Отговори
# 570
ronkis Леле, че сте напред в захранката  Shocked Браво на малкия човек!

babyface76  Mr. Green млада, млада си!

зелено човече Аз може би съм за Четвъртък! Дано не изникне нещо. А за плодовете, може би ще ги дам по метода на ЗВБ- дано имаме успех. Засега въведох тиква и картофче с пюре.

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 23:37 от toridim

# 571
  • София
babyface76, много сте хубави с Точко! Heart Eyes С Ерго бейби ли се разнасяте?
Благодаря! Да, това е ерго от китайските, но на мен ми е удобно. Не го нося често, но беше на другия ден след градушката и навсякъде имаше листа, клони и стъкла, и с количката беше малко хард да се върви.

Здравейте! Имам питане...който дава пресни плодове за първи път, минава ли ги през някъква топлинна обработка? Като се има в предвид че са домашно отгледани.

Някъде бях чела, че банан, авокадо, пъпеш, диня - не, но ябълка, круша, праскови, кайсии е добре да се минат на пара. Все пак е и въпрос на личен избор. Специално за ябълка не виждам как ще се направи пюре, ако е сурова. Иначе да си гризе в мрежичка може да му даваш и така. Аз днес купих мрежичка за плодове и заврях вътре пъпеш от водните. Изсмука го като едното нищо! Тези дни ще дам и краставица така. Малко и аз подкарах през просото, иначе други схеми си бях начертала в главата. Уж минимум 3 дни да въвеждам нова храна, ама ей сега като с пъпеша инцидентно се случи да му дам при положение, че е 2-ри ден на въвеждане на карфиол. До сега не е давал реакция към нищо, дано нямаме проблеми.

bouquet
Фейсче,беля я ,за да опита малко вкуса,че през кората неможе  Laughing
Да, зависи за какво я даваш, ако е за чесалка, може и небелена, иначе за вкуса - да. Аз после се размислих, че в кората нали се натрупваха нитратите, по-добре да се белят при всички положения.

Среща в Борисовата за другата седмица - кой ден? Моля, споделете (до неделя), да не стане като предния път...
Понеделник 14.07.2014 i Дъжд с гръмотевична буря 16° / 25°
Вторник 15.07.2014 i Дъжд 15° / 22°
Сряда 16.07.2014 i Дъжд с гръмотевична буря 15° / 23°
Четвъртък 17.07.2014 i Краткотраен дъжд 16° / 25°
Петък 18.07.2014 i Краткотраен дъжд 16° / 26°
Кофти лято улучихме с тези валежи. Искам и аз да мога да се добера до Борисова, ама надали в тези дъждове. Днес цял ден чакам да се оправи времето и да излезем. Накрая се престраших и заваля като бяхме на 200 метра от блока.

babyface76  Mr. Green млада, млада си!

По душа само Simple Smile)))))))))))))))

# 572
Хелоуу, сега ще ви раздразня, ама на морето времето е супер! Печем се и си свиркаме!  Whistling  Joy Тази седмица моят направи и първа баня в морето /ММ се престраши и го топна, аз не смея/, иначе топим само крачката. Аз пък усилено дебелея - то не са банички, не са палачинки, пици, сладоледчета - чревоугоднича си отвсякъде. Ще му мисля друг път  hahaha hahaha Пандичка ни направи страхотна фотосесия и скоро ще я видите  Mr. Green

Захранването май при нас най-сетне започна да се нормализира - половин месец след началото!!!! От нямане на истински продукти започнах да купувам готови пюрета, смесвам ги с мляко и оризова каша /с нея започнах/ и яде повечко така - една четвърт от бурканчето сипвам. За съжаление не мога да правя схема от по 3 дни с един зеленчук, защото бурканчетата не бива да се държат повече от 24 часа отворени, та захранвам по 2 дни само. После комбинирам и така. Пробивът настъпи като му дадох тиква и после морков. Започнах и следобед плод да му давам - пюрето от ябълка с каша и мляко беше фурор истински, даже даваше зор да му давам. Така че явно преодоляхме спънката. Отврати се от броколите хахаха не поиска да ги яде под никаква форма, дори с морков примесени. Иначе от суровите плодове съм му давала пъпеш - ммм вкусно, банан - супер вкусно, круша - без реакция, кайсия - бля.

Иначе от честото кърмене е понадал малко повече от обичайното и вече ми тежи. Ноооо за сметка на това непрестанно мрънка да го нося. Страшно му е скучно, а като е на ръце се оглежда и зяпа всичко наоколо - същинска стара клюкарка, много е смешен! Но това непрекъснато мрънкане така ми лази по нервите, чеееее....

Еми това е от нас - животът е прекрасен дето се вика!  Mr. Green Heart Eyes

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 13:10 от tonniny

# 573
Писах на Хип за пюрето от круши, в което круши няма и те ми отговориха, че етикета е сбъркан.Оказа се, че в пюрето "Био круши с ябълки има цели 8 % круши  Mr. Green.Разбира се е по-добре от нищо Wink. За водата в пюретата аз не мрънкам, то и аз си слагам доста вода иначе много гъсто става и малчо не го яде.

Ние със захранването я караме доста бавно, но и няма за къде да бързаме Simple Smile.Започнах да захранвам на 5 месеца и все още не съм въвела всички зеленчуци.Яде по 120 грама зеленчуково на обяд, ама не мога да кажа, кое му е любимото, той всичко си плюе по малко.След седмица ще започна да въвеждам и плодове, пък да видим как ще е.

Иначе мрънкането е на ниво.По всяко време и по много Sad.Не иска вече да стои в количката, иска все да го носят и да разглежда, или да е на земята и да се опитва да пълзи.Ръцете и краката вечно в устата и така си я кара човека  Wink.

# 574
  • София
Здравейте момичета! Ние сме така с яденето от алергията която направи. Просто по принуда трябваше бързо да се захраним...Иначе той изобщо не иска да пие мляко Sad.....

# 575
Моето дете трябва временно да пие специално мляко за непоносимост към протеините в кравето мляко, та това ново мляко е такава гнъс  Simple Smile, че бях предупредена от потребители, от лекарката и кварталния ни аптекар, че вкусът бил "много различен'. Детето го пие щото ми е кротко, ама не му е много вкусно и пие по малко, та покрай това увеличих млеконадоя направо. И то след доста проблеми с кърменето от самото начало, когато детето отслабна повече от 10 % и въпреки големите ми амбиции трябваше да прибегнем да АМ. В 5-а седмица имах запушени пори на гърдите и една акушерка ме поздрави, че съм изкарала 5 седмици, а аз взех че започнах вече 7-и месец с кърмене. Направо си се поздравявам. Иначе от захранването- засега давам няколко лъжички оризова каша сутрин.

# 576
Аз днес за първи път дадох картофено пюре от домашни (от село) картофи, на пара сварени, пасирани с малко вода и малко АМ - никакъв интерес, напротив, голям рев падна. Утре упорито ще се пробвам пак.  Mr. Green

В този смисъл имам въпрос: Мога ли да ползвам останалото пюре и утре? Знам за тези в бурканчетата, че до 24 часа им е срока след отварянето и се ползват и на втория ден, но за домашно направеното нямам идея. И също имам останал цял сварен картоф - него утре или вдругиден? Сори, ако ви се стори тъпо питането.

# 577
Според официалнта информация, която на нас ни дават тука от здравната служба- не бивало да се ползват отново пюретата, но може би мамите са по-практични и не се съобразяват толкова. На нас ни казват да замразяваме във фризера в малки количества- пимерно  във формички за лед, аз имам малки кутийки специално  за това.

# 578
аз не бих използвала домашно пюре на следващия ден. Каквото останеше, го изхвърлях и на следващият ден варих нов картоф. Опитай да го направиш доста редичко, да е малко по-гъсто от АМ, при моето дете това проработи, след като първия път едва не повърна от ужас като опита какво й давам Mr. Green

# 579
...аз не бих използвала домашно пюре на следващия ден.
И аз реших да не го ползвам, но не го изхвърлих, ММ го изяде, на него много му се услади. Mr. Green
Май ще изяде и втория сварен картоф и утре ще варя друг и ще опитам да предложа пюрето, както казваш, по-разредено.

# 580
  • София
За купено пюре знам, че може 48 ч да се съхранява в хладилник. Домашно защо да не може и то? Аз варя на пара вечер и затварям 2 бурканчета- за следващия и по-следващия ден. Хладилника принципно сме го сложили на по-студено и рядко се разваля нещо.
Аз все имам проблеми с изхранването. Пюретата ги яде с голям апетит - реве и яде чак. Иска бързо да му се дава. После пие 100 мл мляко и се чудя не му ли е много след 125 мл пюре???? Давах 130, но установих, че му е много и го намалих.И преди ревеше, и сега пак си реве за още, разбира се. Пак е закръглил пупата. Утре сме на ваксина, кръв и урина и ще го мерят, да видим колко е наддал.
Някой давал ли е пюрета на сънвал? Един колега ми ги препоръча и съм купила едно, май беше маракуя и круша. Само плод има, никаква вода даже, а като цена доста поносимо.

# 581
  • София
Среща в Борисовата: четвъртък, от 10.30 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Носете одеало за пикник  Whistling

Относно остатъците от пюре - принципно положение за всякакви храни. Остатък, в който е "влизала" лъжичката за хранене, следва да се изхвърли. Т.е. ако давате директно от бурканчето и детето изяде две лъжички дори, неизяденото следва да се изхвърли. То е защото по лъжичката остават разни красотици от устата на бебето и със следващото гребване част от тях си се връща в бурканчето. АКО се пресипе част от количеството в друг съд, от който се храни детето, то остатъкът - в който не е бъркано с лъжичката за хранене - вече си се съхранява по реда. В хладилник, добре затворен съд и т.н.

# 582
Здравейте,
не съм писала отдавна Simple Smile Но си ви чета. Бяхме на моренце и беше супер. Аз и бебка се мотахме с Тони и нейния беб, но и до плажа стигахме чат пат. Каката я бяха поели наште.
За пюретата и аз да питам. Първо да споделя, че захраних, беше на 5 м и половина. На шега я пробвах, а тя такъв апетит показа, че за 1 седмица взе да яде по 1 бурканче от 125 мл. Правя си ги аз, но понякога и купувам, ако сме на път, ако нямам време, или ако искам да дам нещо, което няма как да си направя аз. Въвела съм картоф, морков, броколи, тиквичка, тиква, ориз. Не са много неща, но не бързам. След пюре давам да суче, ако иска. В началото салагх по малко ам в пюрето, но сега ги правя само с вода. За правенето се чудя колко точно дни могат да изкарат пюретата в хладилник, ако при правенето само съм ги обърнала, без да са заварени? Не искам да ги варя , че то какъв е смисъла от правенетоп на пара, ако накрая ще варя буркана 5-10 минути..? Иначе, като заместя напълно, ще въведа плодове за следобедна закуска. С каша или с мляко, ще видим. Вода пие, само ако има и малко сок вътре, иначе не ще и да я помирише. Та такива неща около нас.
Успешна и хубава седмица на всички ви Simple Smile
п.п. Гледах тук някакви скандали са се вихрили Mr. Green  Така е то, много жени на едно място.

# 583
Привет момичета,

Моя Борислав вчера навърши 6 месечинки и по повод празника ми показа и първото си зъбче(хаха какъв  е смешен),веднага след него ще има второ,ама не ги усетихме де тия зъби,кротко ми е детето пу - пу.Пробвах да дам вчера зелен боб обаче бля бля бляяя ooooh! хич не го хареса,че и накъдрих 2 буркана и ги хвърлих.Ние от 2 седници се захранваме,но още до цяло бурканче(125мл) не можем да изядем все малко остава и после си се нацоква доволно,купешки пюрета не съм купувала с изключение на тиквата,че не мога да я намеря на пазара,а утре най-вероятно ще пробвам да му дам авокадо,че и на каката ще трябва,с нея пък имаме проблеми с кръвното доста е пълна и има главоболие и кървене от носа TiredПо колко се дава първи път авокадо и по принцип как се дава - самостоятелно или в комбинация с други плодове зеленчуци? newsm78

Засега толкова че се събуди юнака отиваме малко на разходка,при нас времето е супер прохладно и тихо!!!

# 584
Здравейте момичета,  пиша рядко и напоследък и рядко успявам и да прочета по нещичко, но така е лятото!
Събирам инфо за предстоящото ни зхаранване и ми е интересно да чета как протичат при вас нещата!
Много го мъчат зъбките от време на врене,  постоянно си чеше венците,  но пък няма зъбче още!

Общи условия

Активация на акаунт