Много сте изписали, май навсякъде времето е лошо.

Бързо оздравяване на болните бебета, каки/батковци и мами.
Адмирации за мамите, които се цедят. Знам колко е тегаво и как се въртиш в този кръг - цедене, хранене, цедене. Браво за търпението и силата! Все пак, по мое мнение, не се отказвайте да слагате бебето на гърда. Имам приятелка, която се цедеше до 3-4 месец поради нежелание на сина и да засуче, но тя не се отказа и в един момент нещата сработиха. Така че има надежда, пожелавам и при вас да се получи.

Хоп и ние в отбора на мрънкащите и искащите вечно на ръце.. Направо останах без гръб и кръст и без ръце. През деня, ако не спи мрънка и за 2 мин не мога да я оставя на люлката или шезлонга. Иска все да е на ръце и човекът, който я държи трябва да е прав, че ако седнеш наддава вой. Баткото не ми е правил такива номера, направо не знам.. И ръцете й също като на повечето бебчета все в устата, лигави се много. Добре че поне през нощта спи.

Съгласна съм с Елг, че всеки сам трябва да реши кога да захрани детето си. На сина ми съм дала сок ябълка на 4м, а на 5 го захраних с морков на Хип. Това беше по съвет на педиатър, той беше се смесено хранене. Сега беба е изключително кърмена и си мисля да поизчакам до 6м.
За обръщането по корем/гръб. И тук всичко е индивидуално. Някои се преобръщат по - рано, други по-късно. Няма правило, когато- тогава. Например синът ми първо проходи (на 10м) и после започна да пълзи. Няма ненаучени деца.
Любимото ми беше:"Ама как не иска да ходи на гърне, слагай го, трябва да се научи, вече е голям за памперс". Ама на сила не става.. научи се на гърне като тръгна на ясла.
Тя и пролази почти едва когато проходи.

видях на 08.05.2013 
Но и на това ще му дойде времето 

, като обясни как са глупости.То е ясно, че сега няма да дам сок на 3 месеца, ама се чудех, кога е удачния момент
Имам да свалям 10кг и е просто някакъв ужас.