Отговори
# 510
tonniny, растат децата, вече се разсейват от всичко. Някои обръщат ден и нощ по тази причина Simple Smile Дали пробва гердан за кърмене? Или пък тихо и тъмно място?

Тихо и тъмно място ми е възможно само вечер, а тогава той няма проблем, защото се успива. През деня съм все навън, където е шумно и оживено - тогава е и мъката ми  Cry Гердан също не помага - разсейва се още повече.

Днес му дадох печен морков да видя дали няма да прояви повече интерес от пюре в лъжичка - интерес имаше, но май повече, за да си чеше венеца. Общо взето всичко, което става за чесане, е на почит. А да прояде все още е илюзия. Явно му е рано, но пък яко се заглежда /оня ден щеше да ми събори сладоледа от ръцете. В тази връзка успява дори като суче да си вкара пръстите в устата, за да ги смуче. Не мога да го накарам да захапе нещо друго освен пръстите си. Като вече казах си намери палеца за смучене. Честно казано предпочитам биберона, отколкото ръцете в устата. Не знам кое е по-малкото зло.
И аз съм фен на столчетата за храна, които се поставят върху обикновени столове. Имам го в списъка си за покупки още от бременеенето. Изглежда супер функционален - става за много възрасти и не заема място, лесно преносим е.

Salve, дано бързо да се оправи бебчо, че не звучиш никак добре.

# 511
Благодаря, момичета. Не са зацапани памперсите. Днеска се видя и че не наддава, така че утре пак имам час за лекар, но те си казват, че за диария нищо не можело да се направи. Ако отслабнело детето няколко килограма тогава... егати. Или ако не пика повече от 24 часа.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 21:33 от Анонимен

# 512
  • София
Много сте се развихрили с писането тук. Да не би да не съм само аз, която се отказа от фейса? Grinning
Здравейте!
И аз като някои от вас нямам огромно желание за писане във фейса,там основно чета. Просто не смея да изкажа мнение по доста неща,защото доста често излизам криворазбрана и си трия мненията. Но както и да е!

Не си трий мненията, отстоявай си това, което мислиш и да не ти пука кой какво разбрал или не разбрал. Все ще има кой да те критикува:). Не очаквай всички да те разберат. Когато споделяш или изказваш мнение пред приятели е едно на ръка - приятелите си ги подбираш от определена среда. В групата са събрани хора от кол и вЪже, както има една приказка и това, че имате деца на една възраст не е достатъчна причина за да се разбирате.
Ние с малката сме добре,но след като започна захранването,лека-полека малката започна да отказва АМ и сега го пие само когато заспива вечерта,през нощта,когато е сънена.
Как така отказва млякото? По колко пюре даваш на хранене? При нас няма отказване от мляко, то се видя. Аз не смея да давам все още повече от 125 мл пюре и след това си иска млякото - давам 120 мл. Понякога засища, понякога не и следва рев. Дали като почна големите бурканчета от 190 мл ще му стига? Имам съмнения. Simple Smile
Моят дребосък още не е падал, но го дебна всеки момент Simple Smile
Между другото  - Честит ти рожден ден!!! (С малко закъснение)   bouquet newsm59

Пък нека съм воайорка, както пак там някой спомена, че са такива тези, дето само четат.
  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тонито, аз утре ще давам чиста тиквичка, днес беше с картоф и се прие. Но за утре - не знам Simple Smile
За готвене на пара ще търся и аз цветенце, като на зеленото човече, което беше публикувала наскоро във фейса, че в гевгира ми врат картофите по час и половина. Дупчиците са малки ли, не знам и аз. Бях много навита за уред за готвене на пара, но колко ли ще го ползвам после, като порасне малкия, не е ясно. А столче сме купили отдавна, но няма кой да седне в него все още, храня го в столчето за кола.

Яна продължава да има много... ммм, кратък престой на храните в стомашно-чревния тракт. Това, което е яла на обед си минава по каналния ред следобед. Как се води - бърз метаболизъм... или просто още е много рано, за да е пълноценно храносмилането.
Това притеснително ли е? Наддава ли нормално?

Благодаря, момичета. Не са зацапани памперсите. Днеска се видя и че не наддава, така че утре пак имам час за лекар, но те си казват, че за диария нищо не можело да се направи. Ако отслабнело детето няколко килограма тогава... егати. Или ако не пика повече от 24 часа.
Това не мога да го проумея. Няколко килограма за такова малко бебе може да бъде пагубно! Също така и да не се изпишка 24 часа не е много препоръчително. Къде я водиш на лекар? Извинявай, ако си споменала, но не си спомням.

# 513
  • София
Днес е петък, време е да пиша за традиционната Среща в Борисовата другата седмица - кой ден?

Понеделник07.07.2014iКраткотраен дъжд16° / 26°
Вторник08.07.2014iДъжд с гръмотевична буря16° / 29°
Сряда09.07.2014iКраткотраен дъжд17° / 27°
Четвъртък10.07.2014iРазкъсана облачност18° / 24°
Петък11.07.2014iКраткотраен дъжд16° / 25°

За всички, които имат чуденки относно захранването, споделям една страхотна презентация. Презентация, в която, стигайки до въпроса за цапането, се казва, че "Having said that, a dog is a real asset when you are doing Baby Led Weaning. And they are usually very willing to help clearing what's left."   Mr. Green Не е само за ЗБВ, ако това ви притеснява. Покрива принципни въпроси относно началото на захранването и т.н.

# 514
Фейсче,хич не ми се отстоява каквото и да е! Предпочитам разговорите на живо и с хора,които разбират когато се шегувам. Но в нета  няма как да не се получат недоразумения и някой да разбере думите ми погрешно.  Не ми е приятно да чета под мое изказване едни нелицеприятни изказвания с добавка:"без извинение!" .
Затова сега си чета,отбелязвам си  какво мога да правя в дадена ситуация,защото вс пак сред нас има хора с повече опит.
Колкото до количеството пюре-понякога изяжда 90г,друг път-125г,но просто след последните двойни ваксини прави само номера с яденето на АМ и постепенно го намали. Затова сега слагам АМ към зеленчуковите пюрета,за да компенсирам. Иначе на денонощие има около 3 приема на АМ,но предимно вечерно време и когато е много уморена,за да откаже. Мъка ще е храненето,но какво да се прави. Моята племенница на 7 месеца отказа изцяло АМ нощно време и единствено в пюретата го приемаше. Няма да се учудя и моята шушулка да е същата.  Rolling Eyes
Фейсче,аз съм с такова цветенце,като на Зеленкото-много е удобно и е направо за без пари.Моята повече хареса картоф на пара,отолкото като й го варях.
Im So Excited,успя ли да откриеш такова цветенце за готвене на пара?  newsm78 Деси и Зеленкото са ти казали къде да търсиш.
Момичета,как е при вас времето? При нас,на морето, ще ни издуха,а и е студено. Снощи валя,та не й завиждам на Елг за морето. Ние днес ще пазим къщата да не избяга.  Twisted Evil
Хайде,лек ден от нас!  Peace

# 515
Здравейте, здравейте, отдавна не съм се разписвала Simple Smile.

И ние, както и всички останали сме все на вън. Времето минава много бързо и за нищо не стига Wink.Юнакът вече е 7,400 гр. и 65  см.Много е шавлив, вече си сяда самичък.Опитва се да пълзи, много е смешен Simple Smile.Започнахме захранването.Както и очаквах, нашият си плюе на воля, но аз не го насилвам.Колкото иска да яде, постепенно ще свикне с новата храна.Имам притеснение относно очите му и като стане на 6 месеца ще го водим на очен лекар.Много си криви едното око и това мира не ми дава.Казват,че за бебетата било нормално да си кривят очите, но споредм мен той вече не е толкова малък, а и си криви основно едното око.Не знам как да го обясня, когато погледне едното му око си застава централно,а другото е по- навътре към носа.Моля се всичко да е наред.

# 516
Здравейте момичета,

Да си призная, фейсче много ми е тъпо,че напусна групата. Просто не го доумявам.Защо така лесно се "даде"? Откровено казано, много ти симпатизирах и сверявах барометъра си за Калин с твоя Я, а и не само. Много ми е помагала информацията от гупата....А сега....вярно че тук пишеш, но не е там работата.Ето-казах го.
Явно Калинчо е от мързеливите бебета, лежи си и си премята играчките и тва е.Както винаги иска attention на макс.
Много ми е мъчително спането през нощта. И по този повод да питам, вашите по колко често се събуждат и как успявате да ги успокоите отново да заспят?Аз му давам да суче,но явно млякото наистина е малко, а той е поугладнял и се успива за час, и пак почва ръкомахане и неспокойстване...завиждам на майките дето кърмят и спят,чесно!
С пюретата, уж лекичка напредваме. Изобщо не е впечатлен от тях, и едва полвинка на 125 грама изяжда..ще видим как ще вървим нататък.Зор хич не си давам!
Много са хубави срещите в Борисовата, и искам да подканя всички майки, които имат възможност да идват..не знаете колко хубаво действа на психиката Simple Smile, поне на моята де Simple Smile

И все пак искам да приканя към толерантен тон, взаимно уважение и търпимост една спрямо друга!

Хубав ден!

# 517
  • Варна
Здравейте,

Моят хубостник като заспи към 22:00 или 22:30 се буди след 24:00, давам малко да суче и пак заспива, после към 4:00 пак се буди, отново давам ц*ца и така до към 7.30. Това е положението ако спи при мен, а ако го оставям на леглото си след като заспи се буди поне 5 пъти. Не мисля, че е гладен, защото ме използва като биберон 5 пъти дръпва и заспива, явно иска да се увери, че е на сигурно при мама Simple Smile

# 518
Лелеле,като гледам мерките на вашите бебоци и тези на моя синковец , доста сме финни за мъж . . . Вярно ,че се роди по-малък и е на АМ почти от първият си месец,но все пак ! Как му беше на кърма и разликата тогава с нея, и сега с него е  очевидна,но да ми е жив и здрав кг. ще ги навакса.Иначе е доста жилав и не иска да стои на място.В столчето за хранене не стои , в кошницата също,в количката малко издържа , абе  шило от всякъде.
Със захранването вървим добре , пу-пу . Изяжда си почти всеки път по едно пюре от 125 гр. , и после дояжда около 60-90 гр. АМ. Следобед редуваме един ден оризова каша , един ден плодово пюре и пак малко АМ. Харесва му менюто , да чукам на дърво .
При нас също  е вятър , та ще пропуснем разходката . . . пък и каката е с гнойна ангина след морето  #Cussing out

# 519
  • гр.София
Привет привет!
И ние се завърнахме от гостуване,но сме навън целодневно,само ако е мн.жега се прибираме на обяд.
Моето зверче АМ яде 3пъти на денонощие-1път на закуска и др.вечер. Обедното хранене заместихме с пюре 130гр.,без да додавам мляко,а следобедното с каша 150гр.
Ел_83,бебето ми шава постоянно вечер,и вярно че рядко се буди напълно,но пък мен събужда винаги.Става веднъж да яде,и после или иска да го наместя или нещо го мъчи и рита,върти се,шава.Иначе заспива в 8:30,и сутрин става кшм 8ч.От три дни си смуче палеца на крака,мн.му е кеф.Като го сложа по корем и му опра крачетата с ръце се набира напред,и легнал в количката вече неиска. Откакто яде каши ака по 2-3пъти,иначе само сутрин.
Честито на първите зъбчета!
Салве,дано се оправите вече,че е мн.обезпокоително това!
Тога е за сега,хубав ден!

# 520
Здравейте,

ell_83 да ти кажа последните няколко вечери около 5 пъти съм ставала през нощта. В повечето случаи ми се струва, че малкият мрънка на сън. Понякога го намирам по корем и не му е комфортно явно. Давам му бибата в повечето случаи, понякога го и обръщам на една страна както обича да спи и веднага заспива. Но след час пак така. Кърмя го един или два пъти. И аз завиждам благородно на спящите Simple Smile За пюретата и моят толкова яде. Отваря си устата в очакване. Засега само картофа пробваше да плюе, май едро му дойде като първа храна. От някои неща може и повече да изяде, но аз толкова му предлагам. Искам само да се запознае с вкуса, не да му замествам кърмата с пюре. Днес правих пюре от круша. Добре се получи, ще видя утре дали ще го хареса. Simple Smile

bebetoo поздравления за сядането на твоя юнак. Моят като го оставя седнал ако има някаква играчка пред него стои малко, но ако нещо в страни му привлече погледа и веднага пада. Дано всичко с очите е наред.

Зеленко благодаря за линковете за храните, точно тях имах предвид.

Хубав ден на всички! Мрънкалникът пак се обажда.   bouquet

# 521
Здравейте
аз явно тия дни се вписвам всеки ден  Crazy
Елл моят юнак заспива около 20. Буди се в 22, в 1,в 5 и в 8 окончателно. Кърмя го всеки път и го слагам в леглото и той сам си заспива, но обикновено на яденето в 1 се е наспал и иска игра и после почва якото мрънкане близо час и нещо. Заспива само, ако аз съм до леглото му и го галя по лицето  baby_neutral
Bebetoo дано очето му се оправи бързо и да е само период на израстване  Peace
Днес предложих печена тиквичка. Същата реакция опита няколко пъти и това е. Интересът му изобщо не се задържа на храната. Една минута и това е. Tired аз и не очаквам да яде някакви количества,но поне да се заиграваше...
Почна да се придвижва на заден ход както е по корем. Да попитам Вашите бебета въртят ли си дланите в китките,като някоя кючекчийка? На мен не ми правеше впечатление,но майка ми няколко пъти ме попита дали е нормално това и съответно почнах да се чудя  newsm78
Като Ви чета сега за цветенцето на пара, чак ме хваща яд,че не съм се сетила. Оплаках се на мъжо и той каза,че по-добре щото така съм щяла да загоря всички тенджери в нас  Laughing
Лек ден но всички и дано да е безвалежен,защото тук определено е облачен.

# 522
Аз се върнах от лекар, най-накрая се предприе нещо, изписаха ни специално мляко за лактозна нетолерантност. Ще видим има ли ефект. Иначе лекарката като чу, че съм му давала ориз и морков и захранвам преди 6 месеца лошо ѝ стана. Каза, че повече му вредя, че червата не са му готови за това и защо съм го направила  Confused. Ами защото трета седмица ходя на лекар всеки втори ден и никой нищо не предложи. Сама само толкова можах да измисля. Аз не смятах да захранвам преди 6-ия месец и мислех да е най-внимателно и старателно, с най-добри продукти и т.н. То какво стана.
Как ме гледаше милия с едни големи очи докато предъвкваше оризови зърна (купихме бебешки пасатор снощи и днеска го върнахме, той нищо не мелеше). Иначе се радваше на храната, целия рипаше на стола, хващаше лъжицата с две ръце да си я бута в устата. Но засега преустановявам захранването. Странно, че лекарката веднага каза- не му даваш обикновен ориз, а бебешки, нали!  Blush А от други лекари, сестри бях чула, че по-добре да не ползвам купешкия бебешки ориз и ме поздравиха, че сама му правя кашата.
Говорите за някакви цветенца, май е това, което и на нас ни се валяше в шкафа и никой не знаеше за какво е,  ММ твърдеше, че е за пържене на картофи  Rolling Eyes. Ама като търсех уред за готвене на пара в интернет ми се появи и това чудо и не можах да повярвам.

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 16:29 от Анонимен

# 523
Ехоо здравейте и от мен!! Simple Smile
 bebetoo  и ние имаме такъв...то даже за момента немога да го нарека проблем. Педиатърката каза, че било нормално за сега и до 6-тия месец ако не се оправи щяла да се притесни. Но аз да съм си сигурна го заведох на очен. Лекарката го прегледа, каза че някой мускул не се е развил, иначе очите са добре и ни каза по 1 час на ден до 8-мия да му закриваме здравото око, за да гледа с другото и този мускул да се доразвие. Има детски лепенки които се залепят за окото и сега докато е малък не разбира и не я пипа.

ell_83 и аз съм така. Малкия спи при мен, заспива 21ч, "буди се" (от когато започна да се обръща, когато заспи, веднага се обръща по корем, но после му е малко по трудно обратното движение и започва едно мрънкане, напъване...) 23ч, 1ч, 4ч...и ако не му дам да цокне се буди съвсем и има малко рев, смях и после люшкане докато заспи. Общо взето пробвах с вода да му давам, но само при усещането на биберона в устата си и се разревава. Биберон от малък не иска. И така 7ч ставаме Simple Smile Беее искам си живия биберон и това си е  baby_neutral

salve надявам се че всичко ще се оправи вече!   bouquet

А при нас общо взето няма нищо ново...разходки, на обяд му правя някакъв зеленчук. Вчера бяхме на дерматолог за едно мое притеснение, каза че му била много суха кожата и помисли че малкия е на 1 годинка  Laughing #Crazy Уууу бебе мутант си имам!  Laughing Вие каква козметика ползвате?? И само вечер след баня ли го мажете или по няколко пъти на ден??

Хубава вечер на всички!! Днес май е имало голяма активност!!  newsm44

# 524
  • София
Човече, от къде я копираш тази прогноза? На синоптик в сайта няма ден без дъжд. Но почакай - до утре ще се смени:)

Не ми е приятно да чета под мое изказване едни нелицеприятни изказвания с добавка:"без извинение!" .
Така е, не е приятно. За съжаление това е положението. Аз бях казала, че ни трябват мъже в групата, че да се спрат кокошкарските истории. Simple Smile Аз съжалявам, че съм споделяла лични неща и тук, и във фейса. Ама... късно.
За АМ, аз нямам този проблем. Имам сериозни опасения, че няма да мога да заместя хранене в близките месеци. Дори и 190 гр пюре да изяде, пак ще си иска мляко. При 125 гр пюре и 120-130 мл мляко, пак реве, като дръпна шишето. Днес бяхме с моята приятелка в едно заведение в парка да хапнем на обяд. Ей, като ми донесоха запечени картофи с кашкавал и сметана и моя хубостник посяга към чинията. Като не му дадох - ревна. Разбра, че е за ядене, понеже ми следеше вилицата. Направо трябваше да минем на ЗВБ, картоф съм въвела, ама тоя кашкавал и тая сметана....... newsm78 Нахраних го по-рано, само и само да се успокои, но после пак искаше от моята чиния.

Здравейте момичета,

Да си призная, фейсче много ми е тъпо,че напусна групата. Просто не го доумявам.Защо така лесно се "даде"? Откровено казано, много ти симпатизирах и сверявах барометъра си за Калин с твоя Я, а и не само. Много ми е помагала информацията от гупата....А сега....вярно че тук пишеш, но не е там работата.Ето-казах го.
За моя изненада, не си единствена. А пък и симпатиите са взаимни, знаеш го Simple Smile. Не стоят нещата така, както изглеждат. Да съм се "дала" лесно - не съм, защото с това само ми преля чашката. Другото засега ще го премълча. Тонини е права, че тук във форума е доста по-спокойно, въпреки че във фейса имаше много полезна информация.  А с теб си имаме връзката във фейсбук, мисля и телефона ми имаш, ако трябва и други координати ще ти дам, няма проблем. Аз принципно за хранене по Елг съм се водила, макар да захраних по-късно.

Много ми е мъчително спането през нощта. И по този повод да питам, вашите по колко често се събуждат и как успявате да ги успокоите отново да заспят?
Понякога изобщо не се буди, друг път по 2-3-4 пъти. Обръщам го на другата страна, пъхам бибата и заспива. Не го храня отдавна.

Утре ще въвеждам плодовете, защото до сега само банан е опитал. Ще дам круша и ще минем на 2 хранения с пюре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт