Отговори
# 60
Привет, момичета. Благодаря на Елг за темата и на Мария13 за заглавието.  Hug
Много сте изписали, май навсякъде времето е лошо. Wink
Бързо оздравяване на болните бебета, каки/батковци и мами.
Адмирации за мамите, които се цедят. Знам колко е тегаво и как се въртиш в този кръг - цедене, хранене, цедене. Браво за търпението и силата! Все пак, по мое мнение, не се отказвайте да слагате бебето на гърда. Имам приятелка, която се цедеше до 3-4 месец поради нежелание на сина и да засуче, но тя не се отказа и в един момент нещата сработиха. Така че има надежда, пожелавам и при вас да се получи.  Peace
Хоп и ние в отбора на мрънкащите и искащите вечно на ръце.. Направо останах без гръб и кръст и без ръце. През деня, ако не спи мрънка и за 2 мин не мога да я оставя на люлката или шезлонга. Иска все да е на ръце и човекът, който я държи трябва да е прав, че ако седнеш наддава вой. Баткото не ми е правил такива номера, направо не знам.. И ръцете й също като на повечето бебчета все в устата, лигави се много. Добре че поне през нощта спи.  Whistling
Съгласна съм с Елг, че всеки сам трябва да реши кога да захрани детето си. На сина ми съм дала сок ябълка на 4м, а на 5 го захраних с морков на Хип. Това беше по съвет на педиатър, той беше се смесено хранене. Сега беба е изключително кърмена и си мисля да поизчакам до 6м.
За обръщането по корем/гръб. И тук всичко е индивидуално. Някои се преобръщат по - рано, други по-късно. Няма правило, когато- тогава. Например синът ми първо проходи (на 10м) и после започна да пълзи. Няма ненаучени деца. Wink Любимото ми беше:"Ама как не иска да ходи на гърне, слагай го, трябва да се научи, вече е голям за памперс". Ама на сила не става.. научи се на гърне като тръгна на ясла.

# 61
Ех, че страхотна разходка на цели 6 мами в Южния днес.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Маммапак, обръща се от корем по гръб, но не много да ти кажа. Ама аз съм несериозна, хич не си играя да я "тренирам". На принципа когато-тогава съм. Каката започна да се върти на 9м - сиреч първо започна да сяда, което май отговаря на другия ти въпрос. Simple Smile Тя и пролази почти едва когато проходи.  Mr. Green

Бебето, ееее "излизаМЕ" е едно, "акаМЕ" и "ние сме 63см" е друго.  Laughing Много гадно за каката, дано скоро оздравее!! Sad  Hug

Мандаринката, ох говори ми за разсейване. Тя май винаги се е разсейвала, но сега е нещо страшно. Намали сученето от 12 мин, на 10, сега май на 8 - това за месец някъде. Най-"добре" суче когато я разнасям из стаите - зяпа и суче. Кръстът ме скапва, но... както казах до 6м ще направя всичко за да суче, после каквото-такова.  Hug

Иви4ка, ох разбирам те за телефона, ужасно е. Бъхташ се, за да си позволиш нещо, за което си мечтал (едва ли не) и накрая да ти бъде отнето по такъв нелеп начин от някакъв нещастен, бездушен човек... Много гуш... Hug

Деси89, Бебето, соковете са вредни на месец и половина - както са процедирали по наше време. След 4-5-6 месеца вече като се захранят не мисля, че има проблем! А за изцедени - ами стига да не са цутрусови (алерген) къде пише, че е проблем?  newsm78

# 62
Днес ходихме на педиатър - биха му Пентаксима. Не мога да кажа как понесе бодването, защото още със събличането зарева до скъсване. Бяхме чакали 2,5 часа заради натрупалите се деца от празниците /имаше поне 13/, ние бяхме последни и той естествено огладня. Та изчаках да му бият инжекцията, останах сама в кабинета и го нахраних, иначе не можех дори да го облека, пък камо ли до нас да стигна. Слава богу, че имаме в поликлиниката отделна част за бебета, та можах да остана на закрито и без присъстващи да го нахраня. Сега е спокоен и си спинка. Дори отокът е много по-малък от предния път.
На мерки отново не е добре - наддал е само 500 гр. и вече е 6 кг., но пък на ръст се е издължил доста - цели 5 см. и е 63 см. Тоест от раждането досега е наддал само 2 кг. Лекарката каза, че няма нищо притеснително и че си бил съвсем в норма като кг.

за обръщането - аз моя също не съм го насилвала с тренировки, той само до преди 2-3 седмици не можеше да си държи главата изправена пък камо ли нещо друго. Но постигна изключителен напредък сам, просто му е много интересно и има желание да се движи. В началото на майските празници започна да се обръща на една страна, започна дори така сам да си спи в тази поза. И изведнъж започна да се мъчи да се обръща. Буквално за 2 дни усвои как да си поставя ръката. Веднъж-два пъти вече прави и връщане по гръб. Много се радвам, че започна да се занимава самичък, защото това му е сто пъти по-интересно от играчките и се занимава повече време.

за атопичния дерматит - днес ми казаха поне една положителна страна на дерматита - бил сред болестите за директен прием за ясла/детска градина  Mr. Green Тоест с бележка от лекар, минаване през комисия и директно в избраното заведение!!!!Стига тогава все още да го има де. Че едва ли бих злоупотребила със здравето на детето си /в смисъл да излъжа/.

mandarinkata, да се оправя бебока бързо!

amira8411, и на мен ми прилича като на зъбчета. Питай педиатъра си какво да му даваш на чавето вече да не се мъчи. За Мустела много мои приятелки нямат добро мнение /що се отнася до детската им серия, иначе за възрастни продуктите няма недоволни/, та те я определят като много агресивна, избивали им още повече пъпчици на децата. Дано при вас да не е така.  Peace

Никито, супер резултати и то при условие, че в началото се оплакваше, че яде малко малката.

Зузи79, Севито, браво и на вас за усилията!

Кайлис, стискам палци!!!! За коя градина кандидатства? Най ми препоръчаха в нашия квартал "Мечо Пух" , но трудно се влизало. Аз пък искам един ден моят да е в детската градина срещу Била на Плиска, обаче тя се пада в друга община, макар и да е на 2 блока от нас. Та няма шанс за там.

Ирчик, пиши по-често, липсваше!!!

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 21:23 от tonniny

# 63
Здравейте  Wink
Благодаря за темата, щях да предложа лека корекция в заглавието,но видях,че babyface ме изпреварила  Grinning
Аз  EFP видях на 08.05.2013  smile3503

Днес моето мишле става на 4 месеца  Heart Eyes  Само на кърма е,не съм решила кога ще захранвам,не бързам да го правя. Продължава да се буди през нощта да суче,а за обръщането-все още не може  Crazy Но и на това ще му дойде времето  Peace

Hug

# 64
Гледам, че за пъпчето обсъждате. Пъпчето на Алекс го хвърлиха още в неонатологията без да ни питат дали го искаме. Тук не го знаят този обичай и затова. Та предполагам, че нещо с педиатрия ще се занимава ако съдя по пъпа...  Laughing

Q_A напълно те разбирам за цеденето!!! Аз съм същия случай, само дето вече го правя 5 месеца и половина и ми се повръща като видя помпата. Знам колко е досадно, но няма начин, все ще издържим още. При мен с кърменето също не се получава. Преди като го сложех на гърда започваше изтерично да реве, а сега ми се смее с глас. Simple Smile Дори не засуква от гърдата, просто седи и ми се хили, много му е смешна... Какво ли не опитвахме и не става. Та явно ще продължавам да се цедя на 3-4 часа и това е. Само не знам докога ще ми стигнат силите и нервите.

# 65
Здравейте мами Simple Smile
И аз днес преди година видях, че чакам най скъпоценния си дар Simple Smile
Да са ни живи и здрави децата!

Тва за "ние" не го разбирам съвсем. И като кажа "болни сме", да  двамата сме болни, но не "акаме" заедно Wink
Както Панда написа Избежно е, просто се внимава да не се прихване. За мен е паразитно и се прихваща Wink

Иначе ние оздравяхме, Влади малко кашля, а аз влача още болежката в гърлото, ама драмата свърши. За равносметка - 9 дни само на промивки с физ.р-р и инхалации в банята и над котлона (за радост на моя кръст) и накрая и едни антибиотични капки за конюктивита. Гадно е да си гледаш детенцето болно, особено пък Влади Кротанчев по прякор Кроткия  Joy
Или както баща му му вика Владо Хремата. То не заплака горкото, гледа с едни доверчиви очи и се смее, още по жар да те хване. Пу пу, дано не се разболява повече  Praynig

Аз ще лягам вече :*
Поздрави но всички  Hug

# 66
Момичета, чували ли сте за метода на д-р Щарк за секцио? Аз научих тези дни и това, че се практикува и у нас. Много ме е яд, че го узнах едва сега. Пуу, пусто опустяло.
За тези, които се интересуват Тези, които са минали през нормалното цезарово, не могат да минат втория път по този метод. Пууу, много ме е яд да знаете!

Ивче, горкото Владенце, дано не го повтаря!

Бончето и всички, които продължават да се цедят - с ръка на сърцето, аз не бих издържала толкова дълго. Пък и АМ не е болка за умиране. А как толкова бързо му е паднало пъпчето, че в неонатологията са го изхвърлили? Повечето падат след 15-20 ден?  newsm78

# 67
tonniny да аз знам, че АМ не е нищо фатално. И на мен ми се налага да му давам АМ от време на време, че не му стига кърмата. Особено в началото беше поне 1 път на ден на АМ. Направо и аз не знам как мина това време. Първоначално си виках айде до 3 месец, после айде до 4 и така си минават месеците, а мен сърце не ми дава да спра да се цедя. Някак си ми е гузно, защото не е да нямам кърма. Последните дни по 800 - 850 мл изкарвам, което не е хич малко. Та докога ще я карам така незнам.  Rolling Eyes
Иначе пъпчето падна в неонатологията, защото той изкара там месец и половина почти. Той се роди на 21.11, а термина му беше на 27.01, 2 месеца по-рано бързаше да излиза.  Wink

# 68
Добро утро, аз ли съм най -ранобудната днес????

Като няма активност в нашата тема започнах да се ровя из бг-мама и попаднах на една доста приятна диетка на д-р Байкова . Някой да е чувал отзиви от близки или познати? Аз смятам да я пробвам, но не сега докато кърмя, а като почна да го захранвам след 2 месеца. Принципно не мога да държа на глад, но тази диета ми изглежда поносима. Пък и има доста бързи резултати.

От ваксината ли от що ли, но снощи чавето като заспа в 8 ч., аз го събудих да се нахрани в 12 ч. иначе нямаше да се събуди, после чак в 5 ч. Такова чудо не ми се беше случвало. Събудих го заради гърдите, да ме поразтовари, че не ми се цедеше  Mr. Green

Все забравям да кажа за заглавието - Елг, може би ако махнеш точката накрая и някой друг интервал или тире и ще се получи да е с повече букви. Трябват ти всъщност още 2, за да бъде Януарчета в колички.

# 69
Добро утро Simple Smile

Зелено човече , благодаря за информацията относно соковете  Hug.

Пандичка , може би аз не съм разбрала правило.Прочетох , че няколко мами смятат да дават сок чак след годинка , а плодове по-рано и се зачудих  newsm78.Каката беше с ранното захранване, преди 7 години тъкмо се прокрадваше идеята за късното и аз като попитах лекарката ни ме изгледа ей така  #Crazy, като обясни как са глупости.То е ясно, че сега няма да дам сок на 3 месеца, ама се чудех, кога е удачния момент  Simple Smile.

# 70
не е задължително пъпчето да падне на 15-20 ден, на Радина й падна на 3ти ден, точно на изписването ни Mr. Green

# 71
Добро утро и от мен  kaffeetrmker_2
За диетата на Байкова незнам, тя е на принципа на разделното хранене. Имам колежка, която си беше платила консултация с въпросната г-жа, изготвяне на режим и т.н. - ефект 0!!! Само й взе парите, отдели й 10 мин .... Много съм резервиране към тази жена.Имам негативни отзиви за нея от няколко места. Нейна диета не бих пазила.
Аз си закупих едни хапчета от аптеката вчера и започнах да ги пия за отслабване са,ще споделя дали има ефект от тях. Иначе започнах всеки ден сутрин да бягам в парка и да правя фитнес упражнения. От др сед започвам с интензивни тренировки. Чувстам се ужасно в кожата си!!!  ooooh! Имам да свалям 10кг и е просто някакъв ужас.
Кайлис успех на класирането за градината, като чета колко деца не са приети и ми се плаче... Какво ни чака и нас догодина, милост нямат към родителите.
 Hug на всички ви, хубав ден

# 72
Привет!
Пъпчето го сложих в една кутийка и ми се иска да и го покажа като порасне.Някак си не вярвам,че ако го хвърля някъде, към това ще се насочи.По-скоро вярвам, че всеки си има съдба. Като споменах съдба, скоро имаше дискусия за кръщаването.Аз се кръстих на 30 години и то не заради сключване на църковен брак, а просто моя близка ме убеди,че може да ми потръгне в живота, нямах много късмет до тогава.Не че след това не съм имала премеждия, напротив,  спонтанен аборт, който ме срина за цяла година почти,но сякаш положителните промени бяха много повече.

Бончето, 850 мл наистина не са малко! Аз едва достигам 700мл, засега на бебка са и достатъчни, но незнам към какво АМ да се насоча, като се наложи дохранване.Както вече бях споделила пробвах я с Лактана био и Хип, категорично отказва.Освен babylove на dm , дайте идея за някое друго, че съвсем скоро ще трябва да дохранвам.

За килограмите, мислех да започвам да ходя на аеробика или нещо подобно, но стана ясно,че няма как да успея, а и не всеки път има кой да гледа бебка.Вкъщи сама не мога да се накарам да правя.Имам да сваля 4-5 кг., обаче стягането ми е приоритетно май.Кога ще стане незнам Thinking

Имам от около месец страшен косопад.Чувала съм,че е нормално след раждане, но просто е плашещо каква топка пада всеки път в банята и из цялата къща мои косми. Някой има ли същия проблем и правите ли нещо по въпроса?

Хубав ден на всички!

# 73
 Q_A, аз давам АМ Хумана. Малката беше на Лактана, но имаше много колики от него и го смених.

# 74
zuzi79, Hug, 79 годината на раждане ли е? Щото и моята.

Общи условия

Активация на акаунт