Отговори
# 465

Здравейте момичета,

И така.....и ние с Калинката започнахме пюретата---тиква ит из. Не се прие кой знае колко радушно от публиката Simple Smile, но ще дерзаем нататък.Като гледам някои от бебоците какво разнообразно меню имат Simple Smile, а ние бавно но славно.Смуче лъжицата и се чуди за какво му е, картинка!
А за спането- какво да ви кажа...ми ставаме да се тешим с гърда по 2-3 пъти и до кога така...
Свеките беше на гости, и и празнувахме рд-то, та слугинаж от всякъде.Аз чакам уикенда като удавник за сламка, а вместо почивка получих допълнително натоварване.
Нищо не може да го залъже да не си яде ръцете-чесалки вече имама 4-5, биби 2-3, не и не.Мрънкотене и хленчотене нон стоп.Сигурно ще ме линчувате,но вече завиждам на мъжа ми,че сутрин тръгва на работа.За да запази майката менталното си здраве, май наистина трябва да се върне на работа след годинката, не ме укорявайте моля ви....Simple Smile))

# 466
А що да те укоряваме Ел 83?Всеки си има собствено себеусещане.В момента,в който се усетиш,че докато стоиш и гледаш тв си лапаш и ти ръцете,то сериозно си помисли за връщане на работа Joy Joy Joy(това в кръга на шегата).Каката ми на 1г и 4м беше на ясла,а аз на работа и добре,че...след това се чуствах много добре.Та ако жената реши,че е време за промяна,то трябва да я направи,все пак и ние сме хора. Wink

# 467
  • София
Здравейте!
Аз продължавам да се боря за хубава усмивка. посещавам веднъж седмично стоматолог и ми се разказва играта. След като ми извадиха горен зъб ми се възпалиха синусите и сега съм на антибиотик. Офф, оплаках се.
Млечна каша давам 2-3 пъти в седмицата, защото от нея бързо се качвали кг. На обяд давам зеленчуково пюре. Общо 5 хранения има малката.След 3 дни става на 6 мес. и на консултацията ще разбера какво да давам за напред, понеже съм забравила.
За работа си говорите. Ами, аз и сега периодично помагам в офиса и си знам, че рано ще се върна на линия. Така, че по този въпрос укор от мен няма да има.
Лек ден, момичета!
Това време ме побърква вече!

# 468
Здравейте!! Днес ми остана повече време за почивка, че сме си в къщи в градината, вързала съм една люлка тип хамак и малкия буден заспал голям кеф в нея Simple Smile и аз си почивам до него!  Sunglasses Днес дадох картоф, в понеделник направихме 5 месеца и почнах захранването. Мръщи се малко, но не го изплю. Иначе сме си на 3 часа на кърма и ден и нощ. Няма спане и при нас  Laughing #Crazy  За работа...какво да ви кажа, моята е такава че никакво време няма да имам за малкия ако се върна. За сега ми в далече да го мисля, затова си се наслаждавам на времето! Хубав ден!!   bouquet

# 469
Мами, здравейте!
 Преди час бяхме на преглед.. много малко е качил пуканчо - 400гр само.. и 1 см. Педиятърката ни каза вече по-смело с пюренцата. Давала съм морков, картоф и сега тиква. Повече от холовин бурканче на ден не съм посмяла но от утре вдигаме дозата, че трябва да расте детенце Simple Smile Бихме ваксини, добре ги понесе, без плач Peace В отлично здраве е слава богу.
 Поздрави.

# 470
  • София
Утре имате ли среща в Борисовата? Искам да се вдигна с децата да ви видя на живо преди обед.

В петък почва организацията на срещите в Борисовата : според прогноза за времето за следващата седмица почваме да избираме ден за среща - тук и във Фб. Събота и неделя според анкетата и прогнозата се определя ден за среща, пуска се събитие във Фб, пише се в темата. Тази седмица срещата беше във вторник, бяхме цели 3 майки  Peace

елл_83, някои майки имат точно същото усещане и разбиране за продължителността на майчинството и това е съвсем нормално. Хората са различни и няма нищо лошо в това, че някоя майка бърза да се върне на работа. Да не говорим, че понякога просто обствоятелствата го налагат. Аз мога само тихичко да вметна, че кърмене и работа често са съвместими и връщането на работа рядко слага край на кърменето самО по себе си. Разбира се има и много майки, които просто биха се радвали да "работят" майчинство  Peace

Kameliyaaa, нормално е януарчетата вече да намалят темповете на наддаване  Peace

Телеграфно да се изкажа и аз по актуалните теми, с ЛИЧНО и неангажиращо никого мнение.
Бънджита, проходилки (тип паяк) и прочие приспособления няма у дома, няма и да има. Рисковете от употребата им според мен многократно надвишават няколкото "откупени" минутки. Уокър тип "за бутане" намирам за ОК.
Лимонката захраних на 6 месеца по метода Захранване, водено от бебето. Справя се добре и в рамките на очакванията ми и нормалното за възрастта си. Не гоня количество и заместване на хранене, а запознаване с вкусове и текстури, развитие на фината моторика и прочие. Всеки взема своите решения за детето и буквално живее с последствията от тях.

# 471
  • Стара Загора/Сливен
Здравейте, и аз от доста време не съм се включвала, но иначе ви чета редовно. Малкия наскоро навърши 5 месеца, но за сега все още умувам дали да започна захранване или да отложа още малко. LadyB  и ние се кърмим на около 3 часа а снощи ме е будил поне едно 3 пъти да суче и от 5 и 30 не съм мигвала. Каката и баткото се включват с малко помощ от време на време Simple Smile иначе имам продукти от вилата за домашни пюрета само да се наканя за приготвянето им.  Исках да попитам дали има възможност за включване във Фейсбук- групичката ако е възможно, ако не здраве да е Simple Smile Поздрави Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 11:18 от dolphin-mama80

# 472
Здравейте и от мен,

миналия ден бяхме на консултация, Васко вече е 7200, 68 см. За 4 седмици е пораснал с 1 см и 400гр. Струва ми се нормално, та той не се спира Simple Smile Започнах със захранването на 5 месеца и малко, дала съм му картоф, тиква, тиквичка и морков. Хапва с апетит, пу пу. Нататък ще продължавам с ябълка, ориз, може би пащърнак, круша. Нещо друго подходящо за първи храни по възможност сезонно? зелено човече май беше дала линк към списък с храни подходящи по месеци, но не си го запазих. Ще съм благодарна за такава информация   bouquet

Иначе новото е, че започна по корем да спи. Доста трудно заспива, дори и в количката, то е едно мрънкане ... В количката му намерих цаката - обръщам го по корем и след няколко минути забива главата. Като заспи го обръщам по гръб. Голям любопитко е. Всичко трябва да види, да пипне, да опита -  дори и чорапите  Laughing  Постоянно е с биберона в устата, за да не са ръцете там. Много се е изучил, не я изпуска даже като апчиха Simple Smile Голямо шило ... трудно слагам памперс и обличам, че и тогава се върти.

Това е за сега, че мърморанко иска компания. Поздрави

# 473
  • София
tsweti_39, вероятно имаш предвид това Схема за захранване след 6-месечна възраст. (по групи храни)
Като източник на идеи може да е полезно и това (по азбучен ред) Как да предлагаме храните при захранване, водено от бебето?

# 474
зелено човече, поздравявам те за интелигентното включване. Пишеш добре и според мен е трябвало да списваш някъде, блогинг например, ако всъщност не го правиш. Мога да не съм съгласна с всичко, но адмирирам начина, по който развиваш аргументите си - наистина си чудесна,  Hug

# 475
Включвам се и аз /виждам, че тези дни сте пописали малко повечко от обикновено/

Жегите много морят моя синковец, а още не са истински жеги! Днес рева без причина на пръв поглед - съблякох му едната дрешка, с която беше облечен, намокрих го с вода и му дадох ледена гризалка, едва тогава се успокои и седна да суче като хората. Вече само гол го държа докато сме на хладно в стаята, пък навън просто не знам как - само сутрин и привечер ще се излиза. Направо се радвам на лошото време. То и на мен не ми понасят жегите с наднорменото тегло - вечно мириша и се потя.
Отделно ръцете му се все в устата в очакване на зъби, не приема залъгалка. Петната от АД-то му пък постоянно го мъчат, той ги чеше и те не могат да изчезнат, защото ги раздразва пак и пак. Като го обличам е голяма мъка, защото си оставя дори рани с ноктите, дори и отрязани. Да не говорим, че едва му слагам памперса, толкова се върти.
А и кърменето е истинска мъка - оставете това, че е през 2 часа /което не знам колко време ще го издържа още/, ами и си прави гимнастики докато яде, реве, опъва ми зърното и какво ли още не. Отдавна се заглежда когато ние ядем и затова реших да го почна и аз. Обаче ядец! И трите неща, които му дадох като пюре, ги плю и се задавяше все едно камъни му давах. Само цял банан като му дадох да смуче, тогава имаше добър отзив. Та сега ще го пробвам с цели зеленчуци да видим.

Еми, това е - мрън от всякъде е при мен!

# 476
Здравейте  Simple Smile
я сега да се запиша в тази позапустяла тема. Мислех,че ще имам да чееееетаааа,но уви...
Вчера се върнахме от консултация-Алекс е от " джигавите" бебоци...7.150 е и 70см. Педи каза вигантола да не го спирам. Другата седмица става на 6 м. И смятам да го почерпя с манджа  Grinning. В тази връзка ...следя фейсбук страницата на ЗВБ и страшно се радвам на бг ЗВБ бебета и имам даже леки подозрения,че последния "Убавец" е Лимонката на зелено човече ,ако е така бравоооо ...чудесни сте и много добре се справя малкия,то и с този пример,който има няма как иначе  Wink Simple Smile Simple Smile
Друго, другооо... много съм скапана. От известно време малкия нощем взе да се буди на всеки два часа #Crazy . От 20ч. след като заспи до сутринта в 9ч. Направо на моменти тока ме бие, денем гледам да не спя с него,че нощем кукувам,пък и за капак ММ взе да не го "чува"нощно време и съм го предупредила,че както си спи воже да се окаже пребит #2gunfire Laughing
Ние също замисляме или края на август или средата на септември да идем на море и много се вълнувам,защото не съм ходила от 7 или 8 години.
Хайде чао от нас и хубав ден ( китки)

# 477
  • Бургас
Здравейте, от ветровития Бургас!

tonniny, голям гуш имаш от мен. Много добре те разбирам по всички параграфи на "мръна" ти. С баткото на П. бях по абсолютно същия начин - и с дерматита, и със захранването, и с жегата, и със зъбите.  Hug Hug Hug Ще се справите с всичко, с времето нещата ще се наредят.

Аз още не съм захранила, другия месец в началото - почвам. Като Кайлис - и пюрета, и "не пюрета", ще видя как на него ще му хареса.  зелено човече, това ме изкефи максимално:
Всеки взема своите решения за детето и буквално живее с последствията от тях.

# 478
  • София
miika, благодаря  Hug

tonninyHug Ако прецениш, би могла да обмислиш и погледнеш за Захранване, водено от бебето. Ако отговаря на разбиранията ти и на плановете ти - не пречи да пробваш, пък детето самО ще си покаже.

тонито7, да, ние участваме в "проекта" на ЗВБ, засега предимно с клипчета, по-натам и със снимки. Всеки може да се включи, от там постоянно подканят. Идвеята е да се видят реални ситуации и как се развиват уменията при бебетата, хранени по този метод. Понякога хората имат не много реалистични очаквания за напредъка и количествата приета храна. А и след години ще покажем на децата какви са били като бебета  Mr. Green

Катёнок, непишещите във Фб групата вероятно трудно ще се досетят колко букви се крият зад това изречение. Форумската тема доста позамря напоследък, повечето страсти, вкл. около захранването, се изливат другаде. Мисля го искрено и лично проверено  Peace

Среща в Борисовата следващата седмица - кой ден?
Понеделник30.06.2014iОблачно13° / 25°
Вторник01.07.2014iКраткотраен дъжд15° / 22°
Сряда02.07.2014iСлънчево13° / 25°
Четвъртък03.07.2014iРазкъсана облачност14° / 26°
Петък04.07.2014iСлънчево14° / 26°

# 479
Здравейте!! От много време се каня да питам, как става включването във групата във facebook?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт