Отговори
# 450
Аз съм му давала картоф, морков и картоф и морков. Засега май само моркова най-много го харесва Peace А това, че плюе.. може още да не е свикнал да гълта. И моя малчо плюеше първите 3 дни.

# 451
  • София
Време е да обсъдим традиционната среща в Борисовата другата седмица. Във Фб съм пуснал анкета за гласуване, но който не ползва, може да се произнесе тук. Събота-неделя ще обявя.

Понеделник 23.06.2014 Разкъсана облачност 11° / 25°
Вторник 24.06.2014 Краткотраен дъжд 15° / 25°
Сряда 25.06.2014 Краткотраен дъжд 13° / 24°
Четвъртък 26.06.2014 Краткотраен дъжд 17° / 26°
Петък 27.06.2014 Дъжд с гръмотевична буря 18° / 26°

В четвъртък ще има интересна тема - на открито, близо до метро: 26 юни, четвъртък, 11:00 ч., Южен парк, зад МОЛ Сити Център София (където отбелязахме с пикник Световна седмица на кърменето 2013 – вижте карта), Ла Лече Лига среща, тема: „С кърмаче на море? Идеи за пътешествия и почивка с кърменото дете.“, за контакт: Ива Петкова 0898 556 071 За повече информация: sofia.info@lllbg.org, www.lllbg.org/kontakti/grupi/

# 452
Здравейте в този ужасен ден.. Незнам колко са майките от варна, но се надявам че всички са добре!! Положението тук е ужасно, предполагам всички са гледали новини. Ние с малкия денес сме на сухо и топло в къщи, дано времето се успокои вече... Новото при нас е, че като сме по корем вече се изправя за известно време и на ръчички. Simple Smile И така с главичка оглежда какво става около него, голям ми е сладур Simple Smile Горе долу е това, утре ни предстои пътуване до Велико Търново, да видим как му се отразява дългият път. Simple Smile Лек и хубав ден на всички!!

# 453
  • гр.София
Здрвейте!
Много ми е мъчно,че такова бедствие сполетя България.Моля се да няма повече жертви и обстановката да се успокои  Praynig Надявам се,че мамите от Варна са наред,и близите им също!
Наяная,моето дете също не яде картоф,не съм го и насилвала.Всичко,което е в комбинация с картоф също не харесва,единствено пащърнак с картоф.
Ел-83,аз го храня в шезлонга,много е удобно.Друг е въпроса ,че той не обича мн.да седи в него!
Лейдибб,ако бях на теб щях да отменя пътуването.Положението в Търново също е кризисно,има и затворени пътища. Нека стане по-безопасно  Peace
Ние сме добре,кога се смеем,кога ревем,но усилено расте юнака и това е по-важното.
На море ще го водим септември,мислим в Гърция.

# 454
Здравейте искрено се надявам всички мами и бебоци от Варна и Добрич да са добре и ситуацията скоро да се нормализира  Hug
може ли да попитам от къде да се снабдя с тези лентички,които отчитат наличието на нитрати и как точно се използват? БЛАГОДАРЯ
Другата седмица или в началото на месеца ще почна да захранвам малкия Г-н. Спрях се на брокол.Купихме си уред за варене на пара и се надявям покрай малкия и аз да вляза в час, ако не да заслабвам,то дето се вика поне да не пълнея  Tired . Може да се обръща вече от гръб по корем, но не обича и не го и прави. Обратното не го е усвойл. Когато ям е като омагьосан и ако пия нещо и е в мен направо ще ми избие зъбите с чашата само и само да я докопа. Напоследък явно почна да сънува кошмари...неспокойно спи. А денем сами ли сме и изляза ли от стаята или се скрия от погледа му и е надул гайдата.
Лека вечер от мен

# 455
Включвам се да кажа, че и аз почвам вече захранването. Малко му е рано, но мисля, че му е време вече - всички признаци са налице. По случай петата месечинка почнахме с бананче /вместо торта/ - дадох му го да го смуче. Нещо нямаше фурора, който мислех  Mr. Green Опитите ми за истински зеленчуци продължават да удрят на камък. Открих само тиквички, та захранването на моичкия ще почне по необичаен начин - с тиквички. След това съм набавила оризова каша. Дано през това време да дойде още нещо, че не знам какво ще правя. Тук продават само пюрета на Ганчев, които съм казала, че няма да купувам. Има и няколко на Бебевита, но все смесени.
Баба ми направо ме хвърли в тъча днес с изказването си, че като млада не правили пюрета и нямало в магазина. Второто ясно, но първото  #Crazy #Crazy Давали кисело мляко и каквото имало на масата. Сол, захар, такива неща изобщо не ги е интересувало. Сега седи и ми се чуди на акъла защо не ползвам пюретата от магазина. Пришки ми хвана устата да й обяснявам защо, не разбира. Кара ми се, че му давам цял банан - щял да се задави, а в същото време ми обяснява, че давали късове от тяхната храна на бебетата!!! Убива ме. Изобщо и не схваща как си противоречи. Общо взето е голяма борба съжителството с нея. Моят нали е с АД и не трябва да го пренавличам, еее, просто няма ден без да ме поучи как да му сложа още един кат дрехи и как като спял му било студено. Иде ми да крещя вече!  smile3514 Представям си как ни е гледала нас като малки. Но пък се справя чудесно в приспиването на бебока. Само дето вместо да си почивам, аз се изнервям още повече.
И да се похваля още веднъж от китайското ерго - не е имало път, в който да не нося бебо с него, и той да не е заспивал на първия половин час. Супер му е удобно. На мен също.
Иначе малкият иска все по-често да суче, вече изпитвам лек дискомфорт в зърната и затова отчасти ми е и зорът да почна да го захранвам. Да не говорим за спането - ама това си ми е болна тема. От това непрекъснато сукане май е вдигнал килца, защото усещам по-голяма тежест като го нося. За съжаление прегледът ни заради ваканцията е чак в началото на август. Та ще видим.

Еми това от нас засега! Хайде и само хубави новини да се чуват!

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 17:41 от tonniny

# 456
Охх.. моето момче не иска грам да се завърти по корем, а ако го оставя зорлем започва една мъка, едно пъшкане, мятане докато не го върна по гръб Sad Това с усукването на краката го правя от известно време, но той просто няма желанието да се обърне и това си е!!! Иначе легнал не иска да стои, напъва се да сяда, като му помогна да седне пък иска на крака да стане милия ми малък пуканчо  Joy .. Със захранването напредваме, а вечер спи плътно по 7-8-9 часа. Направо си завиждам Grinning Времето в София поне се пооправи и днес цяяяяяял ден бяхме в парка Simple Smile Варненските мами ако имат нужда от нещо да казват.

# 457
  • София
Среща в Борисовата: вторник, 10 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите

# 458
Ехо здравейте майчета! Да питам някоя от вас замисляла ли се е да взема бънджи гащи? Четох в други теми различни отзиви, но повечето бяха писали че е много забавно на детето. Има майки с по-големи деца, към тях се обръщам.  Rolling Eyes

# 459
ladybb, ранко им е още.  Peace Трябва да могат стабилно да имат опора, още са им крехки краченцата. Имаш предвид бънджитата, които се окачват на касата на вратата, примерно, и детенце скачка, нали тях?

# 460
ladybb, ранко им е още.  Peace Трябва да могат стабилно да имат опора, още са им крехки краченцата. Имаш предвид бънджитата, които се окачват на касата на вратата, примерно, и детенце скачка, нали тях?
.        Да точно тях. Вчера бяхме на консултация и педиатърката каза че можело...  newsm78 Че и на мен вече ми е тегаво, само прав иска, седнал в мен, по корем и само драпа с тези краченца и се катери по мен...хич неиска да лежи. Казаха ми че щом можел да си лапа пръстите на краката значи гръбнака му бил заякнал....направооо от всякъде каква ли не информация!  Laughing Все пак мерси за отговора. Simple Smile

# 461
  • София
Здравейте момичета! Ето,че все по рядко ви пиша! Предимно в facebook взимам активност! Да ви кажа,че Итън само седнал иска да седи,не,че може да се задържа-като макарон е,но го слагам съвсем за кратко в позицията-2-3мин. Иначе яде не повече от 4 пъти на ден,като менюто му е:
7-8 часа сутринта плодова млечна каша
12-13 часа зеленчуково-ако не му харесва в чист вид му го подправям с неговото мляко
16-17 часа хапва плодово в повечето случаи пак му слагам АМ 1-2л.
20-21 АМ

Много често имаме проблем или със сутрешното ядене- не иска много да яде въпреки паузата или с последното вечерното- проспива го и тогава се налага да яде по никое време посред нощ. Или пък да яде пак каша ако не иска мляко.

Да ви кажа все по малко иска мляко от биберон. Едвам го прилъгвам веднъж на ден да се храни само с това. Иначе не е като да не е гладен,ако след това му го забъркам с каша си го излапва. Само през нощта нямам проблем с млякото ,защото докато спи цока....
И другото има дни в които яде само 3 пъти- и това защото вечерното го проспива. До сега се случи 2 пъти. Започнах да го будя през нощта да яде в тази ситуация...Днес сме на консултация да видим.....

Исках да ви споделя относно Вигантол-а който му давах и спрях. Забелязах,че щом му дам една капка и много се превъзбужда-започва да мрънка,става нервен и не може да заспи. newsm78.
Утре имате ли среща в Борисовата? Искам да се вдигна с децата да ви видя на живо преди обед.

# 462
.        Да точно тях. Вчера бяхме на консултация и педиатърката каза че можело...  newsm78 Че и на мен вече ми е тегаво, само прав иска, седнал в мен, по корем и само драпа с тези краченца и се катери по мен...хич неиска да лежи. Казаха ми че щом можел да си лапа пръстите на краката значи гръбнака му бил заякнал....направооо от всякъде каква ли не информация!  Laughing Все пак мерси за отговора. Simple Smile
Мдам, и ние сме така. Щом педи е ОК, значи в конкретния случай сигурно е ОК. Simple Smile Може би аз ги бебосвам още прекалено! За тегавото, тегаво е много, мойто обикаля като за норматив, лази по цялата спалня и се търкаля от единия й край до другия, свлича се от всчко, на което бъде сложен: столче за кола, шезлонг...Мирка нямаме грам освен в много редките случаи, в които задрямва. Тогава пък баткото застъпва вахта, той ми говори насън, и въобще тука никога, ама никога няма спокойствие и тишина! Simple Smile Ще изчакам още малко и ще видя дали ставаме и ние за в бънджито. Ще се допитам до педито още утре, когато би следвало да ни е противоменингитната.
Хора бе, как се справяте в това никакво време? Снощи бях извела децата в парка (живеем в едно село след Обеля). И чувам приглушено в далечината, но все пак достатъчно тревожно - "Граждани, внимание, внимание..."  Sick В това време притъмня като за буря (каквато се и изви буквално след минути!) Много се притеснихме майките на площадката и хукнахме с все децата към центъра на селото, дано чуем по - ясно. А то какво излезе? - една баничарка бавно се тътре по улиците и оттам звучи: "Внимание, граждсани, изкупуваме орехи, охлюви, стари ачерен восък". Ей Богу, идеше ми да ошамаря шофьора й, казвам ви! Точно в светлината на непосредствените събития и в навечерието на егати бурята, дето започваше, тези ми ти обикалят и се дерат като сирена досущ.

# 463
Моето бебе е на 3 месеца и сме му взели бънджито-има доста закопчалки за  да бъде обезопасено бебето и така аз си го люлея на вратата и си го подхвърлям леко.Бънджито може да се използва само до 12 кг.дете а бебето ми сега е 6 кг,значи горе долу до към годинка може да се ползва

# 464
Привет момичета,

И ние сме от редовните във ФБ групата и от нередовните тук.То кой ли остана да пише тук.
При нас нищо особено,всеки ден по-интересен става малкия човек,прави едни смешни за мен ,но сигурно изключително сериозни за него неща.Още не може да се обръща изцяло,много му тежи задника(9500гр),но и това ще стане.Гледам тука всеки пише,че захранил,че и някои доста сериозно си хранят мъниците,аз все още не съм,макар че Борката е напълно готов,но и аз незнам какво чакам,айде още някой ден и то накрая ще ги докараме до 6 пълни месеца след 18 дни.
Тук времето също е много непостоянно - ту е адска жега,после пък притъмнее и се извие буря,тъкмо се приберем и пак изпекло и то не може на спокойствие да се отдалечиш от къщи,аз живея на центъра и се въртим наблизо ,но то писва в един момент,не че града е голям и има кой знае къде да се ходи.
Нашия татко се прибира живо здраво в събота от едномесечна командировка и започва голямото хоцкане Mr. Green- по гости,по морета,по рождени дни.Happy съъъъъъъм иухуууууу Joy

Хубав и безоблачен ден на всичкииии!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт