Kонсултации с адвокат

• 212 223
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте много се радвам,че открих тази тема.Много съм притеснена и бих искала да ми помогнете с някой компетентен съвет,ще разкажа историята си,за да стане по ясно.Та започвам,родих синът си 2010 година с баща му се разделихме,2011,от тогава не ние е търсил и не е плащал ежемесечна издръжка(той никога не е плащал и не ни е помагал със нищо)Веднъж през 2012 беше пратил 100 евро и веднъж 80 след което си ги взе,та това е от него.Не знам къде е в момента,не търси детето изобщо,малкия е на 5,не го помни.Живея с друг мъж на него казва Тати той се грижи за него много добре,чакаме и второ дете.Та сега чувам от приятелки,че имало някакъв закон в който се иска бележка за доходи от бащата,а аз като не знам къде е и не мога да го намеря как да я взема тази бележка,това означава ли,че ще ми спрат детските надбавки.На какво всъщност имам право...Не искам да го съдя за издръжка,а за родителски права,знам,че е сложно.Какво да правя?Може ли мъжът с когото живея да го осинови примерно,нали не се интересува другия от него.Ох много ми е объркано и не знам,на какво имам право и на какво не,не искам и да ни притеснява по никакъв начин.Изобщо не искам да имам никакво отношение с него нито детето,той не е способен като баща.Ако не може мъжът ми да го осинови нямали някакъв начин,само аз да си фигурирам като негов родител,за да не го търсим. Sad

Здравейте, тези доходи за детски не се искат от бащата щом сте разделени, представяте само решение от съда ако имате развод.Доходи ще поискат от сегашния ви мъж с който живеете на един адрес.
С мъжът ми не се водим на един адрес,но ако може така ще го смени.Аз попитах и в другата тема там ми бе обяснено,че щом с бившия не се водим на един адрес няма да искат бележка от него.Нямаме брак,детето е признато,но както казах не се интересува от него.Имали някакъв шанс сегашният ми мъж да го осинови примерно.  bouquet

трябва биологичния баща да се откаже от детето за да го осинови и аз исках това, но уви...но може да получаваш издръжка за детето..

# 256
Здравейте много се радвам,че открих тази тема.Много съм притеснена и бих искала да ми помогнете с някой компетентен съвет,ще разкажа историята си,за да стане по ясно.Та започвам,родих синът си 2010 година с баща му се разделихме,2011,от тогава не ние е търсил и не е плащал ежемесечна издръжка(той никога не е плащал и не ни е помагал със нищо)Веднъж през 2012 беше пратил 100 евро и веднъж 80 след което си ги взе,та това е от него.Не знам къде е в момента,не търси детето изобщо,малкия е на 5,не го помни.Живея с друг мъж на него казва Тати той се грижи за него много добре,чакаме и второ дете.Та сега чувам от приятелки,че имало някакъв закон в който се иска бележка за доходи от бащата,а аз като не знам къде е и не мога да го намеря как да я взема тази бележка,това означава ли,че ще ми спрат детските надбавки.На какво всъщност имам право...Не искам да го съдя за издръжка,а за родителски права,знам,че е сложно.Какво да правя?Може ли мъжът с когото живея да го осинови примерно,нали не се интересува другия от него.Ох много ми е объркано и не знам,на какво имам право и на какво не,не искам и да ни притеснява по никакъв начин.Изобщо не искам да имам никакво отношение с него нито детето,той не е способен като баща.Ако не може мъжът ми да го осинови нямали някакъв начин,само аз да си фигурирам като негов родител,за да не го търсим. Sad

Здравейте, тези доходи за детски не се искат от бащата щом сте разделени, представяте само решение от съда ако имате развод.Доходи ще поискат от сегашния ви мъж с който живеете на един адрес.
С мъжът ми не се водим на един адрес,но ако може така ще го смени.Аз попитах и в другата тема там ми бе обяснено,че щом с бившия не се водим на един адрес няма да искат бележка от него.Нямаме брак,детето е признато,но както казах не се интересува от него.Имали някакъв шанс сегашният ми мъж да го осинови примерно.  bouquet

трябва биологичния баща да се откаже от детето за да го осинови и аз исках това, но уви...но може да получаваш издръжка за детето..
Не съм искала издръжка,няма и да поискам,единственото което искам е да не се налага да го търся по никакъв повод,както с бележката за доходи.Много ми се иска да търсят само мен за тези неща защото,едно,че е труден за намиране,друго,че с такъв човек не може да се поддържат нормални контакти.

# 257
  • Стара Загора
Добър ден,искам да ви попитам следното.С бащата на детето ми се спорузомяхме на 15 юни,за свижданията на детето и за издръжката.Разбрахме се първите три месеца аз да го водя всяка втора и четвърта седмица в събота и неделя,после той да си го взима,но детето не го познава и не иска да ходи при него.Той само ме заплашва,че ще го вземе и подобни от този род заплахи.А не плаща издръжка.та въпросите ми са следните.
1.Има ли вероятност да вземе той праваъа наф детето ми тъй като аз имам второ дете от друг мъж?
2.Ако детето не иска да ходи при него той може ли да направи нещо?
3.И като не плаща издръжка какво трябва да направя аз?

# 258
Добър ден,искам да ви попитам следното.С бащата на детето ми се спорузомяхме на 15 юни,за свижданията на детето и за издръжката.Разбрахме се първите три месеца аз да го водя всяка втора и четвърта седмица в събота и неделя,после той да си го взима,но детето не го познава и не иска да ходи при него.Той само ме заплашва,че ще го вземе и подобни от този род заплахи.А не плаща издръжка.та въпросите ми са следните.
1.Има ли вероятност да вземе той праваъа наф детето ми тъй като аз имам второ дете от друг мъж?

Няма как да ви вземе правата щом се грижите добре за детето,не сте посочили на колко години е детето, и свижданията нямат нищо общо с издръжката, но щом не плаща издръжка заведете изпълнително дело.

# 259
  • Стара Загора
Детето е на 4 години и половина,за тези четери години преди да се споразумеем той го е видял точно 5 пъти,а след делото аз си изпълнявам дните на свижданията,но никакъв интерес стресират го детето реве не иска да стои при тях

# 260
Детето е на 4 години и половина,за тези четери години преди да се споразумеем той го е видял точно 5 пъти,а след делото аз си изпълнявам дните на свижданията,но никакъв интерес стресират го детето реве не иска да стои при тях

Имаш законова възможност да забраниш виждания с бащата, само ако той е насилник, алкохолик, психично болен, педофил и тн..

# 261
  • Стара Загора

Имаш законова възможност да забраниш виждания с бащата, само ако той е насилник, алкохолик, психично болен, педофил и тн..

Ами ако не прпявява интерес към детето,ако го среесира как мога да го докажа и това с издръжката не е ли фактор пак за свижданията и като се пусне изпълнително дело как се развиват нещата

# 262

Ами след като не се интересува може да му отнемеш правата, ако до сега не е плащал издръжка, трябва да говориш с адвоката си..

Ами ако не прпявява интерес към детето,ако го среесира как мога да го докажа и това с издръжката не е ли фактор пак за свижданията и като се пусне изпълнително дело как се развиват нещата

# 263
  • Стара Загора
Не разбрах отговора ви

# 264
режимът на виждане е едно,плащането на издръжка съвсем друго
не можещ да го ограничищ да вижда детето щом не плаща Peace
единственият вариант е да му отнемещ родителските права щом не плаща,но той пък вижда детето-така,че и това не е опция

# 265
  • Стара Загора
Да ясно,но например днес му беше деня за свиждане,аз му звънях предния ден да се разберем,но той така и не благоволи да ми дигне и след това не е звънял нито нищо,даже и днес не пожела да се обади в случея няма какво да направибпредполагам.а за лишаването от права той не вижда особенно детето няма голямо желание така,че нз как става тази процедура

# 266
Да ясно,но например днес му беше деня за свиждане,аз му звънях предния ден да се разберем,но той така и не благоволи да ми дигне и след това не е звънял нито нищо,даже и днес не пожела да се обади в случея няма какво да направибпредполагам.а за лишаването от права той не вижда особенно детето няма голямо желание така,че нз как става тази процедура

трябва пред съда той доброволно да се откаже от правата си на родител, иначе на вас ще ви е много трудно да му ги отнемете, трябва да имате наистина важна причина за да му ги отнемете, можете да докажете първо че той не плаща издръжка

# 267
  • София
Здравейте,оххх не знам дали ме помните,но аз съм с онзи труден развод и трудното връчване на призовка за получаване на бракоразводни документи,защото "съпруга ми" се криеше.И така след като в края на август 2014 съм подала молба за развод по вина,след дълго отлагане,протакане и забавяне,в началото на август 2015г,след като адвокатката ми предложи да наема частен съдия изпълнител за да не плащам за особен представител,та съдия изпълнителят е намерил господина,който разбира се пак е отказал да получи документите,но вече според адвокатката ми сме убедили съдийката,да даде ход на делото,уж имахме насрочена дата за първо дело на 25 септември,но се оказа че съдийката е в отпуск и сега пак чакам за дата на това прословуто дело,не знам колко съдий има в София за бракоразводни дела,и не знам защо се бави толкова насрочването на едно дело,но явно господина вече усеща,че идва края на царството му и ще трябва да се маха,че става от злобен по злобен,заплашва ме почти всяка вечер,че щял да наеме някой да ме пребие,че щял да направи така че да ме изгонят от работа,че щял да ми съсипе живота,а за обидите просто няма да ги цитирам.Ходих в полицията,казаха че нищо не могат да направят,това били семейни скандали,и докато не минело делото и той не получил решение за напускане на жилището те нямали какво да направят.Опитах се да говоря с господина да спре да вдига скандали,но той пие всяка вечер и като се напие става невменяем.Дъщеря ми и тя вече полудя с него,започна да ме напада мен,че заради мен търпяла всяка вечер скандали,а е на 15 год..и е страшно.Искам да го изгоня,но той не се маха защото няма къде да отиде,а е толкова злобен че ако сменя ключалката ще изпочупи всичко и пак ще влезе,тогава със сигурно и аз ще бъда пребита.Мога ли когато най после дойде тази велика дата за първото дело,да поискам да се изнесе и да му се постави ограничителна заповед,ако и след назначаването на дата за дело,той не се яви на делото,какво следва след това,може ли да има дело и без неговото явяване.Честно казано вече не вярвам на адвокатката си,въпреки че ми я препоръчаха от тук,но след толкова време,нерви,чакане и какво ли не вече и аз не знам дали някога ще мога да се разведа,да го изгоня и да живеем спокойно с дъшеря ми.

# 268
Миленка - не искам да ти се бъркам, но ако нямаш нужда от издръжка бих те посъветвала да не водиш иск за  бащинството, защото бащата на детето веднъж осъден да плаща издръжка може да се озлоби и да ти прави спънки - например не можеш да пътуваш в чужбина с детето без негово съгласие дадено пред нотариус. не знам какви са ти плановете за живота, но ако ти изпадне възможност за работа в чужбина, той може да ти направи живота ад само и само за да те нарани.  а издръжката е смешна в повечето случай между 50 и 80 лв. защото бащите или са безработни или се осигуряват на минимума. ама това е само мнение не искам тук да влизам в полемики, кое е по-правилно. всеки си преценява за себе си.
i az bix ti dala su6tiq savet nego zaka4ai.

# 269
Здравейте!
Писах в темата ви преди време.
Сега отново ще разкажа историята си за да получа изчерпателна гледна точка.
Предварително Благодаря!
Имах връзка с женен мъж.
Многократно бях заплашвана и обиждана от съпругата му,без основание и без да отвръщам.
Детето в момента е на 1 годинка.
Бащата ми подписа споразумение,пред нотариус,за родителските права ,който бяха възложени на мен и месечна издръжка от 200 лв.
Бащата има право да вижда детето -не по-малко от два пъти седмично,с предварително съгласуване с мен.
Трябваше да плати и 7 месеца на зад,но не го е направил.
В момента ,бащата на детето ми продължава да ме обижда публично и да ме клевети.
Пише коментари ,под снимката на детето ни,че не е негово.
Пише ми злобни съобщения и ме обижда пред хората.
Вече нямам нерви.
Живея при родителите ми и думите му стигат до тях,което ги наранява.

1.Въпрос
Искам да знам,мога ли да го съдя за клевета и обида.
Не исках да се стига до тук,но незнам как да го накарам да спре.
2.Въпрос
Мига ли да му отнема изцяло родителските права,не ми се иска да опирам до него за нищо.
Опитва се да ни съсипе,защото не му играя по свирката.
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт