Предучилищна - набор 2009 г.

• 73 034
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Не че да не се ядосваш, но го прави по-лежерно.
Като млад учител бях скастрена, че на всичките деца във всичките диагностични тетрадки /по програма, по която работех имахме диагностика по четирите основни образователни направления/ бях отбелязала чинно по скала степента на успеваемост.
Иначе има изходящо диагностично ниво, на база на което трябва да се пишат характеристиките в удостоверенията .... Sunglasses

# 556
Искам да попитам нещо педагозите в темата...
Върнаха ни тетрадките от градината. Очаквах да науча как дъщеря ми се е справила и как е напреднала, но .... картата накрая не е попълнена от учителите.

Ама радвай се, на нас дори не са ни върнали тетрадките  Mr. Green но, честно вече нищо не ме учудва в тази ДГ. Вече съм го записала догодина на друго място.

# 557
Не че да не се ядосваш, но го прави по-лежерно.
Като млад учител бях скастрена, че на всичките деца във всичките диагностични тетрадки /по програма, по която работех имахме диагностика по четирите основни образователни направления/ бях отбелязала чинно по скала степента на успеваемост.
Иначе има изходящо диагностично ниво, на база на което трябва да се пишат характеристиките в удостоверенията .... Sunglasses

Оф... ядосвам се не само за това...има и друго, но ще пиша подробно след няколко дни. Искам да уталожа нервите и написаното да е когато съм ледено спокойна. Тогава ефекта ще е по-голям. Тази градина е тотална щета за психиката, самочувствието и знанията на детето ми. И всичко това се дължи на факта, че в нейната група е внучката на директорката(малко разглезено и глуповато момиченце, което си мисли, че е център на света и е фаворизирано от целия персонал; не му се правят забележки, когато е грубо с други деца, нарушава правилата, други родители не смеят да реагират за да не рефлектира с лошо отношение към тяхното дете), чиито методи на управление са абсолютно авторитарни. Учителките на групата са прекрасни, но имат думата колкото една безгласна мишка. Заради внучката в групата има разделение на групички, има изолирани деца, няма колектив, има подмятания от сорта "с теб не играем" и т.н.

Ще и напиша името. Знам, че г-жа директорката чете форума. Здравейте г-жо Райна Петрова. 22 ОДЗ Великденче в Люлин-2. Записахме я там защото била уж най-елитната градина в Люлин и поради логистични причини. Ако тази е елитна, не искам да знам другите какви са. Ако деца от градината се явят на някое от препитванията в някое ЧУ (без допълнителни занимания) ще изкарат 0 точки. Моето дете се справи отлично заради допълнителни занимания в къщи. Заради тези занимания според учителките детето дори се движело изпреварващо  ooooh!

А аз исках да видя къде детето има пропуски за да се занимаваме лятото. Много ми бяха харесали тези карти за оценка. Явно като много други неща и това е проформа. Радвам се, че следващата година се махаме и се надявам детето да попадне на всеотдайна учителка в ПУК. Бързо схваща, любознателна е и с много малко усилия и подходящ подход ще даде всичко от себе си. А сега дори мрънка, че не иска да ходи на детска градина. А в яслата и първа група нямаше търпение да тръгне.  ooooh!

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 11:39 от Анонимен

# 558
  • София - Рим и обратно

Ама радвай се, на нас дори не са ни върнали тетрадките  Mr. Green но, честно вече нищо не ме учудва в тази ДГ. Вече съм го записала догодина на друго място.
И нашите никога не ги връщат Crazy.

# 559

И нашите никога не ги връщат Crazy.
Нашите ги върнаха само първата година. Като попитахме защо са 2/3 непопълнени и вече не ни ги връщат  Laughing

# 560
  • София - Рим и обратно

Нашите ги върнаха само първата година. Като попитахме защо са 2/3 непопълнени и вече не ни ги връщат  Laughing
hahaha
Явно и нашите не са за гледане Laughing.

# 561
  • София
При нас връщат. Зимата бяхме 1 месец у дома (изкараха тримата варицела един след друг) - тогава от градината повикаха таткото да му вземе книжката, че да си работел у дома...

# 562
  • Кърджали
При нас също върнаха книжките. При по-дълго отсъствие също сме можели да ги взимам за да работи в къщи. Там табличките за диагностика нито в началото нито в края на учебната година са попълнения. Но такава диагностика знам че са имали.
Иначе и аз гледам да се занимавам в къщи с нея. Ако разчитах само на градината не знам дали би имала същите резултати. Нямам нищо против учителките и, виждам че се стараят да и дават знания и умения.

# 563
  • София
При нас ги върнаха, попълнени са , освен когато е отсъствала. С големи благодарности съм към двете г-жи от Английската забавачка към читалище "Светлина", и към г-жата по богословие, към която имах големи резерви в началото, но тя така увлекателно им разказва части от Библията по детски, че и аз научих много неща покрай детето Simple Smile Диагностика нямаме, но аз мога да си я преценя съвсем обективно, дори бих била и по-критична вероятно.

# 564
В нашата градина в която ходихме до миналата година, също можеше да се взимат книжките когато поискат родителите.
Аз късно се сетих, че мога да ги взимам в края на всяка седмица и да наваксваме през събота и неделя.
Но това си е изцяло моя грешка все пак Wink
И там нямаше попълнени диагностики.

А сега в училище госпожата е много стриктна, в началото на уч. година попълни с всяко дете диагностика като входящо ниво, за да прецени децата с какви знания и възможности постъпват и сега в края на година пак направиха диагностика като изходно ниво. Страшно съм и признателна за вниманието с което се грижи за тези деца.
Нашите тетрадки вече не са 2/3 празни както в ДГ. Всичко е прилежно попълнено от детето, прилежно колкото може разбира се, и най вече детето е разбрало това което попълва.  Hug

# 565
На нас ни върнаха тетрадките -8бр.Всяка година ни ги дават иначе те трябва да ги изхвърлят.
На род.среща ни казаха общо за децата.На децата с проблеми се говори лично с родителите.
В тетрадките по време на учебната година се слагат печати от типа   Grinning -отлично, Confused-има пропуски , Sad-не се справя с материала.
Така през годината родителя е винаги уведомен.

# 566
  • София
На нас ни върнаха тетрадките и имаше проведен подробен тест за изходящо ниво. Детето ми беше в ЧДГ М.Монтесори в Горна баня. Освен това има бележник, в който като заключение подробно е описано от учителката му с какво се справя и с какво не детето. Смятам, че това ни беше изключително полезно и разбирам майките, които се ядосват, когато нямат обратна връзка. Поне  държавните градини могат да бъдат задължени да го правят. /а може и да са, ама да не си дават зор/

# 567
Здравейте,
чак сега виждам, че има отделна тема за набор 2009-предучилищна. Моята дъщеря ще бъде от септември във втора подготвителна група, но единодушно решихме да си остане в ДГ, въпреки че ни е доста далеч и се налага всеки ден да я караме до там. До този момент сме много доволни от госпожите, на които попаднахме. Дисциплината е на ниво, няма проблеми с децата (с някои малки изключения, но госпожите се стараят максимално бързо да изчистват проблемите) и детето ходи с желание на градина, дори и в сборните групи, когато се редуват учителки от другите групи.
Тази година за първи път ни върнаха тетрадките, по които са работили (до сега винаги стояха и през лятото в градината и обяснението беше, че някои деца, които са на сборни групи, искат да си работят и през лятото, даваха ни само да ги видим и оставаха в ДГ). Няма попълнена диагностиката, но през годината редовно се носеха едни картончета с надпис "Отлично" за много добре свършена работа (на гърба им пишеше за какво точно е наградата), печати с разни животинки за не толкова добре и съответно нямаше нищо, ако не е било правилно, така че децата бяха мотивирани да покажат най-доброто от себе си.
Стихчета се учеха през тези 3 години само в градината, за вкъщи имаше само едно стихче за 1ви юни, което явно не бяха успели да научат там, но можеше да се види добре свършената работа с цели представления, които се изнасяха за сестра ѝ.
Все още не може да чете, но се опитва на срички, брои до 100 и смята до 10 (на пръсти естествено), а от няколко седмици госпожите са ги мотивирали да пишат ченгелчета, лулички и пр. (подариха им за 1ви юни упражнителни тетрадки по писане) и като се има предвид, че от година и половина не сме се занимавали допълнително вкъщи нищо, мисля, че госпожите свършиха перфектна работа до тук.
Сега сме в дилема дали и малката да запишем при тях (каката ще излезе от ДГ, а малката ще трябва да е първа група), въпреки че ще ни е доста далече и ще трябва пак да се пътува, както и да направим правилния избор за учителка за първи клас. Дано и там да имаме късмет.

# 568
През юни , когато записахме големия ми син в училище , говорих с класната му , че изобщо не сме подготвяли детето и я питахме дали трябва през лятото да наваксаме по някакъв начин . Тя каза , че се дразни на госпожите от детските градини , които ги учат така усилено на четене и смятане - това е най-лесната част , материала в 1-ви клас се усвоява без проблеми с отработена система и на практика просто няма начин дори и най-неподготвеното дете да не изравни нивото си с нивото на всички добре подковани още от детската . НО - най-важното от всичко всъщност е да постъпят в 1-ви клас с добре развита фина моторика . Препоръча ни изрязване , повтаряне на контур , оцветяване без да се излиза от очертанията .
Ако щете - давайте им да пишат ченгелчета , има даже такива готови учебни тетрадки по книжарниците !

От опит мога да кажа , че госпожата се оказа напълно права !

Малкият ми син пише и чете по-елементарни думи още от 3 годишен , без никой да се е занимавал с него . Децата днес  попиват писмената реч ей така сякаш от ефира ! На нас ни връщат тетрадките , тази година беше болен и още не сме я взели , а не поня миналата година да е имало някаква характеристика от учителките . Дано успея да се занимавая достатъчно с него тази зима - точно с развиване на фината моторика !

# 569
И аз се записвам тук.Наесен детето ми е втора ПГ в училище.В същото ще продължаваме първи клас.Моето е родено в края на годината 2009,но ще го пусна да върви с набора си.

Общи условия

Активация на акаунт