Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 938
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
9.2. Какво означава термина „гранична група”?
Става въпрос за тези групи с равен брой точки и подточки, които са на границата на прием в детското заведение. Например, останали са 3 свободни места, но в началото на опашката има 10 деца с равен брой точки и подточки (примерно, 8.1 т.). Тези 10 деца с 8.1 точки всяко образуват граничната група.
В случай че детето Ви попадне в гранична група, в деня на класирането ще се генерира допълнителен входящ номер на случаен принцип, чрез специално хардуерно устройство – генератор на случайни числа. При класиране в гранична група, по-малките случайно генерирани номера са с предимство.

Входящите номера ще се нулират за всяка следваща учебна година, за да бъде избегнат факторът „време”.

Забележка:  всички кандидатури, които бъдат направени след първо класиране ще получат входящ номер, който съдържа датата (година, месец, дата) на създаване на кандидатурата. При участие в гранична група, новосъздадената кандидатура ще бъде поставена в опашката след всички останали кандидатури създадени преди нея!

Здравейте!
На първата страница е даден текста,цитиран по- горе.  Забележката дали е в сила все още, защото във ИСОДЗ не го виждам? Дали кандидатурата да е след останалите важи само за гранична група?

Стара е информацията, не съм я коригирала, направо копи- пейстнах. Когато има гранична група, номер се генерира за всяко класиране. Преди номерът от първо класиране оставаше за цялата кампания. Няма значение кога е направен профилът вече. Ще го коригирам в новата тема. Или да го има предвид, ако някой друг я пусне.

Тази информация, освен изтегления допълнителен номер, касае и входящия номер - преди 2 години и повече, всяка кандидатура получаваше такъв, като всички, направени преди първото класиране, имаха еднакъв входящ номер, а следващите - според датата, на която са добавени. А когато се налагаше да се тегли допълнителен номер, ставаха два номера - входящ и допълнителен, разделени с тире. В рамките на граничната група, кандидатурите се подреждаха първо по входящ номер, а при еднаквите входящи номера - вече по изтеглен номер. ВЕЧЕ НЯМА ВХОДЯЩ НОМЕР. Решиха да отпадне, защото в желанието си на много места хората да имат ранен входящ номер, добавяха по страшно много кандидатури и опашките бяха огромни. Макар, че лично мое мнение е по-добре да го има, ама е ясно, че на някой му изнася да са по-малки опашките, да не изглежда проблемът толкова страшен.

# 646
Чакайте,

Никъде не видях да се изискват точен адрес на месторабота. А само да пише, че се намира в еди кой си район. Не е ли така или се бъркам и аз нещо?

Присъединявам се и аз към въпроса, защото на мъжа ми от работата за посочили само район. Бях му принтирала изискванията и там са се придържали само към тях, а там не пише адрес. Дали ще ме върнат?

# 647
Whole.Lotta.Love,  ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®, не би трябвало да ви върнат. Няма изискване да има точен адрес на месторабота.

# 648
-Дес-, благодатя ти, ще опитаме така  Peace

# 649
А някой изобщо наясно ли е защо при жребия на децата в граничните групи се дават номера, а не се теглят самите имена или дори да се дават номера - защо не се теглят номерата без да се определя предимство за малките номера?

# 650
  • София
Whole.Lotta.Love,  ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®, не би трябвало да ви върнат. Няма изискване да има точен адрес на месторабота.

Даааа Благодаря. И аз така прочетох и се ориентирах, а и в самият профил в ИСОДЗ пише, че трябва да пише, че работя в еди кой си район и в еди коя си фирма.

# 651
А някой изобщо наясно ли е защо при жребия на децата в граничните групи се дават номера, а не се теглят самите имена или дори да се дават номера - защо не се теглят номерата без да се определя предимство за малките номера?

Не съм сигурна че те разбирам... но да пробвам Wink
Теглят се случайни номера, защото се прави от хардуерно устройство, независимо от софтуера, правещ класирането.

"защо не се теглят номерата без да се определя предимство за малките номера?" - А с това какво имаш предвид?

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 10:16 от Лазурит

# 652
  • София
Поставяш много добър въпрос! И отговорът е - такива са правилата ...

Предните страници в тази тема - например 37 стр. коментирахме подробно въпросите, които остават без отговор при тези правила на жребия.
Според мен така предоставената информация от ИСОДЗ и лог файлове не са достатъчни убедителни, че класирането е прозрачно.
Част от отговорите в темата бяха, че класирането е само за няколко минути на 9 май - 14:16 - 14:22 ч. през които шашми не могат да станат. Но пък да не забравяме, че системата е заключена от предния ден 18 ч. Майките, който са били на публичното класиране, споделиха, че са видели само как служителите натискат бутоните на клавиатурата и са им казали - ето класирането е готово. Може да се прочете какво споделят в темата по-напред ...

# 653
Малка държава сме, всичко се знае. Някой да е чул от позната в парка да си е платила за нисък номер от системата? А колко са чули деца влезли като хронично болни?
Струва ми се, че търсите под вола теле. Защо били най-ниските номера? Ако бяха най-високите пък щеше да се пита защо са точно те. Нали по някакъв начин местата трябва да се заемат, а децата са повече от тях. Регламентът се е променял нееднократно през годините. Ако имате по-добра идея, формулирайте я и я входирайте в Столична община, всичко тече, всичко се променя.

# 654
И според мен търсите под вола теле...

# 655

"защо не се теглят номерата без да се определя предимство за малките номера?" - А с това какво имаш предвид?
Имам предвид следното: ако на 10 деца са раздадени 10 номера, защо програмата не тегли произволни 5 номера за 5 свободни места, а трябва да се класират по-малките номера. Не знам дали сега се изразих по-ясно. И благодаря за пояснението.

Всъщност не търся нито вол, нито теле  Joy просто се опитвам да си изясня нещата. Не обвинявам никого за нищо!

# 656
А кое не е ясно в правилото, че се класират най-ниските номера. Според мен е доста ясно, ако не търсиш вол или теле, би трябвало да ти е изяснен регламентът по класиране в гранична група.

# 657
Задълбаваш - не се опитваш да разбереш утвърдения алгоритъм, а да го заместиш с такъв който разбираш... без да се засягаш сега Peace

Това което казваш, ако го разбирам, усложнява и като се замислиш предполага точно "нагласяне"...

Теглят се случайни номера - транслират се към списъка с деца подредени по поредността на въвеждане в базата (най-вероятно, това не го знаем, но за хората които това работят това е най-логично....) - подреждат се по изтеглен номер - първите N влизат.

# 658
Методът на жребий е бил избран с обществено обсъждане доколкото схващам:
https://kg.sofia.bg/isodz/?page=news&id=195

(друг е въпроса че си нямам идея какво е "обратен брояч "бързи пръсти")

# 659
(друг е въпроса че си нямам идея какво е "обратен брояч "бързи пръсти")

"Старт - юруш"
Който се запише по-рано, той е с предимство...

Общи условия

Активация на акаунт