Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 34 055
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
мами, искам да Ви попитам дали ако не сме класирани на първо класиране имаме изобщо някакъв шанс да се класираме на второ? От не класиралите се деца сме втори в списъка по тези случайни номера. За следващите класирания продължават ли да важат тези номера?    Confused Thinking

Не, генерират се нови.
Момичета, някой чувал ли е за следния вариант: две деца, с еднакъв брой точки, от които едното детенце, което е прието,а няма да се запише да се размени с дете, което не е прието?
Мисля, че не може. Аз поне не съм чувала за подобна практика

# 436
  • СОФИЯ
Не можете да отречете, че такса от 60 лв на месец е символична.
Направо да я премахнат тази услуга, както и всички социални придобивки, свързани с качеството родител. В Бонго Бонго най-вероятно е така, за разлика от Дания и Германия напр.  Laughing

# 437
  • София
Аз малко ни в клин ни в ръкав, обаче по-напред имаше въпрос относно децата класирани по второ желание. Ето какво намерих:.........
.
Т.е  - ако си запишем децата можем веднага да ги наредим пак по опашките като създадем нови кандидатури, а 3-те точки за първо желание не се губят, а могат да се използват през текущата година Peace

Аз също да подхвана ,че ме вълнува точно този момент.Приети сме на второ желание ,но искаме да влезем по първо. Ако правилно тълкувам написаното от Кайлис , вариантът е да запиша малката  ,където е приета ,сиреч по второто желание , и отново да се пробваме да кандидатства по първо , като същевременно не губим правата , там където вече сме класирани и записани? Ох ooooh! ooooh!

Интересен въпрос. Но по-назад в темата мисля, че се дискутираше, че директорките имат грижата при записване да го обявят "някъде" и съответно да се елиминират кандидатурите. Ако не те мързи - виж, някъде по-назад в темата.

Интересно е също така, това с номерата.

П/С:

Аз разбрах : във лог файла на класираните виждаме подредени по номера децата 32,38,40 /затова буквите се разминават/ :

14:18:49 # Класиране на 3 кандидати
14:18:49  Александър Йорданов Михайлов, ЕГН/ЛНЧ: 11511XXXX със случаен номер  32663860
14:18:49  Калоян Йорданов Михайлов, ЕГН/ЛНЧ: 11511XXXX със случаен номер  38307974
14:18:49  Вероника Ивайло Бецинска, ЕГН/ЛНЧ: 11452XXXX със случаен номер  40636772

Подредени са, когато вече са указани класираните, но горе, където им се дават случайните номера са подредени без видим признак. Милка22, и аз съм на твоето мнение. А ако са по някакъв входящ номер поне да го покажат, за да знаем, че е така. Иначе остава много съмнително. Така както претендира системата да е супер изрядна и под граждански контрол, така си затваря очите за всякакви шмекерии, а не е ли най-удобно именно да влезеш на първо класиране и да не мислиш втори и трети начини... мен ме заболя главата от четене и не е като да не ми скапаха деня.

# 438
Еми каквато и система да се възприеме по-нататък, тя е необходима !!! Не е нормално да се процедира по този начин, имена на деца да се вкарват в Гугъл, да се изнасят списъци, достъпни за всички в интернет, цялата тази истерия с жребия, самия жребий...Направо е срамно по такъв начин да се случва уреждането на грижата за децата ни. Не е добър вариант и трябва да се реформира.

# 439
Ако всички които са приети на първо класиране се запишат ще се прави ли изобщо второ класиране за съответния набор и градина? или с други думи ако всички класирани се запишат всичко приключва, така ли е, или може да се отворят допълнителни места?

# 440
Здравейте момичета.Искам да попитам коя точно декларация се изисква от НАП за СОЛ-вете. Мъжът ми е СОЛ,но и собственик на фирмата в инфото пише:" За собствениците на фирми е необходимо да предоставят копие от декларация по чл.92 от ЗКПО.". Копие от платежни нареждания за внесени осигуровки дали ще искат за него?

Никой не ми отговаря Sad  Само копие ли искат или заверено в НАП. Може би трябва да питам директорката.

# 441
  • СОФИЯ
http://bnt.bg/part-of-show/ima-li-mesta-v-stolichnite-detski-gradini такива ги дрънкаше тозичкия и вчера, вкл. и позоваването на Конституцията и задължението на родителите за отглеждане на децата Simple Smile Класирането обаче мина, а не предоставиха офиц данни за недостига.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152116777757406&se … ype=1&theater таблицата. Варна не са усвоили нищо.

# 442
Направо да я премахнат тази услуга, както и всички социални придобивки, свързани с качеството родител. В Бонго Бонго най-вероятно е така, за разлика от Дания и Германия напр.  Laughing
Най- малко очаквах от активист в сдружение да направи подобен плитък коментар. Защо не обръщаш внимание на призивите ми за промяна и реформа, а си тълкуваш само това, което веднага ще сигнализира с останалите.

# 443
  • СОФИЯ
Най- малко очаквах от активист в сдружение да направи подобен плитък коментар. Защо не обръщаш внимание на призивите ми за промяна и реформа, а си тълкуваш само това, което веднага ще сигнализира с останалите.
Не съм "активист" и ти предлагам веднага да започнеш някакви реални действия за иницииране на промяна и реформа, така както ги разбираш.
На останалите се извинявам за спама, спирам Simple Smile

# 444
Относно 62 ОДЗ, това е новото ОДЗ в сградата на озеленяване в парка Заимов. 62 ОДЗ ще се мести там и няма да има нови групи и нови места, а само тези които са обявени в момента. Налага се преместване тъй като в сградите, в които в момента се помещава 62 ОДЗ са под наем и ще бъдат освободени. Строителството на нови детски градини всъщност не ни решава проблема, защото там се местят стари, които са под наем и не се отварят нови бройки места. Борба трябва да има за отваряне на нови места. С това строителство само забаламосват медиите и масите.
След това касиране вече съм убедена, че дори случайните номера на са съвсем случайни. Според мен в компютърната система има и друг зададен критерий по който детето получава малък или голям номер. 

Задължително ще попитам на следващата среща за 62 ОДЗ. От СО от около година се бият в гърдите за това, че са успели да осигурят още една сграда за детска градина в централен район и накрая, ако наистина се окаже, че местят деца от една сграда в друга и нови места няма  #2gunfire
Това не е вярно. Позната работи в район Оборище и миналата седмица е минала проверка на строителната площадка. Ще бъде ново ОДЗ с капацитет 100 места.

Ден преди да заключат системата аз лично звъннах по телефона и говорих с директорката на 62 ОДЗ, която ми каза тази информация. Мисля, че тя най- добре знае дали в нейната градина ще има друг прием и къде и в коя сграда ще се премести.

# 445
Здравейте, за първи път пиша, просто искам да споделя, че при всяко следващо класиране има шанс - миналата година синът ми (набор 2010) на първо класиране остана отвън, имам и по-малък син (2012 набор), който също записах в системата, но въпреки това бях 100% убедена, че ще остана още една година вкъщи.
Преди второто класиране прегледах всички градини, за които имахме евентуален шанс - до последно тръпнех дали всички деца ще се запишат. Е, късметът този път беше на наша страна - големият го приеха, едно от децата не се записа и той на есен тръгна на градина с песен.
Малкият също го приеха на второ класиране СДЯ - голямо чудене падна, но накрая отказах записването, така че за 3-то класиране освободихме местенце за друго детенце.
Така че просто преглеждайте до последно оставащите незаписани места и пренареждайте, ако трябва.
Успех на всички!

# 446
И ние не сме приети. Сега да питам как на 19- ти се изнасят свободните места след като срока за записване след първо класиране е 23.05?

# 447
И ние не сме приети. Сега да питам как на 19- ти се изнасят свободните места след като срока за записване след първо класиране е 23.05?
И мен това ме вълнува и нещо не мога да го разбера newsm78. Това си е цяла седмица, в която могат да се записват приетите на 1-во класиране деца, да беше един ден, по нормално щеше да изглежда.

# 448
Здравейте момичета.Искам да попитам коя точно декларация се изисква от НАП за СОЛ-вете. Мъжът ми е СОЛ,но и собственик на фирмата в инфото пише:" За собствениците на фирми е необходимо да предоставят копие от декларация по чл.92 от ЗКПО.". Копие от платежни нареждания за внесени осигуровки дали ще искат за него?

Никой не ми отговаря Sad  Само копие ли искат или заверено в НАП. Може би трябва да питам директорката.

Най-добре е с платежните за осигуровки, че не трябва да се ходи до НАП и т.н. Иначе си пише, че се иска декларация, заверена в НАП. Може да си извади справка от НАП за осигуряването си, също върши работа (срок 7 работни дни). Питайте и директорката за всеки случай, да не ви разкарва евентуално за нещо. Simple Smile

# 449
И мен това ме вълнува и нещо не мога да го разбера newsm78. Това си е цяла седмица, в която могат да се записват приетите на 1-во класиране деца, да беше един ден, по нормално щеше да изглежда.

НОВИ свободни места се обявяват всеки понеделник. Тук не става въпрос за незаетите от първо класиране места.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт