Отговори
# 525
Здравейте, мами и бебчовци! Елл , моя Макси като заспи в 21  след това се буди в 22 , 23-24 и след това на два часа някъде, общо взето се буди на около час, два максумум три. Имаше няколко изключения на сън от 4 часа непробудно и ми беше толкова притеснително,след като знам, че се сбъужда рядко. Неговото будене се състои в следното, почва да мята ръце крака няколко минути и ако до 2 минути не съм го взела изрмрънква, и като си го взема веднага засуква и си папка спейки, след като изплюе зърното /следователно се е наял/ и го оставям в креватчето. Така си е от новороден, буди си се нощем, може причината да е че яде на често и по малко. Малко ме притеснява, напоследък това него ядене-защото суче много малко. Последния месец е наддал 300 гр. Другата седмица става на 6 месеца. Мисля да захранвам по метода ЗВБ, в процес съм на четене и информиране, но почти съм избрала. Поздрави на всички бебоци

# 526
  • София
Купих цвете за варене на пара. Тези дни ще го пробвам и ще пиша и аз отзиви. Simple Smile

# 527
  • София
Днес предложих печена тиквичка. Същата реакция опита няколко пъти и това е. Интересът му изобщо не се задържа на храната. Една минута и това е. Tired аз и не очаквам да яде някакви количества,но поне да се заиграваше...

Гедам ти лентичката - съвсем нормално за възрастта се държи детето Peace

babyface76, прогнозата я копирам в петък от даливали.бг. Виждала съм примерно в неделя вечер по-различна да е  Mr. Green Тук и във Фб питам за дни и в неделя обявявам срещата. Никой не е гласувал във Фб, тука никой не е изказал предпочитание, явно следващата седмица почивка ще бъде.

# 528
Здравейтеее!! Днес взех на малкия има едни торбички (мрежичка) в които се слага плод и детето смуче, незнам как се нарича, но бебо много и се радва. Сложих му диня и голямо смукане стана...то течеее, половината в устата, другата на лигавника, но беше много щастлив!!  Ами това е...аз на вас да споделя... Хубава вечер!!  Simple Smile  bouquet

# 529
Оооо и аз искам да взема такава мрежичка. Ама не съм ги виждала по тези магазини, от които аз пазарувам, ще трябва да се разнообразя. Simple Smile

# 530
Оооо и аз искам да взема такава мрежичка. Ама не съм ги виждала по тези магазини, от които аз пазарувам, ще трябва да се разнообразя. Simple Smile

В DM има такива  Peace

# 531
  • София
babyface76, прогнозата я копирам в петък от даливали.бг. Виждала съм примерно в неделя вечер по-различна да е  Mr. Green Тук и във Фб питам за дни и в неделя обявявам срещата. Никой не е гласувал във Фб, тука никой не е изказал предпочитание, явно следващата седмица почивка ще бъде.
На мен ми е леко неудобно придвижването и затова рядко се наемам да гласувам за Борисовата. С кракомобила ми е час и половина, в автобус пък е трудно с количка. Днес с ММ ходихме до Маймунарника, че имаше пазар на хенд мейд неща. На отиване в 204 беше ок качването и свалянето на количката, но пък беше претъпкано и задух. На връщане в 76 празно, но той не е количка френдли и се заклещи на слизане едното колело. Добре, че един човек ни помогна. Та аз сама с автобус не съм сигурна, че бих се справила. Сега гледам в синоптик - сряда и четвъртък не го дават да вали. Даливали не съм гледала.

Днес пробвах решетката за варене на пара и съм мнооого доволна. В гевгира картофите вряха 1 час, а в решетката омекнаха за 10 минути. Направих 3 бурканчета картофи с тиквички и 1 с круши, че ми дадоха 3 броя домашни.

Мрежичката за плодове точно така си се казва - мрежичка за ядене на плодове Simple Smile

# 532
Привееет,

малеее откога не съм се вясвала тука.Оживило се е.Аз дремя и във ФБ групата доста...абе намира се време Mr. Green

Аз захранних преди 4 дни с картоф,обаче не го хареса направо аха да повръща,после дадох морков- и него не го яде кой знае колко,днес тиквичка - ми повечко яде 30-40гр.,а плодове банан дадох - него много си го хареса и днес ябълка чиста и от нея хапна.Общо взето плодовете повече ги харесва от зеленчуците.Аз също варя на пара с приставката-цветенце,не съм се замисляла за специален уред за пара,бях решила отначалото да си взема такава приставка и ми върши чудесна работа,много бързо стават нещата.Пюретата ги пасирам до гладка каша,че моя маймун плюе и най-малката трошичка,също като баща си иска да е идеално гладко иначе не яде.

За спането вече като легне в 20:30 - 21:00 ставаа към 8 сутринта без да се буди за ядене,режима му е такъв,че стане ли тъмно иска си къпането и ляга да спи bowuuПък и аз вече се понаспивам,иначе преди ставаше поне веднъж.

Тонито7,мерси за инфото за  мрежичките,тъкмо и аз се чудех откъде мога да взема такава.

Това е засега от нас ,продължаваме със захранването.Лека нощ   bouquet

# 533
  • София
mama_Todorova, аз въвеждам по 3 дни нова храна. Ти гледам, че даваш всеки ден различно. Аз нямам проблеми с яденето на Я. Нищо не отказва. Ами не само - ако е много гладен реве и яде Simple Smile Иска лъжицата да не му се вади от устата, както е с шишето. Да, ама не става.
Как сте с килограмите? Твоят юнак знам, че беше доста напред. Ние го мерим 9700. След 5 дни става на 6 м.

# 534
Ами,Фейсче,аз давам всеки ден почти това,което повечето вече са дали да се запознае с основните вкусове,забравих че и биотиква му давах и я хареса,иначе други работи като каши,бисквити и смесени пюрета още не съм.Днес мисля да смеся картоф с тиквичка,които той не ги харесва,ама ще го мъча да се научи ,няма цял живот на мляко я newsm62.А за килограмите бяхме 9500 още на 5 месеца ,а сега незнам на 17.07. сме на консултация,но ми се струва че няма чак толкова да е наддал,защото си намалли яденето през деня,а вечерното го отказа направо(спя цяла вечер до 8 сутринта smile3534).Вчера си навря ръката в купичката с ябълковото пюре и лъжицата си я иска да си я държи сам,ами пусто като не може да си нацели устата.

Айде слънчев ден на всички и много разходки newsm51

# 535
  • Стара Загора/Сливен
Здравейте и от мен Hug Аз също започнах със захранването, първо въведох картоф , не го хареса много много,  после въведох морков, а от днес сме на тиквичка. Всеки зеленчук давам 4 дена подред, смятам след като свърша с тиквичката да пробвам грах, а после почвам да ги смесвам. Хубавото е ,че всичко си снабдявам от вилата и знам , че е чисто без нитрати и пръскания разни...исках да ви попитам вие слагате ли масло в пюретата, защото аз му ги давам примесено само с АМ. Като количество му давам малко, средно от 30 до 60 мл  не го назорвам много, ако не го хареса спирам да му давам, искам по-скоро да се запознае с различните вкусове. Онзи ден го теглих 8 400, дрешките му умаляват много бързо. ...и да ви се оплача останах без ръце от носене, като по-малък по кротичък беше ,а сега глезльо голям все да го разхождат всичко да види и пипне.. това да е живи и здрави да са ние да му мислим Wink Хубав ден на всички!

# 536
Dolphin -mama80,аз слагам масло колкото грахово зрънце в пюрето и ако е гъсто разреждам с кърма,колкото и да е пак по-  е вкусно от нищо вътре,все пак искаме да захраним не да откажем от храната Joy.А за въвеждането не си играя по толкова да давам от един вид после друг,карам ги 1-2 дни едно после друго и смесвам,за седмица е пробвал картоф(гаднооо),морков(гаднооо),тиква(вкусно),тиквичка(понася се) и днес тиквичка с картоф(доволно си изяде 50-60гр.) и плодове засега ябълка и банан поотделно и днес ще са смесени.А граха не е ли към бобови и съответно газообразуващо или се бъркам?

# 537
  • София
Във Фб се появиха желаещи и обявявам все пак среща в Борисовата сряда, от 10 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите

# 538
Привет, мами!
Трябваше да се изпокарате във фейсбук, за да живне пак форумът  Rolling Eyes. Тъпа работа, но се радвам да ви чета пак тук  Hug.
dolphin-mama80, нашата девойка е същата. Ако може някой по цял ден да я носи като принцеса, най-добре се чувства. Но и разнообразие да има, не 10 минути едно и също нещо да се гледа/пипа/лапа  Joy. Като цяло май е в поредната фаза на скок в развитието/растежа и ни стапя лагерите. И грам не иска сама да заспива...на ръце и то ако може МАМА да я носи  Heart Eyes.
ladybb, козметика каква ли не, но мажа от дъжд на вятър. Не къпя всеки ден, а мазането още по-рядко, особено сега в жегите. Малката има някакви като лишеи, сухи участъци по крачетата и ръчичките, но докторката само ни каза да мажем с не много мазен крем. Мисля да пробвам с кокосово масло.
На нас ни предстои ЗВБ, но още съм в чудене за столчето, а и тя не е особено стабилна в седнало положение.
Майка ми ми разказваше как едно време ми е давала ягода в марличка да си смуча, а аз й се смеех. Сега явно има специални мрежички  за целта Mr. Green.

# 539
  • София
mama_Todorova, а каши смяташ ли да даваш, след като е дебеличък? Аз май за момента няма.
Сега му въвеждам плодовете, зеленчуци доста въведох и след това почвам жълтък, но да стане на 6м, после месо. Не съм ходила при педиатъра да ми прави схеми, сама си решавам. Какво да го питам? Той на 1 месец ми каза сокче Grinning.

dolphin-mama80, масло не съм слагала. Още не съм въвела животински продукти. В картофеното капвам няколко капки зехтин, че и без това е адски лепкаво и само там разреждам АМ. В другите пюрета не добавям.

Общи условия

Активация на акаунт