Отговори
# 480
Е жалко, че сега темите се разискват само в затворен кръг. На мен темата  ми е единственото място за сверяване на часовника и всеки ден я следя, а и научих много неща. Една съфорумка, с която си пишех на лични преди ми предложи да се включа във фейсбук, ама аз и профил нямах. Сега съм си направила, но не съм гоползвала още. Пък и нали не се приемали нови членове в групата...

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 12:14 от Анонимен

# 481
Здравейте бебчета и мами, верно, че тази тема опустя съвсем, докато бях бременна нямах търпение да се върна да чета и да си сверявам долу горе часовника с вас, а сега добре,че има кой да се включи от време на време- а иначе аз си ходя на училище с моя Максимилиян-всеки четвъртък има различни педиатри, срещаме се с други бебета, но не е същото като да си говориш на български език и с българки. Раззискваме различни теми, но и аз също бих се радвала, ако ме включите във фейсбук групата -аз самата от 6 месеца имам такъв, но вече съм наясно с почти всичко в него. След няма и две седмици Макси ще направи 6 месеца и трябва да го захранвам-много чета и се колебая за ЗВБ, освен зелено човече има ли някой друг, който е захранил по този начин. Той напоследъка се храни много по малко, едвам изсмуква едната гърда. Добре, че вечер си търси все още на час два си иска, но яде по малко и на често и така. Нямам търпение да дойде време за консултацията на 6 месеца да видя колко  е пораснал/ тук в Испания са на два месеца/ , надявам се, че ще е в норма, добре си изглежда и е много жизнен, а от скоро почна и да се обръща. Повечето бебета гледам се въртят от 4 месеца а ние чак сега почнахме. Имате ли зъбчета или май е още раничко, в групата от курсовете където посещавам има едно бебе с две зъбчета-родило се е с тях. При нас има само две три точици и така. Поздрави и целувки на бебоците

# 482
  • София
Среща в Борисовата: сряда, 11 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Ако искате, носете одеало за пикник  Mr. Green

# 483
Ахой!

Yani Къде в Испания си?

Новинки от Янече - гугугага си много сладко и отчетливо на г-то, когато е сама по коремче Grinning и обикновено дъвче възглавницата.
Не лази, но отскоро започнах да я слагам да седи, като се държи за пръчките на леглото си и става все по-стабилна.
Яде броколи, морков, банан и кака й я захрани вече с глутен - услужливо и предложи хлебец Simple Smile Захранва се сама. Скоро мисля да й дам праскова, тук са страхотни. Опита и пъпеш, а на ябълката пусна толкова лиги, че се притесних да не се обезводни, та я взех. Grinning

весели срещи и живот Simple Smile
да сте здрави!

# 484
Здравейте мами!
Днес се отказах от Януарки 2014-фейсбук групата! Мисля да създам нова група за абсолютно всички без ограничения на млади стари и без значение кой месец е родено бебето!

# 485
Създадох групата който иска да бъде добавен да ми пише на лични.

# 486
Здравейте,
искаме да се присъединим към вашите редици !
Синът ни се роди на 02,01,2014 г. Досега само ви четях и сверявах часовника,но мисля ,че е време да се включим и ние. Алекс ни е второ дете,имаме кака на почти 5 г.
Александър се роди чрез планово секцио . Вече сме на почти 6 месеца, и опитваме пюренца от един месец. Както всички ваши бебенца ,и той е във фазата на обръщането и усиленото слюнкоотделяне . Не знам за вашите деца,но моето диваненце,не иска да стой нито в люлка , нито в кошница. . . Иска постоянно да е прав , на ръце и да гледа наоколо . . .
Надявам се и аз да мога да се присъединя към ФБ групата ви , за да ми е по-лесно да следя и сравнявам развитието на дечицата ни !

# 487
Тук съвсем е опустяло! Зелено човече, ние ще сме с каката, може би ще се включим към 13 часа. Аз броя дните до захранването, любимо ми е!

Heart Eyes

# 488
  • София
Здравейте и от мен. Аз скоро не съм се разписвала. Малчо е добре, расте и чакам прегледа на 12 да го видя колко е голям вече, но бая едричък изглежда. Днес е страшно кисел, много плака и избра най-лошия ден за това. Иначе ми е много кротък, не смея да се оплача, но има и такива дни. Май са зъби, но не съм сигурна. Стреснах се днес, че ми се прокашля на няколко пъти, но да видим как ще е утре. Дано е ок.

Здравейте мами!
Днес се отказах от Януарки 2014-фейсбук групата! Мисля да създам нова група за абсолютно всички без ограничения на млади стари и без значение кой месец е родено бебето!
Деси, напразно се отказа от Фейсбук групата. Там тъжат за теб и чакат да се върнеш. След мазалото което ми направи, аз напуснах, така че смело натискай бутон "присъединяване" и там ще си в свои води, гарантирам ти с най-добри чувства! Само не можах да разбера защо изтри поста от преди няколко дни, в който 15 жени ти влизаха в положението и се опитваха да ти помогнат, а накрая бяха наречени с не много мили думи и ти сама каза, че ще се махнеш от групата, преди да изтриеш всичко написано. Малко грубо от твоя страна да постваш лично съобщение, което отчасти е в отговор на твое съобщение от този пост, но както и да е. Аз обикновено като имам да кажа нещо на някой, ако е на ЛС му отговарям на ЛС, а не го слагам на всеослушание и то избирателно, но явно ти така си действаш - въпрос на възпитание. А за подкрепата имах предвид, че аз ти влязох в положението, стана ми мъчно за теб и те добавих хем за приятел, хем в групата. Имам познати, които често ходят до Силистра, чудех се с какво  мога да бъда полезна, пък и не беше малко цяла вечер да ти слушам проблемите на ЛС. И не знам как в някакъв момент се оказа, че аз съм аут. Повечето бяха на мнение, че не си длъжна да търпиш в приятели всеки, който те е добавил. Еми да, то всеки си има принципи, явно са ни различни. Аз махам само хора, които наистина усещам, че не желаят да бъдат там. Както и да е - успех от мен. Повече няма да се занимавам с твоята персона.

Взе се решение за добавяне на нови мами в групата, така че всички действайте. mimi i alex, добре дошла!

Тонини и Никито, гледам ви снимките и ви се радвам. Ние тази година ще пропуснем морето. Елг и тя е в кюпа.Simple Smile ЗАВИД ЗАВИД Simple Smile

Аз от 2 дни нещо сдавам багажа и пак почнах с хипертоничните кризи, а бяха изчезнали със забременяването. Мислех, че ми е зле от цикъла, ама не. Днес като ми премериха кръвното и се хванах за главата. Не помня горното колко беше, но долното 115  #Crazy . За съжаление пак ще съм на лекарства най-вероятно. Дано е от ЩЖ, макар че бях в норма. Но едва ходя по улиците направо. Та в тази връзка такива места като форуми и фейсбук групи са ми напълно противопоказни. Тук най-вероятно ще се разписвам рядко, а то няма и какво. И без това каквото и да напиша или направя, или е детинщина, или безумица, та не виждам смисъл. С останалите, с които досега съм си писала, ще си контактуваме на ЛС.

Хайде лека, ще се мъча да заспя, ама да видим....

# 489
Салве, как сте? Пиши повече какмо става с вас? Захрани ли?
Аз рядко имам време за форум, и за Фейсбук дори.

Мисля че втора група Януарки във Фейсбук е повече от излишна, но лично мнение. Въпрос на феър плей е като говорите, поне да не бъде с недомлъвки и да се сподели всичко, не на половина кой какво и що... Наистина когато се контактува на лични си е на лични, публикуване на ЛС пред всички за мен си е търсене и създаване на интрига, която е незнайно какво цели. Безумно е според мен...

Инак ние сме добре, Влади има два зъба вече, не ти усетихме кой знае как.
Чакам и аз 6 пълни месеца, за да започна със Захранване, водено от бебето (ЗВБ) , на от 15.07. живот и здраве ще се почваме, мисля с тиква да почна и после ще видим.

Хайде със здраве !

# 490
Здравейте  Simple Smile
И аз като Iv Min^smile смятам,че две фейсбук страници са излишни. Макар,че аз писах на Desi89   за присъединяване в новосформираната група по простата причина,че и аз във фейсбук съм много по-активна и  но щом вече се приемат нови членове в първоначалната група много бих се радвала да стана част от Вас и да сверявам часовника дет се вика. И като страничен наблюдател да кажа,че се убедих,че тук във форума найстина е криворазбрана ситуацията в повечето случай. Найстина незнам как е между Вас двете,но светлина винаги има и ще се оправите  Wink
Зовя се Antoinette Dikova  Wink

babyface76   и ти ли по време на бременността си имала хипертонични кризи или от преди това си с високо кръвно,защото при мен тогава се почна и ужким мина след раждането,но от няколко дни се завърна така да се каже  Simple Smile .Онзи ден направо мислех,че ще пукна бях ударила 150 горна и май скоро време на лекар ще ходя.Но трябва да спра и колата...но ми е мнооого трудно. Обожавам я  Laughing

Днес смятам да захраня Алекс,защото и ММ е в почивка да не изпусне моменто и поради липса на броколи в магазините,където сновах вчера се спрях на тиквички. Аз също ще го пробвам по ЗВБ и в този ред на мисли Зелено човече ти на малкия преварена вода ли даваш, защото се чудих дали може директно Девин изворна с розов етикет, т.к. съм голяма загори тенджера и никога не успявам от първия път с преварката  Laughing . И друго малкият Яворчо пил ли е преди захранването вода, защото на клипчетата изобщо не и се мръщи. Докато моя синковец е друга работа  ooooh! .Как ли не го пробвах ...с лъжица,с чаша, с биберон и едно голямо Ц.

# 491
  • София
Среща в Борисовата: сряда - ДНЕС, 11 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Ако искате, носете одеало за пикник  Mr. Green
Аз ще съм и с момата Peace

Аз също ще го пробвам по ЗВБ и в този ред на мисли Зелено човече ти на малкия преварена вода ли даваш, защото се чудих дали може директно Девин изворна с розов етикет, т.к. съм голяма загори тенджера и никога не успявам от първия път с преварката  Laughing . И друго малкият пил ли е преди захранването вода, защото на клипчетата изобщо не и се мръщи. Докато моя синковец е друга работа  ooooh! .Как ли не го пробвах ...с лъжица,с чаша, с биберон и едно голямо Ц.

Лимонката е изключително кърмен и до преди захранването вода не е приемал. То аз и не съм предлагала, де.
За кърменото бебе обикновено се препоръчва вода да започне да се предлага с началото на захранването. Някои я харесват, на други въобще не им допада и продължават да утоляват жаждата си чрез сукане още известно време след началото на захранването. Въпросът е майката да си изгради навика да предлага вода, а бебето ще реши кога да почне да я приема. Разбира се, презумпцията е, че не се ограничава сукането.
Съвсем нормално звучи поведението у вас. Не видях да си споменала сламка - повечето бебета я обожават. Може най-обикновена или пък има детски чаши със сламки. Нетечащите са малко сложни и някои бебета ги ползват повече за чесалка  Mr. Green Сега се сещам, че батко пропи вода навремето с една чашка - подарък му беше за първия р.д. Най-проста чаша с капак и забита вътре една сламка. Понеже сламките трудно се почистват, после с месеци я издирвах, че да му купя пак такава...
Лимонката специално не приритва за вода, още му е странна, но явно самото пиене му харесва и често глътва по малко. Предлагам с обикновена чаша. Навън съм давала от обикновена пластмасова бутилка 0,5 л. и от капачка.
У дома ползваме кана Брита, доволна съм. Имат си в упътването специален текст за бебета, прочетох внимателно и прецених, че за моите деца конкретно тази вода става. Доколкото знам изворните води стават за бебета директно, без нужда от допълнителна обработка. А и нашите януарчета вече са големи  Peace

Който реши да захранва по метода Захранване, водено от бебето, може да си помисли дали не иска да участва в проекта във Фейсбук. Чрез изпращане на снимки и клипчета се "следи" развитието на захранването на дечицата и така се трупат опит и впечатления. Понякога бързо и лесно се получава вдъхновение за идейки за храна и други удобства  Peace

Като свидетел на страстите във Фб групата мога само да кажа   Tired

# 492
bebyface76 Мисля че взех правилното решение не се искала да те обидя нито засегна нито съм искала от теб нищо както казах не разбирам защо си огорчена на поста за свекървите ти се изказа че завършила после си правила бебета. Мисля че беше малко засягащо не мислиш ли? Не искам да участвам в групата както написах аз се отказах от нея не искам всеки път да се притеснявам че когато изкажа мнението си ще бъда нападната не ми се нрави. Иронията ти е съвсем излишна. Както каза не съм заслужавала да бъда добавена и с това се изчерпва темата. Правилно си преценила да не се занимаваш с моята персона!

# 493
Мили хора, тук сме се събрали, за да си пишем (основно) за децата - възможно най-най-хубавия повод. Защо действително правите публично достояние личните си "казал-рекъл"? Нали за това именно е измислена опцията "лично съобщение"?!

Ив Мин, честити зъбки.  Simple Smile

# 494
Панди вие как сте не си писала отдавна?Съгласна съм с теб. На всички честити първи зъбки.

Общи условия

Активация на акаунт