Отговори
# 645
  • гр.София
Добър вечер,пиша и се трупясвам,че съм си труп.
За АМ,давам ХИП 2,от първия ден на 6я месец.След като е казано от тогава,има по-различен и калоричен състав от 1,и е съобразен с нуждите на детето.Не че нещо ще му стане ако си допие 1цата,но новата кутия по-добре да е 2ка.Биберона му е с 3 дупки от около 2 месеца,мисля да слагам 4 вече.
Всички предложения за заглавие ми харесват.
За това,да си обърна внимание,да се поглезя-ми не се получава.Детето няма кой да ми го гледа,дори баща му(дълга тема),а и от сутрин до вечер сме пантелей-пътник.Веднъж,два пъти в месеца като идва майка ми,и тогава съм като пусната от синджир.Гледам да свърша всичко,че и на забавление да ида,хаха.Но това е положението,приела съм го,защото немога да го променя  Crossing Arms
Лека и спокойна нощ!

# 646
Дааа, не се изразих правилно.. знам, че е по гъста двойката ама не знам има ли разлика в съставките?.. Честити ви зъбки на всички   Simple Smile ние още чакаме..

# 647
  • София
Среща в Борисовата следващата седмица - кой ден?

Понеделник 21.07.2014 i Слънчево 16° / 28°
Вторник 22.07.2014 i Дъжд 17° / 25°
Сряда 23.07.2014 i Дъжд с гръмотевична буря 16° / 24°
Четвъртък 24.07.2014 i Краткотраен дъжд 16° / 24°
Петък 25.07.2014 i Краткотраен дъжд 15° / 25°

НурииHug

# 648
Здравейте!
Не съм ви дочела всички,че няколко дни имахме едни приятели на гости и сега прахосмуча къщата след тях,а шушката съм я сложила да спинка! Използвам,докато пускам поредната пералня да ви хвърля един поглед и да се отчета с малката.
Вече е 6500,66см,но се оборудва с някакви пъпчици на дудата от памперса,та ЛЛ изписа едно кремче,за да се махнат. Само че от него стана още по-зле,та чак от пъпките потече кръв. Та на следващият ден отидох при педиатърката в Поморие,за да я погледне. Жената изписа едно лилаво разтворче,като мастило, и антибиотичен крем. Каза да прави въздушни бани,та вкъщи пада голямо чистене-тя не се спира и всичко става олеле-майко мила... Не мога да й слагам гащички под рокличката(нали има такива като комплект към някой роклички),клинчета също трябва да отбягвам,бодита-изобщо да ги забравя,докато не се оправи.
За пюретата-правя домашни,давам и купешки. Педиатърката каза вместо сокове да пасирам някой плод и да го добавям в кашата. Доволна съм-хем витамини,хем кашата изядена до шушка. Отделно каза да й правя супички,а от следващият месец да давам и попара с обезсолено сирене. Хубаво,че жената обяснява подробно,а не като ЛЛ.   Rolling Eyes
Фейсче,много неприятна ситуация с твоята приятелка.  А заглавието е много веселяшко!  Twisted Evil
За мазнините в пюретата-забелязвам,че моята беба не харесва много пюретата с масло. Та май няма да слагам. Явно е с претенции!  Rolling Eyes
Пащърнак аз въведох с пюренцата на Хипп. При нас като питам за този зеленчук и ме гледат като извънземно. Какво да се прави-провинциален курорт. Хем цените са олеле,хем разнообразие-никакво. Shocked
Хайде,отивам да чистя,а на всички вас много  Hug
Честито на всички със зъбчета! Малката  само има беличко! Rolling Eyes

# 649
Ето и една стара тема за състава на АМ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86169
Доколкото съм чувала всичко в 2-ките е увеличено като количество,затова са по-засищащи. Малката още е на NAN1,затова не мога да направя разлика.

# 650
Ох, помислих, че ние сме най-малки на килограми..  Simple Smile изяждаме тази 1-ца и взимам 2-ка да видим.. Иначе за пъщарнака и мен ме гледат странно по магазините.. давала съм на Хип и го хареса страшно много

# 651
Камелия,моята е на 5 месеца и 20 дни,а и нещо не е фенка на АМ. Само през нощта и преди лягане пие мляко. Или ако спи и не усети като й набутам шишето. Иначе е бойкот,само върти биберона на шишето из устата си и плюе. Rolling Eyes
Но пък лекарката смята,че си е добре така.  Peace

# 652
Ами ние си ядем всичко, мляко по 4 пъти поне.. Пюре и каша по веднъж дневно и пак сме мааалко повече от вас.. но и нашата докторка каза, че си е добре детето  Simple Smile Да са ни здрави децата, това е важно  Simple Smile

# 653
Ще ги правим манекени!  Joy Joy Joy Joy
Да са живи и здрави,пък другото не е чак толкова важно.  Peace

# 654
По повод алергените да ви кажа и тук (писах го във ФБ): един ден се запознах в парка с едно семейство, детето им е януари родено, ама родено седми месец. Казаха, че го хранят с чисто краве мляко. Много се впечатлих! А детенцето беше дръпнало, като шестмесечно си изглеждаше (нали е седмаче).

не стига че по стечение на обстоятелствата трябваше да се трови с АМ вместо скърма,
Sevi_to, недей така, моля те!  Wink АМ не е отрова. И аз си храня детето с АМ и какво - жив е и е здрав. Който можал - можал, който не успял - няма сега да си го слагаме толкова.

Да, това сме го коментирали Wink

# 655
  • София
Тонито, не че го пазя в тайна, просто помислих, че едва ли ще ти е интересно, ако е на БАН. Simple Smile

Добър вечер,пиша и се трупясвам,че съм си труп.
Joy Joy Joy Че какво друго да на прави един труп, освен да се трупяса. Simple Smile Шегата настрана, аз също съм така. Малкия се буди през час, а снощи съм го приспивала на ръце от 10.30 до 12.30. В 1.30 беше буден, после в 3 и т.н. Най-лошото е, че иска само на ръце, а вече не мога да смогна да го нося, много е тежък. Вчера даже без да искам почти го изпуснах, като го вдигах от шезлонга.

За ХИП2, калориите в 100 мл готов продукт са 70, а на ХИП1 бяха 67. Гледам състава, някои неща са леко завишени или намалени. Но не са увеличени като количество като цяло.

Малчо, фина ти е госпожицата. Преди се радвах на моя дундьо, но ен знам докато стане на годинка как ще му смогвам да го вдигам и нося. Днес в една витрина видях колко съм се изгърбила.
Скрит текст:
Относно моята приятелка, за съжаление човекът днес почина. Само дано с бебето всичко е ОК, това се моля. Малко ме е яд, че споделих тук, намирам го за моя грешка по ред причини. И тържествено си обещавам проблеми или някакви по-лични неща да споделям само пред хора, на които имам доверие. Това, че през цялото време, откакто пиша тук, бях открита за доста неща пред толкова хора, които не познавам, или пък познавам, но не са ми близки, не ми донесе нищо положително. Излиза, че само съм натоварвала излишно хора, на които, така или иначе не им дреме за мен. Казвам ти го във връзка и с това, че беше споделила, че в групата ти се е налагало да триеш коментари или да получаваш хапливи отговори. Ето аз сега чета там, но не пиша и нямам проблем. Предпочитам тук във форума, някак по-спокойно е.

Камелия и нашия много хареса пащърнак, но той всичко яде - личи си му.

Севито, спокойно:). Относно кравето мляко, в миналото и нас така са ни хранили. Алерген е, но не при всички. Според мен ако детето няма алергия към АМ, не би трябвало и към кравето. Но аз все пак няма да давам прясно до годинка поне.

Сега да си призная - наш дундьо днес си близна сладолед и му хареса Grinning Дадох и кисело мляко, домашно няколко лъжички - е много му се облиза! След седмица ще въведа и месо, че само жълтък е опитал до момента.

Хайде чао от мен, че пак се реве Simple Smile

# 656
Севито, не, че искам да се заяждам, но то всички цигани си хранят децата с краве мляко, то и нас едно време с това са ни хранили, когато майката е нямала кърма, а по магазините е нямало АМ. Но все пак сме в 21 век и това вече се отрича и който може го избягва. Но всеки си преценява сам за детето, а и щом не е дало алергична реакция, значи няма проблеми.

Моят синковец най-сетне започна да яде малко повече пюре - по около 100 гр на обед и 100 гр плодово следобед, но смесени малко с оризова каша и мляко. Май това го засища повече, защото почна да си разрежда ставанията нощем. Преди ставаше на 2 часа, а от няколко дни е на 3-4 - Алилуя дето се вика! Установих защо не ми е тръгнало добре захранването в началото - тогава не пасирах добре и оставаха миниатюрни частици. Просто трябва да е гладко и  много течно и така го приема. Утре става на 6 месеца, та ще въведа вече и месото. С жълтъците писах, че ще почакам малко. Млякото и сиренето след годинка.

При нас времето е хубаво, нищо общо със София - горките вие там, сигурно е много депресиращо. Август и ние се прибираме, та ще страдаме заедно  Mr. Green

# 657
Фейсче, аз реших проблема с разнасянето на Радина, докато я приспивам. Купих си фитнес топка и сега просто си сядам на нея и се друскам Mr. Green От около седмица дори иска да я слагам полубудна в кошарата и си се кротва и дозаспива сама Shocked

# 658
  • София
Фейсче, аз реших проблема с разнасянето на Радина, докато я приспивам. Купих си фитнес топка и сега просто си сядам на нея и се друскам Mr. Green От около седмица дори иска да я слагам полубудна в кошарата и си се кротва и дозаспива сама Shocked
Аз имам такава топка. Да се друскам, ама пск ми е на ръце. Тази нощ и аз разреших проблема. След като стана в 4 и не пожела да заспи, а само мрънкаше. Еми сложих го между нсас и за 5 мин така заспа, че се събуди в 8.20 чак, а досега не е ставал след 7.30. Обикновено около 7. После хапна и пак заспа до 10.20. Знам, че не било правилно, ама и аз имах нужда да поспя. Simple Smile

# 659
Аз имам такава топка. Да се друскам, ама пск ми е на ръце. Тази нощ и аз разреших проблема. След като стана в 4 и не пожела да заспи, а само мрънкаше. Еми сложих го между нсас и за 5 мин така заспа, че се събуди в 8.20 чак, а досега не е ставал след 7.30. Обикновено около 7. После хапна и пак заспа до 10.20. Знам, че не било правилно, ама и аз имах нужда да поспя. Simple Smile

Хахаха...и ние така си решаваме проблема от почти 2 месеца. Клечала съм с часове до креватчето му докато заспи...не че ревеше де...играе му се на човека в тия часове,но в един момент взех да сдавам багажа и баща му го сложи между нас,колкото и да бях против,но така поне се понаспивам. Няма как...  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт