Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 май 2014, 10:22 ч.

Kонсултации с адвокат

 • 192 541
 • 1 235
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 2 655
Колко горе долу излиза един развод по взаимно съгласие с адвокат?
ОТГОВОР: 25.00 лева - държавна такса образуване на дело;
2.00 лева-  преводна такса на банката;
400.00 лева (адвоката го определя, по опитните адвокати взимат повече)-адв. хонорар по Наредбата за мин адв. възнаграждения;
25.00 лева - окончателна д. такса ;
20 лева (около тази сума) - преписи РЕШЕНИЕ, УДОСТОВЕРЕНИЕ за прекратен гр. брак, ИЛ.

За РЛО както се договорите.

# 31
 • Мнения: 1
Здравейте ! Предстои ми скорошно раждане , но с бащата на детето сме разделени т.е не поддържаме  никакви контакти и не е поел никаква отговорност. Питането ми е относно декларацията за припознаване на детето , ако случайно се появи "таткото " с тази декларация , за да го припознае трябва и аз да си да съгласието съответно с подпис . Така ли е ?

# 32
 • Мнения: 127
Разделена съм с мъжа ми от 2 години, ( нямаме брак, съответно и развод). В момента той живее в друг град, далече е,  на около 300 км. Имаме 6 годишен син, който той взима всеки 2 - 3 месеца по 1-2 седмици приблизително, последно преди месец, задържа го 15 дни. Иска следващия месец пак детето за 15 дни поне. Казах му че ще помисля, не ми се иска да ходи пак толкова скоро. Опита се да ме заплаши по телефона, след което приключих разговора.Аз не съм особено съгласна с толкова чести взимания, особено че настройва детето, говори му за адвокати (!), как щял да го вземе при него, че това били тайни разговори между тях и подобни други глупости. Детето се прибира от там раздвоено, разстроено, просто не знам как да постъпя...Искам да разбера, може ли да минат през съда тези неща с виждането и взимането, както и въпроса с издръжката да узаконим веднъж за винаги, тъй като и там положението не е наред никак..
Искам да попитам някоя майка от форума, адвокат, която може да ми съдейства и да получа реална консултация как мога да действам, и да действаме заедно всъщност Simple Smile Не е спешно може и след август, знам че е отпускарски месец, но съм готова да започна. Предпочитам на лични , просто си търся адвокат с опит по подобни въпроси.
Благодаря предварително

Последна редакция: сб, 26 юли 2014, 14:00 от Веси @

# 33
 • Мнения: 12
Здравейте пиша тук, защото не мога да си позволя консулт с адвокат на живо и предварително ви благодаря. Случая накратко е следния: След брака с мъжът ми отидох да живея при него на 500км от родният ми град, роди ми се дете с генетично заболяване и къде по принуда, къде след заплахи в крайна сметка се оказах поръчител на неговите кредити. А има и такива които са само на мое име под негов контрол.  В следствие на това към мен има три изпълнителни листа и където и да започна работа ми запорират повече от половината заплата. В момента сме разделени, той не работи, аз също  и въпроса:
Има ли вариант чрез дело или нещо друго(той предполагам ще се съгласи да каже, че ме е принудил да тегля тези пари) по някакъв начин да се освободя от тези задължения, защото на практика аз се оказвам без възможност за всякакви доходи.

# 34
 • Мнения: 2 315
Има ли възможност: бащата доброволно да се откаже от родителски права или от бащинство?
Целта е: не бащата да избяга от плащане на издръжка на детето, а майката, с която отдавна са разведени, да може да изкарва различни документи, разрешителни и т.н. , без да има нужда от присъствието (подписи) на бащата? И двамата родители са съгласни и нямат нищо напротив.
Благодаря!

# 35
 • Мнения: 20
Е,добре де предната тема е заключена, но там питахме и веднага получавахме отговори. Тук май само си пишем и питаме  и отговор никакъв.Къде са другите адвокати от които аз лично съм много доволна от техните изчерпателни отговори давани веднага.Има ли смисъл да продължаваме да пишем и да чакаме отговор на въпросите си тук. Май  няма кой да ни отговаря.Знам че всичко е на добра воля за отговор от адвокат но темата загуби смисъл да пишем , да питаме, да чакаме отговор който не се дава.Аз лично се отказвам от тази тема ако не се заемат  да отговарят адвокатите от предните теми на който изказвам благодарност.Ползвам и платени адвокати, но ми е важно да разбера мнението и на тези адвокати тук който  с отговорите си ми вдъхват доверие и  воля да се боря.

# 36
 • Мнения: 2 655
Разделена съм с мъжа ми от 2 години, ( нямаме брак, съответно и развод). В момента той живее в друг град, далече е,  на около 300 км. Имаме 6 годишен син...
Искам да разбера, може ли да минат през съда тези неща с виждането и взимането, както и въпроса с издръжката да узаконим веднъж за винаги, тъй като и там положението не е наред никак..
ОТГОВОР: Задължително трябва да минат през съда. До като няма влязло в сила РЕШЕНИЕ на съда Вие двамата родители на детето имате РАВНИ ПРАВА. Разбирайте, че той може да го взима и вижда, когато си поиска. Следва да заведете дело и да искате от съда определяне на местоживеенето на детето, упражняване на родителски права, издръжка и режим на лични отношения.
По отношение на издръжката: минималният размер е 1/4 от МРЗ. Определя се от нуждите на детето и възможността на родителя да дава издръжката. Имате право да го съдите една година назад т.е. побързайте със завеждането на делото нищо, че е ваканция. Адвоката, който наемете ще Ви даде подробни обяснения и ще прецени имате ли основания за такъв иск.

# 37
 • Мнения: 2 655
Здравейте пиша тук, защото не мога да си позволя консулт с адвокат на живо ....
ОТГОВОР: Не.

# 38
 • Мнения: 2 655
ОТГОВОР: Не. Отиват при Нотариус и той подписва пълномощно на майката. Бързо, лесно и ефикасно. А това да се откажеш от детето си, звучи "грозно" и .... какво ще се случи един прекрасен ден, когато детето порасне и разбере....

# 39
 • Мнения: 2 655
Е,добре де предната тема е заключена, но там питахме и веднага получавахме отговори. .....
ОТГОВОР: Съжалявам, ако съм Ви пропуснала.  EmbarassedТук всички дават консултации доброволно. Сега е период на ваканции. Може колегите да не са на линия. Извинявам се от тяхно име. Аз също водя децата си на море, а след това се занимавам с тях, затова рядко влизам тук. Правя го съзнателно с ясна преценка, че влизам за да помогна на някоя мама в затруднено положение, но не мога да влизам всеки ден. Просто не разполагам с това време, но обещавам, че докато се появят другите адвокати ще се постарая да влизам по-често. Ако спешно се нуждаете от помощ ми позвънете още утре на телефон 0897.890.339 адв. Черкезова

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 00:19 от Пела

# 40
 • Мнения: 1 504
Случая накратко е следния: След брака с мъжа ми отидох да живея при него на 500 км от родния ми град, роди ми се дете с генетично заболяване и къде по принуда, къде след заплахи в крайна сметка се оказах поръчител на неговите кредити. А има и такива които са само на мое име под негов контрол. Вследствие на това към мен има 3 изпълнителни листа и където и да започна работа ми запорират повече от половината заплата. В момента сме разделени, той не работи, аз също въпроса: Има ли вариант чрез дело или нещо друго (той предполагам ще се съгласи да каже, че ме е принудил да тегля тези пари) по някакъв начин да се освободя от тези задължения, защото на практика аз се оказвам без възможност за всякакви доходи.
Ако имаш разбирането на работодателя ти, можете да прекратите настоящия ти трудов договор и да те преназначи на нов - на минимална работна заплата.
Така поне запорът върху заплатата ти ще е в по-малък размер - 1/4 от минималната работна заплата за страната.

Съгласно чл. 446, ал. 1, т. 1 от ГПК, ако доходът на задълженото лице е до 300 лв, запорът се налага върху 1/4 от тази сума.

Засега само това ми идва като идея Confused

# 41
 • Мнения: 12
Благодаря! Това означава ли, че ако заплатата е над 300лв, сумата на запора ще е друга? Нали мин. заплата е 340лв.? Изобщо тези удръжки зависят ли от размера на задължението или са само спрямо дохода от работна заплата? Къде мога да прочета, колко % ще ми удържат, защото това означава, че мога да работя само в фирми които са в сивия сектор и трябва да избягвам държавни учреждения, а професията ми предполага работа именно в такива. При такива задължения, закона предвижда ли право примерно на едно малко жилище на мое име или ако придобия такова и него ще запорират?

# 42
 • Мнения: 20
Здравейте, искам и аз да споделя с вас и да получа съвет.Индивида наречен баща не е плащал издръжка на детето от март 2012 година до март 2014год. После започна общината да я изплаща.. Нито е виждал детето нито ще го познае ако го види.Осъден е да я плаща но до сега нищо, само ме разкарват до полицията да ме разпитват дали я е дал и нищо не се прави. На път съм да се откажа от тези пари защото ми казаха че ако няма  нищо на негово име нищо не може да се направи. Нямало и в затвора да го вкарат.Исках да го лиша от родителски права ама и това не можело. Значи той може да не се интересува от това дете по никакъв начин иначе му е родител баща.Нямам думи егати и законите.Посъветвайте ме какво да правя. Предварително благодаря.

# 43
 • Мнения: 1
Здравейте, мами! Първо искам да се извиня ако този пост не изглежда  точно както трябва. Чета форума от много време, но за първи път се регистрирам и пиша. Правя го, защото открих тази изключително полезна тема и адмирирам професионалистите, оказващи ни така необходимата помощ. Сега по същество : Със съпруга ми се познаваме от 9г., женени сме от 1г. и 3м., имаме син на 1г. Щом пиша тук значи нещата са стигнали своя предел и сериозно обмислям развод. За физическото насилие няма да пиша, само за да не ставам още по-многословна. По-лошо за мен е психическото такова – непрекснато съм обиждана, псувана по най-гнусния начин, непрексъснато аз съм виновна за всичко, аз съм си заслужила всичко, което се случва и ежечасно стресирана, че ще ми вземе детето. Детето реве неистово при всеки наш скандал, той обижда и него, посяга също и да го удря. Естествено, пред всички странични хора ние сме идеалното семейство – никой не знае за това, което се случва в дома ни. Майка му отвреме на време е подучувала нещо, но срещу сина си няма да свидетелства – особено ако залога за това е детето, тя това желае най-много на този свят – да ме раздели със сина ми и да го гледа тя!!!  Общо семейно имущество нямаме, аз нямам никакви претенции за движими вещи, които сме купували общо. Съпругът ми непрекъснато ме заплашва, че ще плаща колкото и където е необходимо, ще продаде всичко, което има, но в крайна сметка детето ще ми бъде взето и дадено на него за отглеждане, а аз ще си живея сама. Той разполага с много познати, и с още повече с финансови средства и аз честно да Ви кажа му вярвам, че ще го направи. Съпругът ми употребява алкохол често, пуши много и не разполага с родителски, емоционален и душевен капацитет, за да отглежда сина ми в здравословна среда. С една дума, баща, който бие майката на детето си едва ли би могъл да възпитава подобаващо, а и ред други неща, които се случват в ежедневието ни ме карат дълбоко да се съмнявам в това. Въпроси :
1.   Има ли някакво значение, че аз ще подам исковата молба за развод, т.е. впоследствие аз да бъда призната за виновна за разтрогването на брака, и да не ми присдят детето?
2.   Смятам да искам прекратяване на брака без произнасяне по въпроса за вината. Може ли съпругът ми с отговора на исковата молба въпреки това да поиска такова произнасяне и ще бъде ли това уважено?
3.   Ако – в най-лошия случай, аз бъда призната за разтрогването на брака, може ли само на това основание да НЕ МИ присъдят родителските права?
4.   Може ли съпругът ми да каже, че не е съгласен с развода и ако „ДА“ какво следва от това, т.е. ще ми откажат ли развод?
5.   Има ли значение възрастта на детето за присъждането на родителските права, т.е. ако реша да чакам още, впоследствие детето като поотрасне могат ли да го дадат на него, защото вече е голямо.
6.   Как мога да събера необходимите ми за процеса доказателства – както казах нещата са неговата дума срещу моята, аз нямам нищо черно на бяло за скандалите, виковете, обидите, боя и т.н. Като нямам нищо как ще докажа насилието, което се упражнява????
7.   След като подам молба за развод мога ли да остана в семейното жилище, което е лична собственост на съпруга ми, или е по-удачно да го напусна? Ако го напусна самоволно може ли това впоследствие да е в моя вреда, като например се изтълкува като откъсване на детето от средата му, излагането му на риск и др. подобни?
8.   Ако напусна семейното жилище как бих могла да се защитя от това съпругът ми да не ме намери, последствието от което разбира се ще е  вземането на детето? Аз дори нямам къде да отида – родителите ми са възрастни хора, които не могат да му се противопоставят, имам брат, но той е в чужбина....изобщо не ми е ясно къде бих могла да се скрия поне до определянето на привремените мерки за детето от съда
9. Извинявам се предварително за този въпрос, но сами разбирате стреса на който съм подложена, а и вярвам, че парите правят всичко, та....Съдиите от Районен съд - Варна, Окръжен съд - Варна, отсъждат ли по съвест или...наистина с пари могат да бъдат купени родителските права над детето ми? Знам, че едва ли има кой знае как да ми отговорите на този въпрос, особено когато той е срещу колеги, но...поне по Ваши впечатления?
Благодаря Ви за отговорите! Ако има нещо допълнително, което Ви е необходимо да знаете ще го допълня....

# 44
 • Мнения: 80
Здравейте!имам дъщеря на 2 години и 4 месеца,която отглеждам сама.След редица побоища(за които сега съжалявам че не съм извадила медицинско)просто си тръгнах!Бащата на детето не желае да ми плаща издръжка а иска да се вижда с нея ,когато му скимне общо взето и ако не му угодя ,става неприятно...въпросът ми е какво трябва да направя за да получавам издръжка и мога ли с делото за издръжка да определим и кога да я вижда?Дали ще трябва да преспива у тях,не ми се иска да я оставям ,защото се страхувам ...

Общи условия

Активация на акаунт