Отговори
# 555
и на мен ми беше писнало навън да нося, но откакто сложих коша за кола на рамата на количката и купих чадър, нещата се поуспокоиха. Сега пак от време на време се разнасяме, но не е както преди и е за кратко. Като спре да мрънка и се нагледа, я връщам в количката и си кротува, стига да има какво да гледа Mr. Green

# 556
И ние бяхме така, затова от втория месец го сложих в летния кош, взех му и чувал и от там поне малко можеше да гледа. Иначе в този за новородени беше пълен ужас...добре че Февруари не беше много топъл и повече си седяхме в къщи. Сега нямам проблеми, той си гледа, леко надигнат в количката и се разхождаме. Simple Smile Иначе по едно време бях изпаднала в ужас че няма да имаме нормална разходка...ноо и за това намерихме начин Simple Smile

# 557
  • София
Здравейте момичета! Ние днес бяхме на консултация,биха ни ваксината за Хепатит. Иначе Итън е 7кг./69см. Обаче да ви кажа изобщо не пие мляко. Сутрин ставаме с млечна каша/обед зеленчуково/местно или римено/следобяд плод,и вечер пак каша. Не ще да види шише с биберон. Сутрина му дадох попара- никакъв успех! Даже му се догади  Laughing. Итън иначе си спи все така добре.Сутрин като закуси в 7-8 часа и после пак ляга и поспива още два часа. Излизаме на вън до обяд, обядва и в 13-14 най късно пак заспива (но в къщи) така до към 17. После в 21 е в леглото.Прави от време на време по някоя дрямка за по 20-30мин. Научил се е да пищи на вътре  Laughing Laughing Laughing. И казва НЕ-НЕ-НЕ-НЕ и МАМ-МАМ-МАМ..... не знам колко съзнателно и до колко разбира какво казва,но установих,че когато иска да го гушна или да съм при него казва МАМ Simple Smile Не търпи нито за минутка да е сам в помещение. Иска компания нон стоп.....  Rolling Eyes
Вие до къде стигнахте със захранването? Аз дадох кисел онзи ден-не му хареса въпреки,че го смесих с малко плодово, а втората доза даже с АМ. И да ви питам,яйце от кога се даваше?Айде поздрави...отиваме на вън..... Ето ни и нас Simple Smile

# 558
Ронкис,все едно описваш режима на моя юнак без храненето,той си предпочита на мама млекцето,но наобяд му давам зеленчуково пюре,а следобед плодово.Мисля от следващата седмица да давам и оризова каша.Някой пробвал ли е да си я прави вкъщи домашно?Жълтък по принцип казват от 6-7 месец,но може и по-късно то всяка майка си преценя кога.

Да питам грис някой да е правил,но без мляко примерно вода или АМ или незнам?

# 559
Здравейтеееее
Мама Тодорова гриста си я правиш по обичайния начин -вариш на котлона с вода и след като изстине до под 40 градуса слагаш порцията АМ.
За жълтъка ...Ронкис...зависи от детето,ако проявява алергии може и след годинка даже да се дава.
Аз се вълнувам сега ...мъжо,аз и сестрата отиваме на кино. Малко соушъл лайф дет се вика. Малкия ще го гледа майка ми.  Party

# 560
  • София
zuzi_79, аз имам упътване с картинки подробно, пълно е и с клипчета из интернет  Peace

dolphin-mama80, то вярно, че в жегата си е малко по-така с носенето. Ама ако скоро не си пробвала каквото имаш налично, може да е удачен момент да опиташ пак. Променят се децата, може да реагира по-добре сега. Вариант слинг с халки и поза на хълбок дава добра видимост, макар и не толкова удобна за дълго носене и свободни ръце, но все е нещо...

# 561
  • София
Здравейте и от мен. Ние сме ОК. Захранването продължава с пълна сила. Понеже ми донесоха домашни яйца и за да не идат зян, дадох вчера жълтък. Утре става на 6 месеца, така че едва ли е много рано. Месото малко по-натам ще въвеждам. Имаме проблем обаче с този глад и това си е - не му стига на детето и не може да го изхраним. Simple Smile Днес пак плака, че бавно му се дава лъжицата. Ако може, със сламка би го изпил пюрето. Simple Smile

bebetoo , аз като правя пюре слагам малко вода, в която са врели зеленчуците, иначе става много гъсто, не може да се пасира и не е с подходящата консистенция. При плодовете не съм слагала, но аз само от круши и банан съм правила. А за това пюре на хип, може да са сбъркали етикета. Много се съмнявам те да се издънят точно.

Вчера ходих на фермерския пазар на Иван Вазов и са ни сложили с Точко в страницата им във фейса на 2 снимки. Писали, че първите им почитателки били младите майки и ми стана смешно, че майка съм, ама надали на 37 г се водя млада майка Grinning Аз не забелязах, че ни снимат, а той, милия, директно гледа към фотоапарата. Хитрец:). Купих тиквичка, карфиол и моркови, варих ги на пара и му направих пюренце. Хапна си го с кеф. За утре има още едно. Като пасирах зеленчуците, някъде около 20% вода съм сипала, иначе става страшно гъсто. Така че не очаквайте да няма никаква вода в купените пюрета. Няма как да стане.

mama_Todorova, то и ММ гони твоя по височина, но не и по килограми и ходи с паве в раницата, че сутрин като го издуха вятъра, закъснява за работа.  hahaha

toridim, аз те ожалих мислено с тези 4 деца, а то ти си имала помощници по-скоро. Браво, браво!  А за вода ще взема и аз да купя от тези шишета, че моя от биберон не иска. Свикнал е, че от там се пие мляко и като не е мляко се сърди или си играе с биберона, дъвче го... Почти не пие вода и се притеснявам да не се обезводни.

За урината и аз се чудя. Яни пишка като го сложа в коритото да го къпя:). Ще взема от тези контейнерчета, пък да видим. Трябва ли да ми дадат направление преди да занеса урината, или мога да занеса и после да ми дадат? На мен нищо не ми казаха. Казаха да отида за ваксина, кръв и урина и да нося урина (аз така разбрах), а не да дойда за направления.

ladybb , моя едва се е обърнал 2 пъти по корем, не смея и да си помисля да пълзи скоро. Simple Smile

mariq13, защо я белиш корнишонката? Тя на кората си има чесалка за венци Simple Smile))))))

ronkis, супер сте Simple Smile))) А как така само на 4 хранения? Аз не знам как ще минем на 4 от 5, че дори напоследък по-често взе да огладнява. За компанията и ние сме така. Само ТВ го залъгва сутрин за малко, иначе все иска да съм до него.

Въх, да лягам и аз че пак осъмнах на компа!

# 562
babyface76, много сте хубави с Точко! Heart Eyes С Ерго бейби ли се разнасяте?

# 563
Здравейте! Имам питане...който дава пресни плодове за първи път, минава ли ги през някъква топлинна обработка? Като се има в предвид че са домашно отгледани.

# 564
  • гр.София
  bouquet
Фейсче,беля я ,за да опита малко вкуса,че през кората неможе  Laughing
Лейдибб,аз направо пресни ги давам,само за ябълката знам,че се вареше,но това като бяха по -малки,сега едва ли.

# 565
  • София
Имам питане...който дава пресни плодове за първи път, минава ли ги през някъква топлинна обработка? Като се има в предвид че са домашно отгледани.

Зависи какво захранване е избрано и какви са плодовете. Повечето круши примерно в добре узрял вид нямат нужда от обработка и за пюре, и за ЗВБ. Някои ябълки обаче може да е добре да се минат на парата. Бананът се дава винаги суров. Някаква конкретика по питането би помогнала за по-точен отговор  Peace

Среща в Борисовата за другата седмица - кой ден? Моля, споделете (до неделя), да не стане като предния път...
Понеделник 14.07.2014 i Дъжд с гръмотевична буря 16° / 25°
Вторник 15.07.2014 i Дъжд 15° / 22°
Сряда 16.07.2014 i Дъжд с гръмотевична буря 15° / 23°
Четвъртък 17.07.2014 i Краткотраен дъжд 16° / 25°
Петък 18.07.2014 i Краткотраен дъжд 16° / 26°

# 566

Някаква конкретика по питането би помогнала за по-точен отговор  Peace

.       В момента за праскови и кайсии, че от тях имам домашни. За тях ме интересува. Сега динята, пъпеша и банана няма какво да ги правя, тях си ги давам я намачкани я да ги смуче.  Мерси предварителноо!!   bouquet

# 567
  • София
Прасковите като мъхести се считат алерген на някои места - може да си провериш според избраната схема и твоите разбирания, съчетано със семейстната история на алергии, чисто времево дали са ти ОК. Но ако са добре узрели праскови и кайсии са си за директна консумация, без топлинна обработка.

# 568
зелено човече   bouquet  Hug

# 569
И ние след час ставаме на 6 месеца!! Heart Eyes Да са ни здрави децата!
 Лееле като гледам как напредвате със захранването.. ние като опитаме нов зеленчук и 100 години минават за следващия.. А плод никога не съм му давала така. Утре ще го поглезя, нали има половингодишнинка  Hug
Поздрави от нас.

Общи условия

Активация на акаунт