията,  които се случват по това време в Турция. За страната това е преломен момент в историята им и ако бяха наблегнали по-вече на този факт т.е. върху национализма на турците дали пък нямаше да има повече интерес? Аз все още смятам   че масовата турска аудитория не разбират за какво иде реч от историческа гледна точка , но може пък и да ги подценявам. newsm78

Замислих се и  за ролята на Сеит- до тук е влюбен, верен, благороден, мъж на дълга и честта.Има си своите принципи и ги спазва. Но защо пък да не се промени и малко в друга посока-едва ли ще стане психопат но може да претърпи своя упадък. Щеше да е много скучно за сюжета, ако характера му остане  еднопластов. Обстоятелствата и неговите „доброжелатели ", които не са малко вероятно ще го подтикнат да покаже и тъмната страна от себе си. newsm78

А може би Къванч се е съгласил на изиграе точно такава роля, малко по-многопластова. Според мен, когато Едже е писала сценария го е писала за него. Peace

# 568
Очаквах дори вече да има отговор от ПР на КТ, както и от Керем Чатай по въпроса, но... мълчанието им ми е доста тревожно! Става нещо там! Явно от повърхността не можем да видим и усетим какво точно се случва в дълбочина. За мен по този проект има сериозни проблеми, не визирам разни там врачки и астролози. Имам тегави и объркани мисли и то не защото сериала не е за масовата публика (keete, не бих казала ограничена), а по- скоро от някаква сценарийна инфантилност.
Лагуни Hug, и аз като теб виждам чувствата на Петро към Шура- има ги, но не ги показва пред всекиго, а Лола сама е направила откритието си за тях и точно заради това Петро ще я притиска да си трае или вече си знае какво я очаква! От една партия са и двамата и си пасват в гадостите, надскачат и се допълват един друг дори. А Биркан ми е най- убедителен от актьорите, прощавайте ме за Киво, но това е за мен положението...[/b]

HugКерем Чатай се закопа тоя сезон. И трите му проекта, с 5 % рейтинг. Направо е пред фалит. Възможно е Айпъма да са искали  предсрочен финал, нали ни в клин, ни в ръкав вкараха Нермин, която по-късно изчезна, така както се появи....И Къванч да е реагирал, защото спирането на филма е доста унизително за него...Ще скалъпят 13 серии и с това приключват...Кой мозък изобщо реши  да екранизира живота на дедото на Нермин...С какво е интересен...Блестящ ум, интелект, живот, пълен с обрати и приключения... Един от хилядите емигранти след Революцията...Къде, къде по-интересни истории прочетох...Филмът не се разбирал, бил за ограничена аудитория...И какво му е елитарното...Сложни характери,  заплетена интрига, или философски послания...Филмът си е класически сапунка...С недобро качество...

# 569
Може ли линк с превод на 10 серия. Не успях да го намеря на предните страници.

Общи условия

Активация на акаунт