Отговори
# 495
Здравейте и от мен!! Чета и се чудя, някакви драми стават. Бях питала как става включването в групата във facebook явно има хора, които решават, че има нужда от повече майки и неможе всеки да е член. Уж идеята всеки да си изкаже опита, мнението, съветите и т.н. Както и да е, аз ще си чета тук, макар и малко хора да се включват. Simple Smile Малкия синковец от няколко дена все с рев се буди вечер, и то не толкова рев, колкото викане...незнам какаво му става, зъби ли го мъчат, немога да определя по вида на венците... Дано и този период да мине. Почнах да дават пюренца, аз си ги правя у дома, не му се нравят много, но си похапва Simple Smile Неделя го заведохме до плажа, беше му много интересно, не се стресна от морето, даже му топнахме крачката  Laughing Тази събота или неделя може пак Simple Smile Това е от мен, хубав ден на всички!!   bouquet

# 496
Хелоууу!

Виждам нова мелодрама се е заформила във фб групата - поредно доказателство защо бягам от там. Тук е къде къде по-кротко и приятно. А и ти остава и лично време, а не само да цъкаш в групата глупости.

Новини при нас няма много много. Захранването ни удря на камък. От днес почвам да го пробвам по ЗВБ, да видим. Намери си палеца още от сега. Продължава да яде на 2 часа и не е от жажда, защото си му давам вода и с охота си пийва към 30 мл на ден. Страшно много се разсейва от странични фактори, опъва си телцето в различни посоки, а с това и зърното ми.

Иначе прави първи наченки на пълзене - с моя помощ като му оказвам опора на краката успява да премине цяла дължина на леглото, но не ползва още ръцете. Седи все по-стабилно, но не може сам.

Имах едно кратко и болезнено приключение със запушен канал на гърдата, но благодарение на Кайлис и Зеленкото всичко се оправи точно за ден. smile3525

Иначе миткаме по цял ден с Никито, очаквам и други гости - познати и непознати вам. Та за месец напред ни е запълнена програмата  Mr. Green После се връщаме щем не щем в София за ваксина. Как ще изкарам лятото на тази жега в задушната столица не знам, ще се мре явно  hahaha Тук поне подухва вятър и се живее.

Хайде лек ви ден и пийс дет се вика  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 11:09 от tonniny

# 497
  • София
Панди и аз смятам, че ЛС трябваше да си остане ЛС, но както и да е.
Тонито, по време на бременността нямах високо кръвно, беше в норма, въпреки всичките проблеми със задуха и че нямах сили. Утре ще пусна щитовидни хормони да видим. Преди забременяването имах и дори преди да ми открият Хашимото не знаехме от какво е и бях на нолипрел близо година. Много е важно при подобни проблеми да се иде на ендокринолог, а не само на кардиолог, защото може да е от много неща. И точно както казваш, от 2 дни съм така и се чудя какво става. Вчера и майка ми се оплака, че главата не е нейна. Не знам, пак ще почнем да обвиняваме магнитните бури Grinning.
Тонини, права си, че тук е по-спокойно. И аз кво съм тръгнала да се занимавам, айде няма нужда. Нито съм първа младост, нито в блестящо здраве и кой ще ми гледа после детето, като стане нещо? На едно дете му трябва най-вече спокойна майка. А вие добре, че сте оправили проблема, че не е готино на море да не ти е всичко ок.

# 498
Здравейте!
И аз като някои от вас нямам огромно желание за писане във фейса,там основно чета. Просто не смея да изкажа мнение по доста неща,защото доста често излизам криворазбрана и си трия мненията. Но както и да е! Не,че не намирам много разнообразна информация!
Ние с малката сме добре,но след като започна захранването,лека-полека малката започна да отказва АМ и сега го пие само когато заспива вечерта,през нощта,когато е сънена. Затова и се принудих в купешките пюрета да слагам също по няколко лъжици АМ. Иначе се извъди дългуч като мен и ММ. Роди се 50см,а сега по мои сметки е 68см.Само да не стане като вуйчо си,че страшна работа(198см е!).
Иначе имаме наченки на зъби,много я дразнят милата,та чак се чудя понякога какво да я правя.

И моята е вече в отбора на падналите на пода-преди 2 вечери се изтърси от дивана на ламината. Направо сърцето ми щеше да спре. Но няма проблеми... всичко й е наред.
Спомням си,че обсъждахте във фейса за уредите на пара-аз си купих решетка за готвене на пара. При нас са на цени 2.90лв за малка решетка и 3.90лв за по-голямата. Малката става за най-малките тенджери,а средната е за по-големи и ако се разпъне става и за най-големите. Страшно удобна работа,а и спестява доста пари! Simple Smile

И сега да ви почерпя,че имам повод-днес имам Рожден Ден!
Скрит текст:

Хайде,оставям ви! Лек ден!

# 499
Здравейте!
И аз като някои от вас нямам огромно желание за писане във фейса,там основно чета. Просто не смея да изкажа мнение по доста неща,защото доста често излизам криворазбрана и си трия мненията. Но както и да е! Не,че не намирам много разнообразна информация!...

И аз затова повечето време само чета. Някой май там беше споменал, че не пише, защото бебчето му е родено в края на месеца и повечетo неща вече са обсъдени, докато дойде неговото време. Точно същото е и при мен. Пък нека съм воайорка, както пак там някой спомена, че са такива тези, дето само четат.

Моля, кажи ми откъде взе решетката за готвене на пара, от какъв тип магазин, че нещо хич ме няма по тези неща.

И не на последно място:

Честит рожден ден! Да си здрава и щастлива!!!
Скрит текст:

# 500
Ааа, здравейте! Здравей Ив, честити зъбки! Simple Smile

Днеска има оживление, аз сега влизам да чета, че имаме проблеми и се тревожа. Мойто бебе е с диария от 2 седмици  Shocked Водих го 5 пъти на различни лекари, не педиатри, щото тука няма такава опция, звънях на разни хотлайни и го водих в спешното на детската болница. Казват, че се случва, до 2 седмици можело да продължи, нищо не можели да направят, в Англия нямало лицензирани лекарства за бебета с разстройство, да го оставя да си ака така ако било вирус щял да ги изака... Хубаво ама минаха 2 седмици, което не значи, че тогава нещо се предпиема де. Нито знам какво му е, нито го лекувам нещо, само броя нааквания и ме обливат горещи вълни. Не стига, че не минава, ами по-зле става, оня ден 7 пъти до обяд само. Вчера говорих с един приятел лекар в чужбина, каза, че в БГ отдавна сме щели да сме в болница, на него му приличало на грешка в храненето, да захранвам. Та вчера спешно захраних с оризова каша и днеска ударно продължих щото нощеска пак ака 3 пъти и сега само гледам да устискаме до другата седмица когато отиваме в БГ да го водя на лекар.

# 501
Групичката която аз създадох се казва Мамаа 2014 който желае праща покана и е в нея. Улеснявам ви да не пишете на лични.
Salve не е ли възможно да ти пратят лекарства от тук мисля че е доста времето една седмица.

# 502
Уфф, то даже е и повече от 10 дни времето, не знам за лекарства. Ще питам.

# 503
Решетка за пара май на домашните потреби има.

# 504
Привет
аз да се отчета от днешния ден. Незнам дали са дребни стъпки или тотален провал. Както казвах предложихме тиквичка,но явно бях прекалила със задушаването,защото щом я хванеше му станаше на каша в ръката ( трябва да отработя времето за задушаване и утре ще знам  Peace ....). Като цяло изживяването не му хареса...втрисаше се при допира с нея,щом я опита също и не посегна повече трябваше аз да му подавам после и пак категоричен отказ. Като цяло избрах да е по обед,но се бяхме върнали точно от разходка и се оказа и изморен (моя грешка,че предложих тогава) и следобяда пак дадохме,но карфиол -същата работа. И ей така за пробата реших да намачкам тиквичката -пак същата работа -мръщене,плюене ,мрънкане. После сложих мляко и О чудо-хапна лъжица и нещо,което ме навежда на мисълта,че не е напълно готов. И ще го караме бавно явно.
И много почнах да се чудя за друго столче-такова,което се слага на нормален стол,защото това, което ни подариха му е малко големичко-таблата му е на ниво мишници  newsm78 и ми изглеждат супер компактни за пренасяне и съм в голяма чуденка дали си заслужава,пък и ако вземем другото какво да го правим..
Salve  докато си дойдете давай вода на детето,че с това често изхождане ще се обезводни и бързо оправяне. Аз се съмнявам да еот захранването. По-вероятно да е някой вирус.

# 505
  • София
Здравейте, дами и бебета!
На 1.07 малката беше на консултация на 6м. и 3дни-74 см и 8кг. Започвам с месните пюрета. Педиатърката каза смело да давам банани, дини и пъпеши. Кисел също мога да правя. Взеха кръв на беба. Дори и не мисля да се мъча с проба за урина. Трябва време да намеря за ехографа/бил за бъбреците/.Ако имате някакъв номер за записване на часове дайте,моля  Simple Smile.
Salve, много обезпокоително ми звучи това, което описваш. Кураж.
И аз съм в чуденка за столчета.
Лек ден на всички!

# 506
Salve, и на мен ми звучи много обезкпокоително. Прекалено дълго време е това да не се предприема нищо. Но съм живяла в UK и знам как те принуждават или нищо да не предприемаш или да се самолекуваш. Не знам кое е по-зле... Веднъж със сътресение на мозъка чаках до БГ да се прибера (няколко дни), за да ида на преглед, просто за да им избегна умуването и бездействието по болниците, с което вече се бях сблъсквала. Стискам палци до БГ всичко да е ок, но само да кажа - внимавай с "ударното" захранване да не докараш друга беля.  Hug

# 507
Каква беля? Аз дадох оризова вода 1-2 дни, после оризова каша 2 сутрини и на втория следобед и морковена каша, доста водни всъщност. Опасявах се да не му докарам запек.  През нощта ака 1 път и то по-гъсто, до 10.30 още 2 пъти, но рядко. Запек явно няма, но аз смятам днеска да дам само оризова.

# 508
  • София
tonniny, растат децата, вече се разсейват от всичко. Някои обръщат ден и нощ по тази причина Simple Smile Дали пробва гердан за кърмене? Или пък тихо и тъмно място?

Im So Excited, аз имам едно метално "цветенце" за готвене на пара - разгъва се и се слага в обикновена тенджера с капак, в която има няколко  пръста вода. Евтина и компактна алтернатива на специалните уреди за пара. Намира се по домашни потреби, вкл. тип "левче".

salve, наистина при бебетата опасността от дехидратация не е за пренебрегване. Ако кърмиш, може да потърсиш и помощ от Ла Лече Лига. Междувременно би могла да преразгледаш менюто си и да ограничиш разхлабващите храни.

тонито7, у дома печената тиквичка беше голям хит на фона на тази на пара, просто някак по-твърда стои. Някои бебета се потрисат от лепкави и лесносмачкващи се храни, дори отказват да ядат, ако им се маже по ръцете. Ако искаш, може да се включиш (или поне да прегледаш) в темата за ЗВБ - доста майки споделят  аналогични на вашите преживелици  Mr. Green Т. е нормално си върви захранването  Whistling Whistling Whistling
Столче за хранене от типа, който се закрепва към обикновен стол, е точно това, което ползваме у дома. Много съм доволна. И компактно, и стабилно, и опора дава, и място пести, и дълго време се ползва, вкл. и без таблата (само като повдигащо до височината на масата), и евтино  Peace Настоящото столче вероятно би могла да продадеш, ако си доволна от новото?

# 509
Salve Какво визираш под разтройство? Понякога Яна ака много рядко и експлозивно, в зависимост от храните, които аз съм хапвала. Но при нея е така откакто се е родила. Седем пълни памперса или зацапани? Понякога се случва да има нещо недовършено, което да зацапа пелената.

Виж ти. Ще пробвам печена тиквичка. Може би е, защото от печенето леко се дехидратира. Инак твърдостта при готвене на пара също остава ако се намали времето за приготвяне. Но пък така има вариант да се нагълтат по-големи парчета... които после си излизат същите Grinning

Яна продължава да има много... ммм, кратък престой на храните в стомашно-чревния тракт. Това, което е яла на обед си минава по каналния ред следобед. Как се води - бърз метаболизъм... или просто още е много рано, за да е пълноценно храносмилането.
Днес хапна - или по-точно смукна толкова динен сок, че се оригна по някое време Simple Smile

до скоро
да сте здрави!

Общи условия

Активация на акаунт