Отговори
# 75
Запис, че ви изпуснах! Мила вчера падна от дивана, а уж се обръща само от гръб по корем. Отивам да ви изчета.

# 76
zuzi79, Hug, 79 годината на раждане ли е? Щото и моята.

да, наборе Laughing

# 77

Имам от около месец страшен косопад.Чувала съм,че е нормално след раждане, но просто е плашещо каква топка пада всеки път в банята и из цялата къща мои косми. Някой има ли същия проблем и правите ли нещо по въпроса?

Здравей Simple Smile аз съм същата. Просто е нещо страшно. Нормално пролет винаги ми е падала косата,но такова чудо не е било. Реша ли се,къпя ли се ...каквото и да е ...вечно цеееели кичури коса падат,а не по 20-30 косъма. ММ  само ходи и пуфти,че навсякъде косми в нас ,а ходя с вързана  коса.  Peace . Ооообаче,ме утешиха, че година след раждането щяло да спре Laughing .

# 78
Има ли други кърмачета, които НЕ правят дори 6ч пауза нощем? Луиза прави макс 4-5ч и мееега рядко 6, по-изключение. Shocked Беше започнала още преди 2 месеца с хубави паузи, стигаше дори до 7-8ч, но нали имахме проблеми с кърменето/сученето и започнах да я будя да суче. От тогава нещо не можем да си направим отново режим с по-дълга пауза. Сутрин съм като препикано мушкато (ставам да оправям каката).  Tired

Тонини , хахаха "директен прием" в софийска д.г. - такова живот нЕма!  Joy Да, можеш да кандидатстваш за прием по критерий СОП, но броят на така приети деца в група е силно ограничен, разбирай 1-5 примерно, а такива чакат  десетки, да не кажа по-силна дума! И понеже по едно време и аз мислех да пробвам по този начин, бързо ме отказаха, защото комисията приемала с по-сериозни болести от дерматит или хроничен бронхит (каквото аз бях писала)...

# 79
  • Пловдив
И аз съм от реколта 79  Laughing

Панди, моето бебе се буди по 2-3 пъти нощем. Паузите са около 4-5, рядко 6 часа. Но да ти кажа през деня много се разсейва, храни се бързо и разчитам на нощните хранения. Когато е сънена се храни по-съсредоточено и напоително.

# 80
Има ли други кърмачета, които НЕ правят дори 6ч пауза нощем? Луиза прави макс 4-5ч и мееега рядко 6, по-изключение.

Има, има  Tired Моите нощем се будят пред половин - един час - първо единият - за хранене, после другият - за мрънкане, тоалетна, вода или каквото се сетите.  Twisted Evil

Благодаря за стиснатите палци, общо взето шансът беше голям, но не я приеха в ОДЗ. Приеха е във филиал на ЦДГ, от тези - апартаменти в блокове, без двор...Много, много съм раздвоена.  Confused От една страна - никак не ме блазни тази идея - 25 деца в един апартамент, от друга страна - таксата за ЧДГ е 600 лв  Tired Ще го мислим с таткото Rolling Eyes

Коте  Hug

# 81
Миралюба, същата рабита. Няяяяяма такова разсейване през деня и точно за това се надявам да наваксва нощем. Но докато преди месец се радвах, че поне нощем суче по 15-20 мин, сега И нощем суче по 5-8мин!  ooooh! В комбинация с продължаващото мега повръщане треперя какво ще каже кантарът на 13-ти. Знам, че поне 500гр е качила, мерих я преди 10 дни. Но нямаше и 6кг, а е от най-големите в тукашната група.  Thinking

Кайлис, Андреа вече 4-та година ще бъде лишена от правото й на държавно детско заведение... Не съм се и надявала! Отдааааааааавна съм се отказала да разчитам на скапаната ни държавица да се погрижи за моите деца!! (Сори, много болна тема ми е). За будуването, леле ти направо си за ожалване. Аз също ставам по 5-6 пъти - кърмене + изпишкване на каката (2 пъти) + на мен си (голяма съм пикла).  ooooh!  Tired

# 82
Хем си знам аз, пък много се надявах  Confused Мъжът ми, нали е реалист - ми каза да не се самонавивам, ама на ми. То който е ощететен с яслите си остава ощететн и с градината, заради тази пуста допълнителна точка за посещаващите държавна ясла Confused

Нещо весело - Онзи ден каката се буди, сяда в леглото и ме пита "Къде е Страхил? В другата стая ли е Страхилчо, мамо?" При което аз шаш и паника - някой ли я плаши в яслата, щото Страхил у дома се споменава във връзка със снежния човек само. И питам каките - оказа се, че имат дете Страхил и не е бил в яслата, та на милата ѝ направило впечатление Heart Eyes (Не съм си и помисляла, че някой може да кръсти детето си Страхил, признавам си )

# 83
  • гр.София
Здравейте   bouquet
Ние още сме у дома днес,малкия заспа преждевременно,а и времето е отврат днес.Може би следобед да поскитаме,ама ще видим.
Леле Коте,голямо шиленце си имаш.Добре че нищо и няма на беборана!
Панди,моя пък е само на Ам и никога не е правил по-дълга пауза от 5часа,дори и нощем.Та яде в 1ч,после 3:30ч.редовно се буди за води или незнам защо,но не пропуска вечер,4:30ч.пак шава и 6 без нещо става пак да яде  #Crazy Кога ли ще имаме непробудна нощ,вече ми е като химера.
За ДГ,направо не ми се мисли как ще е!На един приятел наскоро,направо му поискали дарение от 2500лв,за да вредят принцеската му.Големи мошеници,но явно и на държавата не и е приоритет децата да имат детски градини,за да работят родителите! #Cussing out
Мисля да готвя грах със свинско днес.Откакто се роди бебо,готвенето ми се брои на пръстите на ръцете,но съм обещала и смятам да свърша тая работа!
Лек ден за сега,живи и здрави!

# 84
Миралюба  newsm10

Тонито 7
, ако ми капе с тази скорост косата цяла година, ще ми трябва перука.Дано спре по-скоро!

Пандичка, и моето бебе не прави паузи по-големи от 5-6 часа нощем. Абсолютно съм съгласна за държавицата ни - нито за нас, нито за децата ни , чужденци в собствената си страна сме.Патриотични чувства в мен отдавна няма.

# 85
Има ли други кърмачета, които НЕ правят дори 6ч пауза нощем?
Здравейте и честита нова тема! Само хубави емоции да споделяме в нея!
Панди, максималната пауза, която прави моята принцеса е 5 ч. и то много рядко. Тя не повръща, изключително кърмена е, на поискване и на 3-месечната консултация беше 5700 гр.
Аз да ви питам има ли други, които нямат (не виждат) белег на рамото от БЦЖ ваксината?

# 86
  • Пловдив
Ох, аз ставанията за пиш на баткото не ги броя. Отделно го завивам не знам и аз колко пъти.

Кайлис, съжалявам за неприема.

Коте, мила е боец.
Голямото е падало два пъти.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 13:47 от miraluba

# 87
Здравейте,
Нямам много време тези дни, че пиша курсови.

Коте Hug

Панди, как така каката няма шанс за градина newsm78 Нали уж подготвителните са задължителни. Аз ше местя Елия в по близка градина без особенни документи. Ние ще сме подготвителна

Кайлис, то и да има двор не е гаранция дали ще ги извеждат.

# 88
Q_A, при мен е същата работа с косата, но четох или някой ми каза, че по време на бременността се увеличавали броят косми и след раждането било нормално да се "освободим" от тях, така че не се шашкам.
Това с нощното хранене е супер индивидуално и всеки път ми е забавно като ме попита някой колко пъти яде нощем. Ми то зависи кой интервал от време се дефинира за нощ, или?  Mr. Green За мен е нощно хранене само това, което е между полунощ и 6 сутринта, т.е. Бояна има 1 такова.

# 89
Здравейте! Hug
И аз като вас имам проблеми с косопада-то не че преди на сипех дълги косми у дома,но сега на ресане е по едно киче, а за след баня-нямам думи. Не правя нищо определено-каквото стане,това е!

За белег от БЦЖ-има си една подутинка червена на лявото рамо,беше станала като гнойна пъпка,пукна се и сега пак си стана червено петънце. Но има и малко по-надолу едно синьо петънце като веничка,странно е,но не съм питала от какво може да е.
Ваксините й ги биха и двете в четвъртък,засега не е вдигала температура,но понеже след ваксинация лекарката казва да дам Панадол и после вечерта отново. Сега виждам,че е леко топла,но не е над 37 градуса.
За нощното ядене-около месец ядеше в 23.00 и после чак в 5.00-5.30,но от една седмица си върна нощното ядене. Снощи не яде в 23.00,после яде в 2.30,след това в 7.30.
Много е неприятно това с градината-при братовчедка ми се получи така,че не ги записаха в нашите градини-в града са 2,искаха да я пратят в една мизерна градина в друго населено място.Братовчедка ми я записа в съседното село,където градината е много модернизирана,а и възпитателите са много мили с децата. Но всяко зло-за добро.
Момичета,при всички ви ли днес вали? При нас от вчера не е спряло...
Оставям ви и духвам да въртя манджи,докато бебка спи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт